Dreptate să fie, dar nu pentru noi

Domnul ministru Varujean Vosganiean are o problemă. Îl cercetează o agenție de-a statului pentru că a vândut gaz la ce preț a vrut mușchiul unui industriaș român. Desigur, nu e primul ministru hoț din românia, nu va fi nici ultimul, mai ales că e în concert cu Adriean „3 rânduri de borduri” Videanu.

Problema se pune atunci c\nd, din poziția de demnitar al statului, face cereri respectuoase către colegii săi demnitari, de a nu autoriza cercetarea sa penală. Pentru că, e clar, e cercetare politică. Și ce dacă a vândut gaz mult sub prețul pieței? A fost tot o decizie politică.

Ca să înțelegeți cât e de porc omul, spicuim

În concret, faptele care sunt reținute în sarcina mea prin referatul procurorului constituie exclusiv decizii politice în domeniul economic, potrivit atribuțiilor mele de la acea dată, de ministru al Economiei. Acele decizii au fost politice și, prin urmare, indiferent dacă au fost corecte sau eronate, ele nu au nici un fel de dimensiune penală, nu pot fi calificate infracțiuni și, în consecință, nu pot constitui temei pentru o cerere de urmărire penală.

În traducere, orice decizie iei ca ministru al economiei, nu ești pasibil de pedeapsă, pentru că, nu-i așa, deciziile politice nu sunt penale.

Am onoarea să îi rog pe distinșii colegi senatori să nu voteze cererea de urmărire penală a mea pentru presupusul complot și pentru presupusa subminarea economiei naționale.

În concluzie, să se cerceteze, primesc, dar nu pe mine.

Citiți tot, pentru că este extrem de interesant de urmărit ipocrizia cruntă a individului.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

32 comentarii

 1. Vosganian era o persoana inteligenta si cu simtul ridicolului.
  Ma mir ca nu intelege penibilul demersului sau.

  PS. Daca PNL-ul nu aproba cercetarea penala, isi da foc la valiza.

  Thumb up 0
 2. si cand te gandesti ca odiosul asta a vrut sa fie guvernatorul BNR.
  Printre alte masuri stralucite a sugerat la un moment dat sa dam drumul la tiparnita daca nu avem bani.

  Thumb up 0
 3. #7

  Avem si o veste buna: in acelasi dosar, lui Videanu i s-a pus sechestru pe o parte din avere in urma demersurilor procurorilor DIICOT

  Thumb up 0
 4. Tragi tunul cât ești în funcție apoi o iei de la capăt cu basmaua curată. Și cu banii. Păi nu ?

  Thumb up 0
 5. pai vosganian are dreptate. decizia lui este una politica. din moment ce la vremea respectiva nu exista o lege care sa limiteze raspunderea politica (adica sa reglementeze un pret minim posibil pentru asemenea decizii) ancheta nu are obiect. ar avea obiect daca exista dovezi ca ministrul ar fi luat spaga pentru a decide asta, dar altfel dosarul este o mizerie basista.

  Thumb up 0
 6. arhi: nu stiu ce sa zic de asta, dar basescu arde pe oricine daca are interes. oricum se stie ca base si videanu au avut niste meciuri, cine stie cite or mai fi fost de care nu s-a auzit. acum videanu este inca in pdl, base si-a luat la revedere de la pdl… poate n-o fi platit videanu vreo taxa si acu ii vin penalizarile.

  Thumb up 0
 7. + base a consacrat metoda asta: daca vrei sa arzi pe cineva de la ei, bagi in acheta si pe cineva din propria tabara – sa nu se spuna ca justitia nu e independenta. dup-aia se rezolva treaba frumos din sentinta: la unii e mai mare cu exe, la ceilalti nu e.

  Thumb up 0
 8. credeam ca si-a dat demisia sau s-a retras acum 3-4 ani sau mai mult..am fost stupefiat sa-l vad anul asta la tv dandu-se mare.. ce-i drept nu prea urmaresc stirile si tv-ul de asta am crezut ca a disparut; pot doar sa-i urez celula incapatoare desi poate si eu as fi facut la fel dar macar incercam sa nu mai apar pe la tv dupa..

  Thumb up 0
 9. #20

  Mai stie careva vreun popor care sa taca si sa inghita atat cat o face poporul roman? Comportamentele lor (ale ministrilor) sunt ca si condusul cu viteza. Mergi tare, dar atent, nu se intampla nimic. A doua oare mergi si mai tare, apoi foarte tare, deja nu mai esti atent, mai ales ca ai si experienta… Pai cum sa nu inghita bani daca au de unde si daca nu le spune nimeni nimic?

  Thumb up 0
 10. asta pentru ca se poate, frate. daca le bagam mintile in cap la cretini atunci cand trebuia, nu mai aveam problema asta.
  in schimb, facem proteste pentru caini si rosia montana.

  Thumb up 0
 11. Io zic ca atita timp cit intra la pirnaie „unul de la unii si unul de la ceilalti” e de bine. Rau e cind se asterne linistea si nu mai intra nimeni la bulau…

  Thumb up 0
  • #24

   Singura chestie e ca de la unii intra la parnaie, de la altii iau cu suspendare 🙂

   Thumb up 0
 12. #25

  nu beau,nu fumez, si fut numai la mioritza.

  Thumb up 0
 13. #26

  Si la Ceausescu tot decizii politice au fost. La Hitler la fel, ia omorat politic pe evrei…

  Thumb up 0
 14. Foarte tare este ca majoritatea dintre ei gandesc asa.

  Thumb up 0
 15. #28

  experientele nefericite cu femeile pot transforma un barbat care a ajuns la putere intr-un monstru.

  Thumb up 0
 16. #29

  la multi ani, domnule vosganian (cu executare)!

  Thumb up 0
 17. bai, pe de alta parte, pe mine ma intereseaza banii pe care ii castiga statul. Mi se rupe mie pl daca el a acordat un discount mai mare. Stiu, eu sunt mai naiv.
  Daca analiza data de vosganian e corecta, prin diminuarea pretului au fost castiguri. 2009 e an de criza.
  „creşterea cifrei de afaceri a SNGN ROMGAZ SA faţă de anul 2008, înregistrarea unui profit suplimentar de 80 de milioane de lei (care depăşea cu mult valoarea discountului) şi creşterea cu trei procente a ratei profitului”

  In fond asta conteaza.

  dece scrisa asta? Poate sa nu aibe stresuri cu judecata.

  Thumb up 0
 18. #31

  Nu vi se pare superb cum a reusit sa scape de urmarire penala cu numarul egal de voturi? :)))

  Thumb up 0