Eleganța are și ea un preț

Eu consider mersul pe tocuri o artă. Este exact ca și cum ai încerca să mergi pe picioroange, la alt nivel. Nu râdeți, am încercat, știu să merg pe picioroange, am avut veleități de circar de mic.

Ce vreau să zic este că nu orice femeie arată bine pe tocuri. Pentru că femeile consideră că mersul pe tocuri e un dat de la dumnezeu pentru genul feminin și nu o chestie pe care, ca să o stăpânești, trebuie să o exersezi.

Pur și simplu nu am putut să mă abțin zilele trecute, într-unul din mall-urile bucureștene, urmărind o doamnă de 30+ mergând pe tocuri în stilul pinguin.
Stilul pinguin este atunci când purtătoare de toace nu este sigură pe capacitățile ei de a reveni în echilibru pe toată talpa și atunci nu pășește normal, ci pur și simplu pune piciorul de pe pământ cu toată talpa în același timp, pentru un mai bun echilibru. Prin urmare, genunchii sunt ușor flexați, iar tibia este tot timpul perpendiculară cu solul.

Teribil de hidos și de jenant, mai ales la o anumită vârstă, când se presupune că ai mai umblat pe tocuri în viața respectivă.
Doamnelor, domnișoarelor, nu e nici o jenă să faceți exerciții de mers prin casă. Nimeni nu se naște învățat, iar a fi frumos este o artă. De ce vreți să ne distrugeți visele cu apariții funambulești și în loc de o nemțoaică cu coc, ochelari și cizme cu toc de 20, să îl văd pe clovnul Mitică de la sculărie?

26 comentarii

 1. #1

  Link obligatoriu: http://www.youtube.com/watch?v=C19Tux1wanE
  Cica ar fi fost filmat la constanta.

  0

  • #2

   Apare si in clipul lui Arhi. Oricum, daca noi ne aducem aminte cum e sa calcam stramb in cate o groapa cum face asta cred ca nu se poate sa nu ne zgarie la creier putin imaginea asta.

   0

  • #3

   Thank you captain!

   0

 2. #4

  Ma descurc foarte bine 😀

  0

 3. #6

  La cate nunti si botezuri ai fost in ultimul timp ?Acolo e esenta ! Rochii cu paiete ,sclipici pe sunculite si tencuiala curcubeu .Tocurile sunt extrem de folositoare dupa ce se imbata Gigel si o ‘face’ o sarba neaosa

  0

  • #8

   Ioi, ce tare e tipa. Si eu ma simteam mandra de mine ca pot sa dansez dnb pe tocuri inalte. Dar la tocurile alea, de 15 si ascutite si cu talpa in fata rotunda, abia poti sa mergi, in mod normal, ca n-ai decat 2 puncte foarte mici de sprijin, d-apoi sa mai faci si miscari d-astea.

   0

 4. #10

  „o nemțoaică cu coc, ochelari și cizme cu toc de 20”
  Eheee, casetele video de acum 20 de ani :))))

  0

 5. #15

  Booon.
  Aici e nevoie de experiența vastă a lui curban; doar el purta pantofii maică-sii încă de mic :>

  0

 6. cum am văzut eu o tipă, altfel foarte… prezentabilă, chinuindu-se pe nişte tocuri de 15 cm.
  şi, mai ciudat, cu tocuri era cam cât mine, deci fără ar fi avut vreo 1.75. aş înţelege cât de cât faza la o tipă de 1.55, da’ asta ce dreacu avea în cap?

  0

 7. #17

  Avantajul de a avea 1.77 e ca nu port tocuri mai mari de 5 cm. Si acolo nu e nevoie de training. Altfel as fi ca Bambi pe gheata :))

  0

  • #18

   Si eu la fel! Am incercat, de curiozitate unele de 10 cm si …am cazut 🙂 (noroc ca eram in casa). Plus ca nu am nevoie de ele.

   0

  • #19

   macar atat , nemesis, daca barbati destul de inalti tot nu gasim, macar nu ne chinuim picioarele :))

   0

  • #20

   Complet de acord, mai ales ca prietenul meu e mai mic de inaltime ca mine. :))))

   0

 8. #21

  Unele din clip merg de parca au fost sodomizate de un trib din Africa.

  0

 9. #22

  sa stii ca uneori mersul simplu e o arta…eu am „avantajul ” de a cadea/a ma impiedica cand port panfofi sport, niciodata pe tocuri , mersul pe tocuri e cumva mai usor, mai firesc

  0

 10. #23

  Deci oly fakkk….
  Apai nevasta-mea e as la mers pe asa ceva… rar am vazut-o sa faca vreo figura de asta…
  Si nu inteleg o chestie.. de ce ar face femeile concurs de fugit pe toace?? ca sa ce?

  0

 11. #25

  They betta watch & learn :))
  http://www.youtube.com/watch?v=BhN5yv8lvdc

  0

 12. #26

  bai, deci pe aia care urca scarile as lua-o acasa (de la min 0.42)

  Felul in care isi flexeaza genunchii ca sa faca fata la greutati spune multe…

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Una din ocupațiile favorite ale celor de peste 35-40 de ani este să râdă de educația, școala celor mai tineri decât ei și cum Pe vremea lor se făcea școală. Asta vorbind oameni care nu au prins note în clasa 1, ci doar FB-uri. Băi, școala de pe vremea noastră a fost un […]

Ieri m-a pus Luna sa cumpar hartie igienica. Mai aveam nevoie de niste apa, hai sa comand de la Bringo. Doar ca m-am pierdut in aplicatie, uitandu-ma dupa diverse, asa ca, la final, am luat apa, ghiudem, babic, salata de peste si inca ceva. Fara hartie. Plin de nervi, dupa ce ajunge curierul […]