Cum frăgezești un miel în viață

mielul domnului
Scris de Nea Ilie

Eugen avea un trabant. Eu mai urcasem în trabantul lui de multe ori, știam că are probleme cu el. Nu, nu la piston. Îi sărea o roată. Țin minte că lucram cu el în Eforie și în fiecare dimineață când ajungeam la bifurcație noi făceam la stânga, roata se ducea înainte. Și căutam prin porumb ca chiorii pân-o găseam, de ieșeam tăiați pe față ca Cichicean din păpușoi. Care ați avut mașini de-astea de carton știți că roata de trabant are un singur șurub, iar siguranța e doar o șaibă îndoită.

Era înainte de paști. Zice Eugen:
– Hai cu mine la Murfatlar să luăm ceva din cramă și pe urmă dăm o fugă la Kogălniceanu (o localitate în Constanța) că vreau să iau un miel de la machedoni. Între noi fie vorba, cei mai buni și frumoși cârlani îi iei de la machedoni – ce le fac ăștia, nu știu, le-or da să mănânce dublu?! i-or pieptăna și usca cu feonul?!… cine știe?! M-am uitat eu puțin ca inspectorul de vaci la roțile trabantului…
– Moșule, nu-ți face griji, i-am rezolvat filetul, acum ține.
Și o luăm la drum. Pe podul Cumpenei, șoseaua goală și-i dă Eugen al meu sandale de gonea cartonașul cu vreo 30 la oră. În spatele nostru, tramvaiul. Abia îl ghiceai din fum. La bulevard când am ajuns, semafor, roșu, frână, oprește tărăboanța, roata nu. S-au dat ăia jos din tramvai, ne-au ajutat să mutăm mobila de pe linia de tramvai lângă bordură… Eugen al meu, negru de supărare. Îi venea s-o lase acolo. Mă duc după roată, vin cu ea ca cu cercul…
– Zgura mă-tii de mașină!
– Ce-ai băi Eugene de-i înjuri pe oamenii ăștia?!
Pe urmă-mi pică și mie fisa:
– Ăoleo, de trabantul tău zici?
Și m-apuc să pun roata la loc. În mintea mea de inginer de balcon, șaiba aia îndoită era problema. Și iau un ciocan și-i frec câteva pân-o îndrept una cu asfaltul. Strâng roata de pârâia caroseria din ținte și dă-i ‘nainte. Nici n-am ajuns la Valul lui Traian când o căruță iese din câmp fix în fața noastră. Aproximarea căruțașului a fost bună, numai că de nervi, Eugen ambalase afumătoarea de aveam peste 35 la oră. Iese căruța, frână, scârțâit, roata noastră… tot înainte mândri pionieri, în căruța omului.
– Băi Eugen, nu mai bine luăm bicicleta, am două la magazie la tata.
Scoate ăsta altă șaibă, și-aia tot îndoită, meșterește la ea de mă plictisisem.
– Hai Eugeneee, că deja a încolțit grâul!
Ajungem la Murfatlar, încărcăm vreo 10 sticle prăfuite și ne ducem înainte spre Poarta Albă. Când am ajuns pe la Nazarcea m-au năpădit amintirile din liceu: aici ne duceau în fiecare toamnă în “practică cu cazare” într-o închisoare de femei, vă povestesc eu altădată și de-acolo. Și-ajungem în Kogălniceanu. Sună ăsta pe machedon că nu era niciun semn la străzi pe-acolo.
– Nea Licoiu, hai bre c-am ajuns, dar nu știu pe care stradă s-o iau.
Și începe machedonul să-I explice.
– Ți aproachi di țentru la mi-ducu mi-ntorcu șî frângu calea andreapta.
Eu aveam mulți machedoni pe la birou și-mi întinde ăsta telefonul.
– Ia, vorbește cu el că eu n-am înțeles nimic.
– Zice că să te duci în centru la sensul giratoriu și să faci la dreapta, hai băi Eugene, chiar nu-nțelegi? E grai românesc…

Când ajungem la nea Licoiu în curte, băi nene, parcă le spălase cu detergent plus un căpăcel de cocolino: toate oile albe. Și dă-i și caută un miel. Dacă cumpăram femelă era mai scump.
– Miel vreau, nea Licoiu, zicea Eugen fixat pe preț.
– N-ai noroc Eugene, glumeam eu, sunt doar mioare anul ăsta, miei…pula!

