Eu mă fac o doctoriță

Când eram puști, unul din visele umede ale maică-mii era să îl vadă pe fi-su mmedic. Nu conta ce specializare, important era să fiu domnu doctor (în paranteze fie spus, aș fi preferat stomatolog, pentru că poți umbl în gura oamenilor. Și a femeilor. Nu, nu ginecolog.)

Având în vedere că habar nu aveam ce vreau să fac, nu mă prea deranja ideea. Biologie știam, chimie…well, aș fi putut îînvăța, era cât pe ce să fiu păcălit. Până când, într-o zi, stăteam eu și mă gândeam la minunățiile lumii și la revelațiile divine, când am avut o epifanie. Studenții la medicină fac practică pe cadavre.

Moment în care am renunțat brusc la orice intenție de a deveni medicinist. Singurul meu contact cu un cadavru fusese când am fost să o văd pe prietena mea brăileancă, înecată în dunăre. Nu vreți să știți ce miros era. Prin urmare, am zis stop.

Fiică-mea momentan a decis că vrea să se facă bucătăreasă. Sau chelneriță.
Sunt liniștit, viitorul familiei e pe mâini sigure.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

39 comentarii

 1. Vizionare placuta, deci. (eu nu am putut)
  https://www.youtube.com/watch?v=uiv4JhWrzyk

  0

  0

  • baxt, fi-ți-ar!

   0

   0

  • E ca si cum macelarea bunicu’ porcu’ de Craciun, dar cu sani.

   0

   0

  • #4

   si nici nu poarta manusi …. bleacccs

   0

   0

  • #5

   Eu m-am uitat cu fie-mea la clipul ăsta (şi altele legate de chirurgie/autopsii). E unul dintre puţinele în care cadavrul e proaspăt şi se văd bine toate organele.

   0

   0

  • #6

   Mai e neamtul ala, de face spectacole cu public.
   Da, neamtul ala „ce a oripilat lumea la Muzeul Antipa! Da click ACUM! CLICK! DA CLICK!!!” :) :D

   0

   0

  • #7

   E bun nemtalaul, mai ca vrei sa te faci medic. :)
   Fara ironie, chiar e bun tipul, un bun „edukator”:
   https://www.youtube.com/results?search_query=Dr.+Gunther+von+Hagens

   0

   0

  • Ce apare in filmulet este o necropsie. Adica o „disectie” pe un cadavru al unui proaspat decedat. In principal se face pentru a stabili cauza mortii. Si pentru a raspunde la una din intrebarile de mai jos, da, studentii la medicina se pot intilni cu o asemenea situatie in anul 5 sau 6, nu mai stiu exact, la modulul de anatomie patologica (si sa vedeti ce placut e cind frigiderele morgii nu au functionat, iar cadavrul a stat acolo citeva zile in mijlocul verii…).
   La anatomie in anul I si II de facultate lectiile de anatomie se predau pe cadavre preparate, mirosul adeseori deranjant fiind cel de formol, si nu mirosul „natural” al cadavrelor.

   0

   0

  • #10

   De la 9:30 incolo nu m-am putut uita…

   0

   0

  • #11

   Bravo ma! Dar la filmele alea ISIS va uitati ca „futu-i in gura pe americani!”, nu?

   0

   0

  • #12

   @DemosteneBotez: Ia si tu asterisc, sa ai: *

   0

   0

 2. fi-mea nu s-a decis, dar îi place să ne jucăm de-a restaurantul, magazinul sau casa de bilete. deci dacă nu-i merge prea bine cu studiile are totuşi soluţii :)

  0

  0

 3. #14

  Doctor e un titlu, medic e profesia. Exista doctori in toate domeniile, nu mai faceti confuzia.

  0

  0

  • #15

   Mersi, Nelu, m-ai lamurit – fara tine nu stiam asta. Ai fost promovat la rangul de capitan. Bravo!

   0

   0

  • #16

   Daca stiai asta puteai trece peste comentariul meu. Am spus asta pentru ca multa lume face confuzie. Din moment ce te-ai agitat ca un pepsi inseamna ca te-ai simtit lezat de comentariul meu.

   0

   0

  • #17

   Te contrazic aici cu exceptia. Ai dreptate, doar ca pe diploma de licenta la medici scrie DOCTOR.

   0

   0

  • #18

   Doctor are ambele sensuri:

   DÓCTOR, doctori, s. m. 1. Persoană cu studii superioare care se ocupă cu vindecarea, tratarea sau prevenirea bolilor umane și animale; medic. 2. Titlu științific înalt acordat de o instituție academică sau de învățământ superior; persoană care are acest titlu.

   http://dexonline.ro/definitie/doctor

   0

   0

  • #19

   @iulian – scrie Doctor-Medic, iar in paranteza este mentionat ca nu este un titlu stiintific.

   0

   0

  • doctor medic scrie la final.

   0

   0

  • #21

   Si doctoriile sint pastile pe care daca le iei, te faci medic.

   0

   0

 4. #22

  Arhi, cati ani are fiica ta ?
  Că pe fiu-meu nu prea-l atrage munca și cică vrea să afle o fată bogată :)

  0

  0

  • #23

   lasă fata bogată că aia se duce dupe unu din america :)))) din 3 trebuie să-i placă unul… Zi cuscre Arhi, când vii la înfățișare? :)))

   0

   0

  • când mi-a zis un amic ceva de genul ăsta, răspunsul meu a fost:
   „îmi pare rău, dar pentru fi-mea vreau băiat de familie bună!” :)))

   0

   0

 5. #25

  Eu m-am facut pomper!

