Este o nevoie de o lege care să reglementeze alăptatul în public

Peste 4.500 de mame au semnat o petiție online, prin care cer o lege care să le protejeze dreptul de a-și alăpta copiii în spații publice. Un argument este că, în ultima vreme, tot mai multe femei au fost criticate pentru că au încercat să-și hrănescă bebelușii în parcuri sau la terase.

Bine, modalitatea aleasă, petiția online, este de un tâmpițism feroce, o pune practic pe picior de egalitate cu petiția pentru pedepsirea lui Cetin Ametcea. Pentru că se știe, întotdeauna petițiile online au rezolvat ceva.

Dar da, e nevoie de o lege. Pentru că, așa cum veți remarca de altfel, dealungul zilei, suntem un popor plin de oameni iubitori și înțelegători, care consideră că bebelușii au program de masă și arătarea sânilor în public e scârbos, pentru că sânii au lapte șicu ei se hrănesc copii. Ceea ce e extrem de scârbos, înțelegeți, ce, noi ne căcăm în public?? Da, suntem un popor de oameni bătuți în cap, nu e un secret, referendumul cu cei 85% ortodocși a spus-o singurel.

Iar legea e utilă pentru că rezolvă problemele ca cele prezentate, gen analfabeți recepționeri de hoteluri sau paznici de mall, care trimit mamele să își hrănească copiii în wc-uri, ca să nu cumva să rănească pupila publicului, țărani de parc care agresează mame sub privirile blajine ale paznicilor and so on.

Știu, în mintea voastră oricum nu înțelegeți. E ok, de aia e necesară o lege, ca să vă forțeze să o acceptați, chiar dacă intelectual nu sunteți capabili să o înțelegeți.

Și încă ceva. Pentru ăia care știu ei că bebelușii mănâncă la ore fixe. Copiii își iau și apa din laptele matern, nu beau apă. Voi beți apă tot la ore fixe?

81 comentarii

 1. #1

  First world problems…

  0

  0

  • Asa si, daca din lumea aia fac parte oamenii respectivi, care e problema ta?

   0

   0

  • #3

   @m
   Ne-am putea lansa intr-un intreg dialog:cum de fapt e mai mult o remarca,decat „problema” mea.Cum ideea de intimitate difera de la societate la societate-de la mersul topless fiind ok pana la „sa se vada doar ochii”.De la acceptarea oricarui act fiziologic mai mult sau mai putin intim in public,pana la evitarea lor completa.
   De la intrebarea daca brusc alaptatul in public a devenit o problema dupa revolutie,inainte bebelusii fiind niste eroi stoici,sau daca e un pic de attention whoring.Cu eventuala divagatie despre cum si cand a devenit sanul un simbol asociat cu sexualitatea.
   Din pacate,am o ratie fixa de 1440 de minute.Reiterez-personal ma intereseaza prea putin, din partea mea pot interzice alaptatul in locuri publice,sau pot organiza actiuni de grup tematice in parcuri,in weekend.Dar,daca asta e un subiect important de discutat in societatea romaneasca,o prioritate inaintea multor altora(care tin de rolul mamei,protejarea de violenta domestica,etc),imi sustin ideea postului initial:”First world problems”.Ce sex ziceai ca au ingerii,ca tot veni vorba?

   0

   0

  • Ei uite ca societatea romaneasca nu e unitara. Nu poti sa ignori problemele elitelor (din pdv financial, al studiilor etc. – elite din care face parte si fata din poza) pana cand se rezolva problemele altora mai amarati. Trebuie sa fim solidari si uniti, dar nu sfinti. Fiecare avem nevoi care trebuie satisfacute, nu trebuie sa le ignoram pt ca nevoile celor mai amarati Inca nu au fost rezolvate.

   0

   0

 2. #5

  Să mor dacă m-am oripilat,deranjat, stânjenit, îngrețosat de la una care alăptează VREODATĂ.La mine în oraș îi alăptează și în parc sau pe banci sau pe holul instituției ba chiar am văzut și în autobuz și n-are nimeni nici pe dracu cu ele. În ce familii se nasc retarzii ăștia de când văd unu ca suge țață se simt ofensați sau se gândesc să bage și ei o limbă că au uitat gustul? Iar peste graniță e și mai mare retardismul în privința asta.Acolo văd unii sex, nu alăptare, pe bune. Când se sărută pe stradă din pură plăcere aia nu mai e problemă.
  LEGE: Femeile care alăptează și sunt atenționate fără motiv pot împușca fără repercursiuni persoana cu obiecțiuni în cap.Un imbecil frustrat în minus, un plus pt. noi.

  0

  0

 3. #6

  Sunt oameni care o pun de-un viol de la o fusta mai scurta, iti dai seama ce fac daca vad un sfarc. Si daca introduci si mancarea in ecuatie…

  0

  0

 4. #7

  In unele tari, este impotriva drepturilor umane sa ii reprosezi cuiva ca alapteaza in public. Daca iti spune cineva sa iti strangi copilul sau sa te acoperi, poti sa faci o plangere la human rights tribunal. Si sunt multe ocazii in care se cheama televiziunea sau se scriu articole daca unei mame i se interzice sa alapteze.
  E un articol frumos scris cu multe puncte pe i.

  0

  0

 5. #8

  Mă, ăştia mi se par un grup care primeşte comandă, „coloană a cincea” li se spune.

