La ce folosește cartea de alegător?

În ultimii 8 ani, în mod voit, de fiecare dată când am fost la vot, am fost cu cartea de alegător după mine. A se reține, cartea de alegător e dovada că exisști, eliberată de poliție, utilă la votat, sau cel puțin așa se spunea când au inventat-o niște unii.

De fiecare dată am fost respins cu un zâmbet grohăitor. Nu sunt valabile, buletinul. Păi dacă nu sunt valabile, de ce o am și de ce mi-a mai fost eliberată?

O să mă duc și anul ăsta, să verific și, eventual, poate reușesc să fac o poză cu un buletin de vot pe care scrie MUltă IUbire mamelor voastre.

30 comentarii

 1. La achiziționarea unor mașini de lux pruncilor celor care le-au tipărit.

  0

 2. #3

  Eu doar ce mi-am inlocuit cartea de identitate, si de data asta nu am mai primit cartea de alergator. Daca ramanea obligativitatea cartii de alegator puteai vota doar o data, ca se stampileaza si nu se poate curata, lucru incomod si ineficient. Folosind cartea de identitate poti vota pana te saturi de curatat etichetele lipite pe spate. Baietii destepti au factut economii eficiente, ba chiar stimuleaza si turismul… electoral. :))

  0

  • #4

   Eu vineri mi-am luat buletinul impreuna cu cartea de alegator. O fi dupa judet…

   0

 3. La căcatul ala de carte de alegător i-am dat foc acum foarte multă vreme.
  Cănd o aveam mă legitimam la poliţie cu ea căci nu umblam cu buletinul după mine.Până s-a tocit şi i-am dat foc.
  Oircum numai cu buletinele merge treaba la votare.Cărţile de alegător nu îşi au rostul deodată ce nu sunt acceptate de sistemul ăsta infect!

  0

 4. #6

  De ce crezi ca tot la cam 5 ani se inventeza alt tip de pasaport, buletin, permis de conducere, etc? Ghici ce firma le face si cine ia comision!

  0

 5. #7

  daca, doamne fereste, ti s-a rupt biletul de autobuz….te poti scobi cu ea pe sub unghii pentru a indeparta eventualele probe materiale

  0

 6. #8

  nu stiu, nu am primit …. ( in schimb primesc citatii de la fisc :) )

  0

 7. #9

  cartile de alegator nu se mai elibereaza si teoretic ” s-au desfintat ” din sistem

  0

 8. #10

  Eu propun ca cei ce vor să-și anuleze votul să nu voteze cu ND, ci să se șteargă la cur cu buletinul de vot. E mult mai eficient. E subiect de știre. „La X secții de votare s-a găsit căcat în loc de ștampilă”. Dacă nu binevoiesc respectivii să facă un sacrificiu și să se ducă cu căcat la cur la vot, pot măcar să lase un floc. Merge și flocul.

  0

 9. Ce ma nedumereste pe mine este ca respectivele carti de alegator sunt prevazute de constitutie ca fiind singurele documente pe baza carora iti poti exprima votul!

  0

 10. #12

  Eu am schimbat CI acum 2 luni. La schimbare mi s-a cerut cartea de alegator veche, intre actele necesare, si am primit una noua. Daca nu o aveam trebuia sa dau declaratie ca am pierdut-o.

  0

 11. nu fi marlan. scrie si tu un mesaj pozitiv: Multe Urari de Iubire Eterna :)

  0

 12. Eu mi-am schimbat CI acum 2 ani. Nu mi-a cerut-o pe aia veche dar nici alta nu mi-au dat. Si asa era inutila

  0

 13. #15

  Am schimbat CI acum 5 luni. Am fost nevoita sa dau declaratie pe propria raspundere ca am pierdut Cartea de alegator. Si am primit si carte de alegator cand mi-au eliberat noua CI.

  0

 14. #16

  textul corect ar fi: Multe Urari de Iubire Eterna!
  problema grava e ca s-ar putea sa nu se prinda destinatarii…

  0

 15. #17

  Cartile de alegator se elibereaza in continuare. Sunt inutile, nu au putut fi folosite niciodata dar se elibereza in continuare odata cu CI. (Bucuresti, sector 4, acum citeva saptamini)

  0

 16. #18

  Mie-n martie mi-a fost eliberata cartea de alegator impreuna cu noul buletin. Acum din cate stiu nu mai sunt valabile. Deci niste bani aruncati de pomana, ca platitorii de taxe oricum muncesc moca si cu spor.

  0

  • #19

   nobody » cam 180 000 lei anual. nu e mult, dar merge de-o shaorma la dristor

   0

 17. Asa ca, Multe Urari de Iubire Eterna celor care au profitat material de pe urma cartilor de alegator.

  0

 18. #21

  folosesc alora care le tiparesc

  0

 19. așa am plimbat eu cartea de alegător.
  Cu o singură ștampilă m-am ales în 10 ani, și aia s-a înșirat ca o pânză de păianjen.
  Sugea nene cartea aia de alegător, ceva de vise rele !
  Acum am carte nouă, să vedem dacă o lasă ăștia virgină. :P

  pe toată poza de pe cealaltă parte…
  Acum

  0

 20. folosesc la ingrasarea „Porcilor” si la amenzi in caz ca o pierzi… deci denumirea e gresita…

  0

 21. Foloseste la ingrasarea „porcilor” si la amenzi in situatia in care o pierzi sau se distruge singura de cele mai multe ori asa ca denumirea ei e totalmente gresita

  0

 22. #26

  E un proiect pe ordinea de zi a CD prin care se anulează orice valoare avea cartea de alegători. Deja au anunțat si la tv ca doar cu buletinul/C.I. se poate vota.

  0

 23. #27

  La ce foloseste? La altceva, desigur.

  0

 24. Asta inseamna ca avem cel mai al dracu’ buget, de ne permitem sa cheltuim bani pe chestii aiurea si sa mai ramana si cate ceva de-o pensie… Foarte tare frate!!!

  0

  • #29

   Temătoru Nicu » nemtii sunt niste mici copii pe langa noi

   0

 25. #30

  Intr-adevar nu au niciun rol cartile de alegator!!!Acum vin de la vot si….nu a fost acceptata….trebuie buletinul!C…t!

  0

Citește și...

Scrisă de Joyanna O legenda povestește de niste capre care pasteau pe o pajiste in podisul Etiopiei. Pastorul observa ca animalele erau sprintare si energice pina noaptea tirziu, in loc sa doarma, in special dupa ce rontaiau niste fructe mici, rosii si verzi dintr-un arbust pe care nu il cunostea. Crezind c-o fi […]

Aseară FRF a făcut cea mai mișto chestie pe care o puteau face și, având terenul suspendat, au adus 30 000 de copii suporteri la meci. Un moment mișto, mult prea superb de redat în cuvinte. Dar alta e treaba. Știți când scriam eu despre cum eu, dacă merg la stadion, sunt căutat […]