Și găsește ăsta un cârlan măricel și năzdrăvan, dar gălăgiooos și-l pune-n portbagaj. Beee, beee, beee, băi Eugene, te-a păcălit machedonul, ți-o fi dat un bișon mai mare că nu tace…
Ăsta cu gândul la pastramă, dă-i sandale la Trabant. A băgat și-o casetă cu Iron Maiden că cică să acopere behăiturile lu ăla.
I can laugh at the wind… beeee!
I can howl at the rain… beeeee!

Pe la hârtoapele alea de la Ovidiu nici n-a mai apucat ăsta să mai frâneze, sărea cutia de chibrituri ca mingea. Mă și miram că nu i-a mai sărit roata. Și nici mielul nu se mai auzea. Bă, zic în gând, ori s-a intoxicat și-l găsim gata afumat, ori l-o fi durând și pe el gura și s-a culcat. Chiar la intrare în Palas, poliția. Face semn, tragem pe dreapta.
Eugen împăciuitor:
– Fac și ei o chetă mică pentru paști. Ai 10 lei la tine? Că io i-am dat pe toți la nea Licoiu.
Vine polițaiul. De emoție, roata ăstuia n-a mai suportat și s-a culcat și ea pe-o parte. Atât i-a trebuit la polițai. Dă-i, învârte-l, c-o fi, c-o păți.
– Roată de rezervă aveți? Deschideți portbagajul!
Când deschidem portbagajul… mielul nostru era deja sacrificat! Roșu pe la bot și pe la gât… Bă să vezi că i-a strecurat nea Licoiu și-un briceag la el, și-a luat singur maul. Polițaiul când a văzut a făcut un pas înapoi… O fi zis că suntem sataniști, că a prins el puțin din Iron Maiden până să cadă roata, iar imaginea din portbagaj era de horror. De unde… Probabil pe la hârtoapele alea s-a spart o sticlă de vin iar behăitorul a lins și el ce-a apucat că era înțepenit.
A fost un paște frumos, soare afară, pastrama ca niciodată… bună și fragedă, parcă fusese stropită cu vin.

51 comentarii

 1. #1

  Cum puteti ba, cum puteti sa omorati animale? Asa-s de nervos ca ma duc sa-mi mai tai niste sunca!

  0

  • #2

   Nu te mai mutila mă! Ține-ți șunca pe tine că pe blogu’ [sta n-avem canibali!

   0

  • #3

   Tre sa slabesc, iar m-am ingrasat ca porcul.

   0

  • #4

   daca vrei sa-ti faci blog, nea ilie, sa scurtezi la 30% postarile. poate o data pe saptamana mai merge ceva asa mare, dar in general nu. iar blogurile de genul asta, ale unor oameni care isi descriu impresiile, nu vor avea viata lunga…stiu, stiu, cu totii avem ceva de zis, suntem speciali si lumea ar trebui sa ne asculte. arhi si zoso sunt din aceasta categorie, nu au multe de zis. supravietuiesc insa din inertie, ca au fost printre primii si la acea veme era cool sa citesti bloguri, indiferent de ce scria pe acolo. viitorul este al blogurilor specializate. blogul de tehnologie, blogul auto si neaparat oamenii sa inceapa blogul dupa ce s-au consacrat in acel domeniu, intr-*un mediu real, concret, unde s-au verificat cunostintele lor. ca doar nu lucram la stat…

   0

  • acum 6 ani auzeam exact acelasi lucru. e ok, mergem cu inertia. stii cum e.

  • #6

   eu chiar incercam o constatare prin prisma faptului ca ma ocup cu analiza unor astfel de chestiuni. nu sunt hater sau asa ceva. deci, cititori vor fi in continuare, insa e ca si cu votantii lui vadim sau dan diaconescu ori lorin fortuna – exista un varf, in contextul unei lipse a reperelor, dupa care lucrurile se aseaza. ceva cu legea numerelor mari, sau pe’acolo, sa nu amestec borcanele. vadim si funar vor avea in continuare un procent de 1-2%, insa nu mai mult. dar daca mai apare un nou vadim, nu va aduna nici 0,001 %. parerea mea.

   0

 2. #7

  Arhi de la scularie?

