O echipă fără simboluri este doar un grup de cotonogari

Mă uitam ieri la meciul jalnic făcut de Steaua în compania unei echipe căreia nu reușesc să îi rețin numele și nici nu merită să mă obosesc să o caut pe google. Și cum mă uitam eu așa, am început să cujet, pentru că ședeam strâmb, deci logic, trebuia să cuget drept.

Celelalte 2 echipe reprezentative ale campionatului rromânesc, adică Dinamo și Steaua, au simboluri ale echipei pe teren.
Rapid îl are pe un Alexa, pe un Pancu, pe Coman, nume pe care nu poți să le spui fără să te gândești automat Rapid.

Dinamo are un Dănciulescu, Un Marius Niculae, un Moti, ba chiar și capdezmeu Cătălin Munteanu, deși a jucat la Steaua, are aromă și culoare de Dinamo.

Spuneți-mi repede un jucător simbol al Stelei. Desigur, exceptându-le pe cele 2 curve, Tănase și Costea, care nu au nici o legătură cu nimic din fotbal. Este că nu vă vine în minte niciunul? Mai reprezentativ pentru Steaua era Zapata sau Protasov, decât izmenarii care se prefac că aleargă seara, în pregătirea unei ieșiri nocturne de dat la bucile vreunei zdrențe de televiziune.

Trist, extrem de trist. O echipă fără simboluri, nu mai e echipă. E doar o turmă.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

26 comentarii

 1. Trist, dar adevarat.
  Totusi, ma uitam astazi la clasament: ‘suntem’ pe 3.Nu stiu cum ‘am’ ajuns acolo,dar ‘suntem’ pe 3.

 2. Si Steaua are un simbol: Becali! Numele lui se asociaza cu Steaua! Iar langa Becali nu mai are loc nimeni, nici jucatori, nici antrenori. El este singurul simbol, singura stea la Steaua… :-)

 3. Exact cum discutam aseara la o bere cu cativa amici uitandu-ne din cand in cand la tv-ul atarnat in perete, Steaua de acum 10 ani era o echipa de care echipele mici si mijlocii se temeau si se gandeau daca pot sa incaseze doar 2 goluri si nu 5, jucatorii jucau in teren si nu prin cluburi, etc., asta e, trebuie sa ne impacam cu gandul si sa asteptam ca un Lacatus, un Rosu, un Fl. Dumitru sau un Radoi o sa joace la Steaua.

 4. #4

  E trist pt o echipa cand „vedeta” e in oficiala si nu pe teren. Nu poti avea in aceeasi oala pe Jiji si un simbol, oricare al fi el.

 5. E numai vina lui Becali ca nu l-a pastrat pe Ilie Dumitrescu. Jucatorii nu sunt la nivelul lui Messi deci nu e productiv sa ii faci sa fie individualisti, ci sa ii faci sa lucreze in echipa, lucru ce Ilie Dumitrescu il facea cu succes.

 6. Si turma va retrograda…

 7. Lasă-mă şi cu celelalte două! Io nu ştiu cu mingea prea bine, da’ cred că pot fi atacant la vreo echipă românească. Adică singur cu portaru’ pot să trag şi io în portar sau în cer; poate oricine. De fapt sunt infinit mai atractive meciurile între echipele care se zbat să nu retrogradeze, mai derby a fost Petrolul-Concordia decât Rapid-Dinamo…

 8. True, true. De-aia tin cu Rapid, nu-mi pasa de toate fazele cu „ciori”, de altfel total neaplicabile in provincie. Sau in strainatate lol.

 9. Problema mare-i că dacă zici Steaua, instant îți sare Gigi în minte și asta e trist.

 10. aproximativ. pe de alta parte Rapid – Dinamo putea fi dat orcarui insomniac.

 11. Jiji nu e un simbol pentru Steaua, e doar o gaură neagră sau pată maro pe istoria Stelei.

 12. Din pacate in ultima vreme simbolul Stelei e Becali… si asta spune tot.

 13. Mi-Rel Ra-Doi. Atat !

 14. #16

  sunt dinamovist. dar cand aud steaua automat ma gandesc la dica .

 15. #17

  lacatus, ilie dumitrescu, adrian ilie… cam atunci s-a treminat cu simbolurile la steaua

 16. #18

  Geraldo Alves. Nu e un simbol in sensul clasic al cuvantului dar e ce ii trebuie Stelei. un jucator bun si un lider in teren

 17. #19

  s-a incercat transformarea lui martinovici in simbol, dar s-a vazut ce valoare are asa ca au lasat-o balta…presa deh

 18. Ai uitat ca si Danciulescu a jucat la steaua mai demult, cat despre simboluri ale stelei: „apara Tatarusanu!!!!”” , sau nu mai apara?:))))))))))))))))))))))))))))

  • #21

   Toma Dumitru » iti place sa infigi cutitu-n rana, este?:))))

 19. este, este:)))))))))

 20. #23

  ba da mie imi vin astia doi: Radoi si Nicolita dar acum nu mai sunt in echipa deci nu cred ca se pun

  • #24

   alice » nu, nu se pun, ca asa imi vine in minte lacatus:)

 21. Da de Hagi nu zice nimeni ? sau el a fost doar in vizita la Steaua :) si nu poate fi incadrat la categoria simbol ?

Citește și...

Poate ați observat că nici presa nu prea să bășicat pe subiect și toată lumea o ține ușor low key, fără să insiste prea mult. Răspunsul e simplu. La ultimul sondaj pe bune pe care și l-au comandat, UDMRiștii au aflat că sunt sub pragul electoral ca opțiune de vot, datorită asocierii cu […]

Eu, locuind la țărănoaia, printre noroaie și construcții, am o problemă. Am mașinile pline de praf non stop. Bine, praf, noroi, ciment, aburi de căcat de la fosa septică deschisă a selgrosului, care împute tot pantelimonul și nimeni nu zice nimic, și ce se mai nimerește. Iar problema care survine este că, deși […]