  Cum dracu se face că „problemele” altora din alte ţări devin peste noapte problemele noastre?
  Ăştia ori sunt un grup organizat care primesc ordine din afară să iniţieze prosteli care să aservească cuiva, domiciliat sau străin, fie sunt atâââââât de proşti/xenofili & se uită la non-problemele altora, şi-şi zic: „Uite, pe americani îi mănâncă în cur cu un smokescreen/o non-problemă, hai să-i copiem să ne facem iluzia că şi noi completăm baremul de ‘civilizaţiune’. Hai, un’, doi, trei şi… petiţie pentru alăptare în public!”

  Bun, acesta a fost rantul.

  Acum, să scriu convingerile mele:

  1) Nu mă apucă scârba dacă văd pe una care şi-a scos ţâţa să-i dea pruncului să sugă. Am supt şi eu şi alte miliarde de oameni care au umblat la un moment dat pe planeta asta şi, bebeluşi la început, sugeam lapte. O observaţie: argumentul ăsta e ca şi cum ai încerca să le explici unor autişti cum stă viaţa, dar faptul că trebuie să ne reamintim între noi chestii atât, atât, de banal-jalnice încât s-a ajuns la un dobitocism clişeos şi sporeşte idiocraţia în timp ce minimizează inteligenţa de bun-simţ, raţională: să scriem fapte de la sine deja cunoscute, da’ hai aşa, să le reamitim ca şi cum suntem ultimii schizofrenici şi autişti şi suferinzi de alzheimer pe Pământ. Ferească-ne Providenţa de disonanţe cognitive şi clişee..

  2) Nu am întâlnit femeie într-un restaurant care să alăpteze, de exemplu.
  Deci, mi se pare inpropriu (măcar ca principiu) să-mi imaginez cum aş fi reacţionat într-un scenariu ipotetic care nu mi s-a întâmplat. Ca să adaug, nici nu bag de seamă la reacţiile altora, adică, dacă unora le e scârbă, s-ar putea (s-ar putea!) să nu-mi fie scârbă… sau mi-ar fi, nu ştiu, dar e destul de prostesc să-mi imaginez ceva ce nu ni s-a întâmplat.

  3) Conştientizez faptul că altora le-ar fi scârbă, chiar dacă mie (sau poate) nu mi-ar fi. Deci, nu mă consider buricul pământului, chiar dacă ăilalţi ar avea vreo problemă cu asta.

  4) Aşa cum am scris şi-n rant, toată asta mi se pare o altă non-problemă, sau „smokescreen”, care nu-şi merită nici cai verzi pe pereţi. Move along, nothing to see.

  5) Bă… ţara asta a trecut prin comunism, unde statu dicta totul şi supraveghea orice mişcare… de ce dracului să ne întoarcem la flagelul ăla totalitarist, chiar şi blajin? Dacă vă uitaţi la detalii, chiar şi-ntr-o grabă, se vede de la o poştă că scopul e ca o autoritate (deci statul) să bage în lege ches-porcăria asta de aşa-zisă problemă.

  Noi facem aici, aşa o pălăvrăgeală, dar dacă chestia asta trece (sau e băgată în seamă), se lasă cu nişte antecedente grave pt viitor.
  Ascultaţi bine aici fiindcă nimenea o să vă spună aşa ceva la o cafea sau la o bere: una e să legiferezi pedepse & obligaţii pe fondul de coerciţie sau a intruzivităţii pricipiului de neagresiune, cu totul altceva e să legiferezi pe fond de preferinţe personale care (automat, schiţat) să premediteze abuzuri coercitive şi intruzive.

  0

  0

  • #9

   eu nu inteleg o chestie. de ce PLM ti-ar fi scarba de asa ceva? pot sa inteleg ca esti un habotnic care considera ca femeia n-are voie sa aiba tv in bucatarie. da scarba? de unde?

   0

   0

  • Totalitaristi sunt idiotii care se iau de alea care alapteaza
   De cand au devenit problemele altora ale noastre? Hello, e globalizare, nu suntem izolati. Si asta inseamna si ca aveam problemele respective inainte, dar protestele altora (despre care e usor acum sa afli) ne-au atras atentia ca exista si la noi problema.

   0

   0

  • #11

   Cum ar putea fi abuzata o lege care permite alaptarea in public?

   0

   0

  • #12

   Pigus, la restaurant nu e voie in general sa consumi mancare sau bautura de acasa, se aplica inclusiv clientilor foarte tineri, pentru asta nu e nevoie de o reglementare speciala.

   0

   0

  • #13

   Piguse tată
   Chiar trebuie să faci din orice o chestiune națională, mondială, galaxială ?

   E un act normal al unui mamifer cu pui
   Că n-am ce să-ți spun alrceva

   0

   0

  • #14

   sunt si gurul care are impresia ca pigus si rasputin sunt unul si acelasi?

  • #15

   nu, dar esti si(n)gurul care poa’ sa se uite la IP-uri. Sigur, in afara de doamna Kovesi.

   0

   0

  • #16

   Chiar mă jignești la faza asta

   Boss ,Rasputin e unic
   Si-atit

   0

   0

  • #17

   @cetin: un alt caz de sindrom Corban-Freigedank?

