De ce se duce doar la Hornbach bricoleurul numărul 1 al țării

De ce se duce vali doar la Hornbach? Pentru că protejează natura.

Hornbach România renunță la produsele din lemn de la Schweighofer

Magazinul de bricolaj renunță la Schweighofer în urma solicitărilor venite de la 14.000 de cetățeni. [1]

Hornbach a anunțat azi, 22 decembrie, că va încheia relaţiile comerciale cu Schweighofer pentru lemnul de construcții și lemnul rindeluit începând cu luna ianuarie a anului viitor [2]. La baza deciziei Hornbach stă suspendarea certificării FSC și presiunea publică menținută în ultima jumătate de an de comunitatea de-clic.

Peste 14.000 de cetățeni solicită magazinelor de bricolaj din România (Arabesque, Bricodepot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin) să renunțe la lemnul ilegal provenit de la Schweighofer. Jurnaliștii de investigație au expus practicile ilicite ale companiei Schweighofer de nenumărate ori în ultimii doi ani. Acum, însăși FSC (Forest Stewardship Council), organizație internațională care verifică legalitatea afacerilor cu lemn, a concluzionat că aceste acuzații sunt reale.

“În urma multiplelor dovezi ale tăierilor ilegale, în care toate drumurile duc la Schweighofer, era un pas firesc ca magazinele de bricolaj să înceapă să renunțe la aceste produse. Salutăm decizia Hornbach și vom cere în continuare ca toate magazinele de profil să renunțe la lemnului provenit din tăierile ilegale de pădure.” a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic.

Suspendarea certificării FSC a Schweighofer este un pas important împotriva tăierilor ilegale. Acum trebuie menținută presiunea pentru ca această certificare să fie retrasă definitiv. În acest fel, magazinele de bricolaj nu vor mai avea nicio scuză pentru a-și încheia contractele. Deja, peste 10.000 de membri ai comunității de-clic solicită FSC să-și retragă certificarea. [3]

Pentru mai multe informații,
Raluca Veștemeanu
raluca@de-clic.ro
tel/fax: 0364.104.706

21 comentarii

 1. #1

  ,,Există o judecătoare la Curtea de Apel căreia i-am făcut eu plângere penală într-un schimb de terenuri. Ori au intervenit serviciile militare şi cu ei nu te pui, cu FBI, CIA. Mai avem recurs. Dacă e definitivă şi îmi spune că trebuie să-l schimb, îl schimb… FCSB. Adică Fotbal Club Sportiv Becali. Şi tot nu schimb marca.”

  :))))))))))

  0

  • Ma cac in fotbal.

   0

  • #3

   Te înțeleg… ești stelist probabil… :)) Se pare acum că de-acum încolo trebuie să susțineți echipa aia din divizia d, a armatei, adevărata Steaua, nou înființată, cu Lăcătuș. Că p-asta din divizia A, nu mai aveți cum s-o susțineți. Cum veți striga la meci- Forza Becali? Hai Becali? :)))) Numele Steaua nu va mai putea fi folosit sub nicio formă. N-aveți ce să faceți, altă opțiune decât să susțineți adevărata Steaua, din divizia D :)) În schimb, eu tocmai am devenit suporter FCSB. Abia aștept derby-ul Fotbal Club Sportiv Becali (FCSB) – Dinamo :))))

   0

  • Trebuie sa iti desenez?

   0

  • #5

   @Vlad:

   Fratele meu, calmează-te, e în regulă, sunt aici lângă tine. Poți să îți descarci aici emoțiile aici, îți ofer umărul meu. Fii puternic, frate. Știu cum e, și eu am trecut prin asta, echipa mea de suflet Rapid nu mai există practic, știu cum e să trăiești o dramă. Te înțeleg frate, d-asta sunt alături de tine, gata să te consolez. Chiar dacă tu stelist, eu rapidist, trebuie să fim alături unu de altu în momentele grele. Deci…asta e frate. Fii puternic, fii bărbat. Viața merge înapoi :))

   0

 2. Cateodata „e bune” si petitiile aste online …

  0

 3. #7

  Vroiam initial sa zic ca nu ala e motivul probabil, dar pe urma am realizat ca ma doare in puma de bricolaj.