  0

 3. #8

  Hehe mielu’ cam bagabont, a supt tot.

  0

 4. #9

  Plua mea, cand o scoate Nea Ilie carte, io o sa cumpar 10, ca sa am de dat cadou misto la preteni.

  0

 5. #10

  Chiar asa, Nea Ilie, nu te-ai gandit sa strangi toate povestioarele intr-o carte? La cum ai pornit, cred ca ai material suficient sa incropesti una bunicica.

  0

  • #11

   Dar e scris de Nea Ilie?! Intreb si eu, pentru ca nu vad mentiunea „Scris de Nea Ilie”.

   0

  • #12

   pui de trolăriţă ce eşti :)

   0

  • #13

   Au mai trecut niste ore, a aparut si mentiunea cu pricina, echilibrul a fost restabilit :))

   0

  • #14

   balance has been restored. engage

 6. Jur ca ma asteptam sa fii luat un caine in loc de miel.

  0

 7. De unde stiti ca e scris de Nea Ilie?

  0

  • #21

   Te duci de cinci ori la piata si de fiecare data vezi o gramada mare de tuberculi maronii si plini de pamant pe care scrie „cartofi”. Te duci si a sasea oara si vezi aceeasi gramada de tuberculi maronii si plini de pamant. Dar de data asta nu mai scrie pe ei.
   Oare ce sa fie?…

   0

  • #22

   @Dan: chiar si-asa! pai dac-o fi scris-o Aniela undercover?

   0

  • #23

   Din putul gandinrii lui Dani „Corbanisme anale” Corban.

   0

 8. Touche!

  0

 9. Rectificare. M-a sunat Eugen să-mi spună că ceva e greșit.
  Nea Licoiu nu e cipan, e fârșilot. Așadar, nu zice „la mi-ducu mi-ntorcu” ci „de-a vigra de-a-nvârliga” care tot sens giratoriu înseamnă…
  Eh, anii tată, mai uită omul :))
  Glorie mielului!

  0

 10. #26

  Dar o povestire cu porci nu ai? Ca doar vine craciunul, vin alegerile…

  0

  • #27

   Haidi bre, ca prima a fost cu porcu’ si suedeza… Cauta si tu niste lecitina pentru memoria tinerii de minte.

   0

 11. #28

  Asteptam cu nerabdare povestea cu inchisoare de fumei

  0

 12. #29

  dap…ne-a mai amennintat nea ilie si alte dati cu ” e o alta poveste pe care v-o spun io altadata…” ahem… deci, cum a fost la puscaria de muieri?

  0

 13. #30

  Nu vreau sa fiu nesimtita si deplasata si ce as mai putea fi. Povestile lui Nea Ilie n-au nici macar puuuutin haz pentru mine , mi se par inspide, plictisitoare, fara savoare, seci.
  Poate pentru altii sunt amuzante, interesante si trezesc buna dispozitie, pentru mine, cand intru pe blog si vad … Scris de Nea Ilie, oftez si trec mai departe.

  Sugestia mea e urmatoarea. Poate ar fi mai bine ca Nea Ilie sa-si faca blog, mai ales ca din 3 articole, unul ii apartine. Intru aici pentru ce scrii tu, Arhi, e genul meu, imi place sarcasmul, imi plac replicile si glumele comunitatii, stilul rural,popular, arhaic – imi displace profund.

  Am citit cu chiu cu vai povestea cu suedeza pe sarite, am citit povestea cu unguroaica. Nu e frate pentru mine, ma ia somnul si nu mi se pare nimic amuzant, dar nimic. Culmea, eu sunt genul care rade cu gura pana la urechi.
  Mi-ar placea sa iei comentariul meu in considerare si sa il ajuti pe Nea Ilie sa-si faca un blog, sau sa-i faci o sectiune intitulata chiar asa ” Nea Ilie ” unde sa ii vada povestile cei care dau click si pe care ii intereseaza amintirile vietii.
  Eu una intru aici pentru ce scrii tu, imi plac si scurtele povesti in care cineva cere sfatul comunitatii, pateste ceva si noi putem ajuta in vreun fel, dar atat. O data, de doua, dar deja e super enervant sa intru si sa am impresia ca deja sunt pe blogul altcuiva. Asta nu-i un forum, sa postam toti ce ne trece prin cap si adevarul e ca oricat de talentat ar fi Nea Ilie pentru unii, cei care intra pe blog intra pentru tine, indiferent de povestile cu talc redactate de curand.
  Am ajuns pe blogul tau de pe blogul lui zoso si e preferatul meu. Am citit si alte bloguri, oameni talentati, interesanti, pareri bune, sfaturi si mai bune, dar aici exista o comunitate reala, plina de umor si care trebuie sa ramana la statutul de comunitate. Sa lasi comunitatea sa-ti ia locul e un experiment interesant, dar la un moment dat, obositor.
  E ca si cum as pune-o pe Meryl Streep sa joace in rolul lui Harry POtter. E o actrita exceptionala, dar nu e potrivita pentru asta, intelegi ?
  Te rog, lasa arhiblogul sa fie arhiblog.

