Inițial voiam să pun asta pe tagul scurtissime, unde mai găsim cultură metafizică de genul. După care am realizat că, de fapt, nu, ci e un motiv perfect pentru un scurt articol legat de drepturile omului.

Probabil ați remarcat că, de fapt, nimeni nu are nimic cu sânii în sine, ci toți se exasperează atunci când e vorba de lucrul diavolului, sfârcurile. E evident, sfârcurile sunt cea mai scârboasă chestie la o femeie, nu?

Dar știați că, până în 1936, bărbaților le era interzis să își arate sfârcurile în locuri publice? Iată, un drept ineluctabil masculin, de fapt nu exista, ca drept, până în 1936.

Și până la arderea sutienelor din 1960, era inacceptabil ca o femeie să iasă în public fără sutien. Bine, atunci era vorba de o mișcare mai de amploare pentru drepturile femeii, dar, ca principiu, a fost momentul în care lumea a început să conștientizeze că femeile nu sunt doar mașini de spălat sau fleshlighturi.

Partea tristă e că, după toți acești ani de emancipare a femeii, este inacceptabil, pentru o femeie, să își arate sfîârcurile în public. Repet, dacă are o steluță de leucoplast pe ele, nu e problemă, sânii sunt la liber, dar sfârcurile, no way. Și asta este caz de pușcărie în state așa zis libere, nu neapărat în arabia saudită, președinta comisiei pentru drepturile omului de la ONU.

Ba chiar, în aceleași state libere, fetițe sunt obligate să își pună leucoplast peste sfârcuri, dacă vin la școală fără sutien, femei sunt concediate în mod constant din același motiv și, în general, societatea le privește ca pe niște paria. Și sunt doar oameni, la fel ca mine și ca tine. Care nu au dreptul de a fi în public cu pieptul gol EXCLUSIV pe motiv că sunt femei.

Ar fi bun un referendum pentru dreptul femeii de a umbla cu sfârcurile descoperite în locurile unde sunt acceptați și bărbații? Ar fi, pentru că ar reglementa un drept fundamental al oamenilor. ACELA DE A FI EGALI. Dacă nu se dorește, atunci trebuie interzis, LEGAL ȘI CONSTITUȚIONAL, pentru toată lumea, indiferent de vârstă. Pentru că, tot constituțional, ne naștem egali și avem aceleași drepturi.

În plus, purtatul sutienului este demonstrat nociv pentru femei și, în unele cazuri, poate produce afecțiuni grave. Și totuți societatea le împinge pe femei spre sutien, pentru că, doamne ferește, sfârcul acela…

Deci, cu cine vorbim să facem referendum pentru egalitatea în drepturi?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.