Am fost la TEDx pentru Teddy Necula

În general nu particip la evenimente tip TEDx. Nu mă omor după cuvântări lungi despre cum să fii mai bun, să dai totul, în tine este puterea și doar tu o poți elibera etc. Nu judec, dar nu e stilul meu, prefer chestii reale, din viață.

Dar la TEDx Floreasca de vineri am fost, cu scopul de a-l vedea pe Teddy Necula. Pentru că ne știm, electronic, de mulți ani, dar niciodată face to face.

Iar dacă vreți o poveste adevărată despre cum să reușești în viață cu adevărat, pornind împotriva oricăror șanse, mai ales în românia, vă recomand să căutați povestea lui Teddy. Pentru că, spre deosebire de poveștile alea gen Am terminat facultatea, timp în care am strâns 300 000 de euro și am deschis o afacere cu iaurt sau și mai clasicele Am trăit toată viața pe banii și cunoștințele lui tăticu, acum mă simt pregătit să dau mai departe ce am învățat, Teddy a avut de luptat cu toată lumea. O lume în care alcoolul și bătaia sunt la mare preț, iar copiii cu handicap nu au nicio șansă.

5 comentarii

 1. #1

  Am urmărit traiectoria lui Teddy, începând cu acel film. Am o admirație deosebită pentru modul inteligent cu care și-a ales drumul în viață, cum a ignorat multe, cum a răzbit, cum dă o lecție multora și cum e exemplu pentru mulți alții aflați într-o situație asemănătoare. Succes!

  0

  • #2
   Arhi

   yep. big fan

  • #3

   Am urmarit si eu evolutia lui, tot cam pe atunci dupa filmul „Noro”.
   Ulterior am luat si legatura, si mai conversam cu el (pe YM, sa-i dea Dumnezeu viata lunga acestui messenger).
   Inca de pe atunci, demonstra ca handicapul nu exista cand vrei sa nu il accepti. El a reusit, face ce ii place, face … spre deosebire de cei care sug pe bugetul tarii, capabili de munca, dar lipsiti de valoare … asta e handicapul!

   0

 2. N-ai idee ce bucurie mi-ai facut cand te-am vazut! Ne vedem la film. Poate ne reconectam si pana atunci!

  0

Citește și...

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]

Donald Trump i-a dăruit lui Klaus Iohannis o șapcă: „Make Romania Great Again” Având în vedere îmbulzeala care e pe sloganul acesta, eu aș fi curios dacă șapca asta îi rămăsese lui Trump de la vizita lui Dragnea și, fiind un meleardar strângător, a zis să nu se risipească aiurea prin cine știe […]