Dumnezeu e asiguratorul meu

Iarăși au fost inundații brutale în țară. Ca de obicei, iarăși și din nou, niciunul din cei inundați an de an nu au asigurare de locuință. Asigurare care este, nu-i așa, obligatorie. Pentru că noi, românii, ne ghidăm după dictonul

 • Dumnezeu e asiguratorul meu
 • , așa că ne punem speranța în el să nu ne dea inundații. iar dacă ne dă inundații, înseamnă că așa a vrut dumnezeu și asta e, nu avem ce să facem decât să cerem ajutor de la stat, să ne repare casele.

  Și statul, bineînțeles, percutează. Absolut toate autoritățile locale din zonele inundate au anunțat că vor ajuta, fără nicio problemă, oamenii cărora apa le-a luat casele, indiferent dacă au sau nu au asigurare.

  Acum, foarte serios, nu doresc să fiu cinic, dar care e mesajul care îl transmite statul român, când face asemenea mizerii? Cum dorești să impui acea obligație de a te asigura, când tu nu faci nimic pentru asta, ba mai mult, le dai și un semnal tuturor celor aflați în zonele inundate, Nu e nevoie de asigurare, băieți, noi vă facem casele moka, din banii fraierilor care plătesc impozite.

  Și înainte de a căina bieții oameni, care nu au bani, aflați că o asigurare PAID costă:

  a) 20 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP A

  b) 10 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP B

  Tipurile de locuinte pentru care se incheie asigurari obligatorii sunt urmatoarele:

  • TIP A – constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic
  • TIP B – constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic (ex.: chirpici).

  Deci acei săraci căinați de toată lumea, chirpicarii, ar trebui să plătească 45 de lei pe an pentru a avea o asigurare. 4 lei pe lună. Dacă ești proprietarul unei case și încerci să te justifici că nu ai de unde să dai 4 lei pe lună pentru asigurare, poate era cazul să te ia și pe tine apa, pentru că nu îți justifici existența în cadrul societății.

  dumnezeu ma iubeste

  69 comentarii

  1. #1

   Ca sa fim cinstiți si corecți pe cei din zonele inundabile nu-i asigura nici dracu
   Si doi ,acu f’o 6 ani m-am dus sa fac asigurare la apartament ,obligatorie ,si mi s-a spus ca o sa ma asigure fix pentru ceea ce nu aveam nevoie : inundații ,cădere de corpuri din cosmos ,etc .I-am bagat in ma-sa

   0

   • #2

    sunt convins ca era coada de tarani la usa asiguratorilor din zona, care urlau DE CE NU VRETI SA NE ASIGURATI?? DE CE???

   • #3

    Cred ca trebuie detaliat cuvantul „inundatii”. General asa, imi imaginez cateva situatii in care un apartament ar beneficia de asigurare pentru chestia asta.

    0

   • @Gigi inundatii provocate de fenomene naturale. Nu, vecinu fumat de deasupra nu se pune.

    0

   • #5

    @cetin: aceelasi discurs îl aveam si eu doar că in practica altfel sta treaba…
    Până când a trebuit să asigur o casa bătrânească pe care am si renovat-o.
    Niciun asigurator nu este interesat când ai risc prea mare.

    Dacă tot zici ca e așa de ieftin si ușor. Hai sa „adoptăm o casa bătrânească”. Eu as da 10 euro pe an să nu mai văd bătrâni plângând neintelegand treaba cu asigurările sau vremea…

    0

   • #6

    hai

   • #7

    Pai ma boss, in zonele inundabile nici nu e voie sa se construiasca din cate stiu :). Fiecare isi asuma riscul . faza e ca statul ii ajuta si pe cei de acolo, care au construit acolo cu buna stiinta.

    0

  2. #8

   Am auzit un primar de comuna afectata spunand senin „speram sa nu mai ploua” cand a fost intrebat ce masuri ia ca sa faca damage control. M-am amuzat un pic – am asociat-o cu „ce masuri luati sa nu fiti afectati de inundatii *si anul asta*? Paaaai, rugaciuni!” – e cam tot pe acolo…
   Partea si mai trista e ca ai putea schimba mentalitatea omusorilor astia cu foarte foarte mult efort si nu cred ca e cineva dispus sa investeasca atat timp si atatea resurse in preventie…

   0

   • #9

    ai putea sa ii fortezi pe tarani sa isi faca asigurare, prin varii mijloace. acum ar fi un moment propice, deja au fost alegeri, nu ar mai trebui sa stea stresati ca isi pierd posturile. dar nu o fac oricum. pentru ca si ei sunt niste tarani cocliti, care nu inteleg ce e aia asigurare si la ce foloseste

  3. #10

   Da pachetul de Kent e nelipsit zilnic din dotare. De vizita la crasma nu mai zic. De aia nu au bani.

