Domnii de la COTAR pierd un proces cu Clever Taxi

Am citit că patronatele din taximetrie, COTAR, au pierdut un proces cu Clever Taxi, pe care îi acuzau de dispecerat ilegal și alte lucruri de astea interesante.

Întotdeauna, în toate epocile, structurile de forță care produc bani din status quo-ul societății s-au opus cu furie oricăror schimbări aduse de progresul inerent avansului sociale și temporar. În cele mai rele cazuri, cum e cel al schimbării paradigmei combustibililor fosili, schimbarea nu vine decât după un război de lungă durată, cum e cel ce se desfășoară acum în zona cu cel mai mult petrol din lume.

Din fericire, probleme precum Clever nu declanșeazză războaie, ci pun, în timp, ordine într-o societate obișnuită să trăiască cu monopolurile garantate de statul hulpav, ce nu dorește să schimbe modul de tratament al colectării veniturilor dini cele mai diverse surse, ci dorește să rămână la stadiul actual, în care toată lumea plătește înainte.

Și nu doar Clever este partea ce produce furtuna din paharul cu apă al administrațiilor, ci și Uber. Sistemul de sharing adus de Uber este, în acest moment, cel mai plauzibil viitor, nu neapărat în stadiul la care este acum. Dar vin automobilele autonome și planurile de dezvoltare al unui transport public axat exclusiv pe împărțirea resurselor și folosirea în comun a mașinilor.

Mi-aș fi dorit, totuși, ca aceste schimbări să vină mai ușor, eventual în timpul vieții mele, iar administrațiile locale și deținătorii de monopoluri să realizeze că internetul a schimbat și va schimba radical totul, iar metodele actuale de a face bani trebuie schimbate.

În altă ordine de idei, niciodată nu mi-a plăcut denumirea Clever Taxi, pentru că o asociez cu marca Clever de la Metro Billa, care era hidoasă, dpdv al calității.

16 comentarii

 1. #1

  Clever era marca Billa…ntzzz

  0

  • #2
   Arhi

   my bad, sunt si eu batran

  • #3

   Si Boss, vezi ca Billa nu mai exista… Ma rog, la voi acolo in tarilea astea inapoiate, Germania (?), Austria… Poate…
   La noi aici la tarisoara a fost luata de Carrefour…

   0

  • #4
   Arhi

   nu stiu, aici e lidl, aldi, kaufland la putere, nu exista Carrefour, de exemplu

  • #5

   Stiu, Boss, pai ce sa caute un gigant francez intr-o tara germana?
   Ca fapt divers, si in jurul Salonicului am constat ca anul trecut se inchisera cam toate. Eu doar iti spuneam, in cazul in care nu stiai, ca Billa a fost preluata la noi de Carrefour.

   0

 2. #6

  Marca metro e Aro. Clever era la billa. :)

  0

 3. #7

  o singura mentiune: status quo zic englejii.
  romanii spun corect statu quo. :)

  0

  • #8

   Î: Statu, quoae! Ce face statu’?
   R: Curu’ mare.

   0

  • #9

   Da, da, că e ablativ absolut, „stătu quo ante” pe sth.
   #lingualist

   0

  • #10

   Erratum: fără „ă” :)

   0

 4. #11

  Clever fiind preluat ca design de conservă de Carrefour, că tot au dat Billa bani pe design…

  În altă ordine de idei nici Jack Ma nu a avut drumurile deschise când a încercat să impună comerțul electronic în China. Amuzant să vezi în documentare fețele birocraților de acolo când li se explicau chestii, zici că erau români de ai noștri.

  0

 5. #12

  Cica vor sa introduca la clever acelasi sistem de retinere a 25% din sumele cash ca la uber. Unii taximetristi sunt de acord, altii nu.
  Clever forteaza nota si incurajeaza cursele platite cu cardul prin oferirea unor bonusuri (cum era la taxify mai de mult).

  0

 6. #13

  pe mine nu mă interesează ce taxe plătesc taximetriștii, dacă au dispecerate și altceva
  eu vreau s’ajung din punctu’ A în B, în siguranță, confort și mai ales cât mai ieftin
  și pân’acu cele mai ieftine sunt taxiurile clasice

  0

 7. #14

  Putem sa ne oprim din a spune ca uber e serviciu de car sharing?

  0

  • #15
   Arhi

   uber e taximetrie, dar a deschis drumul spre ideea de car sharing, cea reala, nu hotia pe care o fac astia

 8. apropo de nume, baietii de Cluj sunt foarte creativi si originali, astfel ca exista si cleverwash.ro, gen sa te programezi la spalatorie.

  0

Citește și...

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]