  0

  • #31

   Roxi, toata lumea stia ca genul de umor folosit de Nea Ilie nu ti se adreseaza. Nu era neaparat nevoie sa ne anunti de treaba asta. Dar multumim oricum :))

   0

  • #32

   Un anunt la megafon mai adineauri: „La cererea publicului telespectatooooor… amator de ras cu gura pana la urechi…de saaaaaptamana viitoare…guest post-uri cu toooociu si paladeeeeee! „

   0

  • #33

   Toata lumea cu mai mult de 5 neuroni stie ca eu n-am nimic personal cu omul asta, ca pentru unii o fi talentat, ca cerul e albastru si e luna noiembrie.
   Nu e vorba doar de cum percep eu toti Ion Creanga wannabe ai internetului. E vorba de faptul ca blogul asta apartine altcuiva, oamenii intra aici pentru ca autorul, Arhi aka Cetin a strans o comunitate care il urmareste si care ii iubeste stilul, bun ?
   Eu, tu, Ileana, Vasile, intram aici pentru ca omul asta ne-a adunat in decursul timpului, formand o comunitate. Mi se pare normal sa continue sa scrie el, nu ca din 3 articole unul sa fie al altcuiva. Pana mea,lui Nea Ilie ii place sa scrie, si lu Deby ii placea sa scrie. Pentru o anumita categorie de oameni, fata aia era amuzanta. La fel si Nea Ilie. Ce-ar fi ca zilnic sa gasesti articolele lui Deby ?
   Repet, asta nu-i un forum si comentariul asta era adresat lui Arhi care imi va lua in considerare parerea daca vrea.
   Tu, valentin si alti pseudomucea carora nu ma adresez, nu contati.
   Si evita sa scrii conjunctiile adversative la inceputul frazei, mai ales ca limba ta materna e romana si ti-ai mai facut si blog. Daca nu erai si fudul, nu erai personaj tipic pentru prostu’ care face pe amuzantu si jubileaza fericit daca a mai aruncat c-o piatra.
   Mori.

   0

  • #34

   Am lasat un comentariu lung drept raspuns pentru o alta rautate inutila si infantila de-a ta, Corbane, dar vad ca n-a aparut.
   Nu ma adresam tie sau altora de teapa ta, ma adresam lui Arhi. Cand vei avea si tu un blog de luat in seama si o sa iti spuna cineva : Ba, eu vreau sa te citesc pe tine, ca d-aia intru aici, ai sa-ntelegi mai bine ce spun.
   Deocamdata tu esti un mucea fudul care isi incepe fraza cu o conjunctie adversativa, personaj exponential pentru realism daca vrei. Taranul prost dominat de ambitii.
   Succesuri.

   0

  • #35

   @ RealRoxi

   Aşa-i că tu lucrezi într-o cooperativă-corporativă şi „n-ai timp” să citeşti epistole ce depăşesc 3 rânduri?

   No offence meant… :-)

   0

 14. #36

  duduie, blogu’ asta nu este dedicat persoanei si placerilor dvs. de a citi. nu va convine? cititi in alta parte!
  pentru ca „e” unii mai rurali care poate sa citeste …

  0

  • #37

   Culmea, am intrat pe blogul lui Arhi, ca sa-l citesc pe Arhi, nu pe Nea Ilie. Daca intram pe blogul lui Nea Ilie si ii ziceam : Ba, stii ceva, ia nu mai scrie tu povestile astea ca eu sunt RealRoxi si nu-mi plac, atitudinea ta era fireasca, logica.
   Da’ daca eu intru pe blogul lui Arhi, normal e sa-l citesc pe el, nu gasesti ? Chiar nu? E greu ?
   Comentariul de mai sus era adresat autorului acestui blog, nu tie. Si intre noi fie vorba, cucoana-i ma-ta.

