Să facem un comitet

tim

Știți de ce UE e condamnată la moarte?
Pentru că nu există o putere executiva centrală, care să ia decizii rapide și ferme, în folosul tuturor statelor. În aceeași situație este și ONU. Pentru că, în cadrul unor asemenea asociații statale, conduc birocrații. Este raiul lor, visul oricăuri imbecil școlit în politică.

Rusia ocupă Crimeea? Se propune spre vot alcătuirea unui comitet care să discute această problemă. Avionul malaezian e doborât de ruși? Desigur, vom face un comitet și o comiție care va discuta aprig problema. Israelienii măcelăresc zilnic sute de palestinieni? Să discutăm, să facem un comitet.

Repet, de asta UE va muri, în forma sa actuală. Pentru că toate statele componente au o așa zisă suveranitate și pentru că nu există o putere executivă agreeată. Știți că în mijlocul discuțiilor comitetelor din ultimul timp, Franța tocmai va livra o navă de luptă rusiei? Ar mai trebui, după aceea, să livreze încă una, dar asta doar în funcție de cum o să se comporte rusia. Merkel a declarat că e prematur să discutăm de noi sancțiuni.

Ne îndreptăm spre dezagregare. Cu pași rapizi. Marile țări din uniune au realizat că nevoia unei piețe de desfacere în țările din lumea a treia, precum românia, nu e atât de presantă față de ce înseamnă cheltuielile sociale cu țiganii, sărăcia, șomajul și hoția ce vin tot de acolo, cheltuielile politice și restul de greutăți aferente.

Știu că sun a cobe, dar sunt din ce în ce mai convins că nu avem nici o șansă. Uitați-vă la teroristul Putin și la comportamentul celor mari, în jurul său și veți înțelege.

Între timp, la noi se mai face un protest împotriva gazelor de șist.

Păi nu?

26 comentarii

 1. #1

  Misto declaratia lu presedinta Lituaniei: „Asistam la mistralizarea Europei”.

  Pe langa hollandul care declara senin „sigur ca vindem Mistral Rusiei, ca doar nu exista vreo sanctiune care sa interzica”, si Rheimetallul nemtesc are un contract cu rusii, sa le construiasca si doteze nu stiu ce complex militar la Mulino.

  0

 2. #2

  Politica e una, economia e alta. Nu retin sa fi auzit de firme din SUA care s-au retras din Rusia in semn de protest fata de actiunile lui Putin.
  Insa da, UE e un non sens, nu poti avea o uniune de ceva fara un conducator, o structura de conducere care sa ia decizii rapide si concrete.

  0

 3. #3

  Tine-te bine. Vin baietii sa ne explice cum evreii se apara si cum palestinieii, in special copiii si femeile, sunt raul ce trebuie curatat.

  Niste fanatici aia mici, mai ales de cand incep sa mearga de-a busilea, ataca in valuri si arunca peste tot cu piese de LEGO.

  Un site pentru cei care vor sa vada si opinia unor soldati evrei, apasati de constiinta acestui genocid in forma continuata:
  http://www.breakingthesilence.org.il

  0

  • #4

   Videanu si cu base au furat miliarde iar justitia din Romania lucreaza la comanda (testez sa vad cu ce strang mai multe minusuri :)

   0

 4. #5

  Va fi asa cum a fost din totdeauna: ei cu ei si noi cu noi. De Anglia si Germania se vor agata in disperare Franta si Italia, iar estul va ramane pielea p****, mai ales Romania, Bulgaria & co. Va mai veni din cand in cand cate un mesaj de genul „sunteti pe drumul cel bun” si cam atat.
  In fapt, hai sa fim sinceri: cine poate crede ca superioritatea nemteasca (destul de intemeiata) si pretentiile ce deriva din ea a murit o data cu Adolf?! Cum am putea crede vreodata ca nemtii ar accepta sa fie egalii romanilor si bulgarilor sau a francezilor-nu-trage-ma-predau?! Noi am accepta sa fim egalii unora din fundul africii, sa ne impartim pib-ul cu ei, sa ii educam, sa ne batem capul sa ii aducem la nivelul nostru?
  Sper sa avem de ales macar intre nemti si rusi, ca americanii in afara de lobby si gogorite nu ne vor oferi niciodata nimic mai mult. Unii ne vor doar o colonie in care sa isi amplaseze niste rachete, iar ceilalti ar vrea sa ne stie dincolo de Marea Caspica. Ce a fost de furat si praduit pe aici s-a terminat. Bine ca au asistat pasiv si uneori au mai si pus umarul la dezmembrarea economiei si acum ei fac afaceri cu rusii, de parca fostele uzine romanesti daca nu ar fi fost rase nu ar fi putut avea contracte. De n-om ajunge in 40 ani sa ne inconjoare cu un gard si sa ne catapulteze baxuri de banane peste el ca sa stam cuminti aici…

