Da, a fost mușcată, dar nu ucisă

Surse apropiate anchetei au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că medicii legişti care au realizat autopsia femeii fără adăpost găsită moartă într-un parc din Capitală au stabilit vineri că aceasta era în viaţă atunci când a fost muşcată de câinii maidanezi.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, vineri, că în cazul femeii care a fost găsită moartă într-un parc din sectorul 2 al Capitalei, în prezent nu sunt date din care să rezulte că decesul s-ar datora muşcăturilor de câine.

Practic, sărmanii căței nu au nici o vină. Da, au mușcat-o cât timp era în viață. Se mai întâmplă.

Ce voi, nu ați greșit niciodată în viață?

În altă ordine de idei, niște ONG-uri și persoane fizice nu mai au voie să adopte câini, pentru că au adoptat cu grămada și i-au abandonat pe străzi.

Asociaţia Cuţu, cuţu, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară – Caleidoscop, Asociaţia Depind de Noi, Asociaţia Ham & Miau, Asociaţia Lassie, Asociaţia Norocel, Asociaţia Nu Mai Eşti Singur, Asociaţia Operational Support Care For Animal Rights (OSCAR), Asociaţia Pas cu Pas 2003, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Ema, Asociaţia pentru Protecţia Animalelor A Doua Şansă, Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Grivei, Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Prieteni Buni, Asociaţia Prietenii Animalelor – România, Asociaţia Protectoare Lolek şi Bolek, Asociaţia Salvat la Timp, Asociaţia Zdreanţă, Fundaţia Doggie-Dog şi Fundaţia Speranţa.

De asemenea, pe lista publicată de ASPA sunt şi 39 de persoane, respectiv: Mihuţ Vasile Alexoaea, Aurel Ambrozie, Carmen Apostol, Ildiko Bădescu, Petrică Bătăiosu, Roxana Daniela Buga, Iuliana Căpăţână, Elena Cristian, Loredana Folteanu, Denise Goncerenco, Sherin Goncerenco, Mihai Grigorie, Elena Honceriu, Polina Ionescu, Anna Bella Iordănescu, Mihail Iusut, Mariana Ivan, Gabriela Toşca Lazăr, Corina Lungu, Carmen Măndescu, Dana Mareş, Elena Mareş, Carmen Milobendzchi, Mircea Daniel Mocanu, Lavinia Mirela Nica (fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-ar fi omorât pe Ionuţ Anghel), Olimpia Margareta Nicolescu, Dragoş Niculescu, Cătălina Oproiu, Raluca Pahomi, Cristian Paraschiv, Crina Petre, Georgeta Popa, Laurenţiu Cătălin Sbera, Marin Ştefan, Tamara Stoian, Corina Maria Stroescu, Georgeta Titoianu, Ovidiu Ştefan Turlea şi Aurelia Zaharia.

Conform Legii 258/2013, pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la cinci ani.

Sau, pedeapsa alternativă de interzicere la adopții.
Păi nu?

35 comentarii

 1. #1

  Păi câinii chiar n-au nicio vină, alta decât că erau, probabil, leşinaţi de foame.

  0

  • #2

   Băi dar ce simplu este, hrănim câinii și gata, nu ne mai mușcă. Și când ajungem la 1:10 raportul om/câine trebuie neapărat să construim Catedrala Mușcării Neamului. Nu doar că nu ne mai mușcă dar mai și slăbim în acest proces, mai puțină mâncare pentru noi. Și desigur mai facem și mișcare când alergăm de animăluțele pe care le doare în fund de mâncare și vor doar să te muște. Și stați, beneficiile nu se opresc aici ! Învățăm să ne organizăm mult mai bine, doar nu ne permitem să uităm acasă pachețelele cu mâncare pentru câini când ieșim din casă.

   Câte beneficii ! Nu mai fiți negativiști, vedeți și părțile pozitive !