   0

  • Domniță, sau cum să-ți spună tata să nu te simți mai jignită decât ești, ai intrat pe blogul lui Arhi, citești ce vrea pula lui Arhi să publice. Fie că e scris el, de Pleșu, de Aniela sau – din întâmplare – de umila-mi persoană.
   Seniorul îți poate confirma, chiar l-am rugat ca scriiturile astea să nu fie publicate dacă ele scad, ori schimbă tonul pe-aici. Fă-te că nu le vezi și mă faci și pe mine fericit.

   0

  • *de el — îs emoționat, n-am scris niciodată unui critic :))

   0

  • #40

   Citesc ce vrea Arhi sa publice, la fel cum si tu citesti fix ce vrea Arhi sa publice. Adica daca iti spun ca esti jenant, plictisitor, pentru mine chiar n-ai haz si ai glume de milog ramolit, fix asta vei citi. Probabil astora de 20 + nu le plac cele 15 pagini scrise in care descrii ”amuzant” cum ai taiat un miel sau cum a zis un copil o prostie auzita.
   Iti dai seama cat de amuzant, cat umor fin, cata ironie… a zis plodu ca o are ta-su mare. Hahahahahaha, incredibil.
   Dispari ba decripit libidinos. Auzi la el, ”cum sa-ti spuna tata”.
   N-ai tu cum sa-mi zici mie ”cum sa-ti spuna tata” fara sa dai dovada de marlanismul tipic bosorogului care-si freaca mainile fericit ca mi-a zis-o el mie.

   P.S.: Sunt niste tipi a caror meserie este aia de a fi comedianti, au in sala zeci de mii de oameni, de toate varstele, show-uri televizate , iti scuipa glume si la salut.
   Nu-i nevoie sa zic ca se pisa pe tine de la balcon, in timp ce tu te scremi sa redactezi 6 pagini ca sa dai o duma.
   Chiar nu-i nevoie, dar oricum, eu iti urez mare succes,” ai haz, umor nativ si debit verbal” cand e vorba de glume. Nu i se pare nimanui ca te caci pe tine inutil si incerci sa faci din mersul la paine, o vizita sau un nume gluma secolului.
   Adevarul e ca ar fi fost culmea sa fii vreun Louis C.K. sau vreun alt monstru al comediei, din moment ce esti o pierdere de vreme sau mai simplu- o umplutura.

   0

  • @RealRoxi
   Mă bucur că suntem de aceeași părere în ce privește modul ăsta jenant, plictisitor, lipsit de haz în care sunt făcute aceste scriituri — chiar sper să înțelegi că am aceeași părere. E fix modul în care s-a manelizat țara asta, e felul în care ne-am distanțat de cultură: prin glume de șantier și țărănisme. Mai dureros e că ăștia care și-au păstrat demnitatea și capul sus atunci când au fost puși față în față cu blenoragismele au recurs la același mod de exprimare, total opus erudiției și demnității lor.

   0

  • #42

   Îmi pare rău că văd abia după câteva zile parerea ta, Roxi.
   Mi se pare trist de tot faptul ca nu observi ca omul chiar are talent la scris. Poate nu toate povestile lui au fost cele mai amuzante, dar multe expresii (metafore, comparatii – figuri de stil – sau ce or fi ele) sunt chiar originale si amuzante si astea fac pana la urma hazul acelor povesti, daca nu neaparat o duma de la sfarsit.

   Unii stiu doar sa spuna: m-am dus la un prieten si copilul lui a zis ca ta-su are pula mare. Pe cand Nea Ilie pune altfel problema cand povesteste ceva.

   Eu cand n-am chef sau timp in momentul ala sa citesc o poveste la care trebuie sa fiu atenta si sa si gandesc, sar peste, citesc mai tarziu.

   Dar nu incerc sa-ti schimb vreo parere, doar mi-o exprim pe a mea.