   0

   • Unii români se plâng că nu au bani destui, dar nu le lipseşte un pachet de ţigări pe zi.

    Unii români se plâng că factura la curent e mare, dar televizoarele, pc-ul şi altele stau aprinse non-stop.

    Unii români se plâng că vecinul câştigă de 10 ori mai mult, dar vecinul lucrează mai mult, la o firmă importantă, este un angajat foarte bun, nu întârzie, şi îl duce capul.

    Oameni ca ăştia trăiesc printre noi.

    Măcar la ceva să fim şi noi buni, nu? :)

    0

  4. #12

   Vorbeam de inundații naturale si avind in vedere adresa locației aveam șansa la inundații naturale cit aveam șansă sa fie lovit blocul de un TU-144

   Cel mai mare scandal l-au făcut cei cu asigurare pentru incendii ,inundații de la vecini ,furt ,mult mai mari decit cea obligatorie.Si statul ii punea s-o facă si pe asta inutila pentru ca mafia din asigurări .De-aia intervine statul ,pentru ca a patronat o groază de porcarii

   0

  5. #13

   Uite alta problema (a mea) : bloc construit in 1982, Bucuresti, Pantelimon , nu are probleme dar figureaza cu clasa seismica U2 la o expertiza facuta in ’93 cand s-au verificat toate blocurile. Restul vecinilor (107 apartemente) si asociatia nu vor sa faca nimic in acest sens si din pacate orice asigurare as face este invalida. ING-ul a fost baiat finut si a refuzat sa imi ia banii, Astra mi-a luat dar in polita scria negru pe alb ca daca este incadrat in clasa seismica la data incheierii asigurarea devine nula (la toate riscurile, nu doar cutremur).

   0

   • #14

    Astra…. He , he ,he !

    0

   • #15

    well, ghinionist:))

   • #16

    Sell and Run forest..!

    0

   • #17

    Astra era acum 3-4 ani, asa am invatat sa citesc tot de 2 ori si sa apreciez ING-ul (ei te pun sa bifezi pe formular ca blocul nu este in una din situatiile care fac asigurarea nula si nu iti inchiei polita altfel).

    0

   • #18

    Daca este U2 poti asigura acel apartament pe o polita facultativa. Te asigura pentru toate riscurile cu exceptia cutremurului. La cutremur vei fi asigurat prin polita PAD in limita a 20.000 EUR. Verifica exact incadrarea pe site-ul primariei Bucuresti.

    0

  6. #19

   Citeste linkul si mai ales comentariile . Am mai auzit si eu personal povesti cu firme de asigurari care nu prea aveau chef sa plateasca , deci un fel de RCA pentru locuinte. De aici si neaincredera oamenilor..suntem totusi in Romania…
   http://riscograma.ro/6205/fereste-te-de-asigurarea-care-nu-va-fi-platita-niciodata/

   0

   • #20

    da da, e exact motivul pentru care niciun taran nu are asigurare PAID. au citit riscograma, au facut o analiza SWOT si una de risc si au decis: Ne bazam in continuare pe dumnezeu si dom primar

   • #21

    Eram sigur ca ai sa te legi de riscograma si analiza SWOT. La oamenii fara cunostinte dobandite la ASE merge foarte bine factorul zvon si ce a patit altul…chestii care in Romania au inca valoare si greutate. Cand auzi ca X a platit asigurare si pe urma firma de asigurari i-a dat mumu parca nu mai esti asa inimos. Ce spui tu este corect si normal intr-o societate capitalista asezata ( aici nu este cazul). Hai sa vedem putin piata asiguratorilor auto si discutiile de pe acolo…exact !

    0

   • #22

    gigi, nu e vorba de mistoul meu. oamenii aia nu au auzit niciodata de problemelw astea. ei nu isi fac asigurare. punct

   • #23

    Dap, pe principiul „am auzit de la un prieten”.
    Caz real: am apelat la asigurarea asta de două ori pentru două cazuri de inundație (vecini etaj superior, prima generație scăpată de la țară si care s-au pomenit cu apă curentă care curge din perete).
    Facut poze, anunțat asigurator via email, venit „expert” care a constatat paguba in 20 de minute, primit banii in cont in vreo săptămana, me happy.
    Probabil sunt o excepție, dar pentru mine a funcționat.
    Halatul a fost 20 de euro pe an. Despăgubiri primite in cont pana acum, vreo 300 de euro. Not a bad deal.