   0

   0

  • #18

   ceva de gen:)

  • #19

   Da uita-te la ip+uri

   0

   0

  • Nu e acelasi. Rasputin e mai coleric si mai superficial. Pigus e mai meticulos, iti poate explica in 5 pagini cum se scobeste in fund :)) In plus i-am vazut cum se contrau. Tre sa fii nebun sau Corban sa faci asta.

   0

   0

  • #21

   @semeketh

   Poate că unora, experimentat pe propria piele, li s-a făcut greaţă când vedeau/realizau că o femeie alăptează la o masă de lângă ei.
   Repet, nu mi s-a întâmplat încât să afirm eu dar, acum, fiecare cum gândeşte, ce reacţii, având în vedere că nu mă consider unicul pe Pământ (şi n-ar trebuit nici voi, la rândul vostru).
   Mă gândesc (intuiesc) că unora le e scârbă de văzut alăptatul în public aşa cum altora le-ar fi scârbă să vadă pule ilustrate/desenate pe ziduri sau pancarte sau ‘benăre’.
   S-a gândit cineva şi la varianta asta? Am momente când ţin şi cu „underdog-ii”.

   @m
   >Totalitaristi sunt idiotii care se iau de alea care alapteaza

   Totalitaristi pot fi şi acele scârbe care n-au bunul simţ dar se cred superioare că, vai dom’le, sunt ele mămici sau ei taţi. Dublu standard.

   >De cand au devenit problemele altora ale noastre? Hello, e globalizare, nu suntem izolati.

   Vezi că te-ai murdărit cu engleza şi xenocentrismul la gură. Şterge-te. Conformismul şi uniformismul le au fix aăi care sunt totalitarişti, exact ca şi tine, să băgăm pe gât lucruri ce altora le-ar fi scârbă.
   A fi părinte nu e totuna cu a fi coerent. Tu, M, eşti exemplu aici.

   Apropo… tu ştiai că familia este motivul principal de ce există corupţie, lăcomie, hoţie, şi capitalism de cumetrie în sistem? Nu? Ee, las-aşa, pentru o altă dată, dar e bine să ştii.

   Si asta inseamna si ca aveam problemele respective inainte, dar protestele altora (despre care e usor acum sa afli) ne-au atras atentia ca exista si la noi problema.

   Aşadar, rămâne cum am spus: un grup mic (xenofili) influenţaţi de forţe străine ca să urmărească şi să implementeze o agendă. Dacă e aşa, le urez cele mai groaznice dureri.

   @Gigi

   Ai obiceiul să nu citeşti bine sau să-ţi închipui cu dublu sens.
   Am spus că asemena legi lasă cu antecedente, adică, în viitor, ne lăsăm vulnerabili cu ALTE iniţiative idioate, care pot fi propuse la legislaţie, bazate pe preferinţe personale. Exact şi porcăria asta, cu alăptatul, se bazează pe preferinţe personale (mofturi, aroganţe, tupeu şi
   ‘self-entitlement-uri’).
   E mult prea periculos.

   Dacă vrei să înţelegi ce vreau să spun, măcar în abstract, citeşte asta: https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory

   Uit-aşa, exact ca-n abstractismul geamului spart: dacă laşi o iniţiativă tâmpită să devină lege, laşi loc pentru alte iniţiative tâmpite ca să devină legi. Unde e logica? Păi, tocmai asta, că se lasă cu antecedente şi premeditări pentru abuz în viitor. Poate să-ţi explice mai bine un avocat, dar şi wikipedia o spune destul de bine: https://en.wikipedia.org/wiki/Precedent

   Acum, cineva poate să întrebe: „Bine, mă, Pigus, eu înţeleg aşa ce vrei să spui, dar unde e răul în toată treaba asta?”. Iar eu răspund: pentru că se bazează pe preferinţe personale, aroganţă exclusivă şi tupeu snobist; EXACT-EXACT cu doctrina pe care se bazează corectitudinea politică (political correctness).

   Ea, iniţiativă, poate să fie una bună şi de bun-simţ, dar aşa cum stă în obiceiul românului, să fie totul privit în rezultatele obţinute pe termen scurt, nu ne gândim ce se va întâmpla pe termen lung. Dar eu am spus ce o să se întâmple, nu fac iarăşi copy-paste.

   @Corcoran

   Ştii gluma cu „ce întreb eu, ce-mi răspunde ea” ? Ce spun eu, ce-mi răspunzi tu.

   @Rasputin

   Cine, eu? Nu eu am iniţiat porcăria asta.

   @Cetin „Arhi” Ametcea

   Ai impresie greşită.
   Întrebare: o să-mi publici postarea asta sau nu?

   @dufu

   Vezi să nu aluneci când cobori scările.

   0

   0

  • #22

   @pigus, pai ti-am raspuns de ce tehnic vorbind alaptatul in restaurant este deja interzis pentru ca e interzis in general consumul de mancare adusa de acasa. Nu scrie in nicio carciuma ca se face exceptie sub o anumita varsta. Destul de ontopic ti-am raspuns zic.