  0

  • #6

   Subscriu. Istoria se cam repeta numai ca sub alta forma. Si cele mai multe erori apar din cauza faptului ca supraapreciem creierul uman si gandim „suntem in sec 21 nu are cum sa se mai intample asta”, „du-te ma ca e USA/Germania/Rusia nu au cum sa manipuleze asa”…

   0

 5. #7

  Uniunea europeana este celebrul colos cu picioare de lut.

  Se va prabusi din cauza propriei greutati.

  Oricum, precum comunismul, este un experiment social.
  Dar e doar parerea mea de ahtiat dupa teoria conspiratiei.

  0

 6. #8

  o intrebare. sa zicem ca maine poimaine, ungurii din regiunile unde au o majoritate absoluta se hotarasc sa nu mai astepte sa le dam noi autonomie, ci si’o iau cu manutza lor, pur si simplu nu mai recunosc autoritatea statului roman in zonele respective, isi fac armata proprie, cu rol strict defensiv evident, sa se apere in caz ca ne ducem peste ei. ce facem? le dam omor pana cand renunta la idee?

  0

  • #9

   Le aruncam peste gard mamaliga cu span de strung ascuns in ea

   0

  • #10

   Granita de aia serioasa cum mai este acum doar pe frontiera cu Ucraina (si Serbia?). Nu iese nimeni, in afara de „refugiatii” cu nume romanesc. Nu intra nimeni fara aprobare. Taxe vamale de 100%. Oprit furnizarea de energie si gaz, sa-si produca singuri daca tot sunt autonomi.

   Cred ca i-ar tine maxim 3 luni autonomia. Sau maxim o luna daca s-ar intampla iarna.

   0

  • #11

   Eu propun sa mergi tu prima data pana in ungaria sa vezi cum e acolo – ani lumina inaintea noastra din punctul de vedere al civilizatiei. Apoi mergi in zonele romanesti din transilvania pe care ne e frica nu cumva sa le ia ungurii. Ca sunt ale noastre. Niste mizerii sinistre de zone cu oameni saraci si inapoiati.

   Nu stiu cine tot alimenteaza aberatia asta cu „vin ungurii sa ne ia romania”, dar si considerand la absurd ca s-ar intampla…nu am avea decat de castigat. Cu incompetenta romanilor si a romaniei m-am lamurit de mult. Mai rau de atat nu se poate.

   Arhi, ce condamni tu se numesc mecanisme democratice. Confunzi „executivul” cu totalitarismul. Evident ca institutiile europene sunt inclusiv executive, dar nu se executa la 5 minute dupa cum are cineva chef. Aia face rusia unde toata puterea e in mainile unuia. Asta iti doresti? Evident ca in europa sunt mai multe voci si mai multe interese nationale, dar dupa toate consultarile pe care tu le condamni mereu se ajunge la solutia agreeata de toti si in interesul tuturor.

   0

  • #13

   Omul face declaratii politicianiste. Si vadim zicea ca vrea executii publice. Il lua cineva in serios? Una e discursul politic pe care unii il au din diverse considerente si alta e realitatea posibila. Nu mai departe de acum un an sau cand a fost ultima suspendare a lu base era plin de voci care se intrebau ce mai cautam in europa. Ca cine sunt ei sa ne spuna noua ce e bine si ce e rau. Am iesit din UE in urma lor? Nu. Pentru ca sunt pure blabla-uri spuse de niste politicieni in anumite conjuncturi.

   Si de ce ar fi asa imposibil sa confunzi executivul cu totalitarismul? Nu e ca si cum ai fi un diplomat de cariera si un istoric recunoscut care nu si-ar permite o asemenea eroare. Ne dam si noi cu parerea la marginea drumului. Cu totii putem gresi sau putem sa nu cunoastem anumite lucruri, chiar daca, purtati de val, vorbim despre ele.

   0

  • #14

   vorbim despre prim ministrul in exeecitiu al ungariei, nu despre vadim. ai o argumentatie puerila, care nu sustine nimic.

