Dragnea vinde românia, în anul centenarului

Bine, nu e ca și cum ar fi vreo mare pagubă sau ceva, dar

UDMR a depus, luni, la Parlament, un proiect pentru ”transpunerea în legislaţie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluţia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”. Acesta prevede, între altele, posibilitatea înfiinţării, prin lege, a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obţine ”un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă”.

Nu vă lăsați păcăliți. Împreună cu campania de pe ZDF, este o lovitură concertată, bazată pe faptul că PSD nu mai are majoritatea în camera deputaților și nu își mai poate salva penalii atât de ușor.

Și, ca idee, se urmează, iarăși, strategia rusă de obținere de concesii. Se aruncă, exploziv, la înaintare, o cerere absurdă, toți proștii se ultragiază până la limita exploziei, după care se revine la sentimente mai bune, gen un liceu maghiar sau vreo folosirea a limbii maghiare prin niște orașe și toată lumea va răsufla ușurată Ei, așa da, mai merge, vezi ce i-am pus la punct pe nemernici?

Chestia asta se întâmplă anual, o execută toate partidele și entitățile publice, iar românii sunt atât de gușteri încât o înghit nemestecată de fiecare dată.

Timpul trece, apa merge, numai Dragnea nu mai trece.

34 comentarii

 1. #1

  Știu să zic „buric” în maghiară, „köldök”. M-a învățat și pe mine un băiat.

  0

  • #2

   Al dracului, baiatu’ ala, ce cuvant si-a ales…

   0

  • #3

   A, nu, i-am făcut o listă cu ce să mă învețe. „Eu sunt frumos”, „Tu ești frumos”, „capră”, etc.

   0

  • #4

   hmm, nume de animale în ungurește
   în bengală cum e capră, vacă, (c)oaie 🙂

   0

 2. O dă şi degeba dacă are vreo şansă de a scăpa de puşscărie.

  0

 3. #6

  Este o tehnica arhicunoscuta de manipulare 🙂 Orice om educat o poate identifica foarte usor. Acum poate intelegeti si dezinteresul total din educatie.

  0

 4. #7

  Fake news.
  Nu exista unguri. Au disparut acum 65 milioane ani, cind a cazut asteroidul.

  0

  • #8

   :))))
   #TransylvanosaurusRex

   0

  • #9

   s’a descoperit în țara hațegului un dinozaur pitic numit MAGYAROZAUR!

   0

  • #10

   terminati ca le dati idei ca ei au afost primii in Transilvania!

   0

  • #11

   Primul descălecat al saurienilor, scrie și în „Gesta Hungarorum”.

   0

  • #12

   maghiaropiteci, subspecie a uralopitecului. pretabil la combinatiii cu teleorcantropul.

   0

 5. #13

  Boss, da, e misto paragraful subliniat cu rosu, dar tradu-l si pe ala de dedesubt.

  0

 6. #14

  din ce scria aici un comentator, guvernul dragnea era ca si picat inca de acum o luna!

  0

 7. #15

  Ii win win asta cu ZDF-ul pentru UDMR. Daca politicienii romani tac, in Europa se va considera ca implicit, Romania recunoaste ca Transilvania a fost anexata, iar daca prin absurd se va lua pozitie, se va spune ca suntem anti UE si pro Rusia.

  0

 8. #20

  Transilvania e o zona plina de resurse naturale, aur, gaze, metale, paduri, lemn, piatra, probabil cea mai bogata provincie din Romania.

  Udmr vor sa poata taia si vinde ei toate astea fara sa se supuna legilor romanesti sau europene, n-are nici o treaba cu oamenii.

  Austro-ungurii, o corcitura de imperiu, au pierdut Polonia, Slovacia, Serbia, Cehia, dar ma bucur ca si-au amintit de Romania.

  0

  • #21

   @Radu: ăia enumerați de tine au coaie și de mârâie ungurii la ei, o sug ungurii cu prezervativ cu tot.
   Pe când românii…vai de puța lor. Toată istoria românească e plină de trădări, începând cu Burebista și terminând cu Ceaușescu.
   Iar acum, un cârciumar imbecil din Teleorman a ajuns să vândă țara numai să scape de bulău. Între noi fie vorba, ăla ar fute-o și pe mă-sa, numai să scape.
   Să le dea Dumnezeu alora atâtea zilede trăit numai câte urechi au, începând cu cea de alaltăieri.

   0

  • #22

   John Temple, istoria oricărei țări conține și trădări, diferența e că noi le folosim mereu ca pe o justificare de a nu încerca/ a nu evolua/ a nu fi mai buni. Ce nu se precizează de multe ori e în ce condiții a fost acea trădare.

   0

  • #23

   radu: ”Transilvania e o zona plina de resurse naturale, aur, metale, gaze, hidrocarburi, paduri, lemn, roci, piatra si, indeosebi, fainosag inepuizabil, probabil cea mai bogata provincie din Romania.”!

   0

 9. #24

  Mi-a zis mama de dimineata ca cica ii maresc pensia de vaduva de razboi lu bunicamea de la 160 la 600 de lei. :)))
  Pe o parte ma bucur ca uite asa mai apare o mie de euro pe an de nicaieri fara sa fac nimic. Pe alta parte restul blabla-urilor despre cat de cretina e decizia.

  0

  • #25

   pensiile de veterani si de vaduve trebuiau marite primele, nu ultimele. acum mai sunt foarte putini beneficiari, efortul bugetar este aproape zero, dar propagandistic este o reusita. ciolos, daca stia macar un graunte de politica, facea el treaba asta, n-ar fi avut curaj psdeaua sa abroge.

   0

 10. #26

  eu cred că este un fofleu
  dacă câcatu de dragnea aprobă, SIGUR PIERDE ALEGERILE

  0

 11. #32

  „Aktualisierung am 04.12.: In der vorhergehenden Version der Meldung war vom „Anschluss” Siebenbürgens die Rede. Dies haben wir geändert.”
  au schimbat anexare cu aderare …

  0

  • #33

   Chiar nu era nevoie sa traduci toti de pe aici stim suedeza!

   0

  • #34

   Bine ca n-au schimbat Siebenbürgens cu Ganze Hungarien…

   0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Cât am stat cu nevastă-mea pe la Polizu, am căutat chestii de mâncare pe la tarabele alea de pe Buzești, supranumite stretfood, cu mâncare minunată, gătită de oameni deosebiți. Băbăeț, vă spun sincer, mai multe bășini decât la pastramagiii ăia care își câștigau pâinea vânzând chifle oamenilor nu am văzut de multă vreme. […]

Opinii, impresii, care ce si-a luat, oferte bune sau fake, totul, ca de obicei. La 00.30 pcgarage era functional bine mersi. A INCEPUT.