Cum ne vad, de fapt, copiii

Aseara, in Club Fire, la recitalul Guilty, imi povestea fiica-mea ca prietena ei cea mai buna vrea sa vada filmul Annabelle. Eu, normal, ca un tata grijuliu,i-am explicat cavea nu o sa il vada. La care fiica:

– Uuuuu brrrr, stai linistit, vrei sa ajung la 25 de ani, batrana si infrigurata, stand intr-un colt?

Nu am mai intrebat-o ce parere are de varsta de 45…

3 comentarii

 1. #1

  Mai are până să înțeleagă care-i treaba cu Bacalaureatul, până la primele examene din primul semestru din facultate, până la lucrarea de sfârșit, până va vedea ce e & cum stau lucrurile cu listele de angajări de pe AJOFM și site-urile de angajări… mai are.

  Important este să nu (ajungă să) creadă că viața e un joc, film sau serial. Acesta ar fi prima lecție de viață (reală, adevărată) să-i dai unui adolescent.

  Însă… însă… copiii trebuie să înțeleagă la un moment dat că viața & civilizația e afară, nu aici. Și să facă bine să nu-și piardă/irosească viața aici, în deadend-ul românesc.

  27

  • #2

   Ai copii, trăiești “afară” (unde?) , înger trist și deziluzionat?

   6

 2. Filmul e prost, oricum. Poate un copil sa il vadă altfel, dar e timp si actori pierduti.

  1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Espressorul este foarte drăguț, nu am putut încă să îl testez la adevărata valoare, pentru că nu am cafea boabe în casă. Am niște Illy, dar mașina zice că e prea fin măcinată, așa că nu face cafea cu el. A mers cu o chestie turcească, nu e deloc ieftină, dar nu […]

Dacă aceste doamne și domnișoare, atât de bătute de soartă încât suraviețuiesc cu te miri ce aruncat pe ele, în rest fiind obligate să se ascundă sub tatuaje de proastă calitate, fac tot posibilul să ajungă la vot, voi ce scuză aveți??

Ieri am primit carnetul de note al fiului, unde am constatat, cu surpriză, că are FB la religie. A întrebat maică-sa învățătoare de ce, răspunsul a fost simplu – S-a înscris el la religie, pentru că îi place. Fiul meu, care are 7 ani, s-a înscris singur la ora de religie și primește […]

Pentru că e aproape weekend și pentru că o să fiu destul de ocupat, am făcut poll-ul oficial care să dea relevanța internetului funcție de realitate. La ultimul poll pus aici, Barna câștiga cu vreo 65%. Mă gândeam că ori votăm frumos, conform conștiinței, ori am eu audiență de USR-iști, conform opțiunilor mele […]