Femeile, aceste suflete de artist

CULTURA

Știți de ce evenimentele culturale sunt luate în derizoriu pe internet și, în general, sunt un fel de labă în grup, în care oamenii din grup laudă evenimentul și tot oamenii din grup se entuziasmează de cât de lăudat a fost?

Pentru că, la evenimente de acest gen, sunt invitate femei. Nu femei în general, ci cam aceleași femei, tot timpul.

Și acele femei simt nevoia, ca majoritatea femeilor, să lase impresia că sunt foarte, dar foarte cultivate. Pentru ele cultura e cum ar fi salamul de vară pentru muritorii de rând, cultura o respiră, o intromisionează, ba chiar și când se bășesc, tot cultură elimină.

Le-ați văzut și voi, pe bloguri sau aiurea.
Poza aceea în care ea, cu mâinile împreunate pe piept, in fața artistului, se pierde în vorbele-i înțelepte. În toate articolele se umplu de bine, binele transpiră în jurul lor, simt evenimentul prin toți porii, ar vrea să descrie exact, dar nu au cum să explice fericirea ce le cuprinde, își scrijelesc în carne amintirile, pentru peste ani, sunt copleșite de emoție, de artă și de oamenii puternici din jur. Totul este simțire, totul este așteptare, totul este trăire și viață.

Prietenilor, serios, mai renunțați la pizdulinele astea obosite. Vă duc în derizoriu toate evenimentele și nici un om serios nu o să vă preia chestiile care, poate, sunt importante, pentru că nimeni nu vrea să își asocieze imaginea cu bășinile astea elitiste.

Lumea e largă, explorați-o.

40 comentarii

 1. Te referi la blogurile alea de unde nu reusesti niciodată sa-ti dai seama ce citesti de la prea multe citate si metafore idioate?

  0

 2. Tocmai d’aia cheama femeile alea la evenimente. Lumea e prea larga si cauta si ei ceva mai stra… pardon…. mai cunoscator.

  0

 3. Un tip si o tipa in timpul actului sexual.. Ea zice:
  – Iubitule, eu chiar nu am nimic bun in mine?
  – Ba da, dar o scot imediat…

  0

  • vai, ce misogin…

  • #5

   – De ce are bucătăria geam ?
   – Ca să aibă și femeia un … punct de vedere !

   0

  • #6

   Cum ar zice vecinul Joe,
   How do you know when a women’s about to SAY something SMART? When she starts her sentence with “A wise man once told me….”

   0

 4. Nu am spus eu, asa e textu’.. Doar ma stii :)

  0

 5. Ba sa stii ca mai sensibili, open – minded si deep decat femeile, sunt acum hipsterii, si in principiu, multi cand aud despre ” eveniment cultural „, se gandesc la penibilitatea acelor baieti imbracati in hainele bunicii si cu barbi neingrijite, ca nu e mainstream sa iti pese de aspect, asa ca iau in deradere totul .

  0

 6. #10

  Lumea e larga, explorati-o? asta e mindfuck pe de-a dreptul.
  Femeile astea de care amintesti sunt atat de obositoare ptr ca au nevoie de o validare constanta si perpetua. Si se iau prea in serios si nu vor sa recunoasca ca bat campii-de obicei sau ca universul lor de valori trebuie sa fie mai intim insasi decat p…icea acestora, ca de multe ori sunt niste pseudovalori penibile, artificiale. Dar nu si pace!

  0

 7. E un mare adevar in ceea ce spus, insa nu poti sa generalizezi. Are si femeia rolul ei (rolurile) – atat timp cat e cum trebuie sa fie, poate sa fie cea care aduce savoarea sau aroma oricarei zile, oricarui moment.

  0

 8. Bazavan?

  0

 9. #13

  inlocuiti „femei” cu „bloggeri” si „evenimente culturale” cu „lansari”

  0

 10. Nu, mai degraba la conferintele lui Dan Puric….

  0

 11. Eu cred ca invitarea constanta si masiva a femeilor la evenimentele de toate felurile are legatura cu costurile legate de organizarea evenimentului.

  Femeile sunt obsedate inca din copilarie de greutate si silueta si nu mananca mai nimic asa ca la un eveniment cu multe femei invitate costurile de organizare sunt mai mici.

  Cu alte cuvinte femeile fac parte din strategia anti-piscotareala a organizatorilor de evenimente. Mai multe femei invitate = mai putine piscoturi consumate.