  0

  0

 6. #27

  Intrebarea 1: Pe la 18 ani, cand un baiat da la medicina, oare ce o fi in capul lui de proaspat adolescent si initiat intr-ale picioarelor desfacute de alege ginecologia? Care este motivul pentru care un barbat ar alege sa se faca medic ginecolog?

  Si intrebarea 2, ca tot cunosc un cuplu de genul: medicii ginecologi dupa ce vad atatea picioare desfacute, mai au chef de sex acasa?

  0

  0

  • Specializarea se alege mai tarziu, nu atunci cand intri la facultate. Cat despre punctul 2, eu mai deschid laptopul si dupa ce ajung acasa de la serviciu, ei de ce nu ar face la fel?

   0

   0

  • #29

   Ca student anul 6, care fac acum modul de ginecologie, nu vad si nu cred ca exista absolut nimic sexual intre profesia de ginecolog, actul ginecologic si tot ce reunește acest termen si ca faci cand vii acasă. Nu prea te poate excita nimic din ce se întâmpla in cabinetul/secția de gineco. Chiar din contra…

   0

   0

  • #30

   A mea face parturi noaptea, cand doarme. Nu stie (normal, doh!), dar eu daca vin mai tarziu in pat, trebuie sa aerisesc inainte de a ma culca. :)
   Si eu, cand fac caca, trebuie sa aerisim casa.
   12 ani impreuna, parturi si caca in fiecare zi. :)
   Totusi, „mai avem chef de sex”. :)

   0

   0

 7. Photo no 3 he is the Bo$$…asta daca nu e moarta!

  0

  0

 8. #32

  am fost la targu mures la 3 ore de disecare cadavre. ma aveam bine cu cineva din conducere imi era dator pe niste chestii de it, si eram curios cu ce se „mananca”.

  mirosuri nu prea sunt. decat de conservant :)). initial am stat cu doape in nas si nu stiu ce substanta data tot pe acolo, dar doar la prima tura.
  e scarbos visual, dar cand ai ceva „disectii” la activ pe miei/porci/gaini/iepuri nu e deranjant. bine, nici dupa 3 vizionari nu a fost ok, pentru ca iti dai seama ca e totusi un om.
  a fost o chestie parca ireala ca nu era sange. esti obisnuit sa curga la taiere, dar acolo nimic, parca eram intr-un vis, se vorbea si in soapta.

  banui ca daca nu ajungi medic legal pe la politie, nu ai nici o treaba cu mirosuri. la facultate mai mult ca sigur nu te pun in fata unui cadavru „statut”.

  0

  0

  • ba la facultate doar pe cadavre statute se lucreaza, ca nu mor in fiecare zi anonimi care sa fie trimisi la studenti :)

   0

   0

  • #34

   vezi poza cu mana aia? asa arata tot materialul facultatii. e atat de statut ca nici macar miros nu mai are. E atat de uscat ca nici macar nu mai seamana a om. Vorbesc de experienta mea, facultatea mea.

   0

   0

 9. asta îmi aduce aminte de un amic care povestea aşa: de gura alor lui s-a dus la un liceu sanitar. pentru că ai lui îl voiau medic. în clasa 12 făceau practică la spital, ceva de genul schimbat o ploscă, o injecţie uşoară, etc … într-o bună zi la camera de gardă vine un moş de pe strada lui. moşul era constipat şi dorea o clismă. ar fi fost rândul lui. s-a uitat în ochii moşului – îl cunoştea de copil, şi şi-a dat seama că nu e în stare să se uite în curul omului. a fost momentul când şi-a scos halatul şi-a plecat acasă. le-a comunicat alor săi că nu poate să devină medic. a terminat politehnica. aşa că de, unii nici nu ajung la disecţii ca să-şi dea seama că nu pot deveni medici. asta nu înseamnă că teoretic n-ar fi fost capabil, a fi medic înseamnă să nu-ţi fie silă – sub nici o formă, de tot ceea ce înseamnă corpul uman.

  0

  0

 10. #36

  Este adevarat ca fiecare student medicinist ajunge sa taie cadavre (cu bisturiul)? Sau doar o parte dintre acestia ajung sa faca asta? Sunt chiar curios.

  0

  0

  • #37

   Anul1-2 (depinde de facultate),materia anatomie.Te-ai putea fofila,daca insisti,nu vad insa sensul.Unele disectii le efectueaza asistentul,dar pun si studentii mana pe bisturiu.
   Mai urmeaza alte materii,mai tarziu unde iar ai posibilitatea.

   0

   0

 11. #38

  eu am zis ca vreau sa ma fac alcooic
  zis si facut,
  m-am realizaat
  1

  0

  0

 12. #39

  Lasand la o parte practica pe cadavre din facultate, meseria de medic e foarte obositoare. Am o ruda medic in spital. Cum nu au voie sa faca angajari trag de personal pana la epuizare.Viata personala=0.

  0

  0

Citește și...

Ca să începem cu începutul. De ce am mers în Thasos, deși acum 2 ani am înjurat de toți sfinții. În primul rând, insula e de vis, oamenii, grecii, sunt incredibili și știu să facă turism la un nivel la care noi nu vom ajunge niciodată. Ca idee, singura acritură scârbă din […]