   0

 15. #43

  Roxi, momentan esti singura nemultumita in legatura cu subiectul. Ma indoiesc ca va tine cineva cont de parerea ta (singura), dar in fine… Treaba lor.

  Nu trebuie sa te ataci si sa iti scrânteţi unghiile in conjunctii adversative si alte aberatii aruncate ca nuca-n perete in cazul de fata. Iti citesc comentariile de aproape 2 ani, te stiu. Esti o erudita.

  Eu nu am vrut sa te atac prin comentariul anterior. Am zis doar ca Nea Ilie nu scrie pe gustul tau. NU are legatura cu inteligenta sau cu vastele tale cunostinte in materie de orice. Totul tine de gustul si de temperamentul fiecaruia.

  Nea Ilie scrie pentru cei care vor sa bea linistiti o bere, sa se relaxeze, sa citeasca ceva fara pretentii de piţiponc. Imi place foarte mult stilul lui. Se citeste usor, are talent narativ, haz si tâlc.

  Temperamentul tau nu se incadreaza aici. Tu esti mai agitata, agresiva. Mai ca la piaţă aşa…

  0

  • #44

   Tu lasi adesea comentarii stupide si penibile la adresa mea, ca sa faci o completare, ca altfel nu dormi bine.
   Nea Ilie scrie pentru astia ca tine, care aplauda cu bale la gura la eseele unui batranel care au la final o pseudopoanta, dupa ce-a scris mai mult de 400 de cuvinte. Ba, esti nebun ?! Cum sa ii spui unuia care iti explica cum se scrie si se citeste un nume in 4-5 randuri, ca are umor nativ ?! :)))))))))))))
   Probabil ai mai multa rabdare odata cu inaintarea in varsta, poate sunt eu agresiva, temperamentala si mai de la piata, mie imi plac astia care au cateva milioane de vizualizari si scrantesc in 30 de minute , minim 20 de glume.
   Asa e, ai si tu dreptate. Nu ai cum sa compari un amuzant ca Nea Ilie la care jubileaza corban si altii de categoria lui cu unu ca Jim Gafiggan care are la un videoclip de 4 minute, 900 DE MII DE RATINGURI.
   Mai vii si tu, sa imi explici mie cum e cu umorul. E ca si cum eu iti vorbesc de Casa Dior si de monstru’ sacru al modei, Karl si vii si tu incaltat in ciocate sa-mi zici ca la nivel de Targu Mures, creatiile lui Botezatu sunt pe val.
   PLEACA BA CU MASCARICIU’ TAU.
   Hahahahahahahaha.

   0

  • #45

   Dupa ce imi explici conjunctia adversativa, poate imi spui si ce mama dracului inseamna „eseele”. Uai di pla mea! :))

   Roxi, nu mai incerca sa pari ceea ce in mod evident nu esti. Eu oricum nu am de gand sa iti mai raspund. Nu am chiar atat de mult timp liber.
   Dar asa, pentru sufletelul tau de Oana Zavoranu wannabe, fii mai discreta. Omul care vorbeste putin poate fi suspectat de orice. Chiar de inteligenta.

   0

  • #46

   Doar corban s-ar putea lega de o greseala facuta din cauza grabitului aka eseele in loc de eseurile.
   Doi, ce-ar fi sa gandesti inainte sa mananci ce nu trebuie ? Spre exemplu, n-ai cum sa ” incetezi sa-mi mai raspunzi” din moment ce de fiecare data tu te bagi in seama sa-mi atragi mie atentia cu N gunoaie.
   Ti-au mancat telenovelele aia 5 neuroni, altfel ai fi perfect constient de faptul ca nu ti-am adresat nimic de cel putin CATEVA LUNI si ca in timpul ala putin pe care-l ai, ma musti neciviliat de partea dorsala.
   Vezi ce faci, cum faci si tine-te de promisiune, pentru sufletelul meu, chit ca dorinta ta de a-mi atrage atentia si de a te da istet iti intuneca adesea judecata.

   0

  • #47

   Voi doi ar trebui sa va futeti odata si sa terminati tensiunea asta sexuala cu care ne sufocati pe toti.

   0

 16. #48

  pai daca e asa, de ce nu i-ai scris direct autorului?
  de ma-ta n-am zis nimic… am vb cu destul bun simt, cred.