   0

  • #3

   Ingrid – sper ca e o ironie. altfel incep oamenii sa-ti gaseasca justificari ca nici tu nu ai nici o vina, alta decat ca esti, probabil, lesinata de proasta.
   relativ on-topic : chiar nu a facut nimeni un studiu care sa gaseasca legatura intre o.n.g.iste si ceva ..un pattern .. gen lipsa de ceva ..sex, prieteni, creier, etc..poate supracompenseaza vreo chestie mai subtila.. trebuie sa mai fie ceva ..doar nu sunt toate fie proaste fie puse pe furat bani cu ong-ul.

   0

  • #4

   Numai unul semnat Motanul putea sa fie atat de vehement.:)

   0

  • #5

   Da-ti foc si ia-i pe toti acasa.

   0

  • #6

   ii tin partea lui Ingrid, n-ati inteles nimic. cainii au aceeasi vina ca si porumbeii care se caca peste noi toti si oriunde. e vorba de natura si nu de vina, vina e un concept in mintile oamenilor.
   si da, vreau sa scap de cainii de pe strazi.

   0

  • #7

   @atentziometrul

   Nu cred că știi ce este acela un concept. Majoritatea lumii ce ne înconjoară este reprezentată în mințile noastre prin concepte. Vina da, este și ea un concept, chiar unul foarte util dar în mare parte își manifestă utilitatea în pedepsirea oamenilor, animalelor relativ inteligente care au conștiință.

   Da, câinele face parte din natura, la fel ca și omul de altfel. De ce să facem ceva cu criminalii și cu psihopații ? Asta este natura lor, așa au fost ei influențați de mediu, ei nu sunt vinovați cu nimic. Să îi lăsăm să umble liberi pe străzi. Sunt niște pietroaie gata să cadă deasupra unui drum ? Să le lăsăm acolo, să lăsăm natura să se manifeste !

   Problema în cazul maidanezilor este simplă, vina în acest caz este irelevantă.

   Sunt maidanezii dăunători oamenilor ? Sunt. Atunci problema trebuie eliminată. De preferat cu ajutorul unei soluții eficiente, dar principalul obiectiv este să dispară.

   Am ajuns până aici ca și specie deoarece ne-am gândit în primul rând la supraviețuirea și bunăstarea noastră și de asemenea am încercat să eliminăm lucrurile care ne erau dăunătoare.

   Empatia este bună dar există și este acolo în principal pentru îți ajuta propria specie.

   Da, oamenii sunt răi, fac lucruri nasoale. Asta nu înseamnă că trebuie să ne pese mai mult de căini. De ce sunt oamenii răi ? Asta este natura lor ? Atunci nu sunt cu nimic diferiți de maidanezii pe care îi apărăm, deci suntem doar niște ipocriți penibili. Mă dezgustă oamenii care nu dau doi bani chiar pe propria lor specie dar aduc la rang de zeu orice maidanez. Pe parcursul vieții probabil fiecare dintre noi omorâm milioane de organisme, de la bacterii până la insecte. Totuși, unora le pasă doare de maidanezi. În funcție de ce distribuim empatia noastră către aceste organisme ? În funcție de mărime ? Suntem oare chiar atât de retardați ?

   Da, cum am mai spus, oamenii sunt răi DAR acesta este principalul motiv pentru care trebuie să îți pese întâi de toate de propria specie. Trebuie să îți ajuți semenii, ei trebuie să reprezinte principala ta grijă dintre toate speciile. La fel cum întâi îți pasă de copilul tău și nu te maimuța care o să moară de foame în următoarele 5 minute în junglă.

   Lăsați vă rog ipocrizia și empatia asta retardat plasată și încercați măcar să vă ajutați câtuși de puțin propria specie. Când o să fie rezolvate principalele probleme ale oamenilor atunci puteți să zeificați orice bacterie și cățel vreți voi, cu condiția ca organismul respectiv să nu afecteze omenirea. Este trist că în secolul acesta încă ne macină o mulțime de boli, încă se moare pe capete de foame și din lipsă de apă și încă ne omoară animale sălbatice în propriile orașe. Și mai trist este că există specimene care protestează împotriva ajutoarelor pentru alți oameni care au nevoie de provizii de bază ( apă, mâncare, adăpost ), specimene care protestează împotriva vaccinării și specimene care protestează împotrivă eliminării unor animale sălbatice periculoase și inutile. Trist, foarte trist.

