Fapte simple şi cam atât

Acum câteva luni, linia de producţie vaccinuri a Institutului Cantacuzino s-a închis, pe motivul că dotările lor nu mai corespund noilor norme europene.
Pe lângă o multitudine de alte produse, Institutul Cantacuzino făcea şi vaccinul anti TBC pentru nou născuţi. Având în vedere că TBC-ul e o boală ce împânzeşte spitalele din România, clar că era un vaccin necesar.

Autorităţile însă au decis că e normal să nu imunizezi copiii la naştere. Aşa că părinţii s-au descurcat ca în vechile vremuri. Unii s-au dus şi l-au cumpărat de la bulgari sau unguri, alţii au apelat la rudele din străinătate, iar cei ce nu au avut banii necesari pentru distracţii de genul, au stat cu morcovul în fund când ieşeau cu copiii din casă.

Ministerul Sănătăţii, condus de onor Attila Cseke, a achiziţionat până la urmă din străinătate respectivul vaccin. Doar nu era să lase copiii vaccinaţi, nu?
1 milion de vaccinuri, la preţ de raft cca 600 de lei. E foarte interesant să aflăm cine e firma care a vândut prin UNICEF, altă mare mânărie mondială, cele 1 milion de vaccinuri statului român. Pentru că îmi aduce aminte de firma care aducea apocalipsa peste noi dacă nu ne vaccinam fetiţele cu vaccinul lor miraculos.

Ca să putem să îi mulţumim pentru lunile în care copiii noştri au fost în pericol, nu de alta.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. #1

  il inchid astia acum sa faca BLOCURI …TARA PIZDII

  Thumb up 0
 2. #2

  Nu trebuia închis. Ci doar demise javrele care umplu buzunarele. Și javrele care și le lasă umplute. Și oare și de data asta tot de GSK să fie vorba? Adică ăia care nu doreau să le fie testate vaccinurile, și vroiau să le vândă pe cuvântul lor de nenorociți că sunt bune pentru cei mici?

  Thumb up 0
 3. #3

  @ares – E doar o explicație. Sau o posibilitate. Dacă ții tu bine minte, institutul a cam rămas fără licențe de ceva vreme. Așa că mânăria s-ar putea să depășească România. Eu îl cunosc ca fiind unul dintre puținele institute capabile să producă rapid, bun și ieftin. Asta a cam supărat pe afară…

  Thumb up 0
 4. Noi suntem cobai!

  Thumb up 0
 5. #5

  demaio, s-a inchis acum vreo 4 luni si ceva, pentru ca atunci se nascuse fi-mea si stiu ca am facut niste spume uriase.

  http://www.realitatea.net/institutul-cantacuzino-a-ramas-fara-licenta-de-producere-a-vaccinurilor_700485.html

  Thumb up 0
 6. „Doar nu era să lase copiii vaccinaţi, nu?” (nevaccinati?)
  Să dezvolte un vaccin pandemic anti muiști, cei vaccinați sa se imunizeze și muiștii să dea noroc cu râmele. Apocalipsa vine… cu p**a înainte!

  Thumb up 0
 7. doar nişte simple afaceri de familie. familie prea numeroasă pentru restul muritorilor de rînd.

  Thumb up 0
 8. Dacă le pui cap la cap pe toate, nu mai știi în ce să crezi…conspirații mondiale, jafuri, masoni, etc, etc.
  Un lucru e cert = banii înseamnă putere, banii îi câștigi prin putere iar puterea prin frică.
  Ce produce cea mai mare frică? Moartea! Which means what? MONEY!

  Thumb up 0
  • #11

   nu ai nevoie de o teorie a conspiratiei. e simplu, banii vorbesc

   Thumb up 0
 9. nu era mai simplu sa investeasca banii aia in dotarile institutului ca sa producem in continuare vaccinul in tara?

