la zi cu PSD: Cum sa facem sa ii ardem pe prostii care platesc impozite

Persoanele care cauzează statului prejudicii prin nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata, respectiv încasarea și neplata în cel mult 30 de zile de la termenul scadent a unor impozite și contribuții vor fi pedepsite cu închisoare de la 1 la 6 ani, prevede un proiect de lege introdus acum în Parlament, ca senator, de Eugen Teodorovici, ministru al Finanțelor, și analizat de Profit.ro. Proiectul reia ideea de închisoare de până la 6 ani dintr-un proiect anterior al Finanțelor, inițiat în decembrie 2017, dar la care ulterior s-a renunțat, nefiind susținut atunci de Teodorovici. Față de proiectul din 2017, sunt gândite acum pedepse mai blânde pentru cei care achită prejudiciile.

Stătea el PSD și se gândea, bă, cum am putea noi să îi facem pe fraierii ăștia care țin țara în spate, plătind impozite și toate rahaturile, în timp ce ANAFul o arde dubios, condus de gagicuțe cu experiența economică de stradă. Gata, știu, îi amenințăm cu pușcăria. Asta deși, la preluarea mandatului, Jenică al nostru era total împotrivă, cu semnul exclamării.

Întrebat de presă dacă este de acord cu reintroducerea pedepsei cu închisoarea pentru angajatorii care nu achită într-un anumit termen obligații fiscale, cum prevede un proiect al Finanțelor aflat pe circuitul de avizare, Eugen Teodorovici, atunci viitor ministru al Finanțelor, a răspuns: „Nu!”.

Asta în situația în care, cam peste tot, statul e cel mai prost debitor, pentru toată lumea. Să presupunem că ai de încasat de stat o sumă mare de bani și nu ai bani să plătești șpaga obișnuită, pentru a fi plătit la timp. Și nu ai bani de impozite, pentru că tu plătești impozit oricum, la 3 luni, indiferent dacă ai încasat factura sau nu. Iată cum ajungi la pușcărie, nevinovat, este?

Sau cum am pățit eu, contabilul de atunci a uitat să îmi facă situația, pentru că eu nu i-am adus aminte și nu i-am trimis niciun act, fiind plecat din țară. Am aflat că am de plată chestii după vreo 6 luni. Acum aș fi fost judecat și condamnat demult, nu?

E foarte interesant cum guvernările astea care miros a dictatură rezumă imediat totul la pușcărie. Nu putem să gestionăm economia, la pușcărie cu toți. Nu suntem în stare să recuperăm prejudiciul de la Voiculescu, la pușcărie cu toată lumea.

Și așa mai faci încă un mijloc de șantaj și șpagă pentru cei de la ANAF. Ia să vedem, șefu, că nu are de ce să îți fie frică de pușcărie, dacă nu ai făcut nimic, nu ți-e frică de ANAF. Asta în țara unde codul fiscal se schimb, la propriu, de pe o zi pe alta.

Din fericire, îl avem pe Klaus care, fiind un luptător, sunt sigur că nu va accepta o asemenea lege abuzivă.
Nu?

19 comentarii

 1. Inaintea promulgarii legii, va exista urmatoarea declaratie: „Am innnceeeepuuuuut sa anaaaaaalizeeeeez impreuuuuuuna cu eeeeeeechiiiiiipa mea de la Coootroooceeeni aaaaceaaaaasta lege aaaaabuuuuuziiiiiiiva. Suuuunt aaaaproaaaaape hoooootaraaaat sa iaaaaau o deeeeciziiiiiiiiiie in aaaaaaceasta priiiiiviiiiiintaaaa”

  41

 2. „2) Faptele nu se pedepsesc dacă prejudiciul cauzat prin infracțiune este de până la 10.000 euro, în echivalentul monedei naționale, iar în cursul urmăririi penale sau al judecății, până la citirea actului de sesizare, suspectul sau inculpatul acoperă integral prejudiciul”, potrivit sursei amintite.”

  Cat timp demonstrai ca nu si-a facut treaba contabilul si plateai datoria nu ai fi patit nimic.

  Nu poti spune ca e un proiect de lege rau, pe de alta parte anaf-ul nu e in stare sa iti spuna ce suma datorezi. Puteau fi luate foarte multe masuri inainte sa se ajunga la asta dar de la o tara bolnava ma multumesc si cu atat.

  Singura problema pe care o vad eu e legata de spatiul din puscarii si asa insuficient pentru infractorii violenti.

  11

  • Mi se pare îngrozitor ce usor si normal li se pare unora sa renunte la propria libertate.