   0

  • #8

   @motanul: ziceam doar ca nu poti numi vinovat un animal. atat. vinovat poate fi cineva care stie ca exista o lege (morala sau whatever) si o incalca. cineva care poate face alegeri. cine nu poate face alegeri, nu poate fi vinovat.

   0

  • #9

   Asta este mai mult o problemă de semantică. Nimeni când afirmă că maidanezii sunt vinovați nu se gândește că au luat o decizie conștientă de a mușca, cunoscând de altfel că a mușca pe cineva este ilegal.

   Maidanezii cei vinovați este o problemă de semantică.
   Maidanezii sunt dăunători, periculoși și inutili, iar aici nu prea e loc de interpretări semantice.

   0

  • #10

   motanul: m-am referit strict la ce a zis Ingrid. in rest, e cat se poate de firesc: sa te feresti de ce iti face rau si sa eviti/inlaturi daca e posibil. vina, insist, s-o pastram pt noi, oamenii.

   0

  • #11

   Atentziometrul e singurul care a înţeles – şi-a avut şi răbdare să explice (thanks, man 🙂 ). Restul, întâi vă ştergeţi spumele de la bot şi-apoi să răspundeţi…

   0

  • #12

   Motanul, de acord cu tine! Maidanezii sunt periculoşi, sunt agresivi, nu au ce căuta pe străzi – de acord cu toate astea! Dar nu sunt „vinovaţi”, for Pete’s sake. Vă este familiar sensul termenului „vinovaţi”?
   Mai deschideţi un dicţionar, fraţilor, măcar o dată pe an… nu muşcă, asta că tot vorbim de câini. Şi aţi putea avea revelaţii.

   0

  • #13

   @Ingrid : Te rog mai citește-mi iarăși comentariul. Am explicat destul de bine că vina eu cel puțin o folosesc doar în cazul oamenilor iar cei care folosesc „vina” pentru animale, pietre, țestoase ninja nu folosesc termenul cu sensul uman.

   0

  • #14

   Motanul, m-am poticnit la fraza asta: „Lăsați vă rog ipocrizia și empatia asta retardat plasată și încercați măcar să vă ajutați câtuși de puțin propria specie.”
   Sincer, specia din care fac parte – teoretic, una înzestrată cu inteligenţă, practic de multe ori mă îndoiesc de asta, anumite comentarii de la articolul ăsta fiind un nou prilej de îndoială – se poate ajuta singură, de cele mai multe ori.

   0

 2. #15

  Nu puteau sa ii dea din asta alternativa si lui Borcea?

  0

 3. #16

  sau? serios poti alege?

  0

 4. #17

  Train intr-o tara de rahat. De caine. (c)

  0

 5. #18

  Pai si adica daca eu ma duc sa adopt canele si dupa el rupe lantu si face o fapta inseamna ca pe mine ma leaga? Da cum adica,e politia oamenilor sau politistii animalelor?

  0

  • #19

   precisely. cand adopti un caine dai cu subsemnatul. responsibility is a bitch 🙂 dar stai linistit tu esti in siguranta si fata de limba romana si fata de logica… si daca ne luam dupa toporul atarnat de blugi esti in siguranta si fata de cainii care fac fapte

   0

  • #20

   Și cu un câine pe care l-ai crescut de mic e la fel :). La fel de bine poți întreba ‘dacă eu las mașina nebăgată în viteză, o ia la vale și omoară 3 oameni…’

   0

  • #21

   Da masina stie de bataie ?

   0

  • #22

   Dane, a venit caldura cumva si procesul de gandire e mai greu?

   0

 6. Radio-ul zicea azi dimineata ca se lasa si cu dosare trimise la „parchet” pentru aia (ONG-uri sau PF) care au adoptat caini si pe urma i-au gasit astia din nou pe strazi.

  0

 7. #24

  E buna lista aia cu nume de maidanezofili fanatici, ia sa ii banam pe facebook, ca de acolo vin tonele de spamuri cu caini.

