FRF vrea să se schimbe imnul României

rocoa.gifFRF vrea să schimbe imnul Rromâniei, pentru că lui Chivu i-a venit destul de greu să înveţe versurile.

Ştiu că motivaţia e de o stupiditate surprinzătoare chiar şi pentru nişte fotbaliatori, dar se pliază de minune pe o dorinţă de-a mea extrem de veche. Acea de a renunţa la un imn ales de nişte comunişti, care nu ne reprezintă de nici un fel.

Ia să vedem ce spun versurile altor imnuri?

Ce zice imnul Angliei?

God save our gracious Queen,
Long live our noble Queen,
God save the Queen!
Send her victorious,
Happy and glorious,

Adică să trăiască regina lor mulţi ani, săbiile duşmanilor să se facă ţăndări, viaţă lungă, victorii maxime.
Ce zice imnul de la franţuji?

Alons, enfants de la patrie,
Le jour de gloire est arrivé!

Adică, haideţi bă copii, e ziua gloriei, suntem tari mari, rupem etc.

Ce zice imnul de la rromânica?

Deşteaptă-te rromâne,
din somnul cel de moarte,
în care te-adânciră,
barbarii de tirani.

Deci, deşteaptă-te, băi zombie rromân, vampir din carpaţi ce te afli, că dormi de foarte multă vreme. E timpul să te ridici şi, acum ori niciodată, adică dacă îţi iese, bine, dacă nu, nu, fă-ţi şi tu o soartă mai bună.
Şi lălăiala asta se întinde pe parcursul a 123456786453 milioane de strofe. Pun pariu că nu există cineva care să ştie pe de rost TOT IMNUL României.

Concluzionând, avem un imn plângăcios, stupid, cu versuri bune pentru un necrolog, nu pentru ceva care să te inspire patriotic. Mi se pare normal ca acum, după aproape 20 de ani de când FSN-ul a ales această minune de imn, să renunţăm la el şi să ne alegem un imn potrivit cu ţara aceasta şi aspiraţiile ei.

HAI ROMÂNIA!

45 comentarii

 1. Arhi ma lasi ? Daca n-a fost in stare retardatul ala sa invete imnul inseamna ca nu poate nimeni? Da’ tu chiar crezi ca in tara asta suntem chiar toti varza?
  Si ce imn propui? Ca parca vad ca or sa vina astia cu idei d-alea de maneloteca.. ca sa le poate retina si prea bine platitii aia de fotbalisti! Mi-e o groaznica sila de initiativele lor de cacat! Si ne mai miram de ce mergem in jos.. Tara arde, baba se piaptana ! Asta e marea lor problema.. imnul !:)))

  P.S. Ai uitat sa redactezi Romania cu doi de „r” !

  0

 2. Dc?
  Pai ne trebuie o schimbare de imn deci si o schimbare de mentalitate.
  Eu unul cand eram mic credeam ca romanul era sub jugul invadatorilor din imnul asta.
  Trebuie schimbat.
  Poate ne inspiram dupa imnul sovietic…AL NAIBII DE BUN,nu este de mirare ca rusii sunt jupanii jupanilor :))

  0

 3. #3

  E părerea ta că nu ne reprezintă imnul actual. Cum pana mea să nu ne reprezinte „Deşteaptă-te române” când noi dormim de zeci, poate chiar sute de ani, de fac ăştia (guvernanţii, băseştii, pesedeii, pedeleii, cristichivii, mirceasanzii etc.) ce vor cu noi? :))

  0

 4. Imnul Angliei e la fel de lung ca al nostru. A fost ales ca imn la inceputul secolului XIX.
  Imnul Frantei este ceva mai lung. A fost ales ca imn in 1792.
  Nu prea inteleg ce problema ai cu lungimea imnului. Nu trebuie sa il sti pe de rost. Si fi sigur ca nici francezii sau britanicii nu il stiu pe al lor. Dar daca vrei il poti invata. Nu este imposibil. Si daca ne vom cobora la nivelul intelectual al unui fotbalist…..atunci daca are mai mult de doua versuri e deja prea mult.
  Si sunt de acord cu Laura…la ce ´ntelectuali salasluiesc pe la noi parca vad ca ne trezim cu un imn ” a la Guta”.

