Pentru prima dată în istoria Bucureştiului, toate maşinile, motocicletele, chiar scuterele, ar putea fi interzise pe străzi, din ordinul primăriei. Viceprimarul Capitalei şi 3 consilieri vor să tragă toate vehiculele pe dreapta, pe data de 22 septembrie, timp de 24 de ore. Ca să încurajeze oamenii să meargă mai mult pe jos şi cu mijloacele de transport în comun.

Iată, trebuie să conștientizăm că în bucurești există mijloace de transport. Doar că nu. La ora de vârf, nu ai loc în absolut niciunul din mijloacele de transport din bucurești. Iar dacă este și școală, este pa absolut orice.

Și nu se poate face nimic. Firea e ocupată să fure bani cu concerte și panseluțe, nu există sistem de dirijare a traficului (bucureștiul e singura capitală unde, dacă pleci de la semafor primul, pe verde, următorul semafor va fi obligatoriu roșu, chiar dacă e la 50m distanță. Sau unde traficul pe centură, cel cu adevărat important, dă prioritate celor ce ies din oraș.) Străzile sunt înguste și nu permit benzi destinate transportului în comun. Nu există parcări, prin urmare, peste tot, prima bandă e ocupată de mașini. Iar metroul, singura salvare, a ajuns ca în China, și fiecare zi e un accident pe cale să se întâmple.

Așa că cel mai bine, interzicem traficul în oraș. Mi se pare la limita demenței și o încălcare a dreptului la libera circulație și utilizare a proprietății pe care o dețin în mod legal.

#MUIEFIREA