De ce ducem cafea la medic?

Am umblat în ultimele luni la medic cât nu am fost în ultimii 5 ani la un loc. Din toate plimbările astea, am rămas cu o singură chestie pe retină. Omniprezentele pachete de cafea din pungulițele de cadou pe care le poartă pacienții. Vă jur, oamenii se duc la medic, în 2019, cu pungi de cafea vidată Amaroy.

Am o prietenă care e chirurg ortoped. Are acasă un dulap de bucătărie plin cu pungi de cafea. Pentru că oamenii se înghesuie să îi dea plocon cafea și Kent. Serios, e o piață mare pentru kentul vechi, ăla lung, în pachet care se rupe. Dar am crezut că na, e la țară, la Constanța, oamenii sunt mai de modă veche.

Dar în bucurești se rupe norma cu Amaroyul, vă spun.
Stau și mă întreb, oamenii ăștia nu realizează că a murit comunismul, singurul loc unde kentul și cafeaua erau instrumente de barter prin care îți puteai achiziționa, la final, carne, ouă și lactate? Pentru ce dracu duci doctorului plocon CAFEA??

26 comentarii

 1. Pot sa își deschidă cafenea

  2

 2. #2

  Pai de exemplu eu am pus cei cateva sute de euro in punga cu cafea dupa operatia de menisc si ligamente:)

  0

  • #3

   Vezi ca pachetele de cafea pot ajunge la altii. Eu mai dau peste prins de mine unor cunoscuti (nu mai au curaj sa cumpere din pescarie), doamna e medic si mereu imi ofera ceva la schimb, nu ma inteleg cu ei daca nu primesc. De multe ori imi dau cafea primita de la pacienti… dar din pacate pana acum n-am gasit niciun ban in ea. :)

   Tot legat de aceste practici, eram in Lidl si aud o conversatie intre doi batrani, el o intreba pe ea: „bomboanele le iei pentru doctor”? Deci inca exista lume care merge la medic cu pachetul de cafea sau cutia de bomboane de ciocolata.

   0

 3. #4

  Problema nu e că nu realizează, problema e că ăia de o fac sunt majoritatea tineri, unii născuți după 89.

  0

 4. #5

  La pachetele de kent lung daca rupi cu grija sigiliul gasesti o serie tiparita acolo. Daca ultimul numar e 6 atunci inseamna ca ai castigat 1000 de dolari. Se stie !
  Banuiesc ca la cafeaua amaroy e vorba doar de colectia de cartonase. Doctorii se dau in vant dupa ea

  1

 5. #6

  Adevaratii cunoscatori duc ciocolata Heidi. In cartonul de la ciocolata pot intra si 5000 de lei.

  0

 6. #7

  Da, e de căcat și de prost gust. Eu aș da direct bani. Voi?

  0

  • #8

   :))

   Foametea e mai importanta decat grosimea portofelului (sau ma rog, numarul digital al contului bancar).

   0

 7. #9

  Mda. Mi se ofera si mie, inclusiv la privat (!!!), eu nici nu beau cafea. Refuz de fiecare data, dar de multe ori asa de tare se supara pacientii, de zici ca i-am injurat de mama. Ii redirectionez catre asistente, sa le dea alora, daca tin neaparat. Tigari n-am primit :))

  0

  • #10

   Daca le refuzi cafeaua, tigarile sau bomboanele, e posibil sa creada ca nu esti doctor din ala bun.

   0

 8. #11

  cata rautate pe tine sa spui asta! :( ..bag seama ca nu ai fost recent prin Loft sau Ego..pai cum sa asociezi cuvantul „tara” cu Constanta, acest Miami al Romaniei? :))

  0

 9. #12

  Pentru că medicii beau multă cafea și să nu rămână în până

  0

 10. #13

  Amaroy dau pensionarii. Pentru pensionari singurele cafele bune pe lumea asta sunt Jacobs și Amaroy. Și mai ales Amaroy dinaia din Germania, nu ce găsești în Auchan.

  Dacă chiar vreți să dați cafea cadou măcar luați una proaspăt prăjită boabe de la o prăjitorie de top,

  1

 11. #14

  O fi cafeaua bolnava. Ei o duc sa se vindece si sa o ia apoi acasa.

  0

 12. #15

  Sunt singura la care a venit doctorul cu pachetul de cafea (!!!) ca sa-i caut fotografii in arhiva? :)
  (Nu Amaroy, mi-au zis prietenii ca era #dinaiabuna)

  0

  • #16
   Arhi

   iti dai seama ca si el o primise, la randul lui:))))

 13. #17
  vladut

  Se da cafea la doctori din reflex. Si doctorii aia de garda veche iti fac operatia mai buna tot din reflex chiar daca nu mai au nevoie de cafeaua ta! Win-win.

  0

 14. #18

  remind me again, tu unde te nascusei? braila sau galatz? :D

  0

 15. Taica-meu are diabet si la 3 luni merge la medic la control/reteta etc. Niciodata nu se duce cu mana goala. Incepuse cu cafea, apoi i-a zis asistenta sa nu le mai aduca nimic ca se supara, a trecut pe cutie cu bomboane (ironic,isnt it). Desi i s-a spus, nu poate, pur si simplu, sa mearga cu mana goala. Asa are el constiinta impacata, nu stiu. Pe de alta parte, la un moment dat, legat de locul de munca, am facut un serviciu ”off-topic” celor de la Politie. Well, ghici cu ce a venit la mine purtatoarea de cuvant de la ei :))

  0

Citește și...

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]