   0

   0

  • @pigus
   Sunt ce vrea plua mea bah. Ce-ai vrea, sa fiu dacopat?! Daca vreau sa fiu xenocentrist cine esti tu sa-mi zici sa ma limitez la provincialismul romanismului?! Suntem toti oameni, natiunile, etniile si alte prostii sunt trecatoare si in schimbare continua.
   Scarba? Mie poate mi-e scarba de cum sunt imbracati unii. As interzice pantalonii scurti la barbati. Tot pe motiv ca nu-mi place ce vad. Ce zici de asta? Si mi s-ar parea mai putin daunator pt cei afectati decat sa faci saracul bebelus sa sufere, doar ca tie ti-e lene sa te uiti in alta parte. Mai ales ca femeile care alapteaza sunt mult mai putine decat puletzii in pantaloni scurti.

   0

   0

 6. #24

  Eu sunt de acord ca o femeie sa alapteze in public, dar in acelasi timp nu cred a avem educatia necesara pentru a putea accepta asa ceva la nivel national.

  #poatepeste10ani

  0

  0

 7. #26

  Ca suntem un neam de ipocriti ,religiosi, batuti in cap ,hoti, nespalati si consumatori de bere ieftina nu mai este de mult un secret.Neamul asta aici se va opri cu evolutia , asta este maxim !

  0

  0

 8. #27

  Ar trebui să fie creat și un articol de lege care să le permită femeilor să iasă din Bucătărie, pentru că sunt mulți bărbați care le agresează verbal și le trimit înapoi la cratiță.

  0

  0

 9. #28

  Curand o sa fie numai arabi pe aici asa ca io sunt pentru alaptat cat mai mult. Poate asa ne lasa in pace.

  0

  0

 10. #29

  Nu am nimic impotriva! Dimpotrivă, nici nu m-as supara daca blonda mi-ar da si mie o gură!

  0

  0

  • #30

   Bun asa, daca mai e si cu vreo prietena o puneti si de un threesome pe neasteptate, nu?

   0

   0

  • #31

   Sau ospăț, depinde cum privesti lucrurile!

   0

   0

 11. Vali era cu ora fixa.
  Eu nu am nimic cu alăptatul pe strada atât timp cât ai decenta sa te ferești puțin. am văzut mama care a știut sa acopere puțin țâța și doar deducem ce face. Apoi am văzut amica care a scos ditamai sânul și dă-i frate. e scârbos…

  0

  0

  • #33

   Nu pot sa nu rad de retorica asta a omului care vrea sa-ti arate cat e el de tolerant. „Eu nu am nimic dar …”

   Si de-asemenea de faptul ca ti se face scarba de chestii de-astea. Sufletele de mimoza care probabil is mici Rambo in oglinda.

   0

   0

  • Când ai supt de la mă-ta, te umpleai de bube presupun. N-ai murit de scârbă? Sau îți ținea mâna pe ochi să nu te oripilezi la vederea sânului?

   0

   0

  • #35

   Stai ca nu inteleg, cu cat e mai mare cu atat e mai scarbos?

   0

   0

  • #36

   Chill Rumbu ca ei n-au pus boticul pe scarbosenia numita san, doar pe sticlute bine sterilizate pline cu apa distilata sau sfintita.

   0

   0

  • Ați înțeles ce ați vrut.
   Am zis că nu am nimic cu alăptatul în public atât timp cât nu se expune.

   Un sân când alăptează nu mai are nimic atrăgător în el, ori voi gândiți că ați pune și voi puțin botul acolo sau cum?

   Presupun că în momentul în care nevastă-ta va alăpta, te vei alimenta și tu de acolo sau cum?

   0

   0

  • #38

   deci daca ar fi atragator, nicio problema, doar sa nu ti se para tie scarbos.

  • #39

   Cum ar fi măi să interzicem în restaurante persoanele care sorb ciorba? nici nu se compară, e cel mai tâmpit exemplu posibil, dar pur şi simplu, dacă nouă ni s-a făcut scârbă că omul ăla soarbe, păi să fie bannat în restaurante. Ce dacă el doar aşa poate să mănânce? Să stea naibii în casă.
   Unele arată bine şi alăptează senzual, altele sunt supradimensionale şi au ţâţe mari şi ni se par nouă scârboase şi ar trebui să.şi ţină copiii în casă, că important e ce vrem noi, nu că ăsta e modul prin care ţii în viaţă un copil…

   0

   0

 12. #40

  Ca suntem un neam de tampiti asta se stie, probabil ca nici nu ne vom schimba vreodata, ne oripilam ca alapteaza o femeie in public dar ne pisam la toate colturile si coboram din masina si scoatem puli la soferitele care ni s-au parut ca nu ne-au dat prioritate. La fel, ca unul nu stie sa faca diferenta intre ceva sexual si o femeie care-si hraneste copilul, nu ma mira. Trebuie lege pentru orice, pentru ca bunul simt si o minima logica nu exista fara lege.

  As fi recomandat mamelor, pentru a evita sa-si strice ziua cu toti idiotii, sa ia preventiv un fel de patura care acopera copilul cand mananca (ceva de genul asta http://www.aliexpress.com/item-img/Rigid-Neckline-Cotton-Baby-Infant-Breastfeeding-Cover-Nursing-Covers-Baby-Breast-feeding-Blanket-Nursing-Apron-Shawl/32275326327.html) dar, uita-te si tu, ti se pare confortabil pentru copil (ca sa nu zic ca nici nu pare deloc safe, nu pare ca are destul oxigen) sa manance sub cacatul asta de patura? Tu ti-ai pune o patura in cap cat timp iei micul dejun?

