Extraordinar, nemaivăzut, nemaiîntâlnit, exclusivitate….inundaţii

Da, sunt inundaţii. Da, ca în fiecare an. Desigur, în aceleaşi localităţi.
Acum, ca nişte oameni minunaţi, oameni de suflet, vom purcede la ajutarea bieţilor oameni, care da, tot nu au asigurări de locuinţe şi terenuri.

Între timp, locurile şi oamenii care au nevoie CU ADEVĂRAT de acei bani, se distrug fără a avea nici o şansă.

[imgset:72157606361912551,square,false]

Aşa arată centrul de plasament din Orăştie.

Geamuri sparte, uşi căzute, tencuială coşcovită. O atmosferă lugubră, de puşcărie. Acolo cresc copiii fără părinţi.
Pentru ei nu există bani. Bugetul este limitat. Ei nu au nevoie de nimic, pentru că ei nu pot ieşi în stradă să protesteze. Probabil pentru că sunt prea slăbiţi de la mâncarea îndestulătoare a guvernului Citroeniceanu. Probabil sunt leşinaţi de cald vara şi îngheţaţi iarna. Probabil nu au haine.

Numai că de ei nu ştie nimeni nimic.

În schimb, să îi ajutăm pe bieţii ţărani năpăstuiţi de inundaţii. Ei au nevoie.

A, da, iar ei chiar votează.

17 comentarii

 1. Asta e marea diferenta, unii voteaza, altii nu. Iar presa se intereseaza de copiii aia doar cand mai urla cate vreo baba de la uie; in rest mai bine o arata pe baba violata, gaina care naste pui vii si bineinteles, pe elodia

  0

 2. #2

  dap, iar intre timp blogurile mai fac cate o campanie umanitara ptr vreun copil bolnav de cancer, lumea e multumita, uite ce bine am facut eu, si totul trece

  0

 3. Mda, in fiecare an aceeasi poveste cu inundatiile. Si de fiecare data, dupa ce apele se retrag se fac campanii pentru cei napastuiti. Si se mai vorbeste si de planuri de refacere de diguri, de curatare a albiilor, etc. Dar numai se vorbeste, fara a se face efectiv ceva. Rezulta pierdere de bani. Asta pana o sa se plictiseasca lumea sa-i mai ajute pe inundati. Ma gandesc ca poate autoritatile se bazeaza tocmai pe ajutorul ulterior al oamenilor si de-asta nu mai investesc in diguri. E mai usor asa sa-i lasi pe altii sa-ti faca treaba.

  0

 4. Eh lasa, ca luam taxe de inmatriculare sa avem cu ce plati pensiile pentru cei 7 milioane de pensionari

  0

 5. Cat de tampit, lenes sau nepasator trebuie sa fii ca, facut zob de o inundatie, sa nu te intereseze ca pana la urmatoarea sa indiguiesti ca lumea un rau? Stau toti taranii cu mainele in san sau pe pahare si asteapta viitura. Poate ii ocoleste. Poate nu si asa li se fac si lor case noi!
  De ce sa se cheltuie impozitele mele pe nepasarea altora? Pe mine daca ma inunda vecinul imi da statul bani sa imi dau cu var?

  0

 6. ii mai tineti minte pe aia de anu trecut care erau la baute in birtu din sat inundat de jumatate, si care nu se sinchiseau sa miste un deget cand militarii se chinuiau sa salveze ce mai era de recuperat pe acolo?

  0

 7. Lucrez în domeniu şi aş avea multe de povestit. Extrem de multe. Ceea ce multă lume nu înţelege e că marea parte a copiilor ăstora sunt aşa numiţi „orfani sociali”, care au ajuns acolo din cauza lipsurilor materiale ale părinţilor şi pe principiul „statul poate avea grijă mai bine de copil”. Nu voi intra în amănunte privind importanţa unui mediu familial pentru dezvoltarea copilului, privind urmele pe care le lasă instituţiile asupra copilului (dezvoltare deficitară, sistem de valori bazat pe legea celui mai tare), ci o să spun două cuvinte despre modul în care statul dezvoltă servicii sociale. Până acum câţiva ani, dezinstituţionalizarea era văzută ca închiderea instituţiilor în sensul propriu: punem lacăt pe uşă şi gata. Mutăm copii în alte instituţii, dar închidem una. În ultimii ani, optica s-a schimbat şi acum se remodulează instituţiile. Se ia o instituţie cu 100+ prunci şi se unesc camerele, se face o baie la două camere şi se numeşte complex de servicii. Instituţia se consideră închisă, e un complex de servicii, dar copiii stau în acelaşi loc, cu aceiaşi supraveghetori (uneori abuzivi, de multe ori dezinteresaţi). Ştii de ce se fac toate astea? Pentru că e primul loc este angajatul, nu copilul. Adică nu închidem instituţia şi nu facem servicii alternative ori reintegrări pentru că nişte oameni îşi pierd slujbele. Copiii sunt numere, nu contează.