  0

 12. #16

  Eu tot n-am inteles despre care femei vorbesti. Da un exemplu, ne lasi asa, sa ghicim, ba ca e Bazavan, ba ca e publicul lui Puric. Comentariile la articolul asta o sa devina o lista de femei din online care nu ne plac.
  Dar daca asta e jocul, mie nu-mi place de Anne Marie. Nu prea scrie ea despre cultura, dar tot ma enerveaza.

  0

 13. Noi, femeile, suntem fragile asemeni florilor scăldate în roua rece a dimineții, frânturi din rai, nimfe îmbrăcate doar în spuma învolburată a mării, suflete nobile, caractere mărețe. N-ai cu cine, domn’le!

  0

  • Iulia, bine ai venit. Promiti din start:))

  • Pot s-o țin așa până mâine, până ce zorii vor sparge liniștea noii zile cu foșnet asurzitor de visare. Bla, bla… Cât durează până vine pișcotul?

   0

  • momentan, nimic, ca suntem la dieta

  • Ce romantic, sa-mi bag pola!

   0

  • @iulia
   wow, aproape ca am cazut in mrejele dragostei persuasive si fanaro-pasionala, precum auras si ciubotaru.

   apropo, nu vrei sa facem o combinare si sa stricam un .php

   0

  • @amber Combinarea CA Combinarea, da’ nu mă lua cu PHP, c-am vrut s-o ard cultural și-am sfârșit prin a arde tigaia.

   0

  • #24

   – Alo, buna ziua, am sunat la scoala de dans si bune maniere?
   – Ete na, o pula dans, aici sunt doar bune maniere.

   0

  • @Iulia
   vezi, bre, daca nu ai dry cooker.
   bahmu nu o arde/

   0

  • #26

   M-am emotionat pana la lacrimi. Atata sensibilitate…

   0

  • #27

   In dulcea ostenire a soarecelui de seaaaaaara….
   Ma subtiai cu frunzele de ceaaaaiiii…
   [asa]

   0

 14. Articolul asta descrie o nebuloasa sau ma insel?
  >:)

  0

 15. #30

  ” Pentru ele cultura e cum ar fi salamul de vară pentru muritorii de rând, cultura o respiră, o intromisionează, ba chiar și când se bășesc, tot cultură elimină.”
  Adica muritorii de rind sint intromisionati de salamurile de vara?

  0

 16. Î: De ce nu pot femeile să fie frumoase şi inteligente totodată?
  R: Pentru că în acest caz ar fi bărbaţi.

  0

 17. #32

  Nu stiu altele cum sunt dar femeia vietii mele ma omoara cu zile.Context:eu lucrez de obicei unde e mult fum…foc..praf fara numar.Ultima perla a dânsei:” nu-ti bag hainele de lucru in masina de spalat ca sunt murdare si put a fum,le spal cu mana”.Eu am ramas fara cuvinte…

  0

 18. #33

  Asta cu explorati lumea e o antiteza cu uita-te inauntrul tau a lui turcescu?
  Subtiiiiilll…. Hai, recunoaste, esti subt acoperire….

  0

 19. #34

  Si eu sunt pisaloaga 40% din timp, control freak sau melodramatica. Lucrez sa schimb. Mare branza, fiecare are piticii lui.

  0

 20. mândria şi prostia nu ţin cont de sex.

  0

 21. mai sunt si alte chestii largi si le exploram cu drag :D

  0

 22. „Lumea e largă, exploraţi-o”. Şi lăsaţi-vă pătrunşi de ea.

  0

 23. I feel you, bro!

  0

Citește și...

Pentru că tot insistați să vedeți cum arăt, iar eu vă tot zic că e mai importantă mintea voastră decât figura mea, hai să ne jucăm de-a Găsiți-l pe Waldo. Cum v-o imaginați pe Maddame?  Una dintre poze e a mea.

Una din marile probleme ale știrilor și subiectelor din ziua de azi este fake news. Sub umbrela așa zisului jurnalism, cea care permite orice, pentru că e libertate de opinie, poți minți, poți inventa, poți inventa inclusiv teroriști și vânzători de arme în românia, ca porcul ăla din UK și să nu pățești […]

Citisem zilele trecute o discuție pe internet, despre faptul că, în România, nu se fac case/apartamente cu ferestre mari. Și aici e chestie de mentalități. Oamenii nu consideră ferestrele ca pe un atu al casei, ci ca pe o cheltuială. Nu vreau să cheltuiesc prea mult pe ferestre, nu? Ce mare brânză fereastra? […]