   30

  • 10.000 euro ti se pare asa mult ? și un pfa cu 3 angajați poate s-o dea rapid în bara

   8

 3. Sa mai dea iarasi o lege pentru amnistia marilor datornici si abia apoi sa bage legea..ca nah..si negoita(asta mi-a venit primul in cap) e om si trebuie sa plateasca mai putin..ca sa nu faca puscarie

  5

 4. Mai pune niste ghiduri de emigrare .
  Mai are rost sa continuam aici in Romania ..!?

  9

  • DA, daca invatai ceva de la marii conducatori ai planetei ce au ramas in istorie vei vedea ca au ramas in istorie fix pentru ca nu fugeau ca sobolanii, bine, sunt si cazuri in care fuga e rusinoasa dar sanatoasa, depinde ce vrei, mai multa sanatate sau mai multa schimbare.

   0

 5. Detin o afacere mica in Romania dar cu potetial mare de crestere. Cifra de afaceri se dubleaza de la an la an. Daca pana acum mai aveam dubii acum imi pun serios intrebarea in ce tara as putea sa ma mut cu totul. Sa il dezvolt acolo. Vine un bou ca Teodorovici asta si te trezesti ca iti ia toata afacerea peste cativa ani ca tu… esti la parnaie. Asta doar pentru ca masa a fost curva si a fatat pardon nascut un cretin.

  15

 6. #12
  MP :)

  Statul imi ia banii pe o taxa declarata ilegala de UE (taxa de mediu) si imi da banii inapoi dupa 5 ani.
  Pentru firmele mari, dupa 15 ani de datorii imense (milioane de lei/euro) da amnistie fiscala.

  Si un amarat ca mine daca ramane dator, merge la inchisoare.

  Pana la urma care e rolul statului? Sa adune toti banii intr-un cont pentru „dezvoltare si investitii” de care sa beneficieze baronii? Pentru dezvoltarea judetului Teleorman – care a fost si va ramane unul dintre cele mai sarace? Pentru autostrada pana la poarta duduii Veorika?

  21

 7. Decat sa nu-ti platesti taxele mai degraba calci vreo doi-trei cu masina si iei cu suspendare.

  11

  • #14

   Macar sa aiba grija ca victimele sa fie parlamentari si va fi mintuit de tot.

   6

 8. Acum, te las să visezi frumos gândindu-te că legea se aplică simetric (fără dublu standard), iar funcționarii care nu plătesc obligațiile statului către cetățeni să facă și ei pușcărie în aceleași condiții.

  1

 9. #16

  cine nu are banii va deveni rob si va presta munca pentru autoritatea locala/baronul local pana la acoperirea sumei. proprietatea si familia vor fi puse la dispozitia autoritatii locale/baronul local dupa cum le va fi voia.

  3

 10. tot vorbea Arhi cu două articole mai devreme de dublu standard… treaba asta este un alt exemplu de dublu standard practicat de guvern:

  – când trebuie să plătești la stat, te obligă să plătești în cel mult 30 de zile, altfel faci pușcărie.

  – când statul are să plătească ceva, te obligă să accepți plata la 60 sau 120 zile (e.g. multe licitații de pe SEAP) (sau chiar mai mult timp.. e.g. restituirea taxei auto: în 2019 au restituit taxa auto pentru anul 2007 ?!!)
  …. în cazul ăsta de ce nu reduc termenul de plată tot la 30 de zile și să aplice aceeași pedeapsă cu pușcăria?

  Poate pentru că or să schimbe guvernul săptămânal cel puțin, la câte dosare penale se vor face pentru miniștrii din guvern doar pentru neplata facturilor în termenul de 30 de zile?

  0

 11. Nimic nu va convine, bre! Nu vi se da, e rau. Vi se ia, iar e rau. CIne sa mai inteleaga…

  0

 12. #19

  Klaus il distruge pe Teodorovici dintr-o propozitie… cam intr-o jumate de ora!

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Espressorul este foarte drăguț, nu am putut încă să îl testez la adevărata valoare, pentru că nu am cafea boabe în casă. Am niște Illy, dar mașina zice că e prea fin măcinată, așa că nu face cafea cu el. A mers cu o chestie turcească, nu e deloc ieftină, dar nu […]

Dacă aceste doamne și domnișoare, atât de bătute de soartă încât suraviețuiesc cu te miri ce aruncat pe ele, în rest fiind obligate să se ascundă sub tatuaje de proastă calitate, fac tot posibilul să ajungă la vot, voi ce scuză aveți??

Ieri am primit carnetul de note al fiului, unde am constatat, cu surpriză, că are FB la religie. A întrebat maică-sa învățătoare de ce, răspunsul a fost simplu – S-a înscris el la religie, pentru că îi place. Fiul meu, care are 7 ani, s-a înscris singur la ora de religie și primește […]

Pentru că e aproape weekend și pentru că o să fiu destul de ocupat, am făcut poll-ul oficial care să dea relevanța internetului funcție de realitate. La ultimul poll pus aici, Barna câștiga cu vreo 65%. Mă gândeam că ori votăm frumos, conform conștiinței, ori am eu audiență de USR-iști, conform opțiunilor mele […]