Gabriela Vranceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost a început treaba cu părinții care au avut copii cu ei la proteste

Într-o adresă trimisă în această dimineaţă, Protecţia Copilului cere ca până mâine, la ora 16, direcţiile locale să trimită numărul de sesizări şi ce măsuri au luat în aceste cazuri.

Decizia vine după ce, la Protecţia Copilului, au ajuns mai multe sesizări anonime privind participarea copiilor la manifestaţiile antiguvernamentale.

Un articol din legea pentru protecţia copilului specifică faptul că părinţii nu-şi pot folosi copiii pentru interesul propriu. Articolul a fost invocat de Protecţia Copilului pe 8 februarie, într-un comunicat de presă adresat celor care merg la proteste însoţiţi de copii.

via

Ia să vedem, cum mai protestați voi acum, măi putorilor care v-ați luat copiii la proteste cu voi și ați profitat cu nerușinare de ei, în interes propriu.

61 comentarii

 1. #1

  Repet: Rau e sa fii prost.
  Si cand te gandesti ca Firea e cea mai bine cotata personalitate la ora actuala… (am vazut un grafic undeva la stiri zilele astea)

  0

  • pe milfhunters.com??

   0

  • Oare aia care au votat-o pe Firea cum pot sa doarma noaptea?!

   0

  • #4

   @Tony

   Eu ma intreb cum dorm cei care au stat acasa si au permis sa iasa domnita primar. De la cei care, cu convingere muncitoreasca, au mers si votat „dupa cum le-a dictat constiinta” nu am vreo pretentie.

   0

  • #5

   Ăia dorm cel mai bine, n-au nici o apăsare. Dacă ar avea, madam Firea &co n-ar fi persoane publice.

   0

 2. #6

  Eu eram doamna cu copilul acolo dar nu stiam ca e protest. Nu ma uit la televizor si nici radio nu am. Eu am crezut ca e un concurs de creativitate. Demonstrati.

  0

 3. „Un articol din legea pentru protecţia copilului specifică faptul că părinţii nu-şi pot folosi copiii pentru interesul propriu.” – incepem discutia conform careia este de fapt in interesul lor?

  0

 4. #12

  Pai…la fel, zic. Au ba?

  0

 5. #13

  Acuma face sens si articolul lu tolontan ala. Vroia doamna Sicatiormaififost sa iasa la rampa sa acuze parintii iresponsabili ce si-au dus copiii la mamuti.

  0

 6. #14

  Ideea e că, după legea petițiilor, sesizările anonime se clasează. Nu li se dă curs, teoretic. Dar nu sunt jupân în domeniu, dar merită investigat.

  0

  • #15

   Revin… ORDONANTA nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, actualizata 2016
   Avem la art. 7: „Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza, potrivit prezentei ordonante.”
   Și atunci despre ce vorbim?

   Legea 272 / 2004 e cea cu protecția drepturilor copilului și acolo se prevede și că
   ART. 28
   (1) Copilul are dreptul la libertate de exprimare.
   (2) Libertatea copilului de a căuta, de a primi şi de a difuza informaţii de orice natură, care
   vizează promovarea bunăstării sale sociale, spirituale şi morale, sănătatea sa fizică şi mentală,
   sub orice formă şi prin orice mijloace la alegerea sa, este inviolabilă.
   (3) Părinţii sau, după caz, alţi reprezentanţi legali ai copilului, persoanele care au în
   plasament copii, precum şi persoanele care, prin natura funcţiei, promovează şi asigură
   respectarea drepturilor copiilor au obligaţia de a le asigura informaţii, explicaţii şi sfaturi, în
   funcţie de vârsta şi de gradul de înţelegere al acestora, precum şi de a le permite să îşi exprime punctul de vedere, ideile şi opiniile.
   (4) Părinţii nu pot limita dreptul copilului minor la libertatea de exprimare decât în cazurile prevăzute expres de lege.

   Ce să mai zic, mojicia la ea acasă… Data viitoare, mergeți la votare…

   0

  • „CONVENTIA UNICEF CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI” ratificata de România prin Legea nr. 18/1990 Art.15-al.1 prevede „Statele părţi recunosc drepturile copilului la libertatea de asociere şi la libertatea de întrunire paşnică”
   Cum prevederile Conventiei prevaleaza asupra legilor interne atunci nu exista temei legal pentru sanctionarea parintilor.

   0

 7. #17

  Dar madam firea cum si-a folosit copiii in interes propriu in campania electorala spunand ca johannis nu poate fi presedinte pentru ca nu are copii?

  0

 8. #18

  Ce javre.. bai ce oameni fara coloana. Imi e scarba…
  Binr ca am plecat. Fmm

  0

 9. #19

  deci intai iese trollontan cu articolul radioactiv dupa care mai pe dupa amiaza se autosesizeaza preotectia #$% mele pentru ca copii.

  cand am facut o sesizare acum 6 ani in privinta unor vecini betivi care isi bateau crunt (cu facaletul, scaunul, cureaua si ranga) cei doi copii in varsta de 3 si 5 ani, raspunsul protectiei plii a fost: „si noi ce sa facem? ce? credeti ca daca ii luam si ii bagam intr-un orfelinat o sa le fie mai bine?”
  Iar acum copiii respectivi au handicap mintal usor (slow minded) si merg la scoli speciale pentru ca n-au putut fi integrati in invatamantul normal.