  0

 5. Am vazut si eu ideea geniala la TV. Mari prosti. Cum sa schimbe ba imnul ca fotbalistii nu sunt in stare sa il cante sau ca nu suna misto ? Poate se gandeste FRF sa propuna o manea pentru imn si atunci toata lumea o sa poata canta ceva mai bine.

  0

 6. #6

  Cand o sa se cante imnul in clasele primare zilnic nu o sa mai conteze versurile imnului pentru ca el trebuie sa iti insufle patriotism. Nu versurile sunt de vina pentru ca nu putem noi sa batem Franta.

  0

 7. a zis si Becali la un moment dat ca i se pare plictisitor imnul Romaniei :)) ganditi la fel se pare… si eu cred ca ne-ar trebui unu cam ca al Frantei.

  0

 8. cu ce imn il inlocuieste? cu ala manelistic ? suna mai calumea ? :))

  0

 9. Forza Italy

  0

 10. #10

  nu vad nici un argument cum ca acest imn ar reprezenta romania, ci numai patriotardisme.
  ce parere aveti despre Treceti Batalioane? Mie mi se pare mult mai misto si mai vibrant decat porcaria actuala.

  0

 11. #11

  nu am uitat sa scriu rromania. aia scriu doar cand e vorba de romania LOR. Cand strig HAI ROMANIA, e romania mea

  0

 12. #12

  Nu merge „Treceţi batalioane române Carpaţii”. I-am trecut, ne-am luat Ardealul înapoi, ne-am unit, deci nu mai e de actualitate. Poate o versiune adaptată – „Treceţi batalioane române Prutul” – ar merge da’ nu ştiu cine se-ncumetă să-l treacă şi să dea peste Voronin şi alte stafii comuniste…

  0

 13. exceptand versurile mai complicate pe care m`am chinuit sa le invat in a 5-a la literatura, cred ca ‘desteapta`te romane’ se potriveste, mai ales ca noi tot dormim…

  0

 14. #14

  Sorry Mac, de data asta nu sunt de acord. Revezi textul imnului cu mai multa atentie.Aici faci tu pe durul, dar nu este chia atat de jalnic pe cat vrei tu sa para.

  0

 15. Imnul asta a fost imnul Romaniei Mari, din cate tin minte. De scris a fost scris pe la 1948, si la vremea respectiva era plin de insemnatate si de sens, asa ca nu putem zice ca nu ne reprezinta!

  0

 16. 1848, incultule. andrei muresanu, etc
  in alta ordine de idei ……
  http://www.youtube.com/watch?v=meLpuF9UMvk

  0

 17. #17

  Pai Arhi, asa cum spuneau si cei dinaintea mea…Imnul asta ne reprezinta ..noi inca dormim!!! Ne-au incalecat toate gunoaiele si non-valorile si ce face romanul in timpul asta? Se lamenteaza in conversatii, la o berica sau pe forumuri dar nu ia nici o masura concreta… intr-un cuvant: DOARME…

  0

 18. #18

  Despre imnul national, cateva date care indica neapartenenta la sistemul comunist (chiar daca a fost ales ca imn de FSN):
  Muzica are autor necunoscut. Versurile şi aranjamentul aparţin lui Andrei Mureşanu (1816 – 1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluţia de la 1848.
  Începând din 1848, „Deşteaptă-te, române!” a fost un cântec foarte drag românilor, insuflându-le curaj în momentele cruciale ale istoriei, cum ar fi Războiului de independenţă (1877 – 1878), primul şi al doilea război mondial. Mai ales în timpul crizei după lovitura de stat din 23 august 1944, când România s-a detaşat de alianţa cu Germania lui Hitler, alăturându-se Aliaţilor, acest imn a fost cântat în mod spontan de toţi şi emis pe toate staţiile radio.

  Imediat după instaurarea deplinei dictaturi comuniste la 30 decembrie 1947, când regele Mihai I a fost forţat să abdice, „Deşteaptă-te, române!”, ca şi alte marşuri şi cântece patriotice, a fost interzis, intonarea sau fredonarea lor fiind pedepsite cu ani grei de închisoare. Din anii 1970, melodia a putut fi din nou cântată dar fără versurile originale.

  În ziua revoltei de la Braşov, 15 noiembrie 1987, muncitorii de la uzinele de Autocamioane au început să cânte această melodie, mulţi dintre ei nemaiştiind versurile. Cu toate acestea melodia a continuat fără întrerupere.