  • #15

   facem o petitie pe internet

   0

 7. #16

  Long live the Mighty East ! Jos cu poponaria si cu alimentele de proasta calitate din Vest ! Rusia va triumfa ! North Korea is best Korea !

  0

 8. #17

  De-asta si din cauza regularizarii demente. Numarul legilor inutile creste de la luna la alta si in final rezulta un graf incontrolabil. In locul legilor putine si puternice au aparut o puzderie de legi ineficiente si utile doar politicienilor.

  0

 9. #18

  Să moară, numa să putem să mergem la Italia și Britania să ambasadorim cu spor, care prin magazine, care prin troleie, care prin cășile oamenilor…

  0

 10. se ştie, dacă vrei să nu iasă mare lucru alcătuieşti o comisie. pe urmă vei primi un răspuns atât de alambicat încât nu vei înţelege ceva sau nu vrei primi. se vor tărăgăna lucrurile până se va stinge interesul pentru subiect. se pare că e o practică obişnuită peste tot.

  0

 11. #20

  Decizii rapide si ferme in folosul tuturor statelor nu prea vor exista niciodata. Variante de compromis acceptate de toate statele da. Sau care sa fie in folosul tuturor statelor pe termen scurt.

  Asta cu uniuni de tari functioneaza cand sunt mai putine state care trag pentru ele spre de-serviciul alorlalte.

  0

 12. #21

  Aici oricine se pricepe la orice :)). De la ciclul menstrual pana la razboiul politic, toate astea in timp ce vorbim despre cei mai buni mici.

  0

 13. #22

  Deci sa fie puterea cat mai centralizata? Sa vezi atunci birocratie…

  0

 14. #23

  Cred cu tărie în concepptul UE. Cel realist iniţial iterat, iară nu cel utopizat, cel actual, cel infectat de virusuri politice şi infestat de interese imediate unidirecţionale, care se pare că (citeşte cu sigurnaţă) tinde să devină din ce în ce mai prezent, mai pregnant. Mai vorace decât însăşi conceptul de capitalism frivol.

  Interesele socio-economico-politice meschine, „pilotate” de legile imuabile ale capitalismului feroce, caracteristic ca evoluţie cu cel de la începutul secolului XIX, promulgate însă cu ajutorul mijloacelor moderne de definire, interpretare şi aplicare dar şi cu ajutorul instrumentelor şi mecanismelor bancar-financiare „unificate”, care ţin cu prisosinţă seama doar de interesele „localizate”, niciodată nu se vor putea suprapune peste necesităţile unei „aglomerări” de tip European şi nu vor putea genera creştere uniformă în toată aria de acoperire. Ever!

  Cu atât mai mult cu cât lipseşte voinţa „aleşilor în mod democratic” din Parlamentul UE, de a converge într-o direcţie unitară, OK, fie ea măcar unitar stabilită. Nu, ei sunt în cel mai general mod direct orientaţi în a-şi justifica activitatea prin crearea unor legi stupide, în cea mai mare parte a lor, în sensul vestitei cuvântări a lui Farfuridi: „Să se schimbe, primsec, dar să nu se schimbe nimic…”

  Lipsa puterii executive este şi rezultatul determinării individuale pe care ţările Europei au ales-o ca şi justificare a inviolabilităţii şi suveranităţii. Modelul american se pare că este şi el destul de utopic principiilor europene. Deci ce ne rămâne?

  Ca în bancul vestit: ultimul care rămâne să nu uite să stingă lumina, să oprească apa, gazele şi… gura!

  0

 15. #24

  Nu-i spune nimeni lui Putin ca e un dictator imputit, pentru ca nimeni nu vrea sa riste un razboi mondial, ca europenii sunt alergici la bombe nucleare.

  0

  • #25

   Nu nuka e problema ci investitiile europene si americane in tarile BRICS+China. aia e problema! Germanika e investita pana in gat in BRICS si nu-si permite o instabilitate in nici una din tarile respective ca nu va mai avea unde sa-si vanda BMW-urile…Despre ce vorbim?

   0

 16. #26

  Citeste cartea intitulata „The death of money” de James Rickards. O sa intelegi nu numai de ce UE nu o sa moara curand, dar si multe ploturi din filme noi ;) (sic!).
  Exista o teorie foarte noua conform careia dolarul e sub un mare atac din partea Chinei si in general a BRICS + Asia , gen. Dolarul e legat ideologic de euro. De fapt, scaparea dolarului e un euro puternic (si implicit o lira englezeasca puternica).

  De ce?

  Read the book :)

  0

Citește și...

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]