Eu gândesc în mine însumi că trăim într-o țară de nebuni

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF a pus sechestru pe bunuri ale televiziunii publice în valoare totală de aproape 150 de milioane de lei, pentru garantarea recuperării restanțelor bugetare ale acesteia, anunță Profit.ro.

Inspectorii Fiscului au pus gaj pe active dintre cele mai diverse ale TVR, de la echipamente de telecomunicații în valoare de zeci de milioane de lei la celebrele porți de acces în incinta instituției din strada Emil Pangrati și din Calea Dorobanți.

Sursa

Deci, ca să fie clar.

ANAF, instituție bugetară, pune sechestru pe TVR, instituție la fel de bugetară, complet dependentă de bugetul de stat, nemaiplatindu-se infama taxă radio-tv. Înțelegeți cum sună asta? Buzunarul meu drept, supărat că buzunarul stâng nu și-a plătit datoriile către bugetul consolidat din buzunarul de la spate, pune sechestru pe buzunarul stâng.

Practic, ANAF, care dorește să recupereze datoria CĂTRE BUGET a televiziunii bugetare, pune sechestru pe TVR, pentru ca BUGETUL să îi acorde TVR-ului suma necesară prin care să poată să își plătească datoria CĂTRE BUGET.

Spuneți-mi vă rog că sunt eu sărit de pe fix și nu înțeleg cum funcționează statul de drept.

54 comentarii

 1. #1

  Asta nu e stat de drept

  0

  • #2

   E manevră prin învăluire.
   Astfel românu începe ( pardon , continuă ) să înjure toate instituțiile statului printre care și mai ales DNA-ul.
   E făcută cu ștolberg.
   Pot să jur că e așa.

   0

 2. Probabil ANAF a vrut sa fie sigur ca TVR-ul nu isi da salarii mai mari din banii de la buget sau isi achita alte datorii înainte.

  0

  • #5

   Statul nu poate popri salariile. Acestea sunt exceptate de la măsura instituirii popririi.

   În altă ordine de idei, DA, este o lume nebună, nebună, nebună. Statul, prin diferitele sale mijloace legale sau autorităţi abilitate îşi pune secghestre, popriri şi alte măsuri de gen, singur, lui însuşi.

   Mai mult, statul percepe impozite şi taxe de la stat. Adică îţi dă cu o mână şi înainte ca măcar să apuci să vezi ceva îţi ia – conform principiului „reţinerea taxelor şi impozitelor de la sursă”. Bingo.

   0

  • #6

   garantez eu ca statul poate popri orice.

   0

  • #7

   r..

   0

 3. Problema garava este ca rrromanika nu-i stat de drept ,ci doar o structura teroristo-mafiota.Cine a vazut o structura teroristo-mafiota ca sa fie si stat de drept??D-aia nu functioneaza !!Iar tu esti perfect normal !!!Asa-zisul stat de drept e anormal ??

  0

  • niko, esti un pic cam prea reactiv. din experienta mea, cei care sunt atat de suparati si violenti, pe internet, de fapt sunt niste soricei de calculator, extrem de fricosi si legali. ce ar fi sa nu mai faci tu apologia violentei pe aici?

  • #10

   @Arhi…Ma gandeam ca doar un schimb de pareri nu face rau nimanui.Sau trebuie sa fim toti uniti in gandire si simtiri???Daca tu consideri ca nu am procedat corect imi cer mii de scuze si promit sa nu te mai deranjez.SUCCES LA SCRIS !!!

   0

  • #11
   Arhi

   incitarea la violenta si la aruncare cu molotoave in jandarmi nu e schimb de pareri, ci infractiune, conform codului penal.

  • Niko, îți ceri mii de scuze ție însuți? E ca și cum ANAF-ul și-ar pune poprire pe propriile bunuri (birouri, mașini etc)

   0

 4. #13

  Eu as fi şi mai curios cum s-ar amenda singur ANAF dacă ar strânge şi el datorii la stat din cauza managementului defectuos:)))))

  0

  • #14
   Arhi

   si-ar pune sechestru, clar:))))

  • #15

   Taci ma, nu le da idei. :))

   0

  • #16

   Ba este o idee foarte bună. Să îi vezi cum se arestează singuri când îți cer șpagă.

