Fără pașaport în Croația

Poate că nu știați, dar de astăzi, croații vor fi binecuvântați cu binefacerile apartenenței la UE. Vor asoma porcii, vor trebui să cultive doar morcovi și castraveți drepți și fără noduri, vor trebui să își distrugă plantațiile de cereale, pentru a lăsa loc culturilor de rapiță, vor închide producția de lapte, pentru că francezii și nemții au prea mult lapte subvenționat și au nevoie să îl vândă, și tot felul de alte binefaceri ale apartenenței la comunitatea de sclavi ai Angelicăi Merchel, din europa.

Pe de altă parte, vom putea merge fără pașaport la ei. Și au chestii mișto, nu doar orașul ăla din care trimit felicitări toți tâmpiții din românia.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

35 comentarii

 1. #1

  A intrat Pu×a in UE?

  Thumb up 0
  • #2

   Da. Si-au bagat croatii Pwla in UE… 😉

   Thumb up 0
 2. #3

  Vom merge in Pula doar cu buletinul! :))

  Thumb up 0
 3. #4

  Condiţii de intrare şi regim de şedere

  Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Croaţia, pentru călătorii în scop de turism, vizită, afaceri, activităţi sportive care nu depăşesc 90 de zile.

  Cetăţenii români pot intra pe teritoriul Republicii Croaţia cu un paşaport valabil sau cu cartea de identitate.

  In Croatia se poate intra cu buletinul din 2009

  Thumb up 0
  • #5

   2008, am facut asta in 2008 din cate tin eu minte. Intai a fost acord pentru 30 de zile, marit la 90 de zile mai tarziu.

   Thumb up 0
 4. #6

  Confirm cele spuse de Ionel. Am fost anul asta in Zagreb. Nu ne-a oprit nimeni (nu exista control vamal).
  In rest, probabil scenariul va deveni realitate.

  Thumb up 0
 5. #7

  „…binefaceri ale apartenenței la comunitatea de sclavi ai Angelicăi Merchel”. Spre deosebire de aia care sunt liberi si o duc extraordinar, gen Albania, Belarus si Ucraina.

  Thumb up 0
  • #8

   Versus Romania si Bulgaria unde curge lapte si miere. Si da, e vina lu’ madam Merkel,ca inainte sa fie ea cancelar Romania era un paradis.

   Thumb up 0
  • #9

   + 1, Florin! Semnat, cineva care preferă un trai civilizat *sclavagind* pentru doamna Merkel, decât pentru Ponta și clica lui 😀
   Vorbă să fie, asta cu sclavagismul…. nemții țin în spate o mulțime de trântori, turcii și rușii fiind cei dintâi. Mă refer la imigranți.

   Thumb up 0
  • #10

   ai fost tu in ucraina bai adi, sa vezi cum o duc?

   Thumb up 0
  • albania e cu totul altceva decat celelalte doua. in bine.

   Thumb up 0
 6. #12

  in croatia se putea intra si pana acuma fara pasparot. eu am intrat in 2010 doar cu buletinul de hotzomano-roman. nici nu vrei sa iti explic cum s-au uitat aia la mine…

  Thumb up 0
 7. #13

  Vor primi fonduri nerambursabile, vor scapa de taxele vamale care ridau preturile produselor, vor putea adera la euro astfel incat sa nu mai piarda bani in functie de cursul de schimb, vor avea niste norme de respectat astfel incat societatea croata va fi mult mai reglementata decat inainte, etc. Sa nu gandim doar la ce bagam in burta si sa vedem doar pana in varful nasului. Uniunea Europeana e o constructie care se pritoceste de 50 de ani si care va avea ca rezultat final unirea tuturor tarilor europeane intr-o federatie undeva peste 50 de ani.

  Thumb up 0
  • Unirea …, unde sa nu ai un cuvant de spus, unde sa executi doar. Sa fie sigur ca ai semnat si trebuie sa respecti.

   Thumb up 0
 8. #15

  Bre, eu am intrat în Croația fără pașaport acum vreo 4 ani. Vedeam dinspre italia și a dat chix gps-ul și în loc să trecem din slovenia în ungaria, am ajuns la un punct de frontieră mic din croația. Am încercat să vorbesc cu ăla în engleză, italiană, germană, română, plm.. omul praf la capitolul ăsta.
  Ne-am înțeles mai mult prin semne și ne-a dat drumu până la urmă să intrăm în croația, că dacă ne întorcea trebuia să facem câteva sute de km.

  Thumb up 0
 9. #16

  Cu unii n’ai ce discuta, pentru ei, cel mai important e ca nu mai poti sa omori porcul tu toporul in cap.

  Thumb up 0
 10. #17

  Pun pariu ca vor avea moneda euro inaintea noastra. Noi de aproape 7 ani tot asteptam!

  Thumb up 0
  • #18

   @PlayActive
   Ce asteptam? Sa avem euro in loc de lei? Cu ce l-ar avantaja pe romanul mediu treaba asta? Stii, eu am o vaga impresie – si te rog sa ma corectezi daca gresesc – nu prea conteaza daca salariul e 1200 de lei sau 270 de euro, nivelul de trai tot ala e.