  Momentan suntem de acord cu votat puscariasi, nu avem nici o problema cu dezinfectantii cand mor atatia in spital si cu viermii care misuna pe ei, suntem ok sa punem toti labagii vice presedinti, ne uitam fara nici o problema la emisiuni tv facute de criminali, care se jurau ca nu mai vin in televiziune si dintr-o data au pareri pe facebook, dar alaptatul in public depaseste cu mult limita bunului simt si ce putem noi accepta.

  0

  0

  • #41

   Excelent comentariu. As mai adauga ca dintre toti cei oripilati de hranirea bebelusilor in public care si agreseaza verbal mamele nu stiu cati ar suna la politie daca asista la un furt sau ar lua atitudine in cazul in care ar fi martori la o agresiune. Sau s-ar duce martori. Cumva li se cam termina curajul cand vine vorba de infractori sau persoane care chiar fac rau, dar cu mamele si bebelusii au suficient.

   0

   0

  • #42

   Inca o mentiune, de ce consider ca paturile alea nu-s safe. Pe langa faptul ca poate nu are oxigen, nu-l vezi bine. Cat timp mananca, unii mananca repede, altii cu rabdare, trebuie sa fii pe faza, daca se ineaca sa poti sa il bati repede pe spate. Nu ai timp sa pui patura sa scoti patura, timpul de reactie trebuie sa fie rapid si fara cacaturi care sa te impiedice. Cu cacatul ala de patura nici macar nu-l vezi cum trebuie, nu mai zic ca nu poate respira corect.

   0

   0

 13. #43

  arhi, nu stiu pe ce ton ai zis chestia cu orele fixe, dar la noi problema se pune :

  copilul mananca la ore fixe. putem sa ii dam lapte inainte de masa ? nu, ca nu mai mananca nimic. de aia si laptele il dam tot la ore fixe, intre mese. pentru ca nu e numai apa. ceai de exemplu ii dam aleator, din 5 incercari bea 1 data.

  0

  0

  • #44

   umm.. laptele ala nu-i masa? nush, am citit pe wikipedia ca asa-i la bebelusi. posibil sa ma insel

   0

   0

  • #45

   OMS recomanda alaptare exclusiva pana la 6 luni. Ce ii dai unui bebelus de doua luni, de exemplu, la masa in afara de lapte, preferabil matern? Si de ce sa ii dai ceai?

   0

   0

 14. #46

  marea majoritate care vad o femeie alaptand o sa treaca mai departe fara sa spuna nimic. chiar daca nu le convine (ca-i scarbos, ca-i impotriva lu mnezau, ca li se scoala pula, etc). ca mai sunt 2-3 oameni, plm, asta este. se intampla peste tot in lume, nu doar in romania. n-am inventat batutii in cap.

  0

  0

 15. #47

  Legile sunt date sa pedepseasca comportamente deviante nu sa accepte stari de fapt.

  0

  0

  • #48

   Pai in momentul in care unii considera o stare de fapt drept comportament deviant si-si ridica manecile sa pedepseasca acel comportament, atunci poate e nevoie de o lege care sa spuna ca acea stare de fapt e ok, e legala, e voie sa se intample si sa-i dea doua dupa ceafa aluia care face pe justitiarul.

   0

   0

 16. Ioi, esti celebru daca ai petitie:

  „Pedepsirea.lui.Cetin.Arhi.Ametcea
  119 persoane au semnat această petiție. Semnăturile provin de la 107 adresa IP diferite.
  # Oraș Semnături
  1. [România] Bucuresti 14 11.76 %
  Alte locatii 105 88.235 %”

  Ai si 49 comentarii la petitie, bun tare! :D
  Dar… initiatoarea petitiei, care o fi, aia, prima, cea din Slobozia? ;)

  Revenind, berbecii sunt aceeasi, in linii mari, ca cei care sunt pro fumat peste tot: „da’ ce dom’le, ca nu se duce fumu’ la copiii tai”, desi este parc si legea interzice acest lucru. Unii inteleg si nu mai fumeaza, altii sunt cocosi si cand te vad ca pui mana pe telefon si formezi, te injura si se muta mai incolo – atentie, nu o sting, pleaca mai departe…
  Deci, da, sustin, nici cu legea nu faci mare lucru, dar amenda este sfanta – daca-l arzi la buzunar pe om, nu uita… Altfel, au memorie de carasi – si sper sa nu fi jignit nobilul neam al pestilor cu remarca mea!

  0

  0

 17. #51

  Tigancile fac plinul la puradei oriunde si oricand, nimeni nu se ia de ele, nimeni nu se holbeaza la bidoanele lor. Gresesc romancele undeva si tigancile au gasit solutia? (nu cred ca pirandele fac petitii pe internet, 90% se semneaza cu „x”)

  0

  0

  • #52

   Romancele gresesc ca s-au maritat cu romani. Tiganci s-au maritat cu tigani care umbla in gasca, fiecare cu custurea-n pantof/maneca.

   0

   0

 18. #53

  Ah, speram că o să zici ceva și de Iliescu și psd. Poate data viitoare..

  0

  0

 19. #54

  E problema lor cum alăptează şi cât se expun, nu ar trebui incomodate. Sunt unele care se expun mai puţin, altele care nu sunt deranjate de ochii mulţimii. Sunt multe alte chestii mai naşpa pe care le vezi, ar fi culmea îţi strice karma asta.