  Asa ca protectia copilului, firea, dragnea si restul sa ma suga de …yeap!

  0

 10. #20

  Fuie Mirea?

  0

 11. #24

  Cum adica pentru interesul propriu? Adica daca ii cer copilului sa imi aduca un pahar cu apa incalc legea si sunt un infractor?

  0

  • #25

   Da. Daca il pui sa care 2 peturi de 2,5 l la 8-10 ani pe margine DN-ului e ok. E in interesul lui. Ma doare cand vad copilasi carand din greu alcoolul parintilor…

   0

  • #26

   Bingo, dar daca il inveti sa voteze psd, e pentru binele tarii! Chiar si al tau! Iti va mari pensia 😉

   0

 12. #27

  Maimuta asta pesedista mi-a dat block acum vreo 3 ani, am bagat-o in vaginul mamei sale cand a spus ca Ponta a finalizat 700km de autostrada.

  0

 13. #28

  De fiecare data cand o vad pe duamna firea, ma gandesc la o productie artistica – poate un gangbang?

  0

 14. #31

  Și pentru cei care au venit cu cainele ce articol e?

  0

 15. #35

  Pai daca oamenii n aveau cu cine sa lase.copiii.acasa… erau la plimbare. Aer liber.
  Ne dicteaza asta cum.vrea ea. Bai cine.conduce tara, fmm.

  0

 16. #36

  eu inca sper sa iasa cu sange, astia nu stiu decat de violenta

  0

 17. #37

  Biologic este imposibil sa ne servească o muie angelica asa ca face un facesitting,pentru romanii creatori de tricolor se așează cu curu pe fata noastră.

  0

 18. #38

  Pe Gabi Firea o f*te grija de ce fac altii cu copiii lor, dar uita ca fiul ei cel mare a luat, in 2014, 1.20 la romana, 5.15 la istorie si 3.60 la sociologie, la Bac.

  0

  • #39

   sa nu ne facem griji pentru plodul patzachinei. Va deveni pe rand: colindator de cluburi, om de afaceri – de succes. Iar mai apoi cariera lui va fi incoronata de un job permanent la stat, politician sa zicem…

   0

  • totuşi, omuleţul nu e încă pierdut. Înţeleg că în iunie 2016 le-a recomandat cunoscuţilor să iasă la vot şi să aibă grijă „să nu le alunece ştampila spre numele lui”. 🙂

   0

  • #41
   Arhi

   ala e baiatul lui Firea, nu al ei

 19. De exemplu, n-am putea sa reclama acest afis: https://zbmm.ro/psd-maramures-prins-la-furat/

  Chiar daca l-au furat.

  0

 20. #43

  Va rog, am scăpat chestia cu „sicatiorimaififost”.
  Puteți sa ma luminati?

  0

  • #44

   Deci tu nu ai fost.

   0

  • #45

   @ciobi : pai tu vezi cate nume de familie are? Ei, aia dinaintea lui pandele…e morti, ca e sub 50. Dusi acolo in loc cu verdeata si racoare. Dar intre timp nu se stie cati or mai fi fost fara sa dea cu pixul pe la primarie. Si cine stie cati mai sunt la locul ala cu verdeata…mama ei! de nu zici ca-i insecta calugarita

   0

  • #46

   Vranceanu, Firea si Pandele deja au futut-o oficial. Sicatiormaififost e restul. De exemplu pe prof. Dan Voiculescu l-a supt atat de tare ca ia intrat mircea badea in cur varanului.

   0

  • #47

   pina la mirce badea..te rog frumos..e mai bun ca ciutacu la un loc…te rog frumos.

   0

 21. #48

  Din ce stiu eu, conform legii, o sesisare trebuie sa fie semnata pentru a se da curs investigarii. Cele nesemnate nu se iau in considerare.

  0

 22. #49

  ‘sesizare’