  Thumb up 0
 10. Astia nu respecta pe nimeni si nimic in afara de propria forta si, ocazional, vreo cauza religioasa oportuna care se dovedeste a fi avantajoasa in subjugarea spirituala a celorlalti, nu citesc carti, nu sint interesati de arta si cultura, nu au slabiciuni umaniste, nu dau socoteala nimanui si cred fanatic intr-un singurul lucru: puterea. (cc klara)

  Thumb up 0
 11. #14

  De unde ai scos ca „a achiziţionat până la urmă din străinătate respectivul vaccin” ?
  „Doar nu era să lase copiii vaccinaţi, nu?”
  Ei ba, vaccinul anti TBC nu exista in continuare
  Daca o fi existînd se da pe sub mana.

  Thumb up 0
 12. Sa-i multumesc si eu ungurului? Io ii zic: mars la ma-ta acasa!!! 😀

  Thumb up 0
 13. #16

  Ani la rand Cantacuzino a facut vaccinuri ok. Cred ca mai toti cei cate postam aici am crescut cu vaccinuri e la Cantacuzino. Brusc si dintr-o data in anul 2010 Cantacuzino nu mai produce vaccinuri bune. E credibil da?

  Thumb up 0
 14. Intr-o tara care nu mai produce nimic in afara de muncitori necalificati pentru santierele Europei, menajere si prostituate, cum ai vrea tu sa existe un Institut Cantacuzino? Ar fi prea mare contrastul, nu crezi?

  Thumb up 0
 15. #18

  Nu stiu cati s-au dus la bulgari/unguri sa il ia. Toti doctorii(din maternitate, pediatri), instructori Lamaze cu care am vorbit(vreo 5-6 persoane) mi-au spus ca mai riscant e sa iei un vaccin netestat in Ro decat sa nu il faci.
  A fost clar o chestie de bani cu vaccinul asta. Statul apara copiii, nu?

  Thumb up 0
  • #19

   cristian, s-au dus multi. aberatiile cu vaccinul netestat in ro raman doar aberatii. ungurii au alta constitutie fizica? plus de asta, am mult mai multa incredere intr-un organ de control maghiar decat de unul roman, asta e clar

   Thumb up 0
 16. #20

  600 * 1.000.000 = 600.000.000 lei = ~150.000.000 euro?
  adica mai mult de un sfert din banii aprobati recent de FMI?

  Putin probabil ca ele sa fi fost achizitionate cu 600 lei bucata…

  Thumb up 0
 17. Acum 2 săptămâni, Reporter Special a difuzat un reportaj-anchetă despre închiderea Institutului Cantacuzino (înregistrarea nu mai există pe site în urma face-liftului românesc la care a fost supus – arhiva a dispărut).

  Concluziile noastre: există un interes imobiiar major; exită un interes al industriei pharma; deşi, la vremea lui, Ion Iliescu a introdus în CSAT subiectul Cantacuzino, care a fost declarat instituţie de interes strategic, acest lucru e acum ignorat – preşedintele Băsescu nici n-a răspuns unei cereri de ajutor venite din partea conducerii de la Cantacuzino; Ministerul Sănătăţii a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să blocheze filmările la Institut; Guvernul a luat înapoi banii plătiţi deja Institutului pentru comanda pe care tot guvernul o făcuse, în iarnă, pentru vaccin anti-AH1N1; vaccinurile BCG luate de la UNICEF sunt o excepţie – un ajutor ca pentru ţările africane. După epuizarea acestui stoc, vor intra pe fir companiile pharma.

  ETC…

  Thumb up 0
 18. #22

  Aici ai dreptate…e o lovitura destul de grava data Romaniei. Dependenta din ce in ce mai mare fata de companiile farmaceutice externe reduce si mai mult nivelul cercetatorilor romani si al producatorilor de medicamente autohtoni. Poate dpdv economic pasul acesta are sens dar o privire de ansamblu asupra domeniilor conexe angrenate in productia de vaccinuri ne face sa credem ca ne trasformam in simpli consumatori si in situatie de criza nu vom fi capabili sa producem un vaccin in timp util.

  Thumb up 0
 19. #23

  trist, am mai pierdut inca un institut stiintific. toate lacasurile ratiunii si stiintei sunt demolate pentru a face loc unor blocuri. incredibil e ca statul roman a stat deoparte. nu chiar incredibil, pentru ca de 20 de ani e incapabil dar totusi…

  Thumb up 0