  0

  0

 20. Daca in Romania este *nevoie* de o lege care reglementeaza alaptatul in public atunci eu propun sa punem semnul de „Inventar” la intrarea in tara si sa plecam dreq undeva in lume…

  0

  0

 21. #56

  Eu alaptez, si inainte sa alaptez credeam ca imi va fi rusine sa o fac in public, dar credeti-ma ca atunci cand bebe plange nu mai conteaza nimic pe lumea asta si vrei sa il calmezi. Si scoti sanul cat mai repede dar cat mai subtil posibil, te ascunzi cat mai repede intr-un loc mai izolat, de ex in supermarket te intorci macar catre raft, sotul langa tine si maschezi destul de bine.
  Nu cred ca e nevoie de o lege pentru ceva ce oricum nu e ilegal. O lege care sa iti recunoasca un drept pe care deja il ai?

  0

  0

  • #57

   cand nu o sa fie sotul langa tine si un taranete o sa vina sa iti dea o palma peste ceafa ca ii insulti bunul simt, decenta si copiii (faza reala), sa vezi cum o sa simti nevoia unei legi.

  • #58

   Cetin, taranetele ar trebui sa raspunda si acum pentru asa ceva, de ce crezi ca l-ar opri o lege in plus?

   0

   0

  • #59

   daca ar sti ca legea ii interzice sa se ia de ea, cu sanctiuni mari, taranetele ar fi mai calm.

  • #60

   Pai si care e diferenta practica ? Pentru palma aia peste ceafa ai fi putut chema politia si depune plangere. Cum rezolva legea asta problema ? Agresiunea fizica nu e suficient de grava ?

   0

   0

  • #61

   Cică nici nu trebuie ca țărănetele să dea palma. E suficient să caște gura și mama poate chema poliția pentru hărțuire. (dimineață pe digi-fm povestea inițiatoarea petiției, care a cerut lămuriri la IGP)

   0

   0

 22. #62

  Oricum petitia pentru pedepsirea cutzo-dujmanului a fost clar deturnata. Am vrut sa o semnez si eu dar m-am razgandit dupa ce am vazut ca sunt mai multe comentarii anti-Cheddar decat anti-Arhi.

  Mi se pare lame sa furi petitia omului. Daca vrei sa iti faci reclama, fa-ti petitia pentru pedepsirea ta, nu o fura pe altora, plm.

  Da’ astia e sangele jidanesc, numa’ la ciuguleala, cfs, ncsf…

  0

  0

 23. #63

  o lege a alaptatului o astept si eu ca pe sfintele moaste, ultima oara cand am alaptat-o pe o doamna in public, mi-am luat amenda de la nesimtitii aia de politisti care se pare ca au uitat ca sunt platiti din banii mei

  0

  0

 24. #64

  Apropos boss
  Ms gindesc să-ți fac un post despre cum simte un orășean cu bani mutarea la tars
  Si mai ales cum simte un tată de fată maturizarea ei.Iese un foileton de aici

  Rig să NU apară

  0

  0

 25. #66

  Arhi vreau sa comentez doar o bucatica din articolul tau.
  „…referendumul cu cei 85% ortodocși…”
  Referentii au venit la oameni acasa intre orele 9-21dar in special dimineata. Mare parte din populatie era plecata la serviciu dar erau parinti,babe binevoitoare etc. „… cum dar sunt ortodocsi,sunt oameni cumsecade,ma ajuta sa trec strada…”si uite asa a iesit referendumul.
  Plus ca eu am fost referent o data. La intrebarea privind religia multi mi-au raspuns ca ei sunt ortodocsi,ca asa au fost botezati,dar nu merg la biserica,nu se roaga,nu dau bani popii,nu-l primesc cu botezul etc. Am impresia ca pur si simplu nu cunosc cuvantul ateu.

  0

  0

  • #67

   Pe mine nu m-a intrebat nimic. Voia sa puna referentul din pix. Cand i-am comunicat ca nu am nicio religie s-a uitat la mine ca la martieni. Cica n-avea rubrica.

   0

   0

  • #68

   tot fara religie m-am declarat si eu. S-a uitat referenta la mine de parca l-ar fi vazut pe Belzebut in persoana :)

   0

   0

 26. #69

  E foarte nedrept ca, după toate pe care le îndură în sarcină, la naștere și după naștere, femeia să mai fie și cuprinsă de un soi de depresie post-natală combinată cu o transformare într-o leoaică turbată și ușor fără minte. Serios, prea multe pedepse pentru un amărât de măr.

  Pentru că, dacă stai să-ți răcorești bine de tot capul de hormonii nașterii, realizezi că poți alăpta în public fără niciun fel de problemă, fără să fie nevoie de petiții, de marșuri, de circuri, de arătat cu degetul prin grupuri de facebook. Pur și simplu cauți să fii decentă, apelezi la calm și o doză mică de tot de bun simț și alăptezi.

  (1 an de zile alăptat „la cerere” și nu la ore fixe; chiar și în public de foarte multe ori și nu în toalete publice).

