Epopeea teatrului absurd dus la absurdități absurdisiace

mirelus invartecus

Mirela Palada, cel care…de fapt nu, mai bine vă arăt citatul exact.

Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent şi matrafoxat. În disperarea sa, ca un lame duck pe cale să termine sceneta, şi-a făcut curaj cu încă cincizeci de cinci sute şi a ieşit să acopere spaţiul mediatic. “Garcon! Încă un carton la domnu’, să mai citesc aici la ziariştii care nu au economişti în redacţii”. Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că preşedintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Preşedintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Şi pentru a-şi învinge frica, şi pentru a încerca să acopere cu zgomot, sa matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu’. Îşi face curaj să respingă bugetul României, să blocheze o ţară întreagă. Garcon, încă un carton la domnu’. Alcoolul dictează: După dînsul, potopul! Stai, că-l trimite şi la Curtea Constituţională. Nici na aşteptat să vină concluzia de la Parlament că ştie deja că se va pune contra până la capăt. Garcon, încă un buget la domnu

Acesta e mesajul transmis de domnul Palada, purtător de cuvânt al Guvernului României, în noiembrie 2013, la adresa Președintelui României.

Am scris cu majuscule funcțiile, deși nu obișnuiesc, pentru a evidenția că aici vorbim despre instituții ale statului român, nu despre Mirel, șmecherilă care are și el o agenție de manipulat fraierii înainte de alegeri.

Deci domnul Palada exprimă opinia guvernului, prin cuvintele de mai sus. Elegant, terminologie selectă, diplomație completă.

Astăzi, Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al Președinției, spune:

Prim-ministrul României, dl. Victor Ponta, a declarat că cel mai mare ajutor pe care președintele Traian Băsescu l-ar putea da prestigiului justiției românești ar fi să demisioneze din funcție. Pentru oricine a trăit în România ultimilor ani este evident că demisia președintelui Traian Băsescu ar fi cea mai mare piedică pe care ar putea-o pune justiției românești. Astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai prim-ministrului Victor Ponta, cel care din înalta poziție publică în care se află i-a apărat public fără nicio ezitare pe toți colegii din partid care au fost chemați în fața justiției

Un ton sesizabil diferit față de cel al jmenarului Mirel, nu? Sunt acceptabile astfel de dialoguri între cele 2 puteri majore ale statului? Probabil că nu, dar totuși e un dialog menținut la un nivel acceptabil. Oricum, undeva în altă galaxie față de matrafoxat.

Ce declară ieri domnul Palada, purtătorul de cuvânt al guvernului?

Reacția domnului Bogdan Oprea este greșită și exagerată. (…) Îi cerem domnului Bogdan Oprea să nu mai aibă reacții și comentarii politice din funcția sa de purtător de cuvânt al instituției Președinției. Declarațiile sale de astăzi sunt inacceptabile pentru funcția pe care o ocupă

Bă Mirele, dă-o-n mă-sa de treabă, ce facem, mânca-ți-aș chelia aia de juverdel?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. #1

  Sa-ti zic reactia majoritatii? „Pff, ce bine i-a zis-o Palada lu basistu ala!”

  Ne ducem dracu!

  Tu cum stai cu planurile, tot Grecia?

  • #2

   momentan nu am nici un plan, sunt prins cu copiii

  • #3

   Tocmai pentru copii si ar trebui un plan.

   Eh, eu vorbesc, care am ramas la stadiul de „hai sa vad pe net cat e o chirie in Irlanda”…

  • #4

   mai faci alții?:))))

  • #5

   sa n-ai nici un plan? ala e tot plan.

 2. #6

  ah, nu chelia…orice, numai nu chelia. de-ai sti cat a suferit si inca nu accepta ca are chelie, daor ca putin pe margine e mai rar parul, dar e de la constitutia genetica, nu de la calvitie. pai despre mirel nu a zis zoso ca e santajat si inca cu chestii grave si foarte grave. omul a ajuns sa se autoconvinga ca e de partea cea buna…(buna-i o pula [oricare parte], fie vorba intre noi)

 3. #7

  Auzi bre, ti se intampla chestii dubioase pe blog, tocmai ce-am comentat si dupa click pe „Apasa cu incredere” n-am mai vazut nimic, nici comentariu, nici comentariu in moderare. Pur si simplu s-a dus la inceputul articolului.
  Plus ca la Comentarii Recente eu il vad pe primul, pe cel mai recent adica, fiind asta: http://www.cetin.ro/suntem-parintii-refuleaza-anii-socialism/#comment-1338877

  M-o fi blestemat aia cu i-urile lor?

  • #8

   Asa… acum vad ca mi-a aparut si primul. Strange.

   Na! L-a dat afara pe Zorba grecul. Sunt mai multi samurai decat tzatziki pe teren acum.

  • #9

   Se mai intampla lucruri din zona crepusculara, poate „sa matrafoxat” blogul.

 4. #10

  Ma dor ochii de la cate greseli gramaticale face ala pe minut.
  Chiar asa vorbeste purtatorul de cuvant al guvernului romaniei?

 5. #11

  Ma dor ochii de la cate greseli gramaticale face ala pe minut.
  Chiar asa vorbeste purtatorul de cuvant al guvernului romaniei?

  • #12

   Vorbește pe limba majorității. 70%

  • #13

   Incep sa inteleg de ce s-au aprobat spurcaciuni ca „nicio”.

  • #14

   Nu vad NICIO problema ca sunt acceptate variantele de „nicio”; „niciun” s.a. Limba se schimba, trebuie sa corespunda noilor realitati. In curand o sa avem in DOOM cuvantul „vroiam”. De ce? Pentru ca asa zice romanu’, zi de zi. O sa fie acceptate si „urc sus”, „cobor jos”. Asta e realitatea in ziua de azi, unde vin toti si zic: „uite si asta, e profesor de limba romana pe net”.

  • #15

   Ca să fie treaba treabă, pentru nicio/niciun ar trebui folosite și formele cu cratimă, nici-o/nici-un, să mai echilibreze puțin vre-o/vre-un de care e netul plin.

 6. #16

  Eu cred ca ar trebui sa fie noul ministru de externe, sa ii puna la punct pe americanii si europenii care nu ne lasa in pace sa facem ce ne taie capul aici.

 7. #17

  cap are, minte ce-i mai trebuie

 8. #18

  Iocredcaasaartrebuisascriemtoti,(hopa,fara virgula)astfelincatnimenisanumaiaibacecomenta.Maipastramdoarpunctulsastimcandsetrecelaaltsubiect.

 9. mie Mirel blogărul îmi place foarte mult. Purtătorul de cuvânt, dl. Palada, puţin spre deloc.

  de la Ponta o fi învăţat-o p-asta cu dedublarea 🙂

 10. #20

  Stai linistit, nici cu Oprea nu-mi e rusine. Am avut niste schimburi de replici in care si-a dat arama pe fata, sfidand si logica, si evidenta, si bunul simt. Pacat ca tehnica nu imi permite sa vin si cu exemplele, cineva a decis sa suspende site-ul respectiv, de tot.