În ultima perioadă, utilizarea Facebookului a devenit foarte greoaie, cel puțin pentru mine, mai ales pe telefon. Având în vedere că app-ul de Android e setat să apară pe Top post, iar ca să vezi Most recent, trebuie să faci acrobații prin meniu, de fiecare dată, eu nu îl folosesc, ci intru direct din browser.

Iar în browser am setat Most recent, ca orice om normal. Și, ca să văd tot ce vreau eu, când vreau eu, am setat la fiecare din oamenii pe care doresc să îi urmăresc Get notification, setare care, până acum, funcționa. De ceva vreme, nu mai funcționează. Pur și simplu nu mai îmi apare în timeline nimic din ce vreau, doar ce vor ei.

Acum au interzis și utilizarea de 3rd party apps, cum era Feedly. Tot ce vrei să faci, trebuie să faci în interiorul FB, cu ce vrea FB, cum vrea FB.

Și da, e corect, banul lor, munca lor, cât timp nu plătești vreun leuț pentru serviciile oferite, ești doar o oaie ce este vândută altora, pentru seu și kebab.

Problema este, dacă nu mai vrei să fii oaie, ce faci? Cum urmărești oamenii pe care îi consideri interesanți? Până acum ceva vreme, înainte de a da epidemia facebook în toți, aveau fiecare un site, unde mai scriau chestii. Un abonament cu un feedreader decent și aia era, urmăreai tot timpul, tot ce voiai.

Acum toți au realizat ce tool bun de comunicare e facebook și nu mai scriu nimic nicăieri altundeva.

O să ajung să îmi fac cont pe VKontakte. Măcar știu că acolo nu mă cenzurează nimeni în mod democratic, ci direct, putinian.