  0

  0

 27. #70

  sa incepi sa dai legi pentru reglementarea oricarui cacat duce fix la o stare de cretinism public. nu ai cum sa reglementezi tot ! legile nu sunt pt asa ceva. in cazul de fata este o magarie maxima a acelor persoane care au o problema cu starea lor de intelegere a lumii din jur. nu imi place mie deci sa facem o lege sa interzicem sau sa spunem cum se face.
  toate astea incet incet duc la discriminari din ce in ce mai rafinate si o sa ajungem sa formam niste grupuri pt control (de ex BOR-jugend) pt a verifica respectarea legii. cine nu se conformeaza o sa fie eliminat dracului ca strica imaginea poporului imaculat.

  0

  0

  • #71

   BOR-jugend :)))
   Isusabteilung

   0

   0

  • #72

   pai si ONG-urile ce sunt, daca nu tocmai niste Sturmabteilungen pentru terorizat majoritatea oamenilor cu diverse cauze de cacat care apartin minoritatilor cutzofilo-tiganesco-homosexuale?

   Aa, nu-ti plac maidanezii? Mori! Nu esti de acord ca tiganii sunt speciali si tre’ sa aiba mai multe drepturi decat tine? Muie si de la noi. Nu ti se pare ca aia care se ard pe fese sunt dragalasi si scumpici si ar trebui sa ii pupi si tu un pic in cur? Homofobule vezi ca un proces te costa.

   Political correctness-ul e adevarul nazism, cancerul care ne mananca societatea. Hitler a fost un parlit tolerant pe langa oengistii astia.

   Viitorul apartine unui tigan homosexual vegan care merge pe bicicleta si adopta caini vagabonzi si care e de fapt femeie. Femeie musulmanca.

   0

   0

  • #73

   *ii adopta din mers

   0

   0

 28. #74

  Lasati femeile sa faca ce vor!

  https://www.youtube.com/watch?v=pgYEcAs03mk

  0

  0

 29. #75

  Ohhh cred ca am avut si eu parte de o astfel de discutie in contradictoriu pe facebook din partea unui barbat si mai apoi unei femei care imi spuneau ca indirect, eu nu-mi respect copilul prin faptul ca aleg sa alaptez in public? WTF?
  Un sugar (sub un an) se poate dezhidrata daca amani alaptatul. Mai mult, pana la 6 luni nu e recomandat sa dai nimic altceva decat san (conform recomandarilor OMS). Adica nici ceai, nici apa nici nimica. Laptele contine tot ce are nevoie pentru acel bebelus.
  Si totusi ma mai intreaba unii de ce nu pot sa ma mulg si sa ii dau din biberon? Bine, unii nu stiu care e faza cu alaptarea si de ce nu pot face asta. Pentru ca poate sa ajunga sa imi refuze sanul daca ii dau din biberon (confuzie san-tetina), pentru ca imi saboteaza alaptarea prin faptul ca ii dau din biberon si cate si mai cate. Si mai mult de atat, daca are copilul meu aproape sursa, de ce sa ma mulg si sa car toate prostiile dupa mine cand il pot alapta pe loc?
  Unii zic ca e scarbos, altii compara cu urinarea si defecarea (imi este dificil sa inteleg cum se pot ajunge la astfel de legaturi), altii imi spun ca de ce nu ma acopar. Serios? Oare acei oameni pot manca cu o carpa pe cap? Mai ales dupa o perioada cand devin mai activi si mai constienti de lumea inconjuratoare cine crede ca rezista un copil sa stea cu o carpa pe cap? Un-doi si-o dau jos.
  Momentan nu s-a luat nimeni in public ca am alaptat dar vai de capul lor daca o vor face. Nu consider ca fac nimica gresit si cine e asa de oripilat si dezgustat sa-si mute privirea

  0

  0

 30. #76

  As fi vrut sa il vad pe ala care ar fi aruncat privire libidinoase sau ar fi facut remarci din alea de bautor de bere la pet cum mai era el in stare sa plece el pe picioarele lui,când in câteva cazuri de forta majora nevasta a trebuit sa ii alapteze pe cei mici.E un gest normal sa alaptezi daca celui mic ii este foame atunci.De fapt eu vreau o petitie sa pot sa merg in pl goala pe motor,fără sa mă salte militia,sa îmi pun cate o frunzulita aia de tara a lu Udrea pe fiecare sfarc,sunt pudic ce plm,si sa am scris corect gramatical si citet intre omoplati:Mu..e Badea si Băsescu.!

  0

  0

 31. #77

  Uhhhh, asta cu ” Pentru ăia care știu ei că bebelușii mănâncă la ore fixe” a fost in plex cu dedicatie:
  http://www.zoso.ro/doua-idei-despre-alaptatul-public/

  In rest, perfect de acord cu articolul tau: o petitie rezolva fix zero, iar copiii au nevoie si trebuie sa manance atunci cand vor ei.

  0

  0

  • #78

   Nu vreau sa sune ca iau apararea cuiva sau incerc sa gasesc scuze (nu as zice ca a fost lovitura cu dedicatie) dar din experienta mea am sa incerc sa explic ca exista doua lucruri diferite sa hranesti un copilul pana in 6 luni si dupa. Sotia mea nu a alaptat din pacate. Alaptatul e extrem de bun, stie orice parinte, nici un lapte praf nu inlocuieste laptele matern. Asa ca trebuie inteles ca e benefic pentru copil si ceea ce vezi e un copil, un suflet pur care mananca. Ceea ce voi explica e din perspectiva mea, sotia nealaptand, deci poate explicatia nu e foarte obiectiva, dar am s-o prezint.