   Thumb up 0
  • #19

   trecerea noastra la euro va fi catastrofala, le-a venit greu nemtilor la vremea lor dapoi noua. Sunt anumite conditii care trebuiesc intrunite simultan si nu cred ca avem sanse sa le indeplinim prea curand. Numai pretul gazelor se va cvadrupla. Salariile vor creste sensibil dar preturile si tarifele o vor lua tare inainte.

   Thumb up 0
 11. #20

  comfirm, se putea intra fara pasaport si viza in croatia linistit.
  singura problema care am avut-o pe acolo e ca s-a uitat vamesul stramb la noi cand am venit din trieste (am intrat in croatia prin vreo 5 granite, dar doar din trieste a facut urat).

  ne-au tras la o parte, ne-au invitat la o masa si ne-au intrebat ce am facut in trieste, cat am stat, (probabil li s-a parut suspect ca am plecat niata pana acolo, si ne-am intors seara), daca am adus alcool, tigari, droguri, arme, unde stam in croatia, cat stam … tot tacamul. prietenesc, fara abuzuri sau mai stiu eu ce. daca aveam o bere in fata ma puteam crede la o terasa la un schimb de impresii. nu au controlat masina. am avut o discute de juma de ora, si ne-au dat drumul.

  Thumb up 0
 12. #21

  Și în Croația și în Serbia și în Muntenegru și în Bosnia am putut să mă plimb fără să arăt un pașaport.

  Thumb up 0
 13. #22

  Asta e bine bini di tot

  Thumb up 0
 14. #23

  degeeaba glumesti, ca daca nu intram in ue, la nivelul in care se fura la noi in tara si la nivelul de incompetenta, ramaneam la nivelul perioadei 1992-2000, eram un fel de Uzbekistan sau Republica Moldova un pic mai rasariti.

  Thumb up 0
 15. #24

  Confirm cele spuse de @Meekuu pentru Serbia. Cu mentiunea ca ai nevoie doar de CI. Spun asta pentru ca inca mai sut persoane cu BI. Persoane varstnice in general.

  Thumb up 0
 16. #25

  Umm… fara pasaport intram si inainte. In 2011 am fost in Croatia si jumate din grupul nostru a intrat cu buletinele ca avea pasapoartele expirate.

  Thumb up 0
 17. #26

  Se putea intra şi dinainte fără paşaport în Croaţia, cu mult înaintea intrării în Uniune. Doar că acum poţi să stai cât vrei (există, probabil, câteva restricţii care au fost eliminate).

  Din câte ştiu eu, sunt o grămadă de ţări cu statutul de candidat la UE sau care vor să intre în UE în care putem merge fără paşaport. Par example, poţi şi în Serbia, Muntenegru şi Albania… pentru exemplificare:

  http://www.mae.ro/travel-conditions/3742
  http://www.mae.ro/travel-conditions/3664
  http://www.mae.ro/travel-conditions/3728

  Thumb up 0
 18. #27

  haide, mai confirmati vreo 60-70 ca se poate intra doar cu buletin 🙂

  Thumb up 0
  • nu se intra cu pasaport de mai demult. pt ca au fost de acord sa nu mai ceara pasaportul cetatenilor uniunii in care voiau sa intre. la fel e si in serbia, bosnia, muntenegru, macedonia…poate si albania.

   Thumb up 0
 19. #29

  „Vor asoma porcii, vor trebui să cultive doar morcovi și castraveți drepți și fără noduri, vor trebui să își distrugă plantațiile de cereale, pentru a lăsa loc culturilor de rapiță, vor închide producția de lapte, pentru că francezii și nemții au prea mult lapte subvenționat și au nevoie să îl vândă, și tot felul de alte binefaceri ale apartenenței la comunitatea de sclavi ai Angelicăi Merchel, din europa.”

  Care ar fi fost alternativa? In afara UE la fel ca Rep Moldova sau alte tari rupte in cur? Iar despre sclavie …. atita timp cit muncesti pentru bani esti sclav. Smecheria e pentru citi bani muncesti.
  Banuiesc ca ai uitat cum se statea la coada pentru tarile UE inainte de 2007.

  Thumb up 0
 20. #30

  Eu si multi altii am intrat doar cu Carte de identitate in Croatia acum 2 ani.
  Tara aceea e peste Romania si nu e in UE.

  Thumb up 0
  • #31

   peste 7 ani ne ajunge dib urma

   Thumb up 0
 21. si in schengen oare cand intra? inaintea noastra, nu?

  Thumb up 0
  • #33

   cum era sa ii bage direct in schengen?

   Thumb up 0
  • daca nu aveau granita tip pod de flori cu fratii lor, croatii din bosnia, cred ca direct ii bagau si-n schengen.

   Thumb up 0
 22. #35

  25% TVA

  Thumb up 0