    0

  7. #24

   tot ce pot sa spun dupa ce am cititi articolul e ca as face o daciada cu domnisoara din imagine. despre ce era vorba?

   0

   • #25

    Si eu am simtit lupul dacic sburlindu-se usor la poza respectiva…
    Ma bag si eu unde la daciada lu Perkele…

    0

  8. #26

   Eu ma gandesc asa: oare nu poate nici un primar sa bage asigurarea aia cu forta pe gat oamenilor bagand suma aia in impozit? Adica sa se faca o licitatie la care sa participe toti asiguratorii care doresc, sa castige cel cu bonitatea cea mai buna si colectarea asigurarii sa se faca direct la taxe si impozite. Exceptie sa fie doar cei care vin deja la ghiseu cu politele in perioada de valabilitate facuta la orice alta firma vor ei.

   0

   • #27

    Vrei sa nu mai fie votat primarul ala in veci ? Si partidul si tot neamul lor… Legea actuala prevede amenzi date de primarie pentru cine nu are asigurare, pana acum nu s-a dat nicio amenda.

    0

   • #28

    Ba exact acum e momentul perfect sa o faca. Pentru ca oricum numai ce a fost votat iar oamenii au o tendinta incredibila de a uita. Intre timp, in 4 ani au toate sansele ca localitatile alea cu probleme sa mai aiba MINIM inca o inundatie, si ce misto e cand casele lor sunt reparate pe banii de la asigurator… Sa vezi apoi masa electorala cand „pomana” e de 1.000 de ori mai mare decat suma data intr-un an. Caritas 2 :))

    0

   • #29

    Nu mai bine lasam asa, vine apa, primim ajutoare de la guvern si particulari, mai ciupim ceva si de acolo. Asiguratorul verifica si are grja de banii lui, statul nu. Inca am in minte imaginea cu un primar care furase conservele destinate sinistratilor si le asezase frumos in camara lui (destul de multe, in jur de o mie). Ce m-a frapat a fost ca le asezase frumos, cu model ca la expozitie.

    0

  9. #30

   Acuma sa vin si cu reversul medaliei. Acum multi ani a avut romtelecom/dolce/cosmote promotie si la abonament iti dadea 3 luni asigurare gratis (printr-un asigurator tert). Intamplarea face ca un sat care si-a pus aproape in totalitate dolce sa fie luat de ape cat inca era asigurat.

   0

   • #31

    aia nu a fost promotie, a fost un cacat abuziv, i-a futut opcul de i-a indoit, cred ca am scris si eu

  10. Sa facem ceva sa ne prefacem ca e ok, a zis statul. Gen asigurare obligatorie :)

   care fiindca asiguratorii
   – nu vor sa asigure pentru inundatie pe cei din zonele inundabile.
   – si nici contra cutremurului pe cei din blocurile cu clasa de risc
   e fix pix.

   Asigurarea pe bune intr-o zona cu risc costa f f mult, pentru ca bineinteles ca costa.

   0

   • Daca casele din zona inundabila se distrug odata la 3 ani, asigurarea pe bune ar fi egala cu pretul casei impartit pe 3 ani + ceva sa iasa profit.

    Bineinteles ca nu au banii astia.

    0

  11. #34

   Ca firmele de asigurari sunt patronate de baieti destepti care sunt pe facut banu gros ,de nici ASF-ul nu indrazneste sa se lege ..iar este o poveste draguta si cu talc.
   Nu ati inteles inca ca aceste firme sunt sa castige ELE bani nu sa te despagubeasca pe tine. In cel mai fericit caz iti da o suma ridicola care nu acopera nici 25 % din necesitati. Restul au grija baietii sa rastalmaceasca tot felul de clauze de ajungi sa le mai dai tu bani ca asigurat.

   0

   • #35

    gigi, divaghezi aiurea. taranii aia nu si-au facut asigurare pentru ca ii doare in pula si nu vor, nu pentru ca au o problema cu sistemul. ASTA discutam acum, nu cacaturile alea, pe care de altfel nu le contesta nimeni

   • #36

    Nu si-au facut asigurare pentru ca stiu ca guvernul o sa le rezolve problema.
    Pe de alta parte, statul nu poate sa lase oamenii sa doarma sub cerul liber. Propun containere sau corturi.

