Un fotbal falimentar

Acum câțiva ani, nu știu câți, duetul de hoți din fruntea fotbalului rromânesc, Mitică Dragomir și Mircea Sandu au decis că Divizia A trebuie să revină la 18 echipe. În pofida tuturor dovezilor care arătau că un campionat cu 18 echipe e falimentar într-o țară mică, că nivelul fotbalului practicat va scădea, decizia lor a fost de neclintit. Pentru că aveau nevoie de voturi care să le reconfirme scaunele pe care le vor părăsi doar prin moarte (din fericire, cancerul lui Sandu rezolvă problema). Așa că, pentru propria lor mărire, au distrus practic tot ce se putea în fotbalul rromânesc.

Acum anunță cu disperare că sunt vreo 7 echipe care nu mai au bani să continue. Că e criză și e greu. Că vom face Divizia A în sistem play off, ca să reținem echipele cu adevărat puternice.
Nimeni nu le aduce aminte de decizia care a dus în timp la ce avem acum în țară. Nimeni nu le poate bate obrazul și, chiar dacă ar face-o, mă îndoiesc că le-ar păsa. Ei se consideră corifei și cam atât.

Între timp, observ că lumea bate din palme pentru că Copos a băgat Rapidul în insolvență și ce bine e că a găsit o soluție pentru salvarea echipei.

Întâi, insolvență înseamnă să nu îți mai plătești datoriile către creditori, în mod legal. Datoriile se vor plăti (în faliment), sub administrația unui împuternicit al instanței, în funcție de ordinea în care firmele datoare s-au înscris la masa credală.

Copos va băga rapidul în faliment, pentru că, rețineți, rapidul are datorii de 29 milioane euro, din care 21 milioane către el. Ați prins ideea? Nimeni nu își va mai primi nici un ban, toți banii din rapid se vor duce către firmele lui copos, care de altfel e proprietarul rapidului, după care restul de firme care au de luat bani de la rapid, își vor băga degetul în gură și vor cânta a pagubă.

Dar ce soluție elegantă a găsit domnul Copos…

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

29 comentarii

 1. e „deștept” ce ne băgam noi 😉

  Thumb up 0
 2. #2

  Te aşteptai ca nea George să facă lucrurile sub o altă formă decât aia ţigănească? :))

  Thumb up 0
 3. #3

  Niste „securisti”. Bine ca acolo nu i-a intrebat nimeni de dosare.

  Thumb up 0
 4. #4

  Insolventa e altceva decat falimentul… parca am mai discutat pe tema asta…
  Doar la faliment se constituie masa creditorilor si isi revendica fiecare creantele… si chiar si atunci, primul la recuperat bani e statul.De asta nu a bagat Rapidul in faliment…ci in insolventa 🙂

  Thumb up 0
  • geretus » rapid nu are datorii la stat, doar catre copos

   Thumb up 0
  • geretus » da, e pasul doi al insolventei. nu cred ca se exclud

   Thumb up 0
  • #7

   Insolventa = faliment sau reorganizare. Cum reorganizare nu vrea Copos, ca nu se poate fara sa anunti ca iti platesti toti creditorii, rezulta ca va fi faliment. Zic.

   Thumb up 0
  • #8

   Insolventa este acea stare patrimoniala a debitorului caracterizata prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile, obligatii ce au ca obiect o suma de bani.Falimentul este o procedura de incetare a existentei unei societati comerciale, incetare ce se aplica comerciantilor (debitorilor) care nu mai pot onora datoriile lor comerciale.In concluzie, insolventa si falimentul sunt doua notiuni distincte, insa au in comun finalitatea: efectuarea platii.:)

   Thumb up 0
  • RamaCuPapion » avem si noi wikipedia, sa stii

   Thumb up 0
  • #10

   @ARHI Te cred.Pentru alte nelamuriri te invitam la noi pe site,www.avocatnet.ro.:)

   Thumb up 0
  • RamaCuPapion » nici o nelamurire. ca idee, eu stiu cine esti si nu am insinuat nimic:)

   Thumb up 0
 5. #12

  eu nu inteleg ce cauta cuvantul „fotbal” in articolul asta.