  Pe 22 decembrie 1989, în timpul revoluţiei anticomuniste, imnul s-a înălţat pe străzi, însoţind uriaşele mase de oameni, risipind frica de moarte şi unind întregul popor în sentimentele nobile ale momentului. Astfel, instituirea sa ca imn naţional a venit de la sine, impunându-se generalizat, fără şovăială, sub formidabila presiune a manifestanţilor.

  Prima înregistrare a melodiei s-a făcut pe disc, în 1900, în S.U.A., în interpretarea solistului Alexandru Pascu. Abia în 1910, fanfara Batalionului 2 Pionieri din Bucureşti reunită cu fanfara Regimentului Ştefan cel Mare din Iaşi au realizat cea dintâi înregistrare instrumentală. În acelaşi an, corul „Ion Vidu” din Lugoj a înregistrat pentru prima dată pe disc varianta corală.

  0

 19. #19

  draga arhi, de asta data spui prostii.

  0

 20. #20

  muzica e de Anton Pann

  0

 21. #21

  Cica nu ar fi de Anton Pan ci doar atribuita acestuia..ma rog, ce am postat mai sus era o spicuire din wikipedia ..asa pt easy reference…ca nu am eu mari veleitati de scriitoare :) si mai ales asa de dimineatza…

  0

 22. #22

  se poate. mie imi place in general muzica lui anton pann

  0

 23. @canadianu: 1848 am vrut sa scriu, dar mi-a iesit un typo din greseala ;). relax, toti am fost pe la scoala!

  0

 24. #24

  Faptul ca unii vin cu aceasta idee a shimbarii imnului national, denota nu doar necunoasterea istoriei nationale ci chiar profanarea unui simbol de cea mai mare insemnatare pentru traditia, arta, morala si patriotismul romanesc.

  0

 25. #25

  no, păi şi la francezi o fo’ o discuţie de-asta cu schimbatu’ imnului, că lor li se pare acu’ prea „revoluţionar”… şi noi cu ce să-l schimbăm? „la birtuţu’ din pădure” cumva?

  0

 26. eu consider ca imnul e bun…eventual sa nu fie cantat tot sau sa fie scurtat cumva. E un simbol al romaniei fiindca noi mereu am fost condusi si niciodata nu am condus. Un imn nu e ceva care il schimbi dupa cum e trendul sau sa-l schimbi cu ceva mai cool. Nu cred ca ar fi bine sa se schimbe, mi se pare o chestie foarte stupida sincer :|

  0

 27. sa-l schimbe ca nu se potriveste mi s-ar parea o idee de bun simt (desi parerea mea e ca nu-i chiar atat de rau imnul nostru). dar sa-l schimbe pt ca un fotbalist nu poate sa invete versurile e o cretinitate rar intalnita. si cam cu ce sa-l schimbe? cu un cantec de razboi, in opinia ta…in cazul asta am putea sa luam de la suporterii nostri un imn care are un vers, si ala repetitiv: „Pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor”

  0

 28. Faci unele confuzii :P
  1) [cea mai frecventa confuzie legata de imnul Romaniei] Desi poezia lui Andrei Muresan are 11 strofe, imnul are doar 4.
  2) din punctul 1 rezulta ca imnul nostru e cu mult mai scurt decat Marseillesa :P
  3) Nu exista verbul „a concluziona”, forma corecta fiind „a conchide”

  De continutul postului nu ma iau, ca devenim subiectivi si ne luam de burti dupa aia ca la sumo :))

  0

 29. ai cam dat-o cu bata in balta la postul asta. deh, fiecare are ziua lui proasta.

  0

 30. aici tre sa fiu deacord cu Flo

  0

 31. m-ai inspirat sa scriu si eu pe tema asta un articol.
  imnul actual mi se pare tras de par. un imn de-o strofa, cel mult doua, calm si de bun simt mi se pare mult mai potrivit.

  imnul asta-i ca un ceas desteptator care nu se mai opreste.

  0

 32. #32

  FLO taica, zii din suflet:))

  0

 33. #33

  @Flo: Imi place aia cu „a concluziona”, e de la Vulpescu citire. In DEX de ce apare verbul ala daca nu exista?

