Diviziunea muncii la poporul ţigan prieten

De aia îmi place mie de coloraţi. Că ştiu să pună la locul lor femeile.
Mă uit chiar acum pe geam şi în faţa blocului e o familie de zburătoare care strânge lemne şi fier vechi într-un căruţ. Ştiţi ce face EL, masculul familiei?

Vine, cercetează locul, stabileşte ce e de luat şi ce nu, după care îi grăieşte duios şi sensibil, doamnei sale:

– Haidi făăă, nu mai sta, damam bule-n freza ta!

Ea se mişcă, ia ce e nevoie, timp în care el se deplasează expeditiv la următoarea ţintă, recte ghenă.

– Haidi făăăăă, vii azi??

Cum arăta scena asta dacă în locul lor era o familie de 2 rromâni average?

Costele, ne mişcăm şi noi dracului mai repede?? Costele, vezi că ai uitat arcurile alea de la somieră! Dă-o bă dracului, chiar de nimic nu eşti în stare? Hai Costele, pune-le în căruţ, că nu avem toată ziua înainte! Şi poate ne mişcăm şi noi mai cu talent. Of, trebuia să o ascult eu pe mama şi să nu mă mărit cu un coate goale ca tine! Da hai odată mă, te mişti şi tu? Pune mâna şi pe scândurile alea!

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

31 comentarii

 1. tocmai de asta cand ma duc la cumparaturi, prefer o lista si sa merg direct la raftul de la care imi iau ce imi trebuie.

  Thumb up 0
 2. #2

  aaaa….adica tu ai vazut tigani muncind?

  Thumb up 0
  • pai practic nu muncesc, fura. e ca si cum ai zice de spargatorii care fug cu un seif `saracii, ce greutati sunt obligati sa care la munca`

   Thumb up 0
 3. Ai greşit, soţia lui Costel nu era de faţă, era la coafor. El asculta docil cum ea latra prin telefon. Iphone.

  Thumb up 0
 4. @arhi – hai las-o dracu’ ca am ras cu lacrimi, mai intai – „o familie de zburatoare” si acum ai venit cu spargatorii care fug cu un seif in carca – pe cei care ii prinde politia ar trebui ca la sentinta sa se ia in calcul si faptul ca au carat greutati – un motiv pentru a le reduce pedeapsa, nu? saracutii de ei , cum si-au rupt ei spinarea pentru 3-4 ani de bulau.
  La mine in cartier circula destui tigani cu salvari(adica ordinari din aia imputiti) si confirm spusele tale, la ei femeia munceste si barbatul o freaca, banuiesc ca ati vazut macar odata in viata o tiganca cu salvari si cu un sac in spate, fie cara fier, fie covoare(iar aici strigau in gura mare: „covoare avem, covoareeee”), nu?

  Thumb up 0
 5. Deci, au şi ţiganii lucruri bune. 😀 Lipsi-mi-ar neamu’…

  Thumb up 0
 6. am ris cu lacrimi…si la turco-tatari cum e ma arhi, hai recunoaste..

  Thumb up 0
 7. Au si romancele noastre farmecul lor. Il auzeam pe un batranel care povestea dupa moartea sotiei lui, o terorista: Imi e dor ea, parca astept sa ma strige din casa sa-i duc apa!

  Thumb up 0
 8. ieri in timp ce am prins rosu de 3 ori pana sa trec de o intersectie am vazut diviziunea muncii la tigani pe viu. zici ca ma uitam la animal planet, tot stolul era in intersectie, masculul statea pe treptele unui magazin naturist. femelele cu puii se plimbau printre masini asteptand ceva, apoi cand se facea verde se retrageau spre trotuar, la mascul. prada slaba, nici un geam de masina nu s`a coborat si nici o mana darnica nu a iesit, ce bine ca e saracie!

  Thumb up 0
 9. #11

  hai ma ca mai sunt si d-aia de muncesc, acum la drept vorbind.
  Fara ei ne-ar cam manca sobolanii din gunoaie, ca romanii nu ar merge cu masina de gunoi sau vidanja. Romanii doar corporatisti ca mine si bloagari de valoare se cred :))

  Thumb up 0
 10. „o familie de zburatoare”
  arhi vezi sa nu platesti drepturi de autor pentru expresia asta :)))

  Thumb up 0
 11. Mi imi place cum isi gandesc transportul, pana sa ajunga sa aduce fier vechi, in daciile alea papuc cu obloane de lemn: capu’ familiei sta cu soferul in cabina, comod iar in spate stau cele 2 pasari, cocosate de frig (curent) incercand sa se contopesca cu podeaua masinii, pentru un eventual control in trafic…
  La intoarcere e mai desteapta chestia -de obicei nu reusesti sa vezi unde stau fufele -probabil iau lectii de la salamandre sau le ingroapa stalpu’ casei in fiarele transportate…

  Thumb up 0
 12. Poze mai bune ca astea pentru textul scris mai sus nu se putea, ma jur ! 😀
  http://www.iploiesti.ro/blog/?p=496

  Thumb up 0
 13. de acord cu nina:))

  Thumb up 0
 14. ai vazut marea petrecere a tziganilor:))? cu muschiul prins de …candelabru:))

  Thumb up 0
 15. aha, deci tiganii sunt mai buni ca noi …

  Thumb up 0
 16. la chinezi sau musulmani e şi mai ce.

  Thumb up 0
 17. atunci probabil ca nici n-au asa multe curve. ceea ce e bine, intr-un fel.

  Thumb up 0
 18. Am vazut pe twitter un link care ducea catre niste poze xxx. Cine era blogerita aia care canta de zor la „microfon”?

  Thumb up 0
 19. La „colorati”, purandeii sunt adevarata mana de munca!

  Thumb up 0
 20. Am putea face o afacere cu ei.
  Angajam 2-3 familii și vindem tot ce găsesc ei pe stradă.

  Thumb up 0
 21. 🙂 Da-mi un mail.

  Thumb up 0
 22. Aveam un partener de bijnitz, turc. Amet. Il gaseai de dimineata pana seara, in Eminönü, lCare sunau des. Vorbea scurt. Dupa care suna si iara vorbea. Intr-o dimineata am fost sa-l iau de acasa. Am prin ie zact faza cand ieseau ninja incolonate pe poarta. Ninja erau nevestele. Asa la ziceam noi, romanii. In negru, din cap pana-n talpi. La 30 de grade. Celsius. Cu cate un balot in varfu’ capului. Fiecare. Plin cu blugi si alte alea. Se duceau in Bazar sa vanda.
  Una a zis nu-s ce. Amet i-a expediat o palmoaca. Plasata la ceafa. De i-a cazut alei balotu’. Ninja n-a zis „câr”!
  Amet avea o iubita. Blonda. Moldoveanca. De peste Prut.
  S-o fi vazut pe-aia cum tipa la el. Si Amet era topit dupa ea. Cu ea spargea banii produsi de neveste. Ca el nu muncea. Menegeria. Prin telefon. :-)))

  Thumb up 0