De ce nu mai există opoziție

Nu cred că are rost, în continuare, din respect pentru acei copii, să comentez nimic legat de subiectul care a polarizat tot în ultimele zile. Este evident, poliția, procuratura, STS au dat un mare fail, unul incredibil, care le-a arătat incapacitatea, iar Ministerul de Interne nu are altă poziție decât cea a ghiocelului reactiv, care scuză tot și respectă legea la literă.

Am urmărit cu atenție și îngrijorare(sic!) evenimentele ce au urmat evenimentelor oribile ce s-au întâmplat în Caracal, evenimente care ne arată că glumele despre cât de proști sunt caracalenii sunt doar glume, se pare că acolo sunt doar mafioți, toți la ministerul de interne.

Și pentru că am urmărit, m-am uitat și la toate declarațiile oamenilor politici din opoziție. Poate nu le-ați citit. Hai să vă fac eu un mic rezumat, că de aia plătesc monitorizări de presă, nu?

Președintele Ficus Iohannis

Președintele României cere abrogarea modificărilor aduse legilor justiției: Au masacrat legi, au dat afară oameni competenți pentru a numi apropiați, au scăzut pedepsele pentru infractori și au subordonat justiția. Politizarea MAI este o realitate din păcate. Statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD. Efectele modificărilor legilor justiției trebuie reparate.

Hai să ne aducem aminte cine a girat toată această mizerie de pe justiție din ultimii ani? Nu mai țineți minte? Există un singur om care a asistat pasiv, privind cu atenție și îngrijorare, la tot ce s-a întâmplat. Este omul care a promulgat, fără crâcnire, toate legile distrugerii justiției, este omul care, de dragul postului, a dat-o afară pe LCK, este omul care a dat drumul la pensiile acelea uriașe din piață. Este omul care, de dragul funcției, a promulgat toate legile care l-au adus, efectiv, la stadiul de ficus prezidențial, transformând președinția într-o glumă sinistră, fără niciun fel de putere. Totul ca nu cumva să vină Tăriceanu. În timp ce gureșii aplaudaci, de fiecare dată când mai înghițeau o linguriță de iubire de le El Lider Ficuso, fremătau de fericire Oh, da, ce le-a tras-o aprobând alea, acum urmează lovitura finală și devastatoare.

Lovitura finală și devastatoare nu a venit, timp de 5 ani. 5 ani în care a pactizat cu Dragnea și în care și-a pregătit o pensioară lejeră, indiferent de rezultatul ce va fi anul acesta. Sperând, desigur, că va câștiga. Vedem, USR are candidat comun, iar eu SUB NICIO FORMĂ nu mai votez Iohannis, niciodată, niciunde, nicicum, indiferent cine ajunge în turul 2. Greșeala de la Iliescu-Vadim nu se va mai repeta, iar eu, pe blatistul care a închis orice mișcare de stradă din ultimii ani, nu mai pun ștampila.

Dar să trecem la următorul om politic de anvergură.

Ludovic Orban

Viorica Dăncilă face dovada unui cinism incredibil. Nu poți să vii în fața românilor după o astfel de tragedie să susții că este nevoie de un referendum pentru înăsprirea pedepselor, când tocmai tu ai favorizat fenomenul infracțional și ai timorat magistrații. Cu atât mai gravă este încercarea premierului Dăncilă de a extrage capital politic din această dramă, în timp ce cu un tupeu incredibil face apel preventiv și ipocrit la celelalte forțe politice să nu politizeze acest caz.

Înainte de orice, să ne reamintim puțin despre ce realizări politice are Ludovic Orban, supranumit Șică. Exact. În afară de accidentarea fetei pe trecerea de pietoni și dansul acela de discotecă, mai țineți minte ceva important făcut de Orban? O declarație, o intenție, o realizare, o lege, CEVA?? Desigur că nu. În schimb, este extrem de cunoscut pentru capacitatea sa de a se cățăra pe cadavre, nici nu se răcise bine Alina Gorghiu, distrugătoarea de PNL și deja era vedet.

Hai să ne aducem puțin aminte de ce făcea PNL înainte de 2015. Cum, nu mai țineți minte că era în alianță cu PSD? Și că a avut, timp de 20 de ani, același comportament fractal, ce urmărește exclusiv bunăstarea baronilor proprii?
Cum, Ludovic, PNL, vorbește despre justiție?

