frumuseti naturale

Ieri am pus un comentariu ironic pe facebook, despre o doamnă relativ grăsună, care dă sfaturi de frumusețe, deși poate ar trebui să dea sfaturi de slăbit.

Comentariile sunt priceless, pornind de la faptul că eu vorbesc, care sunt gras (deși nu țin minte să fi dat cuiva sfaturi de frumusețe) până la faptul că sunt hater și, desigur invidios. Și nu a auzit nimeni de mine. Plus clasicele jigniri ale unor doamne pline de bun simț, cărora probabil, în viața reală le-ar fi rușine de ce au scris și nu ar recunoaște în veci că ele au fost cele în culpă.

Mă gândeam că femeile se transformă într-un mare fel, pe facebook. Femei care, în condiții normale, în colectivitate, pe stradă sau la coadă la pâine, sunt relativ normale, ai putea avea o discuție civilizată cu ele și în vecii vecilor nu și-ar permite manifestări de acest gen, în clipa în care au intrat pe internet, se transformă în cei mai mari hateri.

Nu reușesc să îmi dau seama de cauză. Bănuiesc că nu sunt chiar atât de proaste să nu realizeze că acolo chiar nu sunt la adăpostul anonimatului și că acele mizerii chiar le reprezintă. În fine. Mi s-a părut o chestie haioasă și am punctat-o.