  0

 8. Unde sunt inundatii acum? Sunt curioasa ce pretexte o sa mai invoce acum taranii aia prinsi in flagrant in primavara, cand au vandut materialele primite pentru a-si reconstrui casele …
  Nu doar tiganii intind mana, si romanii fac acelasi lucru! Dar totusi sa nu generalizam! :))

  0

 9. true
  so fucking true

  iar la faza cu „sinistratii” care stateau si se uitau la jandarmi cum le dădeau apa afară din casă, este un pic denaturat adevărul. Nu e vorba că nu se sinchiseau, STĂTEAU ÎN CRÂŞMĂ ŞI BEAU. Cu apa la genunchi.

  Been there, seen that.

  0

 10. #10

  lilisor, tu ar trebui sa te semnezi Property of Sir Op

  0

 11. pai cam asa stau lucrurile in romanica , daca ploua 2 saptamani , sunt inundatii , daca nu ploua e seceta si se duce graul . De unde bani pentru copii institutionalizati , pentru educarea angajatilor din astfel de centre?

  0

 12. Tot ei sunt cei care timp de 20 de ani au furat toată padurea şi au defrişat în neştire.
  Acum natura se răzbună.
  Când făceau euroi din vânzarea de lemne furate nu îi vedea nimeni, acum sunt amărâţi şi îi vede toată lumea.
  În altă ordine de idei m-a distrat o reporteriţă de la antena3 care în timp ce ne prezenta în direct dezastrul a căzut cu nasul în noroi. Păcat că nu am mai găsit clipul pe site la ei. :D

  0

 13. vara ploua iarna ninge , niciodata nu e bine .

  0

 14. Daaa, nu s-a mai pomenit asa ceva ;)

  0

 15. #15

  Cel mai tare mi s-a parut reportajul din barca pneumatica… intr-o balta din Bucuresti. Am ras de-am facut pe mine.
  Copiii orfani nu produc senzational, nu apar la TV pentru ca ne fac tara „de rusine”. Toata lumea vrea sa uite reportajele cu copiii orfani din Romania de dupa ’90. Problema in timp nu s-a rezolvat, dar noi aruncam rahatul sub pres.

  Preferam senzationalul.

  Din partea mea sa vina Berbecali sa le faca palate, nu statul din banii nostri. Si asa are nevoie de voturi ciobanul.

  0

 16. Mai are riost sa ne indignam

  Lasa faza cu ajutoare

  Da nu se face nimik pt stoparea acestor fenomene (indiguiri etc nus expert) dooh ce sa te astepti de la prostii care ne conduc plus ca is nesimtiti mie nu imi pasa de aia cu inundatiile ca snt genu ala care siau luat o palma isi mai iau una si nu fac nimic daca tara asta are vreo sansa sa se ridice nu avem nevoie de asa oameni ..

  0

 17. aici ai fost deplasat rau, da te-am combatut eu cum trebe la mine :))

  0

Citește și...

Am găsit soluția, este INCREDIBILĂ, click aici să AFLI SECRETUL incredibil. În primul rând, trebuie să îți găsești, după masa, o poziție confortabilă pe canapea. După care, deschizi situl emagului și cauți ce te interesează. Aici vine șmecheria. La căutare, bifezi să fie livrat exclusiv de emag. Desigur, searchul de la emag e […]

Observ cu interes și îngrijorare că oamenii uită rapid cine a fost și este Victor Ponta. De la omul cel mai urât din românia, de la Mickey Mouse, ajunsese, înainte de alegeri, salvatorul opoziției, oameni relativ inteligenți făcând campanie pentru el, pentru că, nu-i așa, era împotriva sistemului. După care Ponta și-a dat […]

Am de dat canapeaua din imagini. E cumpărată în 2015, de la Staer. Are uzură specifică pentru cei 3.6 ani de utilizare, nu a stat doar o bătrânică pe ea, când venea de la piață. Într-un loc, pe dedesubt, s-a bușit ceva, e reparabil, dar mie îmi e lene, prefer să […]