   0

  • Nu râdeți. Era în șantierul naval din Mangalia un maistru care își punea singur absențe nemotivate atunci când întârzia (el fiind cel care hotăra pe care să le motiveze sau nu pentru ceilalți angajați)

   0

 5. #18

  Pai o interpretare ar fi urmatoarea: din 2016, odata cu intrarea in vigoare a noului cod fiscal, institutiile publice care desfasoara si alte activitati decat cele pentru care au fost intemeiate, datoreaza impozit (pe profit) pentru respectivele venituri.

  Avand in vedere ca pana de curand TVR era finantata din bugetul de stat, este de vazut cum incadrate restul veniturilor (publicitate mai ales).

  0

  • #19
   Arhi

   tvr ESTE COMPLET finantat de la bugetul de stat, nu pana de curand. pana de curand se autofinanta din taxa radiotv

  • #20

   OK, de acord.

   Acum este si mai clar ca datoria vina din veniturile facute in mod independent.

   0

  • #21
   Arhi

   ma bucur ca ti-e clar. doar ca nu

   Acțiunea ANAF – o procedură care vizează garantarea recuperării restanțelor bugetare ale SRTv, generate de datoriile istorice pe care Televiziunea le-a acumulat.

 6. Pai poate să și vândă din ce a sechestrat și atunci banii nu mai vin de la buget. :)

  Nu e corect ca orice datornic să fie tratat la fel? Nu prea mă încurajează să plătesc impozite dacă pe mine mă storc de bani și datoriile TVR s-ar șterge.

  0

  • #23
   Arhi

   lol, ai inteles exact tot. tvr traieste de la buget. faptul ca de la buget sunt virate sumele cu care, ulterior, tvr plateste datoria catre acelasi buget, face vreo diferenta?

  • #24

   Burocracy, normal ca face diferenta boss. Ce daca e tot buzunar. Ala stang nu e acelasi cu ala drept. Trebuie sa stii care si cum sa nu te impiedici de alta mana cand ai de furat, pardon, luat..taxe

   0

  • Publicitatea vândută nu e plătită de alții, e tot de la buget?
   Nici poliția nu se plimbă cu tancurile de la armată. Deci fiecare cu a mă-sii, dacă mă întrebi pe mine.
   Așa nici bugetarii nu ar trebui să plătească impozitele?

   0

  • #26

   practic nu ar trebui, dar teoretic exista legea nr. am uitat exact numarul, cred ca nr1 a birocratiei, daca pentru un lucru poti face mai mult de 1 hartie si o stampila atunci trebuie neaparat sa faci mai mult de una.
   cum ar zice Boromir, ‘one does not simply enter bureaucracy’

   0

 7. #27

  Legea nu face diferenta intre tipul de contribuabil.
  Intr-o tara normala , managerul TVR-ului , ar gestiona bugetul in asa fe incat sa aiba datoriile platite.
  Nu conteaza de unde vine finantarea.

  0

  • #28
   Arhi

   mi se pare incredibil ce ingusti sunteti. ma simt ca einstein intr-un institut de copii cu sindrom down. sa ma mai explic o data. tvr – finantat INTEGRAL de la buget. ANAF vine si pune sechestru pe tvr, care trebuie sa plateasca acesti bani din finantarea de la acelasi buget. practic, anaf stie ca TVR nu are cum sa plateasca acesti bani pana cand bugetul nu vireaza catre tvr banii care reprezinta datoria catre, nu-i asa, buget. iar voi considerati ca e normal, pentru ca management. cum ziceam, einstein si institutul

  • #29

   @Arhi
   E prea complex maestre. Cei ce au înţeles nu combat. Cei ce nu, … ăsta e nivelul de percepţie/ educaţie/ cultură în ceea ce priveşte mecanismul pseudo-economic al taxelor şi impozitelor.

   0

  • #30
   Arhi

   lasa, ca macar asta are un argument, ceva, dar ala de mai sus, cu De ce sa fie statul tratat altfel decat mine, e magnific.

  • „Legea nu face diferenta intre tipul de contribuabil” e foarte diferit de „Nu e corect ca orice datornic să fie tratat la fel?”. Bravo.

