Dragoș Bucurenci una scrie, alta fumează

Acum 10 ani, distinsul fraierolog Dragoș Bucurenci scria un articol extrem de dur împotriva lui HR Patapievici și a fumatului.

La asta mă şi gândeam ieri seară, trăgând puternic aer în piept înainte de a intra pe uşa unui restaurant “rezervat fumătorilor”. Progresistul din mine s-a întrebat dacă n-ar fi fost mai potrivit ca pe uşă să stea scris, într-un chenar mare, negru, “AICI SE MOARE ÎNCET, DAR SIGUR”, pentru a stârni pe deplin compasiunea nefumătorilor.

Bietele mele haine, care nu şi-au revenit din violul olfactiv la care au fost supuse nici după o noapte întreagă petrecută pe balcon, sunt de altă părere. Dar asta este doar din cauză că ele n-au citit la fel de multă carte ca Horia Patapievici, aşa că nu vor accede probabil niciodată la neoconservatorismul tolerant şi şarmant, care-şi înmoaie relaxat ţigările de foi în paharul de single malt înainte de a le aprinde.

Se pare că anii și datoriile mai înmmoaie ura împotriva țigărilor, pentru că

Dragoş Bucurenci se alătură de luni echipei de management a Philip Morris România (PMI) ca Director de Comunicare. În această calitate, va gestiona comunicarea companiei cu consumatorii şi cu presa. Bucurenci spune că nu şi-a imaginat că va ajunge vreodată să lucreze pentru o companie din industria tutunului, dar că a acceptat oferta, întrucât chiar crede într-un viitor fără fum, în care ţigările vor fi înlocuite cu produse mai puţin nocive pentru fumătorii adulţi.

Bravo, Dragoș, așa se face treaba și banul.
Sunt curios cum decurge o sesiune de coaching cu acest distins șarlatan. Tema principală Cum să iei bani de la toate părțile implicate.

20 comentarii

 1. #1

  Banii nu au miros.. Ca țigările!! Felicitări Dragoș. Ar merge și un curs online „Cum sa mictionezi pe principii – de la începuturi la prezent”

  1

 2. #2

  vine o vreme când lași baltă hipsterismul și te apuci de muncă.
  asta ne așteaptă și pe noi în vreo 10 ani :)

 3. #3

  În San Francisco tocmai s-au interzis si aceste țigări. E clar ca sunt foarte ,,sănătoase,,

  1

 4. #4

  E foame de bani…E foame de bani, băieți…

  1

 5. #5

  Sper ca nu aveti niciun fel de asteptari de la individul asta care era director la Salvati Dunarea si Delta si sifona bani impreuna cu Liviu Mihaiu…
  PLus ca a scris o carte autobiografica din perioada in care se droga la greu iar Polirom i-a publicat-o educativ ca… tanara speranta. Caracter zero.

  0

  • #6

   mare vedeta si uriase realizari are bucurenci asta daca la 37 de ani are nevoie de carte autobiografica….

   0

 6. #8

  Pai boss, in sala de sedinte de la Philip Morris nu se fumeaza ca sa ii miroasa bietului Bucurenxi toalele!

  0

 7. Eu nu inteleg cum unii pot sa mearga pe sosele cu Lamborghini sau Ferrari. Este imoral, este jignitor sa conduci asa ceva intr-o lume in care pruncii mor de sete in Africa si exista scoli fara toalete in Romania. Daca vreuna din cele doua companii are nevoie de un trepadus la comunicare, sa ia mailul meu de la boss. Multumesc, astept cu emotie.

  1

 8. #10

  Pai in 10 ani se mai schimba omu..

  1

 9. #11

  Nu vad nicio contradictie. Omul a zis ca uraste tigarile, nu gramezile de bani.

  1

 10. #12
  Anton

  Pfuuu. Mereu il incurc pe asta cu Badita.

  0

 11. #13

  „a acceptat oferta, întrucât chiar crede într-un viitor fără fum” – Imi scapa logica. Lucrez la fabrica de ghilotine pentru ca sper ca executiile sa se interzica.

  0

  • #14

   Pai aiCoaeOS e cu abur nenica, nu cu fum..doar la asta se referea. In rest, sa vina banu’ si canceru’ la baieti

   0

 12. #15

  Astept cu interes si-o campanie de pufait pe cursele cu Yandex. Ti le ofera gratis, ca sa nu te plictisesti pe bancheta din A in B. Si totul de la doar 5 lei!

  1

 13. Bucurenci ca Bucurenci dar nu inteleg cum de Philip Morris a putut sa il numeasca in functia de director de comunicare avand in vedere antecedentele sale cu privire la tigari. Abia astept sa vad unde o sa duca colaborarea asta.

  0

  • #17

   Pai ce e asa greu de inteles? A comentat impotriva tigarilor, il angajezi pe o palarie de bani 6 luni si apoi dupa ce „ne-am despartit in conditii amiabile” si mai comenteaza de tigari si lucruri nocive i se va arunca in fata „tu, care ai fost platit de aia cu tigarile, comentezi?” Si gata, ai scapat de un detractor…

   0

 14. #18

  a deci bucurenci e de fapt un mancator de cacat?
  socant!!!
  nu stiu cum sa reactionez, vestea asta a venit ca un traznet!

  0

 15. ai citit si replica?

  0

Citește și...

E plin internetul de meme și reproșuri despre cât de nasol e la arabi și cum femeile nu au drepturi și despre cum această sălbăticie trebuie eradicată etc. Totodată, aceste memeuri sunt făcute de pe o terasă de la Burj Al Arab, cu o cafeluță tradițională și narghileaua în dinți. Eventual ne revoltăm […]

Vorbeam acum ceva vreme cu un prieten care îmi spunea că îi place să-și țină femeile geloase, ca să nu se plictisească. Recent, domnul meu suflet pereche spunea că n-a fost niciodată gelos și că nu există absolut nimeni și nimic care să justifice sentimentul ăsta. Nu suntem stăpâni pe sufletul celor pe […]

Un montaj de asemenea anvergură, mai rar. Băiatul care face chestiile astea pe jandarmemeria își irosește viața aiurea dacă nu trăiește din editare video pentru comedii, pentru că, domnilor, e inuman ce se întâmplă.