Să ne uităm la miniștri de interne români din 2000 încoace și să vedem câți sunt membri PNL?
Să ne uităm, pentru că îl găsim pe Vasile Blaga, din 2004 până în 2007. După aceea, Cristian David, din 2007 până în 2008. După care iar Vasile Blaga, din 2009 până în 2010. Imediat vine și Traian Igaș, din 2010 până în 2012. Pușcăriașul Gabriel Berca vine și el, câteva luni din 2012. Radu Stroie, din 2012 până în 2014.
Calculați, vă rog, din 2000 până în 2014, când a venit PSD și a măturat tot, câți ani a avut PNL pâinea și cuțitul la Ministerul de Interne. După care mai stați puțin și ascultați-l pe Șică despre cum ia el poziție.

Dacian Ciolos

Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare. Ar fi trebuit să știe că nu e nevoie de convocarea unui referendum, ci de întărirea legislației, de profesionalizarea instituțiilor, de competență, de simplificarea procedurilor, de instituții capabile să își protejeze cetățenii – adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace. Așa cum au masacrat legislația penală în favoarea infractorilor, ar putea foarte simplu să o și repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru. PLUS cere anchetă și răspundere penală.

Domnul Cioloș a avut șansa ireală ca, la Colectiv, să facă curat în românia. A avut șansa, în primul rând, de a bloca alegerile primarilor dintr-un singur tur. A avut șansa de a-și folosi puterea pentru a face bine, pentru a bloca derapajele de putere și pentru a pregăti niște alegeri reale, corecte și simple. Exceptând câteva lucruri bune, ce a mai făcut, în afară de a-l pune ministru pe băiatul ăla care poza în chiloți și era extrem de pregătit pentru funcția lui? Un fel de Ilan Laufer, dar sărac? „Doamna Dăncilă” nu știe, dar el, el a știut? El A FĂCUT?

Mai sunt niște declarații, dar sunt niște irelevanțe și deja articolul e prea lung.
Ideea care vreau să o spun este destul de înspăimântătoare, privind prin prisma nevoilor colective, generale.

După ce Dragnea a trecut la muzicuță la Rahova, practic, opoziția și-a pierdut orice fel de busolă. Pentru că ei nu au și nu au avut niciodată nimic în afară de Muie Dragnea, Muie PSD. SUNTEM ALTERNATIVA, VOTAȚI-NE, VEDEM DUPĂ!

A plecat Dragnea la întristare, toți au fost prinși pe picior greșit. Alo, șefu, păi noi ce facem, acum despre ce mai vorbim, cu ce polarizăm masele? Au încercat atunci, cu pensiile, s-au prins că e un subiect fierbinte și l-au abandonat toți.

Acum, prin moartea acelor doi copii, opoziția a primit muniție proaspătă. Iarăși NE VEDEM ÎN PIAȚĂ! JOS HIENELE! etc. Nu mai e nevoie de nicio idee, de niciun program, de nicio o direcție reală de dezvoltare, după ce câștigăm alegerile. E simplu, NE-AU UCIS COPIII, SĂ IEȘIM ÎN PIAȚĂ!!! Program național al opoziției, da?

Și niciunul, absolut niciunul nu a avut măcar bunul simț de a tăcea și de a respecta durerea oamenilor și memoria copiilor uciși. Toți s-au grăbit să bată copilul mort cu toiege de alun, sub cuvânt că orice sacrificiu merită efortul, cât timp nu e sacrificiul nostru. Da, niciunul din ei nu a fost în mod personal la părinți, nu le-au oferit o îmbărbătare, un ajutor, ca simpli cetățeni, nu cu televiziunile după ei. NICIUNUL.

În schimb, MUIE DRAGNEA! Pardon, MUIE…CEVA!!
Și ca încheiere:

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

29 comentarii

 1. #1

  „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”

  De asta nu mai exista opozitie: pentru ca in adâncul sufletului nimeni nu-si doreste schimbarea. Schimbarea cere efort si trebuie sa inceapa cu noi insine. Totusi, sa nu zgaltâim prea tare barca.

  14

 2. #2

  O sa fie interesanta ziua de azi pentru ca CCR o sa se pronunte in legatura cu sesizarea celor din opozitie vizavi de modificarile aduse codurilor penale. Probabil o vor amana, dat fiind faptul ca e o stare de iritare maxima in societate vizavi de acest caz, iar un raspuns negativ la sesizare ar inflama si mai mult spiritele. Sau vor da castig de cauza, cine stie. Vom vedea 🙂

  10

  • #3

   au dat castig de cauza, previzibil fiind daddy in inchisoare si iritarea sociala prezenta

   3

 3. #4

  a zis ceva misto, zic din memorie ” la toamna dupa alegeri ma oblig eu sa formez alta majoritate si sa va scap de psd ” :)))) adica ba fraierilor ma votati pe mine,ies presdinte, sinecura merge inca 5 ani si dupa schimba el plm. in campanie sper sa-l intrebe un jurnalist doar asta „in ultimii 5 ani spune 5 lucruri concrete facute de tine pt tara asta????”

