Firefox mananca mult

Laptopul meu e unul mediu. Nici stralucit, nici varza. Intel Core duo 2,4 si 1 GB de RAM.
Ei, cu specificatiile astea eu nu pot tine deschise 10 taburi de firefox deschise, ca imi blocheaza totul.
Nu se poate frate ca browserul sa manance 300 MB RAM. Nu e acceptabil.
Ma gandesc foarte serios sa trec din nou pe Explorer, asta desigur, daca nu are altcineva alte sugestii.
Nu, nici Opera nu imi place. E optimizata doar pentru telefoane mobile.

24 comentarii

 1. IE7 e ok :) am observat si eu ca foxu le cam rupe in dinti in 150 mb ram cand ie7 cu aceleasi taburi deschise baga 60 70 mb :)

  0

 2. Eu folosesc tool-ul „firefox ultimate optimizer” care curăță memoria utilizată de ff.

  De vreo 2 luni de zile nu mi-a mai crăpat deloc.

  0

 3. alexandru, optimiserul ala nu face nimic decat sa mute consumul de pe RAM in cache. si cam atat

  0

 4. pe computerul de acasa daca deschid IE merge OK computerul. daca deschid un firefox in paralel calculatorul se blocheaza cand ii dau o comanda pana la 10 secunde dupa care continua, tot asa. ciudat, pe alte computere nu am avut asa probleme.

  0

 5. @Arhi: laptop-ul tau e mediu? pai inseamna ca al meu e pasta:)) (1,7ghz @ 1gb ram). Totusi eu pot sa ma joc in firefox cu pana la 60-70 taburi deschise… si cu un consum mediu de pana la 1 GB:P

  0

 6. No problem with FF here. :D

  0

 7. #7

  Si eu am observat aceleasi probleme cu firefox-ul in ultima vreme, daca chiar vrei senzatii tari incearca firefox 3 :D, acolo sa vezi consum de resurse.Chiar merge foarte prost firefox-ul, parca mai bine se misca ie7.

  0

 8. ai putea încerca și safari. chiar dacă e beta, e destul de stabil. este alegerea mea nr 2, după firefox (iar firefox îl folosesc pentru că nu pot trăi fără firebug….)

  0

 9. Parca mai era ceva Browser: Avant something… tot asa: tab-uri, chestii. Da’ nu l-am testat niciodata.

  0

 10. @Robintel: Avant Browser e practic un IE7 (e bazat pe internet explorer), cu alte cateva chestii. Eu nu am vazut nimic special la el decat multe buguri. Si am testat multe versiuni

  0

 11. Incerca http://www.maxthon.com/ . E mai naspa totusi cu suportul flash, shockwave si java…

  0

 12. SSi la mine FF nu are nicio problema. Astept insa si Final=ul de la FF3 care cica are un management mai bun la acest capitol.

  0

 13. Maxthon e tot IE. Iar ca IE 7 merge bine ma face sa rad… :) Sa stii ca Opera nu e optimizata pentru telefoanele mobile, merge chiar foarte bine si e ceea ce iti recomand eu. Am observat si eu ca FF are tendinte de lentoare la un numar sport de taburi. De ex. am acum deschis FF cu 8 taburi 130 de Mega RAM + 117 Mega Swap. Si in acelasi timp Opera cu… atentie! 44 de taburi 160 de Mega Ram (cu doar 30 de mega mai mult decat FF pentru de 5 ori mai multe taburi deschise si 380 de mega Swap (din nou a se compara nr. de taburi). Nu-ti spun cat RAM am (ok e compu de la serviciu :)

  Daca nu-ti place Opera incearca o alternativa: SeaMonkey (browser only installation): e fostul Mozilla din care s-a nascut FF, rebotezat. Vezi asta cum merge…

  0

 14. Firefox 3 beta 3 merge bine la mine …

  0

 15. Si eu am problemeuneori cu FF din punct de vere al consumului de memorie dar trec peste gandindu-ma la vulnerabilitatile IE si la lipsa de extensii si flexibilitate.

  0

 16. laptop cu core duo la 1,83 here si un gigi juma’ de RAM.

  in FF am la bookmarks 3 foldere pe care le deschid pt acces rapid pe toate paginile favorite. 3 ferestre a cate 6/24/18 tabs.

  nu-s probleme aici.

  0

 17. Folosesc Firefox de mult timp si n-am probleme

  0

 18. Quit.Nu mai folosesc ff pentru ca e prea bloatware.Ie7+addon si merge snur.

  0

 19. am aceeasi configuratie, dar nu-mi crapa niciodata, imi merge lejer cu o multime de pagini deschise simultan in FF si cateva in IE, in paralel mai lucrez si in photoshop, iar winamp-ul urla non-stop… poate conteaza conexiunea la net, a mea este de peste 3Mb.

  0

 20. FF-ul e si la mine un pic flamand, dar rezista rasnita mea de 3 ani .. nu as folosi altceva oricum :D

  0

 21. Vezi ca exista posibilitatea sa dezactivezi nu stiu ce optiuni la Firefox care reduce extrem de mult consumul de memorie… citeam lucrul acesta intr-un numar din Xtrem PC din 2007… daca sapi sigur gasesti rezolvarea…

  0

 22. Avant browser – e construit pe platforma IE. L-am testat, consumă puţin, are şi extensii destule, e flexibil, merită să-i dai o şansă.

  0

 23. http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html am inceput sa-l folosesc. Crede-ma ca merita, iti readuce increderea. Eu in versiunea 2.0.0.12 am deschis 5-7 tab-uri, majoritatea bloguri, nimic fancy, scripturi Java sau alte chestii complicate dar consumam peste 100MB ram, am trimis printscreen-ul ca bug la Mozilla, am primit raspuns in mai putin de un sfert de ora in care… mi-au recomandat versiunea actuala de beta. Acum, mi-am adus aminte sa vad in task manager cat mai consuma Firefox-ul. Ma crezi ca am deschise peste 15 tab-uri si nu depaseste 76MB RAM?

  0

Citește și...

Un pian are 88 clape. Clapele acționează niște ciocănele pentru a lovi corzi care vibrează cu frecvențe între 27Hz (prima clapă) și 4.186 Hz (ultima clapă). La fiecare octavă, frecvențele se dublează. Dacă vă jucați un pic cu sunetele unui pian, o să vedeți că aveți o zonă de confort a sunetului, care […]