  0

 34. @claus: in DEX-ul nou aparut anul trecut parca, sunt multe porcarii de exemplu: nici cum -> acum se scire nicicum. Sunt foarte multe ne-a mai dat profa de romana multe exemple…

  0

 35. @Arhi – zic si eu din ce am… =))

  0

 36. Hai ma Arhi, cum sa schimbam imnul pentru Chivu ?

  0

 37. […]Aflu azi, via Arhi, că FRF vrea să se schimbe imnul României. La început am crezut că e o glumă, dar frecând Google-ul un pic, am intrat şi pe alte site-uri[…]

  0

 38. #38

  Imi place sa cred ca ce ai scris e un exercitiu literar bun de starnit polemici, nu pe bune. Nu de alta dar pari un tip inteligent, situatie in care mi-e greu sa cred ca daca arunci un ochi pe textul imnului nu-i intelegi sensul real :)

  0

 39. #39

  mie jenant mi se pare imnul Angliei „God save the Queen, long live the Queen, God save the Queen” mai rau ca „Partidu’, Ceausescu, Romania” iar versurile sunt repetitive ca pt copii handicapati… numai bune pt fotbalisti… :) :)

  0

 40. #40

  ce sa le faci ? am luptat atitia ani contra comunismului , am luptat si la revolutie , de ce ? sa vina copilul asta obraznic cu creerul cit nuca (si nu e singurul ) care nu poate retine cite-va versuri cu propunerea de a schimba imnul ,constitutia …etc Mai bine pune-ti osul la treaba si nu mai contestati voi criticile care vi se aduc , sunt indreptatite. Sunte-ti o generatie de RATATI si asa ve-ti ramine , in echipa Romaniei nu gasesti decit ; betivi ,fumatori,drogati sau fosti ,figuranti si PUTUROSI. Demonstrati-mi voi ca ma insel…

  0

 41. Ce-aveti ma cu el? Eu cred ca e printre cele mai frumoase imnuri din lume… nu am mai intalnit un imn cu o muzicalitate asa frumaosa. Desteapta-te romane!!!

  0

 42. #42

  eu zic asa ; nu imnul e problema noastra ci frf-ul ala adunatura aia de hoti pungasi si plosnite care traiesc pe spinarea jucatorilor acolo e problema nu imnul

  0

 43. Bai sunteti chiar netoti.Baiatul meu stie tot imnul ROMANIEI si pe cel al Frantei.

  0

 44. #44

  mai bine sa se schimbe jigodiile alea de la FRF , auzi si tu vorba , sa schimbe imnul Romaniei , plosnitele astea din FRF habar nu au ce inseamna sa fii patriot , ei umbla numai dupa averi cistigate in mod ilicit , sa le fie rusine ….

  0

 45. ăştia-s nemaipomenit de perfizi! au ales ca imn cel mai reprezentativ cîntec patriotic,de la Unire-ncoace,în ideea că românii,tembeli,vor sări pe el că-i de-al comuniştilor…la cît de multe mai ştie populaţia, manipulată de neocriptocomuniştiipostdecembrişti,nu-i de mirare!
  fiindcă unii de genul capdegîscăcreieredeştiucă stau prost la gestionarea celor doi neuroni,nu se pot aduna pentru a memora ,că-s în fugă continuă…hai să schimbăm imnul!ce aiurea!!!dac-am desfiinţa FRF,pepiniera aia de tîmpihoţi,ce-ar fi?!ce pepinieră!falie de oligomastodonţi…să le bubuie!!!

  0

Citește și...

Dânsa este doamna Ramona Ioana Bruynseels, candidatul partidului umanist la președinția româniei. Doamna Ramona Ioana Bruynseels are în CV, drept cea mai mare realizare a vieții, căsătoria cu un bancher simpatic, care, până de curând, a fost șef la banca aia cu nume american, venită curând în românia. Serios, asta a făcut în […]

Am câteva prietene sau cunoscute din online care sunt, mai pe scurt, grase. Unele din ele s-au îngrășat după nașteri, altele, așa cum e obiceiul, după ce au întâlnit sexul regulat, au decis că nu mai e nevoie de dietă, altele care s-au îngrășat din cauza depresiei, mâncând ca să acopere o traumă. […]

A trecut o lună de când m-a dat prima oară voievodul acestui blog la gazetă. Acum vreo două săptămâni am avut o discuție care începea cu „puii mei, pe tine te citesc doar bărbați, unde sunt toate doamnele?” Seniorul mi-a indicat atunci un procent estimativ de cititoare, pe care eu, bineînțeles, nu l-am […]

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]