Dispar cruciulițele din parbrize

Legislaţia rutieră în vigoare stabileşte că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Bine, acum, sincer să fiu, nu știu cât să îi cred pe „jurnaliștii” de la B1, parcă ieri am crezut vreo jumătate de an că ai voie cu o bere la volan. Dar ar fi atât de minunat să nu mai văd tâmpiți cu 100 de cruciulițe protectoare în parbriz, dublate de un CD și, eventual, niște geamuri fumurii, de nu vă vine să credeți.

21 comentarii

 1. #1

  Nasol e ca si un suport de telefon intra la accesorii

  0

  • #2

   La fel si camera de bord. Pana si braduletul parfumat. Daca e sa intindem coarda un pic, si tichetul de parcare sau diversele vignete care in alte tari esti obligat sa le lipesti pe parbriz. Daca e in forma din articol, e o tampenie inaplicabila in realitate. Nu ca nu ar trebui domoliti astia cu zeci de zorzoane in parbriz.

   0

  • „care restrang sau estompeaza vizibilitatea”. Da, nu tine GPS-ul sau dashcam-ul drept in fata ochilor ca sa nu mai vezi de el.

   0

 2. Legea s-a dat de ceva vreme, să tot fie jumătate de an.
  Despre pusul în practică, e altă poveste.

  0

 3. Pe principiul legislativ ca „tot ce nu este interzis , este permis”, extragem din lege:

  https://www.e-drpciv.ro/legislatie/codul-rutier-simplificat/

  Art. 102
  (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:


  33. montarea pe autovehicul a unui sistem antifurt sonor a carui durata a semnalului depaseste mai mult de un minut consecutiv, iar intensitatea semnalului depaseste pragul fonic prevazut de lege;

  Ha ha haaaaa

  35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor, pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator;
  36. aplicarea de afise, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrâng sau estompeaza vizibilitatea sub limita legal admisa ori împiedica sau diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de înmatriculare;

  :)
  Deci persoanele fizice nu au voie sa aiba masini inscriptionate, doar cele de inregistrate pe firma. (stiti voi alea de farmacii care au doar parbrizul clar)

  0

 4. In Romania chestia cu „estompeaza vizibilitatea” este subiectiva oricum. Btw, am o colega de serviciu cu un Opel Corsa de ala vechi, care a mers vreo jumatate de an cu parbrizul crapat in toate directiile, vedea doar in dreptul soferului si se certa cu mine ca nu are ce sa ii faca politia, cand ii atrageam atentia sa il schimbe. Acu 2 luni i-au luat permisul 30 de zile pentru trecut pe rosu la un semafor si i-au atras atentia si la parbriz, au vrut sa ii ia certificatul, dar le-a zis ca „va ajunge ca mi-ati luat permisul” si a scapat :))

  0

 5. Nu stiu voi, dar eu vad zeci de tiruri cu care mai de care perdelute, si parasolare si minuni. Am vazut unul ieri, trecea prin zona 50 cu vreo 70kmh si nu avea vizibilitate decat putin de-a lungul parblizului. In rest, de sus venea o draperie-jaluzea rahat ce e aia, iar bordul cu placi cu nume si maimutoaie. Altii cu curcubeie de steaguri alte tarilor lumii de nu vezi nimic de ele. Nu stiu, inseamna ceva asta?

  0

  • Eu ii ”ador” pe aia cu cruci si alte cacaturi luminate cu led. Noaptea vezi venind doua faruri si undeva sus o cruce violet sau de alta culoare turbata. Iisus si-a luat categoria C?

   0

  • @Val
   scheleti si prosoape cu femei goale pe fundal :))

   0

 6. #10

  my enemies hold grudge, but they don’t have my value

  0

  • Aaa, Sir Vali the storm, the one and only! Eat this golden Kid!

   0

  • #12

   its the boy wonder, everyone knows!
   Dan the Badger and Florin Monkey are on the turbo system!

   0

 7. Dar cu CD-ul ce-aveti? Nu mai are voie omul sa scape de-un radar?

  0

 8. Ei da. E ca si cum ai scoate franele de pe masina. Ala e al treilea sistem de protectie cand cedeaza franele si airbag-ul intra cruciulitele in actiune si te apara de rele. Daca ai si o moasta acolo deja ai strada ta. Nu ti se mai intampla nimic.
  Ce oameni rai!

  0

  • asa este, DT.Dar oamenii din pacate iau in ras simbolurile Domnului Iisus Hristos si de asta se intampla atatea nenorociri.

   0

 9. #16

  Politia nu sanctioneaza masinile care merg noaptea fara faruri sau ale caror faruri bat mai prost ca Mircea Badea si noi ne asteptam sa de amenzi pentru rahatul asta? Ati vazut filmuletul postat de RazvanBB pe TT cu reactia politistului? Aia este starea de fapt a politiei

  0

 10. #19

  Am nevoie de cruciulite pe parbriz ca fierbe ortodoxia in mine….

  0

 11. #20

  daca sunt agatate de oglinda inseamna ca sunt „aplicate pe parbriz”?

  0

 12. ce-i sub nivelul volanului, nu se pune, nu?
  numa sa nu se vada tzatzele trantite pe parbriz.

  0

Citește și...

A trecut o lună de când m-a dat prima oară voievodul acestui blog la gazetă. Acum vreo două săptămâni am avut o discuție care începea cu „puii mei, pe tine te citesc doar bărbați, unde sunt toate doamnele?” Seniorul mi-a indicat atunci un procent estimativ de cititoare, pe care eu, bineînțeles, nu l-am […]

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]