    0

  12. #37

   sunt curios de un lucru: acum ca am stabilit ca statul le construieste case, acele case vor fi construite tot in zona inundabila ? si pentru ca statul are trei perechi de oo, poate omul sa isi asigure casa construita de stat intr-o zona inundabila ?

   0

  13. #38

   Boss ,faptul că nu se fac asigurări la case in zone inundabile (autorizații de constructie date pe motiv de rude,prietenii ,șpagă, sau fara autorizații) e echivalentul unui tip de la pompieri care s-a dus să-si facă asigurare de viață pă barba lui, pe stat il doare fix in cur,si știi ce i-au spus ăia? Prietene ai una dintre cele mai riscante meserii din lume,așa ca pas !

   0

   • #39

    acestea sunt chestii particulare, nu subiectul general. sa ramanem la Romanii nu vor sa isi faca asigurare.

   • #40

    Nu chiar. Echivalentul ar fi daca un traficant de droguri ar vrea sa isi faca asigurare, deoarece vrea sa asigure o situatie periculoasa si ilegala. Faza cu pompierul e o prostie a legislatiei.

    0

   • În cazul ăsta îmi pare rău să spun Arhi dar nu ai deloc dreptate.

    Satele astea nici una nu au autorizaţii de construcţii, sunt case vechi, făcute pe vremea când se construia cu tot satul cu ce apucai.

    Risc de inundaţii extrem de evident, sate construite de-a lungul râurilor, ca orice aşezare omenească normală dar fără infrastructura specifică secolului 21. Au rămas undeva de nivel sec 19. Sunt o groază de sate care au poduri făcute din lemn încă, şi noi vrem să le asigurăm casele din chirpici?

    Nici o firmă de asigurare nu va asigura aşa ceva cu 20 de EUR pe an.

    Va asigura în caz de meteoriţi, cutremur, invazie extraterestră, război interplanetar, totul în afară de inundaţii, pentru acela va cere risc separat.

    Legea obligă să ai asigurare, dar nu obligă asiguratorul să asigure ceva anume, aşa că se jonglează doar ca să ia şi firmele de asigurări nişte bani moca, nimic mai mult. Dacă ai risc seismic, nimeni nu îţi va asigura un bloc cu 20 de euro pe an contra seismelor, dar banii tre să-i dai.

    Vorbesc ca unul care are şi rca şi casco, şi asigurare de apartament extra (care n-a fost 20 de euro te asigur ca să asiguri aşa cum sună bine) şi asigurare de sănătate privată şi pensie privată.

    Şi care am citit şi ce scrie cu steluţă şi litere mici în poliţele de asigurări.

    0

  14. Partea buna este ca eu la etajul 9 in bucuresti am o asigurare care ma protejeaza de inundatii. Alea naturale.

   0

   • #43

    Exact asta spuneam
    De unde știi ca nici macar unul din sinistrați n-a avut asigurare obligatorie? Dar probabil o avea pentru cutremur,inundație de la vecini ,invazia zombilor sau alte căcaturi complet inutile

    0

   • #44

    ursuletul taichii, nu intelegi care e de fapt ideea. ideea e ca autoritatile incurajeaza neasigurarea, dandu-le tuturor ajutoare

  15. #45

   De ce asigurarea pentru tipul A e mai scumpa? Betonul, caramida etc rezista mai bine la apa si intemperii.

   0

   • #46

    Din cauza sumei asigurate. La tipul A e 20.000 EUR suma asigurata iar la B este 10.000 EUR. Betonul si caramida sunt mai scumpe decat chirpiciul si paianta.

    0

  16. Hai norov manca-v-as pula! Maine imi iau laptop, ce am strans eu, ce imi da si mamaie, sa vezi bagamias pula ce scula de laptop imi iau! Gata frate, am iesit din cacat, ma pun bine! Nu mai arunc cu banii!

   In rest sunt bine, frate. Voi ce mai ziceti? Ce mai zici nea Cetine , mnacati-as pula ta?

   Pierdusem 9000 de lei la pacanele. Am pierdut 4000 primadata, apoi m-am dus cu inca 5000 a doua zi sa ii scot pe astia 4000. De unde, i-am pierdut si p-astia. Ramasesem belit, nici bani de sala de internet nu mai aveam! :)))

   Dar acum am iesit din cacat! Ma pun bine!