   Dacă n-ar fi împărțeala pe bugete și instituții etc poate o să avem studiouri TVR în loc de autostrăzi și spitale.

   Să nu uităm că sechestrul ăla poate duce și la vânzarea acelor multe Hyundaiuri de la TVR, de exemplu, deci banii n-ar veni de la buget dacă își face ANAF treaba. :)

   0

 8. #32

  De ce sa faca frauda TVR cu banii de la stat, cand ANAF-ul poate sa ii opreasca ( si de ce nu, sa o faca ei in locul lor, doar nu s-or ancheta singuri ). Dar doar pentru ca isi iau banii din acelasi loc, nu inseamna ca sunt si in aceeasi echipa .

  0

 9. #33

  Logica ta e buna.. In loc sa se plimbe banii intre institutiile statului, mai bine sa le dea mai putin cu suma care ei o au de platit tot la stat. Insa si ei functioneaza in baza aceleasi legi a salarizarii, respectiv pentru fiecare om, se vireaza catre stat niste contributii. Ar trebui sa existe o exceptie pentru astfel de cazuri, exceptie care, pe langa faptul ca nu e simplu de „proiectat” si de implementat, ar crea o disfunctionalitate in centralizarea datelor cu privire la banii colectati din salarii si impozite, iar aici ma refer la taxele aferente.

  In ceea ce priveste sechestrul pe bunurile statului, cred ca se poate aplica aceeasi gandire. ANAF-ul are niste norme care se aplica indiferent de societatea in culpa. Probabil ca nu pot fi lasati chiar de capul lor nici astia de la TVR pentru ca nu sunt chiar usa de biserica. Avand in vedere ca sunt institutii bugetare, deci cu buget destul de clar, cum dzeu au reusit sa acumuleze datorii?

  0

  • Unii vad prea departe altii nu vad nimic.
   Logica institutiilor statului e mai presus de puterea de intelegere a muritorilor de rand. Este un episod din Asterix si Obelix in care sunt pusi sa obtina o hartie de la sistemul birocrat roman. Iar noi suntem urmasii Romei.
   Acum in cazul de fata probabil cineva incomod va fi facut responsabil de neplata datoriilor si dat afară. Sau arestat .
   Sau poate celor din televiziune li se aduce aminte de unde răsare soarele.

   0

  • #35

   Le Domain Des Dieux.

   0

  • #36

   Bănuiesc că grosul datoriei este datorat nelivrarii impozitelor pe salarii, CAS, CAAS, și altele asemenea. De ce? Pt că pot! Sunt DE STAT!

   0

 10. #37

  Trebuie sa debitez niste grinzi,stâlpi,dupa ce-l tratez ignifug,hidrofug si îl aseptizez,il propresc in magazia mea.Il confisc eu de la mine ca pot si am libertatea sa îmi pun piedica singur.Se numeste de fapt ca te sugi singur.

  0

 11. #38

  in baza aceluiasi considerent trebuie sa-i dam dreptate domnei primar Fii rea care a enuntat ca de ce RADET trebuie sa aiba datorii la ELCEN, daca si una si alta sunt ale statului

  0

 12. #39

  Pai si ce facem, finantam orice e neproductiv?
  Nu faci bani? Perfect! Afara!
  Cand ii dadeau pe aia de la a3 afara din sedii(nu ca as fi vreun fan, Doamne fereste!), exhaltai de fericire! Acum, brusc, sa salvam TVR! Hai lasa-ma..

  0

  • #40
   Arhi

   bai omule, citeste in pula mea ce scriu. unde zic eu sa salveze tvr?

 13. #41

  Pe același principiu, statul își dă și amenzi singur.

  0

  • Asta e cu totul altceva.
   E normal ca o institutie a statului sa o controleze pe alta si la nevoie sa dea sanctiuni.

   0

  • #43

   Nu e deloc altceva. Amenda o plătește instituția de la buget și banii se duc la buget. Altceva ar fi fost dacă amenda ar fi plătit-o directorul din banii lui, de exemplu. Așa, amenda o plătim tot noi, din impozitele noastre.

