Eudora is back

Eudora a fost primul meu client de e-mail, diferit de Outlook Express. Mi-a fost aratat de Stefan de la Taifas. A fost prima data cand am realizat ca un POP3 poate fi mai mult decat un rahatis care iti aduce mailurile pe desktop.
Intre timp am descoperit Thunderbird, care mi-a placut mai mult decat Eudora, si l-am folosit in ultimii ani. Asa ca moartea Eudorei, in mai anul asta, a trecut pe langa mine neobservata. Totusi, cand am auzit ca cei de la Qualcomm au inchis proiectul, am simtit o unda de parere de rau. Facea parte din amintirile mele si dintr-un moment al vietii mele care a fost foarte fericit.
Ei, tipii de la Mozilla mi-au facut un mare bine, si au preluat codul sursa, dezvoltandu-l in alta aplicatie, numita Penelope.
Asa ca, de astazi ma intorc la Eudora, prin Penelopa, pentru ca thunderbird a urmat calea trasata cu atata maretie de firefox, adica aglomerarea nejustificata de prostii, care duce la un consum exagerat de RAM, pierderea unor caracteristici care ii faceau buni, si adaugarea altora care sunt de un lamerism desavarsit.
Astept browserul care sa ma desparta de firefox.

10 comentarii

 1. sincer, ma indoiesc ca o sa pot/poti renunta la firefox. rulz de departe. parerea mea. nu intra nici un spyware’n’stuff. cand ma dadeam pe iexplore, chiar si 7, colectam diverse de pe net…opera se apropie de nevoile mele dar ffox le atinge :)

  0

 2. da, si cand ai deschise 3 taburi si iti manaca 100 de megi de memorie?

  0

 3. Poate la tine :)

  0

 4. Incearca Opera.

  0

 5. Pfff, nu te-am cetit de vreo saptamana (deh, concediul dauneaza), dar constat ca acelasi lucru l-ai facut aici pe blog. L-ai incarcat la greu. Partea cu posturi similare intercalata intre posturi m-a derutat complet. Nu eu specialista in bloguri, imi place sa le citesc, dar al tau devine tot mai greu de citit. No offence, dar incearca sa scoti continutul la lumina, prea l-ai ascuns.

  0

 6. Dee, am realizat si eu asta. O sa e scot, tks:)

  0

 7. Instaleaza Opera.

  0

 8. Deci am instalat Eudora asta, m-a intrebat la final de instalare daca sa rulez programul, am dat yes si m-am pomenit ca mi-a deschis thunderbirdu din systray.

  Am inchis thunderbirdu, am pornit eudora… si parca a pornit tot thunderbirdu, da cu icoane mai nashpa.

  Acu intreb si eu ca nestiutorul… faci misto de noi? :P

  0

 9. :))))))))
  nu. mie mi place, dar poate e doar nostalgia. quein sabe?

  0

Citește și...

Pentru că știm cât de greu este să sincronizezi timpul tău cu cel al copilului și pentru a te elibera de grija transportului celui mic, am creat KidsCab, un serviciu special la care poți apela pentru transportul copilului de acasă la școală, de la școală către casă sau către after school. Șoferii […]

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]