  0

 23. Dacă mergi cu copii la super-market se cheamă „pentru interes propriu” ?
  Dacă duci copii la şcoală/grădiniţă se cheamă „pentru interes propriu” ?
  Dacă te duci cu copii la doftor se cheamă „pentru interes propriu” ?
  Dacă te duci în vacanţă cu copii se cheamă „pentru interes propriu” ?
  Dacă ieşi la plimbare in parc cu copii se cheamă „pentru interes propriu” ?
  Păi dami-aş palme cu picioarele dacă mai înţeleg ceva !!!
  Deci de unde şi pînă unde se cheamă „interes propriu” ?
  De unde şi pînă unde este limita pentru „interes propriu” ?
  Şi cine stabileşte dacă copii mei au fost folosiţi sau nu în interes propriu ?
  Adică copii mei sînt o marfă oarecare care o aşezi pe raft ?, şi care stabileşti dacă este „în interes propriu” ?, sau o clasifici după nu ştiu ce criterii ??? Te pomeneşti că acuma trebuie să punem etichete de identificare la copii, un fel de cipuri aşa cum sînt şi la porci, şi la măgari, şi la cînii comunitari !!!
  Realizaţi că este o mare PROSTIE ???!!!
  Cu ocazia manifestărilor stradale, acuma toţi cei cu funcţie de conducere, oricît de mică, caută să-şi satisfacă poftele odioase de a băga beţe în roate, caută să inventeze tot felul de născociri că aşa or citit legea cît or stat pe budă ca să se cufurească, sau pentru că erau prea constipaţi cu invidie că oamenii au ieşit în stradă şi şi-au exercitat un drept fundamental, Constituţional, cel de liberă circulaţie şi de liberă exprimare. Ori acuma vor să bage beţe în roate şi acţionează exact ca şi şobolanii comunişti. Pentru că doar din laşitatea lor ordinară, din meschinăria lor fără de limită, caută să descurajeze oamenii ca să mai protesteze. Toţi cei care se dedau la astfel de manevre mîrşave sînt nişte lingăi şi nişte ordinari, nişte capete-plecate pentru a putea ajunge să pupincească în dos pe şefi, şi care ştiu să-şi arate colţii şi la rîndul lor aşteaptă „pupincurisme” de la subordonaţi. Sînt nişte indivizi care fac de ruşine orice societate democratică, prin laşitatea lor arătînd cît se poate de clar care sînt sugacii care vlăguiesc de puteri ţărişoara asta. Nişte nenorociţi.
  Cică în „interes propriu” !!!
  Haida bre, că mîine o să ajung ca să nici să nu mai pot să merg pe trotuar cu copilul meu, pentru că vor fi instaurate patrule de pîndăi care să raporteze exact ca şi la securitate că cine, ce şi ce-o făcut.
  Vi se pare normal să vă fie încălcate Drepturile Fundamentale stabilite prin Constituţie ?

  0

 24. #51

  pai vedeti? deaia era buna ordonanta 13..te lasa sa abuzezi de copil in interes propriu..

  0

 25. #52

  Dovada ca e politic/abuz in serviciu: madam Firea a sesizat Agentia Nationala etc. Deci Nationala, nu locala. Si tampitii astia de la Agentie sar la gatul persoanelor, a indivizilor. Pt ca au primit sarcina pe linie de partid. In mod normal, in tari de Doamne-ajuta chestia asta ar fi fost respinsa. Ceva de genul: doamna Primarita, nu e de jurisdictia matale sa te ocupi de asa ceva.

  Mai degraba intrebarea ar fi de la Agentie spre Primarie: ce plm ai facut/faci ca Primarie sa fii sigura ca ai servicii/utilitati sa acopere nevoile multimii?

  0

 26. #53

  art 488 :

  c) să ia toate măsurile necesare pentru protejarea şi realizarea drepturilor copilului;

  prin neprezenta mea in piata cu copilul in spate guvernul romaniei scotea din puscarie o gramada de oameni care imi amenintau copilul.

  0

 27. #54

  Nu conteza ce spunem noi.ei sunt la putere.bucurestenii si noi ceilalti ne-o meritam.asa patim cand stam in coloana pe valey of prahova

  0

 28. #55

  Încet Gabi Firea își continuă drumul spre candidatura la președinția României.

  Ar trebui realizată o lista cu magariile doamnei Firea.

  0

 29. #56

  Somnul natiunii naste monstri!a zis-o unu mai destept ca noi iar noi nu ducem lipsa de asta.adica de mooonstriiii

  0

 30. #58

  Iar au aparut juristii…
  Era vorba aia ca la fotbal si la politica se pricepe toata lumea. Pare ca si la drept – penal, constitutional, international, toate.

  0

 31. #59

  conform constitutiei romaniei, art 30, doresc sa exprim: MUIE FIREA, MUIE PSD, MUIE TARICEANU, MUIE guvernului grindeanu (la justitie poate dezvoltam putin) !

  0

 32. Eu nu am nimic împotriva ieșitului cu copilul la proteste. Bine ca eu nu as ieși cu al meu din rațiuni de securitate e altă treaba. Fiecare cloaca își pazeste puii cum se pricepe mai bine.
  Eu în schimb as face ceva împotriva celor care își folosesc copiii ca sa cerșească atenție pe Facebook.
  Mu se pare penibil să-ți feliciți propriul copil de ziua lui pe Facebook mai ales dacă încă nu știe sa citească. Eu mai degrabă as considera chestia asta un abuz.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Am pe facebook o tipă așa și-așa, nici prea prea, nici foarte foarte, nici prea tânără, nici prea bătrână, aurea mediocritas. Și, din când în când, bagă câte un rant despre cum pe ea, ca să o impresionezi, trebuie să fii nuștiu cum, să vorbești nuștiucum, să te porți nuștiucum, să să fii […]

Doar mie mi se pare că mobile.de a ajuns un fel de autovit? Prețurile săltate, stai și te uiți, de exemplu, eu, mașini de 6000. Beton, există. Bifezi recuperare tva, gata, nu mai există. Taxiuri cât cuprinde, valuri valuri de Smarturi și cam atât. Vorbim turkce, araba, rusa si romana. FML.