O mai exista demnitatea jurnalistică?

De fapt, întrebarea e dacă a existat vreodată.
De multe ori mă uitam la întâmplări de la conferințe de presă, în care jurnaliștii erau batjocoriți de potentații zilei, iar ei, la fel ca și colegii lor, nu mișcau în front, rămâneau acolo, slugarnici. Îmi aduc aminte ce revoltat eram când i-a zis Băsescu Sorinei Matei să se urce pe masă. După care am realizat ce fel de treanță este.

Mă uit acum, jurnaliștii acreditați la parlament sunt ținuți ca vitele, în țarc, în râsetele zeflemitoare ale jegurilor aflate la putere, explicit ținuți acolo ca pedeapsă. Și nimeni nu are nicio reacție. Nu se pleacă in corpore, nu se ignoră complet și se interzice orice fel de relatare de la parlament. Nimic. Se stă ca vitele în țarc și se fac glumițe funny pe facebook.

Serios, o urmă de demnitate?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

10 comentarii

 1. Nu ai stire, nu mananci.

  Thumb up 7
  • aia nu e stire. stirile sunt pe teren, acolo unde se intampla viata, nu atarnache in fata camerei, sa ii surprinzi pe aia de la USR mancand eclere din gunoi

 2. De la găina care a născut pui vii a lui cristoiu, nu cred că a mai existat demnitate în meseria asta. Majoritatea „instituțiilor” de presă sunt afiliate unor grupuri de interese astfel încât relatează în funcție de cum li se dictează. Mai mult, când ai jurnale de sport în care ți se arată „performanțele” estetice ale diverselor iubite de sportivi în loc de performanțele sportivilor respectivi, putem spune chiar că s-a ajuns la un anumit nivel de prostituție în breslă.

  Thumb up 24
 3. asta e si motivul pentru care nu exista emisiune la tv fara un politician invitat. pe la unii sunt un fel de moderatori deja. nesanatos obicei.

  Thumb up 9
 4. #5

  Jurnalismul a murit de mult timp, acum sunt doar niste baieti si fete care lucreaza pentru niste patroni si in functie de ce vrea patronul aceea spun.

  Thumb up 9
 5. Cmon man. Aia de-acolo, oricat ar crede oricine, NU sunt jurnalisti. Pai ce, crezi ca se trimite la parlament geniul redactiei, miezul televiziunii? Nu. Sunt niste copilite fericite sa umple instagramul de poze cu mareata institutie, niste cameramani ori tineri si fara experienta, ori batrani si fara chef de alergat aiurea. Cum sa plece de acolo? Pai jobul ala e super tare, daca pleci nu mai poti impresiona fostii colegi de liceu de la Cracauti ca tu lucrezi la marea televiziune X. Gloata aia e trimisa acolo sa filmeze ce filmeaza toata lumea, sa intrebe ce li se trimite pe telefon, sa tina microfonul cand iese vreun ales sa se cace pe el. Jurnalism?

  Thumb up 15
 6. #7
  Dani Corban

  Mulți dintre ei sunt acolo să își intervieveze stăpânii. Cum să plece „vitele din țarc”? Se freacă una de cealaltă, vitalizează cu alte vite, așteaptă porția de nutreț și un scărpinat între cornițe. Ce televiziuni „de știri” avem? A3 și RTV – televiziunile PSD. Realitatea e a lui Gușă, iar TVR a cui face bugetul (momentan a PSD). Mai sunt Digi, ai mafioților care fac combinații cu Nea Mitică. Ăștia mai fac un selfie cu Chichirău, mai trag un cablu, schimbă o mufă, nu se plictisesc.

  Thumb up 8
 7. Adevarul e ca, nu de putine ori, ma visez la o conferinta d-asta de presa, punandu-i urmatoarea intrebare, de pilda, lui Vosganian: nu ti-e rusine ba, ordinarule, care nu ai facut nimic 28 de ani, sa minti in halul asta porcesc?

  Thumb up 4
 8. pai nu era evidenta ocupatia sorinei matei? marlania lui basescu a fost bine plasata in context.

  Thumb up 3
 9. #10

  Asta cu demnitatea nu mai exista de mult. Exista oportunism, servilism si nesiguranta locului de munca.

  Thumb up 1