  0

 4. #8

  E zoso in poster ? 😀

  0

 5. Bravo lor! Sa speram ca nu vor fi singurii, si ca alte magazine de bricolaj vor face si ele pasul asta.

  0

 6. #14

  Deci Zoso știa ca Hornbach va anunța azi 22.12 că renunța la Sw….

  E medium ?Că se duce la Hornbach de ani de zile

  0

 7. #16

  Te va scoate din blogroll pentru posterul acesta…

  0

 8. Multi isi dau cu parerea dar nu au habar care e treaba cu FSC.
  Forest Stewardship Council nu se ocupa decat cu gestionarea padurilor certificate.

  Daca vrei sa obtii un certificat FSC trebuie sa debitezi busteni si sa folosesti materie prima din paduri certificate (aici FSC iti pune la dispozitie o lista cu distribuitori care sunt certificati, cu proprietati certificate).
  Treaba nu este deloc simpla. Ei fac controale periodic si verifica toate intrarile si iesirile de materie prima. Tu ca si companie certificata trebuie sa dovedesti desigur ca ai respecatat acordul lor.
  Compania pentru care lucrez este certificata FSC. Cand avem cate un proiect la care trebuie sa folosim materie prima certificata doar din aia folosim. Daca nu poti dovedi asta cand vin in control iti suspenda certificarea si dureaza ceva pana te primesc inapoi sa incepi o noua certificare.

  Banuiesc ca Schweighofer care este un mare procesator de masa lemnoasa nu a respecatat normele FSC si i-a fost suspenadata certificarea.
  Nu a venit FSC si s-a luat de ei ca fura padurea „miseleste”. Au mai fost acuzati si in trecut de practici din astea.
  Cunosc destul de bine situatia de la Schweighofer pentru ca au una din locatii chiar in orasul unde am crescut.

  0

 9. #18

  Intre timp, un telespectator fidel anatema 3 a incercat sa atace sediul DNA din Ploiesti, sa il salveze pe Guitza din bratele paroase ale dictaturii binomiste:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21489324-incident-dna-ploiesti-barbat-afectiuni-psihice-incercat-intre-sediu-inarmat.htm

  0

 10. Pe astia care imping roaba in reclame nu-i cheama Dorel?

  0

 11. #20

  Realizaţi ca daca avea gusturi mai bune la masini, la imbracaminte si era mai frumos nu mai era virgin acum? A, si daca nu era basist, da, daca nu era basist.

  0

 12. #21

  Asta de de la Schei… ofer, sau cum le-o zice, fac cei mai buni peleti.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Am încercat ieri să merg la cumpărături la Auchan, că e mai aproape de casă, ceva lejer și era să rămân blocat în trafic. Cred că și acum zăceam undeva, pe o stradă, tânjind să ies la libertate, la aer, la viață. Sfat: Carrefour are una din cele mai mișto chestii. Aplicația lor, […]

M-am uitat ieri sau alaltăieri la unul din ultimele episoade din Southpark, în care cable guys se revoltau împotriva serviciilor de streaming. Bine, cred că e o reclamă deloc mascată la DIsney+, că l-au menționat de 100 de ori, plus cât de mult place The Mandalorian tuturor. Azi, de curiozitate, am apăsat iconița […]

Am pe facebook o tipă așa și-așa, nici prea prea, nici foarte foarte, nici prea tânără, nici prea bătrână, aurea mediocritas. Și, din când în când, bagă câte un rant despre cum pe ea, ca să o impresionezi, trebuie să fii nuștiu cum, să vorbești nuștiucum, să te porți nuștiucum, să să fii […]