Am fost și am văzut John Wick 3, ca să puteți merge și voi – ATENȚIE CONȚINE SPOILERE!

Am fost alaltăieri să văd John Wick 3, pentru că na, John Wick, l-am așteptat aproape la fel de mult ca pe Avengers Endgame.
Dacă mi-a plăcut? Da, dar cu niște obiecții.

Scenele de luptă au fost ușor cam…sparte. Au folosit mult, foarte mult Silat, cred că l-am recunoscut pe maestrul lui Cătălin Gavrilescu care este, la rândul său, unul din puținii maeștri de Silat din românia, iar Silatul este, prin definiție, foarte fluid. Maeștrii de silat din film erau fluizi, dar ceilalți, nu foarte și sunt momente, în film, când pur și simplu e o pauză în luptă, așteptând ca partenerul să își facă acțiunea. Destul de insesizabil pentru un ochi neantrenat, dar pentru unul care a mai intrat într-o sală de gen, cam bate la ochi.

DE AICI URMEAZĂ SPOILERE, DECI VĂ RECOMAND, DACĂ NU VREȚI SĂ CITIȚI SPOILERE, SĂ NU CITIȚI!

Alte chestii deranjante la story:

Brusc, fără motiv, l-au făcut belarus. Prezența lui Halley Berry în film este fix pix, e acolo doar ca să poată spună Nimic nu e simplu cu tine, John Wick. Măcar va impulsiona vânzările de ciobănești Malinois. Mersul la Casablanca e degeaba. Faptul că cel din spatele consiliului e arăbete este fix…pix, de ce e arăbete, de ce e acolo, cum poate controla un mâncător de nisip din deșert o structură mafiotă de forță de asemenea dimensiuni. Și de ce spanac și-a tăiat degetul și și-a dat verigheta ca ofrandă, când știa că nu are de gând să își respecte cuvântul? Pedepsele date de judecătoare sunt complet disproporționate și degeaba, singurul care o ia mai rău e cerșetorul care, de altfel, are o contribuție minoră la vina lui JW. Și, ca final, răăspunsul la întrebarea De ce vrei să trăiești în continuare este complet ca nuca în perete, nu are niciun sens

Dar nu luați în seamă cârcoteala mea, pentru că, overall, filmul e minunat, Mark Dacascos a îmbătrânit frumos și are potențial de vilain pentru mulți ani.
Abia aștept John Wick 4.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

3 comentarii

  1. #1

    Pt mine Mark Dacascos va rămâne mereu Kenjiro (American Samurai, anyone?! L-am avut pe VHS, cred ca l-am văzut de cel puțin 30-40 de ori… ce scene de lupta, ce coloana sonoră… cred ca e și pt standardele de azi un film care își depășește condiția de film de categorie B). Recomand pasionaților, nu veți regreta!

  2. #2

    Mark Dacascosc, cel putin la scenele de lupta, a fost impecabil. Bine, personajul se uda imediat doar pt ca se bate cu Wick, dupa ce la inceput l-au prezentat fioros asa. Ma bucur ca l-au reciclat si l-au bagat intr-un film mare. Arabul ala era si el necesar pt constructia liniei mistice a organizatiei, chestii d-astea. Pe judecatoare poti sa o mai vezi si in Billions, unde face un rol misto.

  3. #3

    Morpheus il salveaza pe Neo la final, dupa ce cazuse cateva etaje bune. Bataie non stop, judecatoarea e simpatica dar cam inconsecventa, imi mai plac si tipele de la centrul de comanda, alea tinere, nu babaciunea. Halle Berry bate si ea dar e rol de umplutura. Jw e tigan rus s-ar parea si are tatuaje secrete tiganesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Sunt un tip foarte răbdător și un adept de-al lui Sun Tzu, care te sfătuiește să păzești malul râului, ca să admiri cadavrul dușmanului tău cum trece. Recunosc, am admirat multe. Online, desigur. Nu îmi place să mă uit la seriale care nu s-au terminat, pentru că urăsc să rămân în limbo, așteptând […]

Atunci când politicienii noștri vor păți așa ceva, nu coregrafii șmechere în piață, după care să ne lăudăm ce mișto a fost. PE NET! Dar momentan nu se va întâmpla așa ceva. Momentan încă suntem bine, încă proporția de bine hrăniți versus rupți în cur e bună. Trebuie să înceapă să plece corporațiile […]