Foto

Țața Pandele a anunțat că va propune în CGMB ca Uber să fie interzis în București.
Ca susținător al intrării în legalitate a Uber, pentru că aia cu Noi nu facem taximetrie e un bullshit major, sunt sau, mai bine zis, aș fi de acord. Ori facem lege pentru toți, ori nu. Ori toți șoferii Uber trebuie să plătească autorizații, ITP la 6 luni și tot restul de mizerii pe care le plătesc taxiurile, ori se scoate asta și de la taximetriști și e fiecare pentru el.

Problema e că Firea nu face nimic pentru transportul din bucurești. Firea a distrus, de când a venit, traficul, a devenit totul infernal, se pierd ore întregi din viață pentru că fură PSD la primărie. Nu există transport în comun, nu există semafoare dedicate pentru benzi, nu există sistem inteligent de dirijare a traficului, nu există benzi dedicate pentru autobuze, nu există nimic.

Aș fi sărit în sus de fericire dacă Firea ieșea, anunța asta, dar anunța și că interzice accesul taxiurilor de la Pelicanul pe teritoriul bucureștiului. Și că a elaborat un cod de conduită pentru taximetriști, o limită maximă de vechime a mașinilor, căcaturile astea pentru care ajung oamenii să circule cu Uber și Taxify și, în curând, Lyft.

Dar Firea nu a anunțat asta. A anunțat că a decis vaginul ei că, de săptămâna viitoare, eu trebuie, SUNT OBLIGAT să iau un ceafă lată bășinos, care vorbește tot timpul la telefon pe căști, cu geamul deschis și manele sau radio zu, ca să am parte de un transport civilizat.

Sunt curios, după ce o să ia această măreață decizie, cum va verifica punerea ei în practică, cu cei 3300 de paznici pe care i-a angajat în nume propriu la primărie?

Oricum, surse destul de credibile îmi susură în urechi că, de fapt, doamna Firea are foarte multe mașini înscrise în Uber și că amenințarea asta e doar arătatul pisicii către Uber, care trebuie să marce un pișcot gros, ca să poată activa în continuare.

Vedem.