Găuri în sinecura minții mele

Trăim agresiv din clipa nașterii. Agresivi, ne croim prin durere drum prin carnea mamei noastre. Ne urlăm dreptul la lichidul amniotic ce ne-a părăsit, ne cerem prin țipăt dreptul la aer. Țipăm agresiv după sufletul matern, concretizat în lapte. Agresiv, ne cerem dreptul la dragoste parentală, când începem să înțelegem ce înseamnă. Agresiv trecem prin viață, cerând mult de la toți, oferind puțin tuturora.

Totul pentru scopul final.
Moartea.
Moartea este singurul lucru ce ne unește pe toți. Răi, agresivi, egoiști, cretacici și neanderthalieni, într-un final ne expediem cele 21 de grame undeva, cândva, cumva, printr-o ultimă expirație.
Agresivă.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. fuck, introspectia de luni
  e pepsi pe langa acest articol….

  Thumb up 0
  • hary » am incercat o mica pastișă dupa marii maestri ce s-au perindat pe aici 🙂

   Thumb up 0
  • #3

   @ Arhi, unde s-au perindat toti maestri astia ? Eu nu i-am vazut decand iti citesc blogul. Poate mici scaparari de la unul, de la altul, dar slabut, subtire rau. De la mediocrates ala ce mai am sperante sa ma surprinda cu ceva placut. Dar s-a facut luni de o ora si nimic din partea lui. 🙂

   Thumb up 0
  • #4

   Dani, poate nu a simtit nevoia sa-i laude. Poate acum l-a suparat doar gestul unora.

   Thumb up 0
 2. #5

  Unii traim agresiv dupa lege, altii agresiv inafara legii !
  Nu este la fel ceea ce lasi in urma ta si aici nu ma refer la avere. Exista ceva mai mult, care este apreciat corect, dar prea tarziu, cand nu mai esti in viata.

  Thumb up 0
 3. Nu toată lumea gîndeşte şi acţionează aşa, iar moartea nu are cum să fie un scop, poate doar dacă eşti sinucigaş.

  Thumb up 0
 4. #8

  Faza cea mai naspa e ca au plecat dintre noi ceva actori foarte buni dar din spate nu a venit nimic. Trebuie sa ne multumim cu Bendeac acum?

  Thumb up 0
 5. Cum zice si vorba: „Nu luati viata prea in serios pentru ca nimeni nu scapa viu!” Odihneasca-se in pace!

  Thumb up 0
 6. #10

  masculinul de la sinecura este sinecur?

  Thumb up 0
 7. Stefan Iordache, Gheorghe Dinica, Ilarion Ciobanu, Jean Constantin… intradevar cam multi care au plecat si nimeni care sa confirme din valul nou de actori. Pacat!
  Odihneasca-se in pace!

  Thumb up 0
 8. Arhi, frumoasa introspectie.
  nasterea este dovada clara ca noi ne putem adapta la orice mediu inconjurator, daca sintem nevoiti sa o facem.
  platim cu durere si suferinta, cand parasim paradisul ocrotitor al lichidului amniotic si sintem expulzati in marea arena a bataliilor, viata…

  ce este cu mediocrates?
  nu a mai trimis nimic sau ai renuntat la rubrica? 🙂

  Thumb up 0
 9. #13

  Ei, ei, cele 21 de grame ale tale imi sunt din ce in ce mai dragi :)!

  Thumb up 0
 10. De cand nu ati mai fost la teatru sa puteti vorbi in cunostinta de cauza despre tinerii actori? Doar pt ca nu apar obsesiv la TV nu inseamna ca nu exista actori buni. Ganditi-va ca noi cunoastem foarte bine acesti actori de la filmele vechi facute inainte de 90 si de la revelioane. Da au fost si sunt actori foarte valorosi care s-au remarcat in cealalta epoca si au ramas pe val, ca sa spun asa. Dar sa nu judecam tanara generatie doar pt ca nu ii vedem mereu la TV.

  Thumb up 0
 11. Era bun si un buton de edit ca sa evit repetita de la sfarsit. Si as mai adauga ca multi actori au fost remarcati in strainatate si au fost premiati datorita profesionalismul si jocului actoricesc foarte bun

  Thumb up 0
 12. #17

  Da, trăim şi murim agresiv/violent. Universul e agresiv, vezi „naşterea şi dispariţia stelelor”, Timpul e agresiv, <> e vorba de secunde, <>, Creaţia e agresivă, o femeie suferă, însă cineva se naşte (desigur, pentru a fi agresiv dar şi agresat la rându-i).

  Poate Moartea, sau mai exact, consecinţa acesteia, e singura LINISTITA, non-agresivă şi nu e doar „scopul final”, e printre puţinele certitudini ale vieţii. Materia e praf de stele, suferă unele transformări şi revine la starea iniţială, praf de stele, inclusiv cele 21 grame pomenite de tine, tot acolo ajung când vine vremea.

  Thumb up 0
  • #18

   Adagiu pentru „Timpul e agresiv, e vorba de secunde, „, OMNIA VULNERAT, ULTIMA NECAT = Toate rănesc, ultima ucide.

   Thumb up 0
 13. #19

  Frumos Arhi!

  Thumb up 0