Editare audio pe iMac

După cum au remarcat destui, sunetul de la brainervanuri nu este chiar perfect, deși mă străduiesc destul. Așa că aș fi interesat de o soluție de editare audio pentru iMac, ținând cont că eu nu înregistrez sunetul pe pistă separată, ci cu tot cu video.
Idei?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

18 comentarii

 1. #1

  Adobe Audition. E foarte complex, dar poti sa-l folosesti si la lucruri simple.

 2. Poti incerca… dar solutia buna e totusi un microfon extern infipt in camera aia, daca are intrare.

  • #3

   Cosmin » am microfon extern, sunetul are nevoie de editare

  • Am raspuns avand in minte episoadele 1 si probabil 2 la care m-am uitat, neplacandu-mi conceptul, le-am evitat. Acolo era chiar din avion inregistrat..
   Dar ca sa vad ce microfon ai, si vad ca e lavaliera, in ep. 7 imi place cum se aude.
   Totusi, daca vrei sa testezi, ca soft free recomand Audacity http://audacity.sourceforge.net/download/mac eu ii folosesc versiunea de Windows.

  • #5

   Cosmin » tx

 3. #6

  Aila tu cuerpo alegria macarena, che tu cuerpo parlare alegria cosa buena, aila tu cuerpo alegria macarena, EEEEEEEEEE MACARENA!

 4. ProTools. Gasesti o versiune crack-uita la 8.0 pe net. Dar nu stiu daca asta mai pleaca pe Lion. Sau dai banu pe un Protools 10 (aprox 200 eur) si esti asigurat cu o solutie profi de editare de sunet (in caz ca te apuci si de productie 😀 ).

  • #8

   exvpa » da, nu am clienti, ca m-as apuca de orice:))

 5. My bad. 600 Lire. 200 Lire e upgrade-ul la 10.
  Mai bine pirateaza si tu ceva ca un Logic Pro.

 6. Nu stiu daca exista si pe mac, dar eu folosesc pe windows Power Director 10 care are si soft pentru editare partea de sunet (foarte asemantor cu Adobe Audition).

 7. Cum a spus si Sarpele Adobe Audition 3 , nu cel din Master Collection Cs 6 ci versiunea 3, mie mi s-a parut mai complexa, sau mai este varianta Adobe Soundbooth care sa zice e ceva mai light decat Audition

 8. Ce glume ai si tu …

 9. #15

  Foloseste Garage Band iar pe trackul respectiv insereaza un compressor iar apoi un eq. Daca folosesti lavaliera ai grija sa nu intri in clip (rosu) nici in transmiter nici in camera sau ce folosesti tu acolo, insa ai grija sa nu cazi in extrema cealalta, adica semnal slab ( Gain se numeste variabila care controleaza sensibilitatea din transmiter sau camera).

  Compresorul te ajuta sa compresezi semnalul (creste portiunile de semnal slab si descreste portiunile de semnal ridicat). Alege presetul vocal Compression gentle si apoi creste Gainul in asa fel incat sa nu intri in clip. Daca intra in clip si tu simti nevoia de senzatie auditiva mai intensa, atunci mai scade din treshold sau mai ridica ratio. Ai grija, nu exagera ca ajungi in distorsiune pe nesimtite.

  Un egalizator banuiesc ca sti sa folosesti. Ridica joase pentru o voce mai grava, medii pentru prezenta, inalte pentru aerisire. Sau poti doar sa tai doar ce ti se pare murdar.

 10. Fa-ti o echipa de filmare! Fiecare cu departamentul sau: video, sunet, publicare, text, etc.

  Great idea?

 11. Adobe auditiona clar ! Sau … o lavaliera buna !
  La Media Pro nu te primesc astia pentru un live recordind :P?

 12. #18

  Ca sa editezi doar sunetul in principiu ar trebui sa scoti track-ul audio din pachet si sa-l editezi separat ( cu SoundForge, Audition, Wave etc) . Pentru tine cel mai potrivit ar fi un editor audio/video – unde nu ma prea pricep.
  Daca ai posibilitatea sa scoti track-ul audio ( si sa-l integrezi ulterior inapoi) poti sa mi-l trimiti mie si ti-l fac eu ( gratis, ca sa n-avem vorbe).