   0

 14. #44

  Singura explicatie logica ar fi ca, dupa modelul altor trusturi de presa, banii vin de la buget cu servieta, iar ANAF nu mai poate face poprire pe conturi.
  La cat de invechita pare TVR-ul si la ce baieti destepti sunt in conducere, lucrul cu bani lichizi le-a intrat in sange. Probabil si salariile tot in plic se dau.

  0

 15. #45

  daca la tvr ar baga regula ca nu mai ai voie sa angajezi rude de la gradul 5 in sus practic intra pe profit. dar nu se vrea. sau sa scoata emisiunile de divertisment si sa puna mira in loc. mult mai distractiv.

  dar revenind la subiect. modul asta misto de aplicare a procedurilor doar arata ce inseamna decizia de a controla banutu televiziunii publice. nu dai drumul la robinet toti chitaie. dai drumul dar pui conditii. si uite asa mai faci rost de o trompeta.

  0

 16. Nu cerceta aceste legi
  Caci esti nebun de le-ntelegi!

  0

 17. #47

  De doua saptamani dezvolt sindromul tourette.

  0

 18. #48

  Nu intelegi cum functioneaa statul de drept, si nici alte institutii :)

  0

 19. #49

  Vezi că ANAF a semnat un protocol cu ICI.
  Cică să aibă acces la deținătorii de domenii se internet.
  Welcome to 1962.

  0

  • #50
   Arhi

   well, eu nu stiu ce sa zic. daca tu, nea ilie, cumperi un domeniu dot com, eu vad instant cine esti si ce adresa ai. cand cumperi domeniul ala, esti avertizat ca trebuie sa dai datele corecte, altfel pierzi domeniul. pe dot ro de ce e asa de anticonstitutional sa stii cine e in spatele unui domeniu de internet?

  • #51

   Nu cred că ai înțeles care e bătaia.
   ANAF vrea datele de la deținătorii de domenii internet.
   Așa cum l-au frecat pe ăla de la Ploiești cu afișele, pe ăia cu laserele, așa cum au încercat să-i fută și pe părinții care s-au dus cu copii în piață prin reclamațiile la Protecția Copilului, acum vor să îi cheme la ordine și pe deținătorii de domenii. Dat fiind că n-au cum altfel, singura portiță e să îi ia la bani mărunți privind veniturile din reclame.
   Mi se pare că e o contra-ofensivă destul de jegoasă.
   N-are nimic de-a face cu datele reale sau nu despre deținători.

   0

  • #52
   Arhi

   nu stiu cat de lunga e bataia aia. nu ai cum sa demonstrezi reclama pe de site, sub nicio forma. eu de exemplu am banner catre e-day. nu iau niciun ban pentru asta, doar imi place magazinul. nu ai cum sa demonstrezi contrariul, oricat de anaf ai fi

  • #53

   Îhî. Și Dragnea te crede. Dragnea vrea sânge. O să fută tot acum.
   El e-n luptă, e sub gloanțe acum. El vrea răzbunare.

   0

  • #54
   Arhi

   da, si o sa imi suga pula. nu am nimic pe numele meu, NICI MACAR DOMENIUL. badum tss. si cand va fi vremea mai acra, imi iau un domeniu .us sau .net, sub numele de deng xiao ping si sa demonstreze dragnea ca e un nume fals si eu nu sunt doar un utilizator vremelnic

Citește și...

E plin internetul de meme și reproșuri despre cât de nasol e la arabi și cum femeile nu au drepturi și despre cum această sălbăticie trebuie eradicată etc. Totodată, aceste memeuri sunt făcute de pe o terasă de la Burj Al Arab, cu o cafeluță tradițională și narghileaua în dinți. Eventual ne revoltăm […]

Vorbeam acum ceva vreme cu un prieten care îmi spunea că îi place să-și țină femeile geloase, ca să nu se plictisească. Recent, domnul meu suflet pereche spunea că n-a fost niciodată gelos și că nu există absolut nimeni și nimic care să justifice sentimentul ăsta. Nu suntem stăpâni pe sufletul celor pe […]

Un montaj de asemenea anvergură, mai rar. Băiatul care face chestiile astea pe jandarmemeria își irosește viața aiurea dacă nu trăiește din editare video pentru comedii, pentru că, domnilor, e inuman ce se întâmplă.