Fobii cu mâncare

Întotdeauna după evenimente de astea aniversare, intru în fibrilaţii cu mâncarea. Mai exact, nu pot să mănânc ceva ce a fost gătit deja de 3 zile. Adică mâncarea gătită de pe 31 în nici un caz nu va mai putea sta pe masă pe data de 2, indiferent dacă a stat la frigider sau nu.

Şi uite-aşa toată lumea stă şi bagă la ramazan, iar eu beau cola, directorial, până s-o îndura cineva de mine să îmi facă o friptură.
Dietetică.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

32 comentarii

  1. Pe mine ma enerveaza ca nu am in frigider decat mancaruri d’astea specifice, salata boeuf, inca cateva sarmale, caltabos..etc..

    Thumb up 0
  2. am aruncat azi tot, am frigiderul ca familia Bundy

    Thumb up 0
  3. Io-am gasit dimineata o sana inca valabila in frigider. Piine de anul trecut, acceptabila insa daca e prajita.
    Pentru prinz am doi muschiuleti tinuti la fragezit – tot de anul trecut – in zeama de lamiie, ulei de masline, cuisoare, ienibahar, usturoi. Acu’ ma duc sa-i bag la cuptor…

    Thumb up 0
    • @mircea: enibaharul asta e foarte tricky. o boaba in plus daca ai scapat, s-a dus naibii gustul mancarii

      Thumb up 0
  4. am sarbatorit si sf vasile si la mahmureala pe care o am nici nu-mi pasa daca mai mananc ceva.:)))

    Thumb up 0
  5. @ Arhi – sa inteleg ca astia de la tv au filmat tomberoanele unde arunci tu mancarea?

    Thumb up 0
  6. dimpotriva, eu nu pot sa mai beau ce-a fost cumparat pe 31 fin’ca nu ma e neam 🙂

    Thumb up 0
  7. Ma intreb cum ai rezista intr-o excursie de vreo doua saptamani, unde nu s-ar putea gati din doua in doua zile …..

    Thumb up 0
    • #10

      @Gyerko Szabolcs- Laszlo: nu as rezista, eu nu pot sa ma cac in padure, daca nu am apa curenta sunt terminat

      Thumb up 0
  8. Pai mai curenta apa decit un piriu repede de munte nu se poate 🙂

    Thumb up 0
    • #12

      @mircea: daca sunt 2 ca mine, care isi spala cururile in el, nu mai e deloc curenta…

      Thumb up 0
  9. Nu o sa inteleg niciodata chestiile astea ,mancare gatita cat pentru un regiment ,cand sunt doar 2-3 oameni in casa respectiva ,iar dupa o zi ori doua ,totul ajunge la gunoi.Bani aruncati pe geam ,timp petrecut in bucatarie nefolositor ,mancarea numai buna pentru cateii si pisicile din cartier.

    Thumb up 0
  10. Aseara simteam gust de friptura in gat desi nu mancasem si nu era un sentiment placut 🙂

    Asa e cand exageram 😛

    Thumb up 0
  11. Branza cu salata reprezinta cea mai buna solutie 🙂
    Si gatitul in cantitati rezonabilie inaintea Revelionului.

    Thumb up 0
  12. #16

    Arhi, eu zic ca e mai ok sa spui ca mancarea veche de 2 zile, nu de 3. De ce? Simplu: mancarea gatita in 31dec la ora 12 inseamna ca implineste FIX o zi in 1 ian la ora 12 si FIX 2 zile in 2ian la ora 12. 🙂

    Thumb up 0
    • #17

      @Arthur: mintea mea contorizeaza doar cele 3 zile, nu orele

      Thumb up 0
  13. sigur, mâncare de un an nu prea merge 🙂

    Thumb up 0
  14. Figuri 😆 …totusi, acum probabil o sa ma uit stramb la mancarea ramasa de anul trecut. Noroc ca am si mancare proaspata.

    Thumb up 0
  15. #20

    @ Arhi: Si daca de exemplu, presupunand prin absurd, gatesti ceva la ora 23, pentru tine la ora 00.01 mancarea are deja o zi?

    Thumb up 0
  16. #22

    Cei care-ti umbla prin gunoi dimineata te considera probabil cel mai bun prieten al lor.

    Thumb up 0
  17. Mie-mi plac sarmalele facute de 2-3 zile…mi se par mai gustoasa si am auzit mai multe pareri asemanatoare 😀

    Thumb up 0
  18. Puteai sa arunci si Cola, iti faceai un bine.

    Thumb up 0
  19. foarte bine faci, mincarea veche e tamasica(ingrasa si te face prost dispus, somnoros si letargic)…stramosii nostrii stiau ce stiau si gateau zilnic, restul dindu-l la oratanii

    Thumb up 0
  20. trimite-o in africa

    Thumb up 0
  21. #27

    … si atunci te duci la restaurant sa mananci o ciorbita „proaspata” fabricata in 30. 12. 2010 🙂

    Thumb up 0
    • #28

      @mike: fii serios, am si eu o varsta, nu mai fac prostii de astea de cand am lucrat in industria hoteliera

      Thumb up 0
  22. #29

    Eu am in frigider branza cu mucegai nobil! S-o arunc daca s-o stricat?! 🙂

    Thumb up 0
  23. #30

    @Iulia:sa nu uitam boschetarii-chiar era un reportaj la televizor cata mancare arunca romanii la gunoi si ce fericiti erau boschetarii ca au ce manca!

    Thumb up 0
  24. #31

    Salata boeuf spre exemplu nici nu e buna decat dupa 1-2 zile de la preparare.
    Asa e cand ai timp de frecat menta, te inveti sa gatesti zilnic.

    Thumb up 0
  25. Coca iti ciuruieste stomacul e cea mai naspa bautura la moment.

    Thumb up 0