Economisirea gunoaielor

practic in bucatarie retete ieftine de mancareToate revistele gen Practic in bucatarie sunt un compendiu de economisit gunoaie vechi, pentru refolosire. Inveti ce sa faci cu lampile vechi, cum sa amenajezi un birou din radioul strabunicii, cum iti poti construi singur o casa sau cum sa faci presuri din tricourile copilului.

Pe langa asta, inveti si mancarici economicoase. Fripturi de stevie, chiftelute de telina cu marar, cordon bleu de cartofi, cum faci 5 litri de ciorba din doi cartofi si-un morcovel mic, cum sa faci dintr-un pui de jumatate de kilogram 4 feluri de mancare si sa iti mai si ramana un piept si 2 pulpite inferioare…

Se pare ca romanii inca nu constientizeaza ca sunt mult prea saraci pentru gunoaie. Nu realizeaza ca refolosind radioul bunicii, vor avea doar un gunoi reconditionat, in casa. Ca toate acestea se rasfrang asupra atitudinii lor in societate, asupra felului cum sunt priviti de ceilalti.
Nu realizeaza ca mancand porcarii, pe termen lung se vor imbolnavi, iar costurile cu medicamente si operatii vor fi uriase, raportat la cheltuielile ce le-ar fi avut daca se hraneau in mod normal.

Asa ca, pe baza lipsei de educatie sanatoasa, prospera afaceri, care le asigura proprietarilor banuti frumosi. Cu care sigur nu se hranesc cu ghiveci de telina.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

8 comentarii

 1. noi nu ne permitem sa refolosim nimic fiindca noi uzam totul…nu mai ramane nimic din ce folosim noi

  Thumb up 0
 2. Era o vorba (cam stupida, de altfel) careia îi cam dau dreptate acum: „Suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine”

  Thumb up 0
 3. Esti tate frate Arhi:))
  Corect punctat.
  Ma gandesc acum la astia care o dau in sus si-n jos cu ecologia, cu poluarea planetei si altele. Cei de nivel mondial nu cativa naivi cu bune intentii de pe la noi.
  Al Gore a luat premulu Nobel pt pace datorita luptei lui pentru °curatenia° planetei si parca mi-l inchipi recicland totul, mancand pe intuneric zarzavaturi din culturi ecologice pentru a facea economie de energie si inghesuindu-se in trenurile de navetisti pentru a ajunge la serviciu:)
  Astia au palate ce consuma energie cat blocul meu iar masinile americanilor nu consuma sub 20%.

  Aia de la Burda (poate gresesc dar am impresia ca ei scot chestiile astea cu °practic° sunt toti grasi si frumosi si nu prea vad pe fetele alea niste rochite transformate din cele vechi ale bunicii 🙂

  Thumb up 0
 4. Conform SNA PiB are cel mai mare nr de cititori.

  Thumb up 0
 5. #5

  Din nou trebuie sa te contrazic un pic.
  Am vazut la TV cateva emisiuni (din US of the great A) in care aratau reconditionari de case folosind chestii mai vechi, si aratau foarte bine. E nevoie doar de ceva imaginatie. E drept ca la ei de cele mai multe ori de lucrurile astea se ocupa designeri de interioare – specialisti, dar nu vad nimic rau in a-ti confectiona diverse lucruri de unul singur.

  Cat despre mancare… aici nu am ce comenta, la noi in Romania circula vorba aia cu "ciorba lunga, sa-ti ajunga". Bleah

  Thumb up 0
 6. daca aia dau o idee nu e obligatoriu de urmat.
  practic in casa: fa-ti o flota de avioane din foile din revista. nu iti vor iesi f16, dar vei avea multe avioane ieftine (pe specificul revistei)

  Thumb up 0
 7. @Limpede

  Al Gore are un mansion reconditionat pentru care a primit si premiu datorita eficientei ecologice pe care o are. Sunt 11 asemenea case pe planeta. Practic, mansion-ul lui consuma mai putin decat un apartament de 2 camere de la noi.

  Thumb up 0
 8. #8

  @Robintel
  Ai vazut Zeitgeist? Daca nu, ti-l recomand… apoi vorbim despre ecologie si incalzirea globala

  Thumb up 0