Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calității serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiți să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, prețurile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar și după aceste modificări, prețurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive.

De fiecare dată când citesc așa ceva, și e doar începutuL, mă gândesc la oamenii care, după ce a apărut ordonanța lui Orlando, aplaudau ca niște pinguini, da da, foarte bine, să intre în ei, ne-au distrus economia!

Se pare că, în românia anilor 2019, există oameni care încă mai cred că taxele impuse de stat sunt plătite de firmele respective și că ele nu se vor regăsi în factura finală către consumator. Ceea ce e, pur și simplu, delicios de naiv și denotă o încremenire în comunism de-a dreptul fantastică.

Nicio companie, niciun SRL, niciun PFA nu lucrează pentru tine, stimate tovarășe cetățean. Toate chestiile astea există pentru că niște băieți cu bani, în cazul corporațiilor, sau niște băieți naivi, în cazul SRL-urilor românești, au luat decizia de a încerca să facă bani din ceea ce știu mai bine. De asta există orice companie din lume. Pentru ca deținătorul ei să facă bani altfel decât lucrând pentru altul.

Digi e doar începutul. Noile taxe puse de PSD ca să aibă de unde să plătească pensiile se răsfrâng asupra tuturor companiilor, nu doar telecom. Băncile nu vor anunța, din cauza secretului bancar și din cauză că sunt șacali, dar toate serviciile bancare vor crește. Vor apărea mici comisioane de 50 de bani, de 1 leu, unul colo, altul dincolo. La milioane de clienți, banii ies rapid. Toate serviciile vor crește, fiecare cu puțin, dar suma totală, la final de lună, mmm… Și toate aceste taxe se vor duce la Dragnea, ca să poată să o simtă pe interior pe domnișoara ce îl iubește aprig zilele astea.

În altă ordine de idei, nu pot decât să râd, văzând cu gigabitul costă 40 de lei în românia. În UK, 30 de lire internet ADSL de 20 mbps, download de vreo 2.5 MBps. Nici nu credeam că mai există internet pe linia telefonică. Se vinde inclusiv internet limitat, gen 200GB, pentru nevoi puține.
Și toată lumea e mulțumită, are impresia că așa e normal, ăla e prețul internetului.

Asta înseamnă piața de oligopol. Câteva companii mari au acaparat totul și țin prețurile sus, fără să mai facă niciun fel de dezvoltare. Pentru că e nerentabil să o facă, cât timp câștigă extrem de mulți bani vânzând internet scump și prost, cu investiții zero. După ce Teszari va reuși să vândă Digi către vodafone, așa cum dorește de câțiva ani, vin vremuri foarte nasoale pentru internetul românesc. Veți vedea cum brusc, prețurile de acum vor deveni o amintire scumpă.

Foarte scumpă.

Later edit: A inceput.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.