Facebook face ce știe mai bine, fură date personale

Ultimul update la whatsapp rezolvă problema acordării aplicației dreptul de utilizare a datelor personale din telefon. Mai exact, vin gata bifate. Iar partea cea mai frumoasă este că vine gata bifat cu opțiunea de a sharui datele contului cu Facebook, pentru a-ți oferi, desigur, cele mai bune servicii posibile.

Dacă vreți să debifați porcăria asta, nu vă sfiiți.

shared-account-info

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. #1

  Urmeaza sa lanseze google aplicatia allo in caz de vrei sa schimbi

  Thumb up 1
  • #2

   Da, de-abia astept, a 83-a tentativa a Google de aplicatie de messaging. De data asta siiiiguuuur o sa fie ceva special

   Thumb up 20
 2. #3

  Fondatorul Facebook – evreu, fondatorul whatsapp – evreu, seful de la bloomberg – evreu, din cei mai bogati 10 oameni ai lumii, 4-5 sunt evrei, si cica de ce sunt unii antisemiti. Nu, nu pentru ca sunt destepti evreii, ci pentru ca isi folosesc inteligenta in cele mai marsave scopuri – asta nu e un comment de troll, sunt 100% serios .

  Thumb up 35
  • Am auzit ca si dacii erau evrei…

   Thumb up 49
  • #5

   Evreii au antreprenoriatul in sange. Daca noi suntem prosti si nu suntem in stare sa facem asa ceva, hai sa ii uram pe aia care se descurca!

   Thumb up 27
  • #6

   nu, dacii erau dusmanii evreilor si de aceea nu conduc lumea cum ar fi meritat, ca evreii prin intrigi si tactici marsave i-au scos de la conducerea lumii si le-au si ascuns istoria mareata.

   Thumb up 17
  • #7

   In vechile manuale de istorie (cca. 1450 – editate si cu prefata scrisa de marele biruitor Stefan cel Mare) se vorbeste despre cum preotului Melchisedec Darius al V-lea i-a iesit in cale un centaur in timp ce culegea bureti pe dealurile Banatului. Centaurul cu 3 ochi l-a privit indelung pe Melchisedec , timp in care si-a dat ochii peste cap si a inceput sa rosteasca versete in vechea limba. Melchisedec era speriat, nu stia cum sa reactioneaze si incepu sa se roage. Centaurul duce mana la spate si scoate din geamantanul sau din piele de vitel virgin 2 cartofi si un „soare invelit in sticla” care le ofera parintelui. Parintele le ia, ii acorda centaurului dezlegare de la post (mai erau 6 luni pana la Paste) si se intoarce in chilia lui unde timp de 400 de sori a incercat sa desluseasca misterul soarelui invelit in sticla.

   Morala: Liga iudeo-reptiliana este motivul pentru care astazi ne bucuram de „ideiile lui Edison si Tesla”.

   P.S. Victor Ponta a fost victima atacurilor energetice realizate de reptilieni deoarece planifica o autostrada care sa treaca prin muntii Bucegi si sa astupe tunelurile care fac legatura cu Malta #totulestereal

   Thumb up 10
  • @V3nt0R: daca esti 100% serios cred ca e cazul sa iti iei medicamentele si sa deschizi un tab nou pe expunere.com :))

   Thumb up 4
 3. #9

  Dar au deja toate datele personale… WhatsApp nu e tot a celor de la Facebook?

  Thumb up 18
  • #10

   Ba da. Ma surprinde faptul ca lumea inca se mira ca datele din telefon sunt foarte usor accesate de facebook, google, whatsup etc…

   Thumb up 6
 4. #11

  Datele oricum ti le iau chiar daca deselectezi balaraia aia, sunt sharuite „in alte scopuri”… eu mai bine stau pe serverele fostilor kgbisti (telegram), aici macar stiu ca toata „criptarea” si securitatea sunt doar de fatada 😀

  Thumb up 3
 5. Nu e furt propriu-zis pentru ca tu stii ca datele alea ajung la Facebook, iar el are deja datele tale daca ai cont. Miscarea asta e pentru cine nu are cont de FB, gen mama, tata etc.

  Thumb up 3
 6. #13

  Sunt singurul care chiar apreciază tailor-made ads? Decât reclame la cărucioare de copii, prefer să văd reclame cu noutăți IT de pe kickstarter, spre exemplu

  Thumb up 4
 7. #14

  nu ma prind care e duda … facebook = whatsup. nu spune ca-ti ‘citeste’ mesajele si targeteaza pe baza mesajelor ca __GOOGLE__ la gmail. stie doar ca userul mitica are si numarul de telefon ‘x’ si prefera sa vorbeasca/chattuiasca cu ‘A’, ‘B’, ‘C’ – lucru pe care oricum il vede deja de pe messengerul de facebook (daca e cazul) sau din interactiunile de la ei de pe site.

  Thumb up 1
 8. #15

  Ca si mândru taranete(se poate citi redneck muntean)având ca inalta realizare instalarea in dualboot a unui w7 cu archlinux,intreb si eu in cazul in care am sters contu de fb acu ceva ani,daca bag utilizator si parola se trezeste contu ca ursu din hibernare primavara?

  Thumb up 2
 9. #17

  Unde apăs pentru a-ți da berea reală ?

  Thumb up 0
 10. #20

  Arhi, ce cloud mai folosesti?

  Thumb up 0
 11. #21

  Problema cea mare este ca acea setare opreste doar 1/2 din ce colecteaza Facebook din WhatsApp. Daca inainte in Privacy Policy scria ca nimic nu ajunge, acuma ei spun negru pe alb ca si daca dai setarile pe off, el tot va comunica anumite date.

  „The Facebook family of companies will still receive and use this information for other purposes such as improving infrastructure and delivery systems, understanding how our services or theirs are used, securing systems, and fighting spam, abuse, or infringement activities.”

  Ce anume informatii transmit in plus fata de cele pentru care tu ai debifat optiunea nu scot o singura vorba.

  Anyway, metadata e indeajuns ca sa poti identifica o persoana cu nume si prenume:

  https://kieranhealy.org/blog/archives/2013/06/09/using-metadata-to-find-paul-revere/

  Singurele solutii viabile?

  1. Calea legala de a face sesizari catre comisiile din EU/SUA: http://www.pcworld.com/article/3113732/security/privacy-groups-complain-to-ftc-about-whatsapp-policy-changes.html

  2. Migram pe alta aplicatie de comunicare, chit ca nu e la fel de convenabila, gen Signal.

  Thumb up 0
  • #22

   Stii ca encriptarea end to end de la WhatsApp si Facebook e signal protocol nu ?

   Thumb up 0
 12. Deja au toate datele. Poate vor doar sa confirme autenticitatea lor. Serviciile de informatii cred ca deja au devenit geloase pe Facebook si Google.

  Thumb up 0