   0

  17. #48

   Atâta timp cât statul le dă despagubiri de ce să își facă? Statul asta trebuie sa dispară.
   Peste tot numai pomeni. Vreau și eu să îmi plătească o parte din încălzire iarna, sa îmi izoleze casa. Se poate?

   0

   • #49

    Se poate!
    Doar că trebuie să ai un venit mai mic de o anumită sumă (cca. 600 lei parcă) pe membru de familie.
    Cu alte cuvinte cu cât munceşti mai puţin cu atât primeşti mai mult de la stat.

    0

  18. #50

   Mai sunt si baietii aia cu sticker pe luneta pe masina: „Asigurat de Iisus”:))

   0

  19. #51

   Cine e fata din poza? Are un vibe f misto.

   0

  20. A prevestit Danut Lupu ca pe 20 ne intoarcem acasa :))

   https://www.dolce-sport.ro/euro2016/danu-lupu-nu-crede-ca.html

   0

  21. #53

   Sa luam ca pret 20 de euro pentru asigurarea obligatorie, statul ar putea sa o faca semi automata. Daca pana la 31 martie nu ai asigurare obligatorie atunci statul sa iti bage pe gat 22 de euro pe factura de curent (ca la TV plus 10% costuri de administrare) si in partea cealalta sa faca licitatii de pachete de asigurari, gen pachete de 2 mii de polite pentru firmele de asigurari, ca sa nu fie monopol.
   Omul e obligat sa plateasca si in acelasi timp se trezeste ca are asigurare pe casa, vrand nevrand.

   0

  22. V-am zis ca Tatarusanu ne infunda? Ne-a infundat :)))))))))))) A iesit ca un gunoi la Giroud ca nu ne batea Franta, si aici cu Albania la fel. V-am zis ca el ne ingroapa :))))

   Iordanescu e e vina, nu a stiut sa pregateasca fizic echipa, sa aseze jucatorii in teren, sa faca tactica etc. Prepelita nu avea ce cauta, nici Torje sau vacaru de Stanciu. Noi trebuia sa jucam asa, pe atac, in forta. Portar- Silviu Lung. apoi 4-4-2: Chiriches, Grigore, Sapunaru, Rat (sau Steliano Filip). Mijlocasi: Pintili , Hoban, AdiPopa, Chipciu (sau Stancu). Atacanti: Alibec, Andone.

   Tata Puiu ne-a ingropat

   0

   • #55

    Tatarusanu am impresia ca e si evreu

    0

   • #56

    Ba, sunt foarte de acord cu echipa propusa. Nu ești internat degeaba la Obregia.

    0

   • #57

    Hai ca ma faci sa rid .Cum dracu sa fie Tată jidan?
    Nu vezi după nume că e ungur toată ziua?

    0

  23. #58

   E un concurs de împrejurări. Pe de o parte firmele de asigurări care nu au în spate o legislație competenta și corect reglementata, fapt care ii ajuta sa li se rupă în astfel de situații și care ii ajuta sa ceara o suma infima pt asigurare, făcând bani din volum mare de vânzări și asigurând NIMIC.
   PE de alta parte suntem noi care așteptam sa ni se dea fără sa dam nimic înapoi și care ne construim case pe malul râului, sau intr-o vale fără pomi în deal.
   Dacă am fi uniți și am merge sa facem scandal, țărani fiind, poate ca ne-ar face asigurări ceva mai bune, chiar dacă la preturi ceva mai mari, chiar dacă ar fi vorba de o impunere.
   Însă, că și în politica, fotbal, etc, o mana spala pe alta. Noi spunem: ” De ce sa le da bani sa se îmbogățească?”. Ei spun: ” Taci ca merge!”.
   La fel e și în sistemul de sănătate, urlam ca vrem condiții ca afara, dar nici nu plătim o asigurare facultativa. Da, ei sifoneaza bani peste tot, poate ca aradiezi sifona și mai mult dacă am plăti mai mult, dar cred ca am avea alte pretenții mai pertinente și mai mult tupeu.

   0

  24. #59

   Nu ai fost în stare să plăteşti asigurare, sau nu te-ai mutat de pe un loc prost unde se inundă de la an la an. Adio! Să te ajute biserica, nu e corect să utilizăm resursele statului doar pentru că se votează partide. Apropo bisericile ar trebui să adune fonduri şi chestii pentru comunităţile alea, să lase slujbele ofiţerii lor şi să facă teren.

