Cum gândește un copil

copiii si confortul

În sfârșit, am terminat brambureala cu casele și acum asamblăm chestii, de la prima oră. Vine fiul, tacticos și mă întreabă Tati, unde stau? Desigur, prin living e un haos de fotolii demontate, scaune de birou etc.

Se apucă tati și montează la repezeală cel mai moale scaun directorial pe care îl posedă, îi dă o cârpă, să nu mai aibă praf, după care se întoarce, mândru și transpirat, către fiu, să îl invite să stea jos.

Doar că fiul a decis că cel mai vai de mama lui scaun din casă, o porcărie de lemn, folosită de electrician ca să monteze corpurile de iluminat, este cel mai commod lucru pe care poate sta. Și nici nu se uită la scaunul pentru care și-a dat tacsu duhul.

Well…

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

41 comentarii

 1. Are şanse mari să devină inginer. :)

  • #2

   Sau electrician :)

  • N-aț’ înțeles nimic. Lui îi trebuie ceva să stea jos ACUM, nu când termini tu scaunul peste 3 ore…
   Bă tuzdai seama că dacă se hotărăște arhimandrelu’ să-l ducă la biserică, ăsta mic se așază pe cocoașa babelor la mătănii?

 2. Cred că ești chiar drăguț când te agiți așa pentru ăștia mici. :)

 3. Cu un televizor în față se mulțumește să stea și în cuptor

 4. #10

  Same thing cu jucăriile.
  Se agită părinţii/bunicii să-i cumpere jucării de zeci/sute de lei şi ea se joacă ore întregi cu jucăriile găsite drept surpriză în pungile de pufuleţi Gusto.

  • Nu bă, ce surprize?! ai mei se joacă cu cărămizile.
   Vin acasă într-o zi și-i văd pe toți înșirați în curte împingând la câte-o cărămidă.
   – Ce facezmă aicea?
   – Dă-te, zice ăla mare, că trec tancurile.
   Cre’că dacă nu mă feream trecea tancul pe degetele mele.
   – Păi bă țâci cu muci, nu aveți tancuri în cutia cu jucării?
   Aici, ăl’ mijlociu se oprește din joacă, pune mâinile în șold și zice:
   – Boooooorrrrrriiiiiing!

 5. Eu mă bucur că se uita la Monsters Inc. Există deci o speranță :)

 6. #13

  Ai si piscina?

 7. #15

  Eu cred ca lucrurile stau putin altfel:
  Juniorul nu are incredere in abilitatile tehnice ale tatalui asa ca prefera sa stea pe un scaun solid si sa lase pe altul sa se dea peste cap cu scaunul de birou unde lipseste un surub.

  • #16

   şi cred că nici în abilităţile de fotograf ale tatălui nu are încredere aşa că la fiecare poză pe care e nevoit s-o împartă cu degetul arhilian, colţurile ochilor i se umezesc şi un sentiment de descumpănire amară i se instalează în sufletul inocent!

 8. #17

  Sunt periculoși copii oricum… Adică, uite-mă pe mine… Am crescut mare și am sărit odată la bătaie cu tata, să-l bat.

  • știm, tu n-o să bați niciodată covoare
   Pentru că n-ai.

  • #19

   Ahahahahaha, tu meriti un premiu pentru trollat. Nu e nici fina ironia, nici subtila, nici nimic, dar esti amuzant rau, cel putin pentru mine :))))))))))

  • #20

   da’ la un gardian n-ai fi sarit si tu, la puscarie, ca sa il bati. Aia inseamna sa fii mafiot, sa bati gardianul pentru ca asa vrei tu.

  • @Roxi

   Mulțumesc mult pentru aprecieri, păpușă. Da, și eu mă consider un geniu.

 9. #22

  Frumos foc asta mic, baietii in general seamana cu mamele :))))))

  • Toți copiii seamănă cu mamele. Gata, am zis-o :)))

  • #24

   fetele sunt bucatica rupta din tati :) majoritatea seamana cu tatii

  • Toți copiii seamănă cu mamele atunci când sunt mici ( ei, nu mamele ), frumoși ( și ei și mamele ), deștepți ( și ei și mamele ) și modești ( știu, mă repet: și ei și mamele )
   Atunci când se măresc, nu mai sunt chiar atât de frumoși, nu mai par chiar atât de modești și, oh, rezultatele școlare dovedesc că seamănă cu tac’so

   Să dai vina pe vecin … să nu dai vina pe vecin …

   Revenind, faptul că tătarul titular a reușit să asambleze un scaun directorial, e de pantaloni scurți. Huo, rușine, cinci minute la colț, mai spre mijlocul încăperii, să încapă și burta.
   Ceea ce este de apreciat, *ignoranților, e că, înainte de asta, omu’ muncii l-a și dezasamblat, în locația anterioară.
   Ergo, n-a pierdut șuruburi, șaibe, etc.
   Asta da izbândă!

  • #26

   Semăna cu mămicile lor. Oarecum.

 10. #27

  iti seamana

 11. #28

  E mai practic asa.

 12. #29

  Capos ca ta’su!

 13. #30

  Off topic administrativ: În noul sistem de notificare pe mail este un punct după link ceea ce face ca link-ul să nu mai ducă la comentariul respectiv ci doar la început de pagină.

  Rugăm conducerea ori să scoată punctul de tot, ori să bage un spaţiu între link si punct.
  Mulţumiri anticipate!

  Cu stima şi respect,
  Al dvs. comentator Silviu.

 14. #36

  Si eu offtopic: ce trebuie sa fac sa imi schimb imaginea de la avatar? Ma deprima actuala imagine! Multumesc anticipat pentru ajutor!

 15. #40

  Daca n-ai un scaun vechi, jerpelit si manjit de vopsea in casa noua esti degeaba. Am zis!

 16. Modul de gandire al copiilor e mult mai simplist si mai practic. Uneori, in luarea decizilor, poate fi utila si lipsa de experianta… :)

Citește și...

M-am uitat, de curiozitate, la Eurovizionul de oameni mari, nu acela cu calificări, unde ne-am făcut noi de râs, pentru că niște snowflakeși imbecili din românia au decis că, la un concurs de muzică, nu trimitem cea mai bună piesă și cea mai bună voce, pentru că nu cadrează cu opiniile PC, prin […]

Routerul fain este acesta, adică Ubiquiti Amplifi. L-am primit de la colegul claudiu, pentru test, dar cred că o să îl păstrez pe mai departe. Arată excelent, se setează din 3 clickuri, și asta nu e o exagerare, este o încântare pentru folosirea într-o casă normală, de către cineva care nu vrea […]

Au fost niste baieti de la PLUS sa imparta pliante prin cartier la mine. Si cum cutia postala e ceva demodat, au pus materialele pe parbrizele masinilor. Dupa care a si plouat putin, asa ca unii au trebuit sa si le razuiasca. In alta ordine de idei, astia care agata rahaturi de clantele […]