(A) Educație rutieră cu Lidl

Una din întrebările care mă măcinau și încă mă macină este De ce poliția nu merge să facă educație rutieră în școli?
Știți care e una din cele mai vechi amintiri ale mele? Întâlnirea de la grădiniță, de pe la vreo 3 ani și ceva, cu polițistul din comuna bunicilor mei. Întâlnire la care am învățat, de atunci, că pietonii trebuie să se deplaseze în sensul invers mersului mașinnilor, atunci când circulă pe șosele patriei.

Dacă sunteți curioși, in primele opt luni ale acestui an, comparativ cu 2012, s-au inregistrat 204 accidente de circulatie in care au fost implicati cu vinovatie copii cu varste intre 5 si 10 ani, in urma carora a rezultat decesul a 20 de copii si ranirea grava a altor 189. Iar eu sunt tată, vă dați seama cum mă simt când aud așa ceva?

Prin urmare, nu poate decât să mă bucure că Lidl se implică în așa ceva. Mai exact, duminică 29 septembrie, la ora 10, Lidl va face CEA MAI MARE operațiune de educație rutieră pentru copii. Practic, 163 de magazine Lidl vor găzdui în parcarea lor 163 de evenimente identice, în care polițiști de la rutieră vor ține cursuri de educație rutieră. Cursul are o parte teoretica, unde copiii vor invata toate detaliile legate de semnele de circulatie si cele mai importante reguli de care trebuie sa tina cont atunci cand doresc sa traverseze. Ulterior, cei mici vor fi introdusi intr-un orasel miniatural, pentru a pune in aplicare toate cunostintele acumulate. La final toti copiii prezenti vor fi premiati de catre Lidl si reprezentantii poliției rutiere.

Mergeți cu copiii acolo. Eu voi merge cu siguranță. Iar dacă nu puteți ajunge, va exista un stream youtube, cu o transmisie live a evenimentului, unde puteți vedea ce se întâmplă.

21 comentarii

 1. Bravo lor si bravo tie ca ai adus in discutie o problema cu adevarat importanta. O spune un fost micromilitian ce, impreuna cu colegii lui, dirija intersectia de la Potcoava la ora 8 si la 12 cand veneau si plecau copiii de la scoala. Doar ca inainte am facut cursuri IN SCOALA despre circulatie, predate de tanarul, pe atunci, locotenent Vochina. Decat religie obligatorie mai bine s-ar preda circulatie si mers cu bicicleta corect si prudent.

  0

 2. sigur oricare magazin lidl? ca la ei pe site n-am gasit. nu vreau sa-i zic strumfului ca mergem si sa nu fie politia acolo. sunt din iasi.

  0

 3. Frumoasa initiativa, de laudat. Dar din pacate n-ar trebui sa fie doar pentru copii, vad pe strazi multi adulti care n-au educatie rutiera…

  0

  • Cu adultii e alta problema. Ei stiu prea bine regulile, insa decid voit sa le incalce, din graba sau nepasare. Si copiii le mai incalca din teribilism, insa in cazul celor mici sigur e vina lipsei de educatie rutiera.

   0

 4. Lidl reușește mereu să mă surprindă plăcut. Chiar este nevoie. Bravo!

  0

 5. #10

  te ador cand vin si bani :)

  0

 6. In primul rand noi ar trebui sa fim un exemplu pentru cei mici in ceea ce priveste educatia rutiera. Degeaba ii duci acolo, iar cand pleci faci slalom printrea masinile de la semafor cu el de mana..

  0

 7. #13

  Fata mea era tare incintata acum citiva ani cind politia a venit la scoala sa le faca educatie rutiera si au invatat cum sa foloseasca radarul.

  0

  • in scolile noastre avem preoti, nu ne sunt necesari politistii. spui un doamne-ajuta si mergi mai departe

 8. La noi, când venea tovarășul milițian să ne explice cum stă treaba cu traversatul, eram smirnă toți. Pe vremurile alea, zic asta de parc-ar fi fost acu un secol,miliția inspira teamă. Cel mai tare mă atrăgea la milițian pulanul, eu fiind responsabil cu ordinea și disciplina în clasă. Mi-a dat tovarășa această însărcinare din două considerente: pentru că eram dezvoltat fizic și pentru că n-aveam stofă de comandant de detașament, nu mă situam în primii trei la învățătură. Atunci fotbalul pe după blocuri era ocupația zilnică, mașinile, mai ales în provincie, rareori întrerupeau meciul. Acum copii lăsați după blocuri îi mănâncă protejații lui Vadim și Bideu.

  0

 9. #16

  Da !
  Bravo !
  Asta e ceva cu adevarat folositor.

  0

 10. #17

  Ce bine ar fi daca s-ar face educatie in scoli, in loc de indoctrinare.

  0

 11. Cred ca multe soferite ar putea beneficia de oferta asta generoasa a Lidl, sa mai afle din tainele semnelor de circulatie

  0

 12. #20

  Am fost.

  A fost de cacat.

  Noi am ajuns la 9,55 iar politia la 10,20. Partea teoretica a cursului (vai de mine ce cuvinte pompoase pt 8 cartoane) a durat 3 minute, iar minioraselul a fost un banner de 3x3m aruncat pe jos ce infatisa o intersectie; aici a fost mai simplu a durat cat a intrebat: vedeti intersectia? ati inteles pe unde s-o luati spre parc? bineeee! la revedere!

  Fi-mea ( ca toti copii, defapt) a primit un calendar, un suc si o linie de plastic.

  La 10,30 eram plecati.

  0

Citește și...

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]

Donald Trump i-a dăruit lui Klaus Iohannis o șapcă: „Make Romania Great Again” Având în vedere îmbulzeala care e pe sloganul acesta, eu aș fi curios dacă șapca asta îi rămăsese lui Trump de la vizita lui Dragnea și, fiind un meleardar strângător, a zis să nu se risipească aiurea prin cine știe […]