  0

 8. #25

  aia e lista lui „cetin” :)) ?incep sa ii caut pe feisbuic,sa le zic ceva de bine 😉

  0

 9. #26

  Procuratura ar trebui sa se sesizeze din oficiu. Sa invite frumos toti oamenii din lista aia sa faca mai intai un examen psihiatric riguros. Apoi sa-i imparta in doua grupuri: cei care merg la puscarie si cei care merg la casa de nebuni.

  0

 10. Niciodata nu i-am inteles pe iubitorii astia de animale, care adopta si apoi elibereaza cainii pe strada. Pai daca iubesti cainele ala pe care l-ai adoptat,ial acasa si ai grija de el caci de aia l-ai adoptat si ai dorit ca el sa aiba o viata mai buna.
  Dar nu. iubirea lor fata de animale e foarte mare si cum nu pot sa aduca in casele in care stau toti cainii pe care ii adopta, le dau drumul inapoi pe strada. De pe strada iar sunt prinsi de hingheri si dusi in adaposturi. Alti bani alte cheltuieli. Si uite asa avem un cerc vicios care nu se mai termina. Si la cati bani se invart in aceste afaceri nici nu cred ca se va termina prea curând.

  0

 11. Pai daca muscau din ea si era moarta, ati fi acuzat cainii ca sunt necrofagi. Ingrid, ai adopta un animal necrofag?

  0

 12. #30

  Coane, nu vreau sa te speriu, da daca al tau caine, adoptat sau crescut de mic , „rupe lantu” si ataca pe cineva, tu, stimabile, esti responsabil. Penal.

  Sintagma cheie aici e „adoptat sau crescut de mic”, in caz ca te mirai.

  0

 13. O fi murit dupa ce a inghitit propolis.. .))

  0

 14. #34

  Astia care fac declaratii de genul asta sunt intregi la minte? Nu conteaza daca era vie sau moarta, beata sau treaza, curva sau sfanta, ca nu au ce cauta caini pe strada. Daca in loc de caini erau sacali, gorile sau rinoceri, ii lasam tot liberi, ca sa-si faca de cap? Pur si simplu nu e normal ca pe strazi sa fie animale. In Brasov, cand coboara ursii de pe munte, ii tranchilizeaza si-i muta din oras, cu toate ca ursii sunt mult mai putin periculosi decat o haita de caini, avand in vedere ca ursii din Romania nu sunt nici grizzly si nici polari, ca sa fie animale de prada, in schimb cainii, care-s rudele lupilor sunt animale de prada pure, ca n-am vazut nici un caine care sa manance corcoduse.

  0

 15. #35

  Nu ma mai mira nimic. Si in cazul copilului ucis in Tei a fost la fel, ba ca o fi, ba c-o pati: poate nu erau maidanezi ci caini cu stapan, poate nici macar nu erau caini, ba daca or fi fost caini de lupta care erau antrenati, in mod evident, sa omoare, nu sunt ei de vina saracii, etc. Ne ferim de cuvinte, ne intoarcem dupa ele si de fapt si ne este teama de a spune lucrurilor pe nume: si anume ca in secolul nostru, intr-o tara membra UE, oamenii mor/sunt ajutati sa moara in mijlocul CAPITALEI ROMANIEI, mancati de animale. Cum, de ce, in ce fel si a cui e vina, astea sunt doar detalii insignificante. Asta trebuie sa inceteze intr-un fel sau altul. Solutii sunt, sa le aplicam deci. Punct.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

O prietenă, angajată la corporație, are parte de una din clasicele hasheriste din organizațiile unde sunt fonduri alocate de la început de an și trebuie cheltuite oricum. Femeia simte nevoia de a întreține spiritul echipei prin tot felul de emailuri și acțiuni. Gen email la toată compania Azi e ziua în care sărbătorim […]

În mod normal, aș fi avut o mirabilă durere-n fund de problemele astea, că doar sunt proaspăt tri-tată, am fost să dau register copilului la starea civilă, am întâlnit chiar și un cititor pe acolo, care făcea același lucru și mi-a arătat că nu sunt singurul tătic de 40+. Dar sunt extrem de […]