  0

 17. #49

  Madam RealRoxi (si spun „madam” in sensul general descris in unele din piesele lui Nenea Iancu, dupa o stricta evaluare a comportamentului dumitale de mahala, dar cu pretentii de eruditie), hai sa facem o recapitulare:
  – Povestile lui Nea Ilie n-au nici cel mai mic haz pentru tine, si tii sa spui asta fara sa vrei sa fii nesimtita,
  – Vrei sa citesti doar ce scrie arhi,
  – Cand ti se raspunde la postare de catre alti cititori reactionezi destul de violent; cine nu-i de acord cu tine e un pseudomucea irelevant si fudul, iar pentru tine nu conteaza nimeni altcineva,
  – Parerile celorlalti sunt irelevante.

  A, si Corban e taran prost, iar ma-sa lui valentin e „cucoana”.

  Nu voi pretinde ca am solutii pentru totalitatea multiplelor tale probleme, dar:
  – Daca nu-ti plac povestile lui Nea Ilie, nu citi povestile lui nea Ilie. Nu cred ca Arhi ar posta semnificativ mai mult daca nu l-ar publica pe nea Ilie. Limiteaza-ti lectura la postarile scrise efectiv de Arhi.
  – Daca n-ai primit mostenire din batrani Certificatul Oficial de Buric al Pamantului ™, las-o mai moale cu pretentiile de genul asta. Un dram de bun simt ajuta in interactiunile cu ceilalti. Dupa cum vad, nu stii sa raspunzi unor comentarii foarte usor piscatoare decat cu o „escalare a ostilitatilor” (vezi mai sus). Invata.
  – Daca pretinzi sa nu primesti raspunsuri la comentariile tale de la scursurile umane ce populeaza clandestin, adica fara permisiunea ta, blogul lui Arhi, fa in asa fel incat pretioasele tale comentarii sa nu mai poata fi citite de asemenea personaje. Trimite-le privat pe adresa lui Arhi – sunt sigur ca le va citi cu interes maxim. Alternativ, decupleaza cablul de retea sau intrerupe conexiunea wireless inainte sa *Apesi cu incredere*.

  0

  • #50

   Nu sunt violenta si nici agresiva, nu v-as raspunde cu aceeasi moneda daca n-ati arunca ”subtil” niste marlanisme care nu-si au locul cu mine. Faptul ca iti scremi un vocabular si fortezi nota prin cateva neologisme, incercand sa pari interesant, nu te face mai putin nesimtit, pricepi ?
   Nu poti sa ma faci mahalagioaica, nesimtita si needucata si sa te astepti sa nu-ti spun ca esti un dobitoc insignifiant.
   Nu cred ca e atat de important ca aleg sa te fac un mucea, in loc sa-ti spun ca pari genul care se incalta cu caciula si mana vacile spre izlaz, intelegi ? Nu vad sensul ascunderii dupa cires, din moment ce pot sa-ti spun franc ca esti penibil.
   Comentariile sunt usor piscatoare din punctul tau de vedere, din punctul meu de vedere, au sarit calul. Imi permit sa analizez singura unde se situeaza comentariile respective pe scara nesimtirii, bun ?
   Ironiile ieftine din final si incercarea esuata de a parea inteligent nu merita un raspuns. Nu conteaza, cum nici tu nu contezi. :)

   Semnat: Buricul Oficial al Pamantului, acte doveditoare mai tarziu

   0

  • #51

   Adevarul e ca tu insati esti singura capabila, prin propriile vorbe, sa-ti ilustrezi caracterul; eu si restul de-aici iti suntem net inferiori si nimic din ideile pe care de-abia le putem injgheba cu ajutorul vocabularului nostru limitat nu poate caracteriza esenta ta suprema.

   Ah si cand ma gandesc ce penibili putem fi! Imi vine pur si simplu sa nu mai ies din casa!
   Corbane, vezi ca maine esti singur pe izlaz.

   0

Citește și...

Futu-i. S-a terminat noaptea, și eu n-am terminat de dormit. Măcar am timp să-mi beau cafeaua. Poate și scriu două rânduri. “Când încălzim un filament de wolfram până la incandescență…” – Mama! – Da, puiule. Bei cacao sau cafea? Iar e frig în mașină. Mâine e musai să pornesc motorul mai devreme, să […]