  10

 4. -Klaus!
  ….
  -Klaus, trezește-te!
  ….
  – Klaus, wach auf!
  – Hă?
  – Zi ceva, Klaus!
  – Ăăă….legile justiției!

 5. #6

  Recunosc ca nu ma intereseaza politica, dar sunt un sociolog amator. Si nu pot sa nu observ cum la noi incompetenta e la rang de arta. Practic mai toti romanii aleg calea cea mai facila, fara sa isi puna problema ce se propaga in jurul lor datorita acestei alegeri, sau ma rog, evitare a unei alegeri. Si se vede de la mic la mare. Conducatorii sunt ca poporul pt ca vin din popor. Am „sansa” sa lucrez cu oameni de rand din toata tara si fix acelasi dezinteres cronic il manifesta. Orice pentru un leu

  14

 6. #7

  Nu are legătură doar cu ce s-a întâmplat, #shithappens, s-au petrecut scenarii de răpiri și crime și în țări civilizate, au existat dezastre gen Colective și în USA, treaba aia cu ”păzește-te singur” se poate scrie lejer și în engleză, franceză, germană, etc. Diferența e că la noi cam totul e putred.

  Acum, la subiect, vorbim de lașitatea lor (a politicienilor) și ai dreptate, dar să fii politician e … o meserie. Și lucrezi cu materialul clientului. Și dacă omul nu te place sau nu-i place ce propui, nu te voteaza și atunci stai pe tușă.

  Scenariu imaginar: vine unul și zice, uite, la noi mor 2000 oameni pe an că se conduce haotic, băgăm niște reguli draconice, creștem amenzi și pedepse pentru condus băut, bulău, suspendare pe viață a permisului, schimbăm legislația ca orice contestație să se rezolve în 2 săptămâni, în fine, orice e nevoie, și vom ajunge la nivelul UE de 500 morți pe ani, ăia cu #shithappens.

  O să fii uimit de reacția multor oameni (tineri, #rezist, #josdragnea, alea alea) din jurul tău. Dă-i în mă-sa pe ăia 1500, eu conduc bine, nu mi se poate întâmpla, nu mă interesează, eu ȘTIU să conduc tare.

  România e țara sloganului ”regulile sunt bune, dar să nu mi se aplice mie”. Și noi cerem curaj de la politicieni. Cred că un exemplu izolat a fost Funeriu, care a avut fix ce trebuie (adică un spate profesional beton) ca să-l doară la benis.

  Scenariu real, ca să nu vorbim din povești: cobor ieri în fața blocului să răcesc mașina, aștept restul familiei. Un spațiu de 3 locuri de parcare. Vine unul, parchează OBLIC, parcă în ciuda fizicii și a logicii, lăsăm bunul simț deoparte. Claxonez, îi zic să pună mașina ca lumea. Nu, că stă doar 30 secunde, până la bancomat. Zic, nu de asta-i vorba, e chestie de principiu. Se uită la mine ca la un nebun, pleacă. Se întoarce după 1 minut, vine la mine, vezi că am stat puțin? Cât ai bă, îl întreb, ai sub 35 de ani? Da. Probabil că stai toată ziua pe FB și înjuri la politicieni că aia și ailaltă. Nu, că să știi, și eu respect la linie, dar ”DOAR ACUM”. Bă, uite fix acum ai dat peste unul mai maniac și te-ai făcut de căcat.

  Și mai am. Mai nou am numerele de la poliția locală pe telefon, că s-a tot întâmplat una alta :).

  O chestie simplă, să ții volanul drept. Să nu arunci țigări pe jos. Să nu conduci ca dementul. Să nu … ceva.

  Muie Dragnea? Da. Muie … ceva? Da. Dar mulți să învețe să-și dea și lor muie. Dacă nu sunteți voi ăștia care citiți, uitați-vă în jur, o sa-i recunoașteți. Șoc și groază, mulți vă sunt apropiați.

  69

  • #8
   Arhi

   wiser words has never been spoke

  • #9

   Perfect adevarat

   0

  • #10

   Cum v-ați dat seama că era un #rezist, din opoziție sau chiar un USR-ist..??!! Avea scris pe mașină??!!! Și-a desenat pe mașină „M**e Dragnea!”..??!!!

