Eudora is back

Eudora a fost primul meu client de e-mail, diferit de Outlook Express. Mi-a fost aratat de Stefan de la Taifas. A fost prima data cand am realizat ca un POP3 poate fi mai mult decat un rahatis care iti aduce mailurile pe desktop.
Intre timp am descoperit Thunderbird, care mi-a placut mai mult decat Eudora, si l-am folosit in ultimii ani. Asa ca moartea Eudorei, in mai anul asta, a trecut pe langa mine neobservata. Totusi, cand am auzit ca cei de la Qualcomm au inchis proiectul, am simtit o unda de parere de rau. Facea parte din amintirile mele si dintr-un moment al vietii mele care a fost foarte fericit.
Ei, tipii de la Mozilla mi-au facut un mare bine, si au preluat codul sursa, dezvoltandu-l in alta aplicatie, numita Penelope.
Asa ca, de astazi ma intorc la Eudora, prin Penelopa, pentru ca thunderbird a urmat calea trasata cu atata maretie de firefox, adica aglomerarea nejustificata de prostii, care duce la un consum exagerat de RAM, pierderea unor caracteristici care ii faceau buni, si adaugarea altora care sunt de un lamerism desavarsit.
Astept browserul care sa ma desparta de firefox.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

10 comentarii

 1. sincer, ma indoiesc ca o sa pot/poti renunta la firefox. rulz de departe. parerea mea. nu intra nici un spyware’n’stuff. cand ma dadeam pe iexplore, chiar si 7, colectam diverse de pe net…opera se apropie de nevoile mele dar ffox le atinge :)

 2. da, si cand ai deschise 3 taburi si iti manaca 100 de megi de memorie?

 3. Poate la tine :)

 4. Incearca Opera.

 5. Pfff, nu te-am cetit de vreo saptamana (deh, concediul dauneaza), dar constat ca acelasi lucru l-ai facut aici pe blog. L-ai incarcat la greu. Partea cu posturi similare intercalata intre posturi m-a derutat complet. Nu eu specialista in bloguri, imi place sa le citesc, dar al tau devine tot mai greu de citit. No offence, dar incearca sa scoti continutul la lumina, prea l-ai ascuns.

 6. Dee, am realizat si eu asta. O sa e scot, tks:)

 7. Deci am instalat Eudora asta, m-a intrebat la final de instalare daca sa rulez programul, am dat yes si m-am pomenit ca mi-a deschis thunderbirdu din systray.

  Am inchis thunderbirdu, am pornit eudora… si parca a pornit tot thunderbirdu, da cu icoane mai nashpa.

  Acu intreb si eu ca nestiutorul… faci misto de noi? :P

 8. :))))))))
  nu. mie mi place, dar poate e doar nostalgia. quein sabe?

Citește și...

Poate ați observat că nici presa nu prea să bășicat pe subiect și toată lumea o ține ușor low key, fără să insiste prea mult. Răspunsul e simplu. La ultimul sondaj pe bune pe care și l-au comandat, UDMRiștii au aflat că sunt sub pragul electoral ca opțiune de vot, datorită asocierii cu […]

Eu, locuind la țărănoaia, printre noroaie și construcții, am o problemă. Am mașinile pline de praf non stop. Bine, praf, noroi, ciment, aburi de căcat de la fosa septică deschisă a selgrosului, care împute tot pantelimonul și nimeni nu zice nimic, și ce se mai nimerește. Iar problema survine că, deși am multe […]