   Din experienta mea cu copilul pe care l-am hranit doar cu formula (lapte praf pentru ei) va zic ca pana in 6 luni copilul nu are rabdare sa manance si orele la care mananca sunt variate si mananca foarte des. Mai putin noaptea. Ca sa va faceti o idee am zburat cu el un zbor transatlantic spre Romania. Copilul meu la aproape 1 an jumate nu are acum rabdare destula sa ii pregatesti masa, la 3 luni cand zbiera din toti rarunchii (da, toti dintr-un avion A380 indiferent ca aveau casti noice canceling sau nu pe urechi, auzeau toti cand ii era foame) deci trebuia sa ii dai atunci, pe loc, nu conta ca tocmai decolezi, aterizezi, fiind si foarte vocal asta mic. Pentru asta luam lapte praf direct facut cu apa din magazin la sticlute de 2 oz, ii atasai biberon si in 5-10 secunde era in gura copilului. Al meu manca maxim in 20 de secunde sticluta. Deci trebuia sa ai pregatite toate langa tine. Ca sa scurtez prezentarea ideii, un copil pana in 6 luni vrea mancare pe loc, zbiara din toti rarunchii pana se invineteste, trebuie sa-l hranesti pe loc (binenteles ca poti intarzia un 2 minute pana se incalzeste, pana pregatesti, dar in nici un caz nu il poti lasa sa astepte 30 de minute sau o ora). Laptele se digera repede, nu e ca mancarea solida sa zici ca sta 3 ore acolo si e satul.

   Dupa 6-9 luni cand incepi sa introduci solidele, cand incepi sa diversifici, nu mai e nevoie sa-i dai lapte atat de des, practic scazi cantitatea de lapte pentru ca ii dai mai mult solide. Repet vorbesc doar de formula, nu si de alaptat poate ca explicatia mea nu are sens.

   Pe scurt, depinde la ce varsta vii cu explicatia, pana in 6 luni nu ai cu ce sa inlocuiesti laptele pur si simplu. La fel, apa o ia din lapte dupa 6 luni incepi sa ii dai putin apa. Deci depinde despre ce varsta vorbim, vorbim de varsta pana in 6 luni cand bea doar lapte, sau vorbim de peste 6 luni cand ai variante de backup gen banane, mar ras, piureuri si mai consistente?

   Exista o varianta de workaround ca sa zic asa. Stiind ca sunt atatia oripilati, iei o pompa de san si te mulgi acasa si vii cu laptele in sticluta. Bine, complicat sa zic din punctul meu de vedere, tre sa i-l incalzesti, etc, nu stii cat tine laptele ala. Teortetic ar trebui sa fim mai intelegatori cu femeile care alapteaza si sa nu recurgi la variante de astea, dar exista.

   Si inca ceva, repet, sotia nu a alaptat dar am stat pe langa femei care alaptau in momentul ala chiar si copii mari, ceea ce fac eu este sa intorc privirea sau sa ma mut cat il hraneste. Nu, nu e nimic scarbos, nici sexual, pur si simplu nu vreau sa deranjez copilul de la masa sau sa fac femeia sa se simta incomfortabil. Vreau sa isi vada de treaba lor in voie fara sa fie deranjati si ma intorc cand au terminat.

   0

   0

  • #79

   Cristi, biberonul interfereaza cu alaptarea. De aceea mamele care alapteaza, mai exact cele care vor sa alapteze mult si bine nu introduc biberoane. Si doi la mana e stupid daca ai lapte stocat in tine sa te mulgi si sa ii dai din sticluta, sa cari si toate alea cu tine si sa risti sa se si strice laptele cand poti sa ii dai direct de la sursa

   0

   0

 32. #80

  Chiar ieri in Stuttgart Hauptbanhof o mama alapta si avea o chestie speciala care ii acoperea sanul pt ca nu vroia sa vada toata lumea ce tatoasa e ea si nemtii sunt mult mai libertini apropo de nuditate dar asta tine de bun simt.

  0

  0

 33. Mulţumesc pentru articol. Ieri am stat toată ziua cu Pruncea în braţe, că-i ies dinţii şi ţipă.
  Ai dreptate, petiţia în sine nu e o soluţie, însă, iată, ea creează vâlva de care e nevoie pentru a ajunge într-o formă reală, negru pe alb mai repede, înaintea celor 100mii de semnături.

  0

  0

Citește și...

Voiam doar, pentru unii dintre voi, să vă aduc aminte ce dur era el Alexa pe teren și în declarații, când mai juca chestia aia pe care o denumea fotbal. El și Săpunaru, niște ninja. Dana Alexa a ajuns să fie pălmuită de impresarul lui. Pentru bani. Nasol, urât. Grea e viața de […]

Gospodina Carmen Dan, secretara pusã de Dragnea sefa la Interne, responsabila pentru atacul criminal al jandarmeriei asupra oamenilor pasnici, a demisionat. Razvan Cuc si-a rupt mana intr-un accident de masina. Nu sunt sigur, nu Cuc era ineptul care declara ca nu avem autostrazi din cauza ca economia duduie si ei nu pot tine […]