40 comentarii

 1. Io asa stiam : ” Ø ” da’ merge si ca la ei :)

  0

 2. #2

  si in traducere libera, la .com, ar trebui sa fie: „start to Bee the chief…”

  0

 3. E analfabet tot jocu si cu toti care il joaca si il joaca multi cum si tributile travian si etc is la fel …

  0

 4. #4

  Probabil au vrut sa scrie: „incepe sa φ capetenia satului tau”.

  0

 5. #5

  da lol:)))

 6. iti dai seama ca cei ce joaca travian nu sint chiar…preocupati ca sa zic asa de gramatica…trupele conteaza

  0

 7. #7

  pai uite, karma, nu e nevoie sa joci travian ca sa nu fii preocupat de gramatica. si tie iti lipsesc vreo doua virgule, un punct. ia scrie ceva mai mult, sa facem o analiza…

  0

 8. #8

  plus ca tie, ioana, iti lipseste minimum un i :)))))

 9. #9

  e, mersi, iaca:D

  0

 10. poate is si io analfabet ca aia de la Travian ( desi nu joc :P ), dar cred ca e corect asa. Arhi, sper ca nu te deranjeaza linkul asta: http://dexonline.ro/search.php?cuv=fi . Oricum, daca te supara, esti liber sa stergi comment-ul :D. Promit ca nu te injur :)

  0

  • #11

   bogdan, da, esti analfabet. Fii este ACCENTUAT in acea propozitie, reprezentand un indemn. forma de infinitiv se foloseste doar in cazurile in care te referi la existenta, adica A FI, A EXISTA.

 11. dupa cum poti vedea, sunt analfabeti de multicel…http://www.lamaie.ro/acru/travian-si-dexonline/

  0

 12. Hai sa fim mai toleranti, stie toata lumea ca avem o limba tampita.. :)

  0

 13. da, Catalin, clar. E vina limbii, nu a noastra, ca am tocit bancile scolii de pomana. Ai dreptate.
  C-e proasta limba avem!

  0

 14. Nu asta am vrut sa spun.. Serios acum, dintre limbile straine pe care le stii, arata-mi una care sa aiba mai multe reguli + mai multe exceptii decat limba romana. Unde mai pui si faptul ca nu invatam limba romana logic (cum am invata germana, de exemplu) la scoala..

  0

 15. @bogdan- si tu Brutus?

  0

 16. #18

  Catalin, de exemplu franceza. Sau dialectul tembo-habe. Sau chineza. Analfabetismul nu se scuza prin „avem o limba proasta”

 17. @Catalin: maghiara, mult mai grea decat romana. Franceza. Germana. eu nu contest ca avem o limba grea. eu sustin ca asta nu-i o scuza pentru analfabetism.

  0

 18. #20

  @Catalin – daca vrei sa un exemplu de o limba cu mai multe exceptii de la reguli (si chiar exceptii de la exceptii), dar si cu mai multe timpuri gramaticale – deci mult mai alambicata – da pe Rai Uno, Canale 5 etc.

  0

 19. @Arhi: ok, m-ai lamurit :P . Sunt inginer, n-am pretentii de literat, asa ca am o scuza :)

  0

  • #22

   bogdan, vorbeam si cu crivat. nu este vina voastra. este vina profesorilor, care nu au nici cea mai vaga idee de ce ar trebui sa faca in timp ce predau. am avut ocazia sa vad o ora de curs de limba rromana la clasa a 5 a. copiii canta, fac desene, raspund la intrebari despre catelusi. nu au nici o treaba cu gramatica, morfologie, sintaxa, nimic.

 20. @Bogdane, e corect e „sa fii”. La negatie se foloseste intotdeauna „fi”. De exemplu „nu fi analfabet”

  0

 21. @Arhi: nu stiu cum e acum, da’ eu gramatica am facut in clasa a 8-a. Tin minte perfect. E multa vreme de atunci si se vede din pacate :D. Nici macar profesorii nu sunt totalmente de vina. O mare parte din vina o poarta si „capetele luminate” de la Academia Romana care schimba reguli gramaticale dupa cum li se nazare lor si induc lumea in eroare… vezi „mingiii”…apai da-o-n mortii masii!

  0

 22. @arhi: sper ca nu o sa percepi comentariul ca pe autoreclama ieftina si de neam prost, dar cand am inceput campania Nu Fi Pungas! s-au gasit o sumedenie de destepti bine-intentionati care sa ma atentioneze pe un ton mai degraba condescendent ca „vezi ca s-a strecurat o greseala! se scrie <>”! :D

  acuma eu nu stiu….cum o fi mai bin… cu un „i” in minus, cu unul in plus…importanr e sa avem pe ce sa punem punctul….

  0

 23. @Bogdan, :D nu mi-o lua in nume de rau, dar se scrie „ma-sii” (mamei sale)

  0

 24. Pentru ei nu conteaza ca modul conjuntiv e personal.

  0

 25. @punKreas: mda, credeam ca e o greseala, dar se pare ca sunt niste semianalfabeti

  0

 26. #31

  rade ciob de oala sparta

  0

 27. lasa ca stie flash… nu conteaza româna !

  0

 28. @gigel: Desi-gur, Arhii e analfabet.

  0

 29. #34

  sunt prost, ai dreptate

  0

 30. cata cearta pentru un „i” :D

  0

 31. Hmmm… pe vremea cand jucam eu era scris corect :P

  0

 32. #37

  Daca ati sti cate greseli mai sunt si in interiorul jocului, nu numai pe bannere 8-|… Eu am jucat si stiu. Crede-ma ca acum e tarziu si mi-e lene sa mai caut greseli, dar cei care au mai jucat xigur stiu despre ce e vorba.

  0

 33. arhi, asta cu fi si fii e o chestie de finete.

  ia de aici una buna, ca prima data reusesc sa scrie corect si apoi le pocesc de doua ori, pac pac, si liniuta, si articulatia

  http://nenea.wordpress.com/2009/01/06/eu-zic-sa-i-lasam-in-mocirla/

  0

Citește și...

Băieții ăștia care întorc de pe banda 1 ar trebui să aibă permisul anulat, simplu, fără discuții și fără drept de a-l mai luat minim câțiva ani. Accidentul e din Constanța, unde s-au strâns incompentenții volanului, alături de Călărași și Argeș.

Articol scris de Major Tom, care s-a mutat odată pe Jupiter, pentru că i-a plăcut mai mult gravitația de acolo. Tigăile jos, fetelor. Știm că nu sunteți ITste și că aveți o minte genială. Ideea din spatele titlului este alta. N-am cum explica bărbaților computația cuantică fără a explica fizica cuantică. Cum să […]