  Thumb up 0
 6. #13

  Intrebarea mea e: E vreun patron in Romania care nu (va) merge pe calea asta?

  Thumb up 0
 7. #16

  Sincer mi se pare ca a facut chiar ce trebuia, ce era normal in climatul actual. Trebuie sa recunosti ca l-a dus capu’

  Thumb up 0
  • #17

   Sa nu se inteleaga ca cred ca a facut bine, e un mare minus pentru fotbalul romanesc, mai ales dupa ce a tarait rapidul prin noroi in ultimii ani.

   Thumb up 0
  • Iulian » a facut ce trebuia pentru familia lui, mai ales ca are sanse sa exploreze parnaile romanesti timp de 5 ani

   Thumb up 0
  • #19

   exact, adica si-a scapat el turma, restu sa il caute dupa gratii sa le dea banii

   Thumb up 0
 8. #20

  @Madalin- Esti naiv daca tu crezi ca Becali va pleca vreodata pe minus de la Steaua.

  Thumb up 0
  • Robert Ș. » nu va pleca pe minus, dar nu va baga steaua in faliment. ciobanul iubeste steaua, spre deosebire de copos, care a avut doar calcule rece si smenarii

   Thumb up 0
 9. #22

  Eu nu inteleg cum au primit licentele unele cluburi cu datorii serioase, inclusiv Rapid. Conform regulilor impuse de FRF si LPF n-ai voie sa ai nici o datorie. Pe acest motiv au expulzat Timisoara si Baia Mare nu a primit licenta pt. Liga 1.

  Thumb up 0
  • Trespasser » hehehe

   Thumb up 0
  • #24

   Sa nu ma intelegi gresit, Iancu o merita. Cu faza am scapat de el si echipa porneste de jos. 🙂

   Imi amintesc de faza cu Sportul Studentesc. Avea datorie de 350.000 de euro.
   In ultima zi era Siman la usa LPF-ului cu ordinul de plata si chitante ca a platit tot iar Mitica a inchis taraba si telefoanele. L-au tinut la usa cu televizunile dupa ele pana a expirat termenul. :)) Magarie pe fata.

   Thumb up 0
 10. #25

  Dupa retragerile mai multor echipe din liga a doua, un jucator de la Slatina, intrebat daca se teme ca echipa sa va pica in C in cazul in care va continua seria evolutiilor negative,. declara nonsalant: „Ce sa mai retrogradam, ca nu mai retrogradeaza nimeni”. Deci cam asta e nivelul fotbalului la noi…

  Thumb up 0
 11. acuma sincer, ar fi tragic sa mai moara si Rapidu’

  ce farmec ar mai avea Liga I dupa aia?

  nu tu Craiova, nu tu Poli, nu tu Rapid…

  Thumb up 0
  • #27

   pai pe langa echipe de renume: astra giurgiu, chiajna, viitorul constanta, revin echipele de traditie: otopeniu.
   Ce dreaq bre 😀

   *n-am nimic cu chiajna si viitorul, dar suna misto

   Thumb up 0
 12. Nu vad unde e problema ca-s 18 echipe in campionat. Exista undeva stipulat ca salariul unui jucator de liga I trebuie sa fie in cuantum X ? sau maseur, preparator fizic, presedinte de club sau antrenor? Iar daca ne referim la costuri gen transport sau cazarea la hotel in deplasare atunci scuza-ma dar iti meriti soarta tu mare patron de club. In pizda matii daca n-ai bani de benzina de unde dracu sa ai bani de salarii sau prime. Fotbalul este o afacere si nu de azi de ieri ci de o groaza de timp. Daca n-ai bani sau esti prost nu te bagi. Toate echipele de la Steaua la U Cluj au incasari diverse incepand de la sponsori la bilete la tricouri (ma rog aici e discutabil) la drepturi de televiziune. Basca prime si fonduri alocate de la LPF. So WTF ?

  Thumb up 0
 13. am folosit limbaj colorat cred ca s-a dus in spam comentariul meu.

  Thumb up 0