Ce pot face două mâini dibace

Niște prieteni de-ai mei, de care mi-e puțin rușine, așa, au făcut nunta. Acum mult timp, nu era încă internetul și sunt slabe șanse să mă citească, nu cred că au internet în metropola de unde sunt.

Și fiind ei niște cosmopoliți, au decis să facă nuntă românească, nu mizerii de astea care pervertesc bunele noastre obiceiuri strămoșești. Așa că au făcut nuntă de aia reală, cu dansatul găinii și a colacului, mers pe jos la biserică, prin colbul uliței, ștergare la căpăstrul cailor etc.

Unul din obiceiurile la care au renunțat a fost întâmpinarea musafirilor cu pahare de șampanie, la intrarea în căminul cultural din metropolă. În loc de pahare de șampanie, au pus niște ulcele mici de lut, cu vin roșu și aspru, din via ce le acoperea curtea părinților. Hai că îl știți, vin din boabe de alea cu pieliță groasă, borșul pe care și-l laudă fiecare țăran cât e de bun, deși poți acri și o ciorbă de corcodușe verzi cu el.

Iar primul invitat a fost un domn bine din sat, care deja începuse sărbătorirea maximului eveniment. Care invitat a luat cana de vin, a urlat Să trăiască mirele! și a ciocnit cu mirele, după care a dat o dușcă.

Din păcate, urletul Să trăiască mireasa! a fost acompaniat și de urletul vaginal al miresei. Pentru că mireasa nu era în locul în care și-a imaginat el că ar putea fi mireasa, recte la dreapta mirelui, ci cumva așezată mai în spate, sfioasă precum Șeherezada. Iar cănuța cu vin a nuntașului nu a întâlnit decât aerul, în loc de cănuța miresei.

Prin urmare, vinul, conform legilor imuabile ale fizicii, și-a continuat drumul, deși olicica s-a oprit brusc. Și s-a oprit fix pe partea ce conținea regiunea inghinală a miresei, care mireasă acum semăna cu tabloul Mireasă pe ciclu, a unui cunoscut autor prazilian.

Practic, mireasa devenise roșie de emoție.

Bătaia ce a urmat v-o istorisesc, poate, altă dată.

18 comentarii

 1. #1

  La nunta mea imi canti tu, Arhi.

  0

  • El nu canta dar daca vrei poate sa-ti danseze din buric. :D

   0

  • #3

   Vedem daca este si Alexandru de acord..

   0

  • #4

   Dani, de ce n-as fi? Numai sa vina imbracat la fel ca la evenimentul din Cluj. Ah…sa nu uit, musai ca el sa faca pozele de la nunta:))

   0

  • #5

   @alexandru, nu vrei sa ai amintiri de la nunta ta? te inteleg.

   0

  • #6

   semeketh: pozele alea sunt nepretuite, o sa fie adevarate opere de arta ale maestrului arhi

   0

  • #7

   nush ce-i cu comentariul lui didi. ori nu suporta multi ideea ca se castaoreste ori ideea ca arhi o sa cante.

   0

  • #8

   Sau n-o suporta pe Didi :mrgreen:

   0

 2. Tu ai inteles-o vreodata p’aia cu plansul miresei pe melodia lu’ Maria Ciobanu „ia-ti mireasa ziua buna”? Nu pe bune, melodia aia e varsat mai multe lacrimi decat toate cepele din lume.

  0

  • varianta Bacovia stoarce mai multe lacrimi:
   „Ia-ti mireasa ziua buna,
   De la un picior si-o mana”

   Se canta in deosebi in Vaslui.

   0

  • ia-ti mireasa ziua buna, dai un himen sau o mana

  • pai asa numai ciunte ar fi la nunti. Nu e bine :)

   0

  • #13

   @arhi
   *ia-ti mireasa ziua buna, dai un himen iei o viata.
   nu rimeaza da-i mai aproape de realitate. de cele mai multe ori nici macar himenu nu-l mai da. ca l-a uitat printr-o discoteca cu mult timp in urma

   0

  • ia-ti mireasa ziua buna, dai un himen, iei o pula

  • #15

   Ia-ti mireasa ziua buna, Esti la ma-ta intr-o luna.

   0

 3. acu nu stiu in ce zona a fost nunta si cand, dar sampanie se serveste la oras, nu la tara.

  la tara te astepta (in trecut cand mergeam la nunti) … cu nimic.
  salutai mirele, pupai mireasa, si mergeai la masa sa te troscai. eventual treceai pe la masa sa bei cu nasii, ca oamenii se faceau praf cu mult inainte de miezul noptii.

  personal, imi pare o activitate idioata sa iau un pahar de sampaniei si sa stau la rand sa ciocnesc cu mirele/mireasa, si sa beau de unul singur, ca daca ar bea respectivii cu toti oamenii s-ar face praf. cand ciocnesc cu cineva, ma astept sa bea si respectivul.

  si prefer pe departe nuntile de la tara. alea tinute cate 2 zile, nu cu program de la 17 la 1 noaptea la restaurant si apoi acasa.

  0

 4. #17

  Titlul corect era „Ce poate face doua maini dibace” :D

  0

 5. #18

  Ce prieteni ai si tu…

  0

Citește și...

Citeam spamul ăsta primit de dimineață, cu conferințe de alea de fericire. E ceva tedex, la promenada, mergeți, dacă vă interesează, eu am cunoscut acolo oameni foarte interesanți și diferiți de mine, cu care mi-am extins bula în moduri nebănuite. Despre Șora, ok, e clar, are 100+ de ani, a văzut totul, e […]

Pe Platon îl chema Aristocle. Puteți închide internetul pe ziua de azi. „Platon” este o poreclă derivată din cuvântul grec pentru „lat”. Unii spun că a fost poreclit așa de profesorul lui de lupte, pentru că era mare în piept. Aristocle însuși afirma că îl cheamă Platon pentru că o are lată. Fruntea […]