Gata și cu haiducia instructorilor auto

Acum 16 ani, am făcut școala de șoferi. O dacie părăginită, un dorel creț și șmecherit.
Ia zi mă, știi să mergi?
Știu ceva, tata e șofer profesionist.
Hai, bagă a 1 a și să plecăm dreacu de-aici.

După vreo 500 de metri:

Păi tu știi să mergi mă, ce nevoie mai ai de școală. Uite cum facem, ne mai întâlnim de vreo 2 ori, să îmi semnezi niște chestii și, după aia, te înscriu la examen.
Știți, eu nu știu să merg cu spatele bine, nu am făcut parcare laterală niciodată, mai am niște bube.
Ete kkt, nu e nici o șmecherie. Îți arată tac-tu, în 5 minute ești profesor.

Am luat examenul, dar din greșeală cred, pentru că pe mine nu m-a pus să fac parcare laterală. Poate din cauză că era iarnă și reușisem să plec din pantă, fără să dea înapoi mașina nici 1 mm. Irelevant.

Cert este că e plină românia de bizoni de gen, care pregătesc generații de bizoni ca și ei, bizoni care ies pe stradă și omoară oameni nevinovați.
Se pare că generația lor e pe moarte.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

47 comentarii

 1. #1

  Din articol: „Federatia formatorilor auto a atacat deja noile prevederi, despre care spun ca ar incalca dreptul la munca.”

  :))))))
  Cred ca federatia prostituatelor ar avea acelasi argument. Literatura economica de specialitate il va numi „argumentul Rosia Montana”.

 2. #2

  Scuze de oftopic …
  cred ca trebuie sa citesc putin art. 8 din Legea nr. 677/2001.

  contine:

  “Subliniem că efectuarea de copii de pe documentele care conţin codul numeric personal este interzisă, potrivit prevederilor art. 6 din Decizia nr. 132/2011 a Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu excepţia situaţiei în care există o prevedere legală expresă ori când se obţine acordul persoanei respective sau cu avizul aceleiaşi autorităţi.”.

  • da, am avut aceasta discutie cu mai multe reprezentante ale bancilor.

 3. #4

  Pamantul va fi lovit de un asteroid peste 3 zile.

 4. #5

  Acum sunt la polul nord, m-am teleportat.

 5. #6

  *rampa

  Cu placere.

 6. #17

  Prima zi la Academie. Ia zi ma, stii sa zbori?
  Stiu ceva, tata sarea de pe casa cand era mic.
  Hai, tragi de el si sa plecam dracu de-aici!
  La 500 de picioare, punct fix:
  Păi tu știi să zbori mă, ce nevoie mai ai de școală? Uite cum facem: Promiti sa nu mai bei atat de mult inainte, mai treci de vreo doua ori pe aici sa te invat cum ocolesti blocuri, poduri, pasari mai mari si esti gata!
  Stiti, eu nu prea reusesc sa aterizez.
  Ete kkt, nu e nici o șmecherie. Îți arată tac-tu cand sare de pe casa. In 5 minute esti profesor.

 7. #34

  man majoritatea sunt salariati la scoli de soferi si tot bizoni scot. E ca la taxi: ori ca lucreaza gingirel la speed taxi ori ca e pe cont propriu, la fel de duce de la o locatie la alta, diferenta e de tarif.

 8. #35

  Sa înțeleg ca ai 34 de ani? Nu arati de 34!

  • #36

   32 chiar. A facut scoala la 16 ani, ca e precoce.

 9. #37

  Rampapapantarampapapanta

  • #38

   Mai, am tot stat sa ma intreb ce vrea nickul asta „omugri” sa spuna… Si brusc am avut o epifanie. Omugri=grey man (sau grey men…). Esti Marcel a’ lu’ Freigedank, nu-i asa?

 10. #39

  Chiar dacă vorbeam numai despre femei cu intructorul meu….mi-am făcut toate orele şi am trecut prin toate probele în trafic alături de el. Şi acum mai am să îi dau 50 lei…după 3 ani:))

 11. #41

  Si totusi, traim in Romania, iar cand esti roman, esti extrem de inventiv cand te-ntalnesti fata in fata cu legea si trebuie sa-i furi portofelul. Asa ca fac pariu ca romanii vor gasi o „solutie” pentru acest mic hop.

 12. #42

  Cand am dat examenul de conducere in Rom mi-au dat o „dacie” de nu puteam sa o opresc, cheia nu mai puteam sa o scot din contact…vai viata mea ce transpiratii m-au apucat langa nea militianu care a ras de a dat cu capul de bord. A inteles, m-a trecut si l-a balacarit pe instructor ce masina mi-a dat pe mana.
  Cand am reanvatat conducerea pe unde traiesc acum am invatat cu sotul meu (dat delete pe neuroni, invatat alte reguli). Legislatia aici spune ca dupa ce ai dat teoria ai voie sa conduci cu oricine in dreapta ta care are permis de cel putin 5 ani. Poate sa fie un instructor auto, poate sa fie si bunicul. E adevarat ca mai dai doua examene de condus (traseu normal si dupa un an autostrada) dar dai pe masina ta cu care esti invatat, nu dai cu politia si daca te-a picat un Dorel care ai vazut ca te-a picat ca nu era cu hormonii la zi ii iei indicativul (de pe formularul unde ti-a trecut Dorel greselile – si asa stii si tu unde ai gresit sau daca ai gresit) si cand te duci data viitoare sa dai examen ai posibilitatea de a cere sa dai cu oricine examenul mai putin indicativul respectiv.
  Daca baga legislatia asta ca ai voie sa faci ore cu oricine in afara instructorilor o sa dispara trei sferturi din scolile de soferi.

  • #43

   daca se intampla ceva in timp ce conduci cu cineva cu permis mai vechi de 5 ani pe locul din dreapta, cine raspunde? cu ce te poate ajuta ala din dreapta, in afara de indicatii pretioase si eventual sa traga de volan? mi se pare extrem de periculos sa poti face ore cu oricine, pe o masina fara control dublu.

 13. #44

  Pe mine ma oftica ca sedinta de doua ore tine 1h30. Timpul la instructorii auto este mai comprimat, asa…

 14. #45

  Te obliga cineva sa faci cu un anumit instructor?

  • practic, da, prin preturile scazute. tu nu ai de unde sa stii ce instructor e ala

 15. #47

  Ce legatura are masura asta cu calitatea pregatirii? In alte parti scrie ca e contra evaziunii.