   2

  • #11

   Da – toti vrem schimbarea dar s-o faca altii si sa nu ne implice pe noi…. Plm – un cerc vicios din care nu stiu cum si cand vom iesi…

   7

 7. #12

  „SUNTEM ALTERNATIVA, VOTAȚI-NE, VEDEM DUPĂ!”

  Cei de la USR+ propun constant lucruri. Spun ambii pe site-urile lor ce anume vor sa faca. Si in mai toate comunicatele in care critica ceva spun si ce ar face ei daca ar avea puterea.
  In cele 6 luni la guvernare Dacian Ciolos a facut ce a putut(si a facut destule) in conditiile in care nu avea un parlament in spate.
  Daca oricare dintre noi a postat ceva legat de aceasta tragedie inseamna ca se catara pe cadavre? Lumea chiar e indignata. Nu vad nimic in neregula la declaratiile liderilor USR+. Normal ca au si ei prostii lor dar nu merita in pana mea sa fie pusi in aceiasi oala cu PNL.

  22

  • #13

   Lumea a fost indignata si la Colectiv, dar in 2016 cumva tot PSD a iesit la alegeri. Lumea merge in continuare in localuri ce n-au aviz ISU dar au foaia in geam sa-i avertizeze. Mi s-a umplut feed-ul de FB de indignati care zi de zi merg pe linia de tramvai si parcheaza aiurea sau fac ochi de catei cand sunt prinsi de politie cu mata in sac.

   11

 8. #14

  Cel mai important citat din iesirile ficusului este cel din incheiere de aseara:

  „Dacă nu o va face acest guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va face asta. Și care nu se va opri la acest lucru, ci se va ocupa de întărirea statului, pentru ca drepturile românilor să poată fi protejate și garantate cu adevărat”

  carevasazica, „in incheiere, dragi romani, daca ma votati pe mine, din decembrie gata, ma iau gura in pl cu guvernul”.

  Deci cei mai lepre care au incercat sa capitalizeze pe cadavre sunt culmea, presedintele si prim ministrul.
  Apoi Orban ala nu stiu cine plm l-asculta, eu nu am mai citit ce zice ala de ani de zile.

  Cat despre Ciolos, fara a fi partizan orb, de multe ori cred ca desi exista o samanta de adevar, evident, in ce acuze i se aduc, omul a facut atat de multe intr-un singur an incat chiar daca n-a facut una sau alta gen votul in doua tururi, aproape ca nu-i pot sa-i cer si luna de pe cer…

  16

 9. #16

  Parerea mea e ca orice om politic (si nu numai) care zice altceva in afara de condoleante (si eventual mea culpa, dar e un vis asta) e un idiot sinistru.

  10

 10. #17

  Presedintele, oricare ar fi el, este OBLIGAT sa promulge legile venite a doua oara. Efectiv nu are ce face.
  Hai sa-l facem ficus/etc ca nu incalca legile si nu e „jucator” ca Basescu. O sa ziceti ca mai bine era suspendat si nu le promulga. Asa si ce rezolva asta ? Ca venea altul care ori le promulga ori era suspendat & si asa in continuare.
  PM, ca si in cazul Caracal, cand suntem noi* de acord pana si politia poate incalca legi, poate intra fara mandat. Le fel si cu presedintele, daca suntem noi* de acord, poate respinge legi fara nici o baza.

  Voi chiar nu vedeti ca legile sunt problema ? Alea trebuie schimbate si apoi respectate. Dar cine sa le schimbe ? Cand pui prostul (PSD sa fie clar) la putere ce vrei ? Si il pui la putere prin neprezentare la vot.

  noi – bula rezist/usr/etc

  5

  • #18
   Arhi

   lol. e obligat, zici? dap, ce nasol, venea tariceanu si tot asa

  • #19

   Deci tot de ce intampla rau in tara asta este din cauza legilor. Gresit! Exista legi chiar foarte bine redactate, insa nu se aplica. Fetele alea au murit nu din cauza legilor proaste ci din cauza jmecheriei,INDIFERENTEI, delasarii si INCOMPETENTEI. Exista deja 2 crime asumate de ala de la Caracal. S-ar putea sa mai fie si altele. Sa nu uitam ca inainte de Alexandra a mai disparut o alta fata – in urma cu 3 luni. Pentru acea disparitie s-a facut plangere la politie, dosarul a ajuns la institutiile abilitate si acolo a murit. Politistii le spun parintilor ca poate fata lor a plecat in Elvetia si nu trebuie sa-si faca griji. Ba mai mult, parintii sunt sunati si li le spune ca fata este plecata din tara. Aia care au dosarul stau cu el in stand-by fara sa faca cercetari.
   Acelasi scenariu se intampla si la Alexandra (plangere, politisti care le spun parintilor ca poate fata a fugit cu vreun iubit, telefon primit de parinti ca fata este plecata etc.).
   Asta arata ca nu legile au fost problema in acest caz, ca si in alte multe cazuri. Doar lehamitea si incompetenta organelor (politie, procurori).