   0

  25. E o nunta saracuzta, fara Salam si cu Gutza… E un blog cam saracutz, fara Freigedank aici… :))

   0

  26. #61

   Să am io firmă de asigurare, creţi că aş fi nebun să-i asigur pe ăştia cu 10 euro? Mă uit şi unde are ţăranul casa. Dacă în zona aia vine viitura o dată la 2-3 ani, sunt tâmpit să îl asigur cu 10 euro?! Îl asigur de inundaţii pe ăla din Bărăgan. Altfel, le zic direct: Da, domne, 10 euro costă asigurarea. Pentru termite africane. Pentru inundaţii e 10 mii, n-ai citit bine mata.
   Eu aşa aş face. Sunt firmă de asigurări, nu Gigi Becali, să construiesc moca sate ţăranilor sinistraţi.

   Voi, ăştia care v-aţi asigurat apartamentele pentru cutremure, pe bune? :))) Clădirile cu risc seism ridicat oricum nu primesc asigurare. Deci dacă v-au făcut asigurare pentru cutremur, aveţi apartament într-un bloc cât de cât rezistent.
   Presupunem, doamne fereşte, că pică blocul vostru la un cutremur. Păi se dărâmă alte mii o dată cu el. O să fie zeci, sute de mii de apartamente distruse. În momentul ăla oricum o să fie apocalipsa, dezastru social şi economic din care România nu îşi mai revine vreodată. Poate doar cu ajutor extern.
   Firmele de asigurări vor fi primele care intră în faliment. Ce am asigurat noi? Nişte zeci de mii de clădiri? N-avem de unde, taică.
   Fiţi atenţi la ce vă zic! În caz de o calamitate din asta, singurii care ne ajută în primele zile sunt militarii. Doar armata mai poate salva ceva în primă fază. Iar apoi ajutor extern din partea guvernelor din vest. Dacă vor. E posibil să nu vrea. Băieţi, oricum ocupaţi spaţiul degeaba. Scoatem molozul şi plantăm porumb!

   0

  27. #62

   Pe langa faptul ca ai dreptate…
   Te rog corecteaza: „Acum, foarte serios, nu doresc să fiu cinic, dar care e mesajul (PE) care îl transmite…”

   0

  28. #63

   Cu exceptia unui comentator,cred ca pierdeti esenta articolului.Domnisoara cu „dracii soarelui” pe tricou e frumusica foc.Te trec apele de-o vezi si te cutremuri.Plus ca ti-ai tras un pachet personalizat de calamitati naturale de-o lauzi de fata cu partenera.Poza mai tematica nici ca se putea.

   0

  29. #64

   Poate faci o postare separata: Tu vezi cati prosti cred ca poluarea si defrisarile nu au niciun efect si ca de fapt este o conspiratie mondiala care ne minte cu schimbarea climatica ca sa ne ia banii. Si nu sunt 2-3, sunt o gramata la o stire de pe digi24 https://www.facebook.com/Digi24HD/posts/1228657130486835 https://www.facebook.com/digimatinal/videos/1008627569250935/

   0

  30. #65

   Eu cred ca va inflamati degeaba. E des intilnit ca firmele de asigurari sa elimne din asigurare acxoperirea pentru caz de inundatie. Daca e de la teava de apa/scurgere e ok, daca insa e apa care intra pe geam/usa esti pe cont propriu.
   Uite aici un articol despre asta:
   http://www.slaw.ca/2013/07/30/water-damage-and-your-home-insurance/

   0

  31. #66

   Unde gasesc si eu tricou cum are domnisoara draguta din poza? Hai mersi!

   0

  32. De ce nu pot da o bere pozei?

   0

  33. #68

   Romanul coclit de la sat nici macar nu intelege ce inseamna asigurarea, o ia ca pe o taxa optionala. Ala mai istet intelege ca sunt bani aruncati aiurea. Adica sa dea el niste banuti din alocatia copilului, renuntand la tigari, bautura si cafea, unei firme de boieri ca sa ce? Sa-i dea bani sa-si reconstruiasca acea coliba de pamant daca o ia apa, cand o fi si-o fi? Pai da domn’ primar banii, cum a facut si la altii. Ce vorbesti ba, suntem prosti sau ce? Nea Oaie, mai da o tuica! Hai noroc Bobita!

   0

  34. @arhi: Dacă nu faci un articol separat pe treaba asta….

   http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Chiar+daca+au+casele+asigurate+nu+primesc+despagubiri+pentru+aco

   Oameni serioşi, asiguraţi, tot tot. Acum înţelegi cât valorează poliţa aia?

   0

  Citește și...

  -M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! Roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: a rămas repetentă. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]

  Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]