   12

 11. #21

  Incep sa cred ca PSD chiar se bazeaza pe ficus ca sa iasa din nou presedinte. De-aia au propus-o pe Veo… In schimb, nu pot sa fiu de acord cu tine cand vine vorba de opozitie. Ei au un plan, sunt singurii care-l au. Momentan e egal cu zero pentru ca mumu sustinere. Dar am incredere ca-l vor duce la bun sfarsit cu ajutorul nostru.

  1

  • #22
   Arhi

   care e planul, mai exact?

  • #23

   Daca te uiti pe pagina lor de proiecte, ai sa vezi ca oamenii astia misca, fac ceva. Ca noi vedem doar muie PSD prin “ziare” e alta poveste. Au un program de guvernare si si-au luat un angajament fata de votantii lor, pe care, eu vad ca il respecta. Cu mici exceptii care n-ar fi atat de prioritare. Intr-adevar, ar trebui sanctionati de cate ori se caca pe ei gratuit. Oricum lucrile alea nu prind la noi si nici nu cred ca ne sunt adresate. Dar daca mai iau un vot de aici, unul de acolo, stii cum e… E aiurea intr-adevar sa iei voturile asa si nu pe ceea ce faci, concret, dar la majoritatea romanilor, asta prinde. 2-3 cuvinte mari si injosirea adversarului. As prefera sincer sa vina si sa zica ce au propus ei concret pentru a remedia o situatie si sa spuna daca s-a concretizat sau nu, ce piedici au avut, ce ar trebui facut in continuare. La noi nu, la noi toti merg pe scandal si pe muie cu cacat aluia care a gresit. Stiu, si eu sunt satul de rahaturile astea, dar inteleg de ce o fac.

   4

 12. #24

  Ai scris un articol destul de mișto. O chestie nu m-a convins. Ai scris că Cioloș ar fi putut să facă o grămadă de chestii cât timp a fost la guvernare. Eu am o nedumerire.. Dacă cel care e prim-ministru nu are partidul său cu majoritate în Parlament, câte șanse are ca să poată face ceea ce ar trebui să facă..??!!

  14

 13. #25

  Pedeapsa cu moartea?

  0

 14. #26

  Hai sa-i lasam si pe USR macar vreo doua mandate, frate. Ciolos nu avea ce sa faca in cele 8 luni (sau cate o fi fost). Daca ne-a durut la banana si nu am mers la vot in astia 30 de ani, adica daca am rabdat ca prostii, hai sa nu fim prea critici pt noua forta polictica care vine acum (USR Plus, zic). Poate ca avem opozitie dar inca nu a venit timpul ei. Lumea se trezeste greu iar apoi sistemul se va modifica greu. Tara asta e pesedizata in toate institutiile. Nu va fi usor. La vot, masiv!!!

  9

 15. #27

  Daca vrei sa indoctrinezi e problema ta.dar faptul ca ministerul de interne a fost condus si de partide de dreapta nu inseamna nimic.legile trebuie sa treaca de majoritatea parlamentara..ia refa calculele sa vedem..cum stam…

  2

  • #28
   Arhi

   ia fa tu calculele si o sa vezi ca, din aia 14 ani cat au fost la minister, 10 au fost la putere si 4 impreuna in USL

 16. #29

  eu pun o alta intrebare, adresata celor care il acuza pe iohanis ca nu a miscat in front, ca a aprobat tot, ca tariceanu, ca etc.

  ce ar fi trebuit sa faca, el sau oricine altcineva, inclusiv subsemnatii in situatia respectiva? ca pana una alta, acuzele respective, desi principial corecte, sunt egale cu zero cat timp nu se indica si o solutie concreta si ii arunca pe cei care le arunca exact in aceeasi galeata cu lista din articol.

  e clar ca toti stiti mai bine ce ar fi trebuit facut. CE AR FI TREBUIT FACUT?

  3

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.